Лакомо бебе

• 15 463
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
Malini дай и още няколко седмици и ще се научи да си извръща главата като връща. Мойта Дара вече е станала спец в това / направо каквото връща го избутва с езиче навън. Понякога обаче като е по-малко и се върне само до гърлото доста си покашля  Sad

# 31
  • София
Тинк, дано скоро се научи, че... Браво на твоята Дара, дано и Габи последва примера й Simple Smile а толкова са жални като не могат да направят нещо, и ми става още по-мъчно, като не мога да й помогна...

# 32
Да наистина е ужасно тъно когато се мъчат душичките,а ние сме безпомощни да направим нещо. Rolling Eyes Стискам палци Габи скоро да се оправи!  Hug

# 33
Ох, днес бяхме на лекар обаче от това ваксиниране и от плач направо изключих да питам за повръщането.По - спокойна съм защото тези дни не е повръщал
Malini пожелавам ти Габи да спре да те стряска по този начин.Много е гадно - изпитвала съм усещането.

# 34
Привет,

малко се поизгубих, но ето ме отново. Тъкмо почнах да хваля малката Елина колко е послушна и лесна за гледане - яде, спи, яде, спи и пак същото... започна да са храни сама през 3 часа... като по часовник, това с връщането почти намаля до минимум и май мога да обявя, че вече е с колики. За първи път беше изнервена миналата неделя и оттогава вече 3 ден си плачка и си свива краченцата.

Отначалото си мислех, че плаче от лакомия и че просто си иска още храна, но мисля, че не реве от глад. Вече втори ден, откакто уж е с колики, пак ми връща. Не веднага след хранене, но си повръща направо леко.  Sad Дали е от това, че правя масажчета, свивам крачетата и разни други неща против коликите, но снощи докато я преобличах така повърна, че си направи маска на косата... Днес преди последното хранене, докато се разбуждаше пак ми повърна.

Памперсите ги пълни яко, преди и след хранене сменям поне два пъти на ден. Преобувам я и още докато я храня, чувам, че си върши работата и после хайде пак - нов памперс...

И сега с тези колики - се буди по-често или не заспива и само плачка, два пъти пробвах да я успокоя като суче мъничко, но така пък още повече се притеснявам да не й пълня корема и да не я претъпквам...  Rolling Eyes

Майчини неволи...

А и да, все пак да ви питам - различавате ли кога бебе плаче от глад и заради колики... и по какво? А и ако споделите как се борите с коликите - още едно благодаря.   bouquet

# 35
hrisko, обикновено гушкане и контакта кожа до кожа, които затоплят и успокояват бебето могат да са много подходящи. Всякакви топли компресчета било с памперс напоен с топла вода, грейка с вода или костилки, затоплена дреха, сешоар, който освен, че топли и бръмчи (но внимателно да не се изгори бебето). Можеш да погледнеш тази статия с масаж за колики и носене в поза тигър върху клон. Слагането на бебето голичко по коремче върху корема на мама или татко (пак на голичко), освен че затопля бебето от контакта на двете тела, дава допълнително успокоение от тежестта на собственото му телце. Можеш да кърмиш бебето полулегнала и то да е по коремче върху тялото ти, подобно на описанието по-горе. Ако при засукване се чуват цъкащи звуци е възможно бебето да поема малко въздух и в тези ситуации може да е подходящо да се коригира поемането на гърдата. Ако одобрявате хомеопатията, може да се консултирате с класически хомеопат за подходящи гранулки.   bouquet

# 36
Лактана БИО 1 или Милумил 1 кое от двете е по-добро?ТЩе пробвам с едно АМ ако не го харесва ще взема друго и така.Просто исках да знам което е най-доброто да почна първо от него.Иначе си я кърмя всеки път преди да и давам АМ,само 1 или 2 пъти почти не изцежда нищо от гърдите,нервира се и яде повече количество АМ.Иначе през останалото време докато имам кърма,папка по-малко АМ

# 37
  • София
Дано си получила отговор, Клавдия! Видях, че на няколко места си писала. За съжаление не знам нищо за АМ и не мога да помогна...

# 38
Искам да споделя, че това с връщането съвсем не отминава, поне при нас. И моят син е лакомия още от както се прибрахме в къщи след родилното. Сега е на 3 месеца и едвам издържа по три часа през деня, а постоянно връща, преяжда и може би и затова още го мъчат и коликите. Но въпреки, че постоянно иска да суче изчаквам поне 2 часа след последното хранене. Той и без това на 3 месеца е вече 7 кила и изглежда като 6-месечно бебе.

# 39
  • София
Искам да споделя, че това с връщането съвсем не отминава, поне при нас. И моят син е лакомия още от както се прибрахме в къщи след родилното. Сега е на 3 месеца и едвам издържа по три часа през деня, а постоянно връща, преяжда и може би и затова още го мъчат и коликите. Но въпреки, че постоянно иска да суче изчаквам поне 2 часа след последното хранене. Той и без това на 3 месеца е вече 7 кила и изглежда като 6-месечно бебе.

Цветина, Габи реално спря да връща може би като почнахме захранването (навършени 6 месеца). Не съм записала кога изцяло е спряла да връща  ooooh! , но за първи път не върна цял ден на 5 месеца и половина (е, на следващия се разсипа...).
За кг - и тя беше подобни кг на тази възраст  Joy (по-точно 6.900  Joy )
Но връщането ОТМИНАВА!!! Мислех, че ще връща/повръща докато суче, но в един момент, наистина, не разбрах кога, спря!
Не се притеснявай, ще видиш, че не след много ще си приятно изненадана Peace

# 40
Malini, а в следващите месеци успокоихте ли този бурен растеж. Мен вече гърбът яко ме боли, а не знам какво ще е в следващите месеци, ако продължи да наддава така. Вие колко бяхте тежки на годинка. И като захрани пак ли беше така лакома?

# 41
  • София
Цвети, да  Peace първите 6 месеца качи сумарно 6 кг, а вторите 6 - 600 грама  Joy Спокойно, тя природата си знае работата, все в един момент ще се кротне това бурно качване!
Срещах малко отпор с педиатърката покрай качването в началото, че я прехранвам, да не кърмя на поискване, да махам нощното (което още е налично  Tired сигурно ако разбере ще ме обяви хептен за луда), но добре че имаше хора с адекватно мислене и ми вдъхнаха кураж (Изи и Змейковица от ЛЛЛ, ако щете и майка ми и приятеля й, които все още са ми супер подкрепа) - доверих се и на усещанията си, че детето ми си знае - и мисля, че беше правилният подход.

Сега на 1г.9м. май е някъде около 11кг (не е мерена от много време, та карам по чувство, но си тежи, де..особено се усеща като я нося по-дълго време навън, защото не иска да ходи по снега/леда, трудно й е, не че на мен ми е лесно...). Яде, цока, яде, цока.. ей така сме всеки ден (и нощ, само цокане, слава Богу  Joy)

Пиши по-натам как се развиват нещата при вас!  Hug намери време да ти поразмачкат гърба, доста помага (ползвах временно услугите на една дама, идваше в нас, макар и трудно с бебето, но след масаж се чувствах почти нов човек  Joy )

# 42
Извини ме, но нещо не разбрах. Имаш кърма и не искаш да кърмиш? Защо? Какво по-добро от кърменето?

# 43
  • гр.Пловдив
и аз тук, в графата лакомо и връщащо бебе. От тази нощ предлагам само по една гърда, явно и стига, защото си е спокойна, но пак си връща. Проблемът май при нас идва бързото цокане. давам от едната гърда и после я доизцеждам, макар че в нея няма нищо - капки някакви, а другата какво да я правя?

# 44
На тегло как е детето? Увеличава ли теглото?

Общи условия

Активация на акаунт