МАРТЕНЧЕ2010 в количката се вози,а мама с него по кафета ходи(4)

• 23 926
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • Враца
Добро утро
Айде по едно кафенце от мен с многоооо любов

Честити месечинки на Ивайла  на мама anik79 ,Елица на мама kama4e ,Симеон на мама nelka-hubavelka,Карина  на мама malkata mama
Да са живи и здрави  bouquet  bouquet  bouquet

# 601
Майчета, да ви попитам често ли почиствате нослетата на бебоците, защото моята бебка има понякога разни хубости из вътре, но е много трудно да ме остави да й ги извадя. На мен ми показаха в болницата как с клечка за уши да почиствам, но явно вече не става така. Тия помпички дето ги продават, става ли лесно с тях?

Ох, аз от тая сутрин съм тръгнала да се къпя и още не съм влязла в банята, че мъника се събуди и не плаче, а гледа въртележката и се кефи. Голям купон пада понякога. Знам ли го докато съм в банята обаче дали няма да се разреве. Баща й спи и той още и ми е съвестно да го будя, така че си стоя и си чакам. Така ще ми се забави и разходката навън, но какво да се прави.

Качих една снимчица в албумчето  Simple Smile но е правена преди месец.

http://martenki2010.snimka.bg/baby/nashite-bebeta.470432.19104428

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 10:11 от elzas

# 602
добро утро и от нас.
честити месечинки на всички бебоци родени на 7-здраве и късмет.
ние спим с боди с къс ръкав и ританки и на леко отворен прозорец че иначе я намирам потна.и михаела постоянно се отвива и онзи ден я сложих да спи в лятното и чувалче,само по боди и отгоре метнах една тънка пеленка,която беше изритана.но в чувалчето си спа спокойно.тя току що се изака,че вчера небеше и сега ще я измия,даже вече през деня в банята се мием,че тя ми е доста студена и досега несмеех.
трябва да си епилирам и краката и изчезваме на разходка,днес го дават в цяла българия топло и без дъжд.
лек ден от нас.

# 603
елзас-да ти отговоря за нослето.
на михаела го почиствам всеки ден с клечка за уши (по тънка)имаме и аспиратор за нос,но не съм доволна.наскоро купихме и този с маркучето,но за него трябва мъж ,че за мен е трудно,а нашия татко се прибира мн късно и в повечето случаи спим.
но миша откакто се е родила я почиствам с клечка и си убирам секретите мн добре.

# 604
  • На брега
elzas, с клечки за уши почиствам нослето, но първо впръсквам в ноздричките Тетрисал или Стеримар за да омекнат коричките, а и ако има нещо по-навътре тя го изкихва...
Честито на всички родени днес бебчета от дружината!

# 605
Между разходките да се запиша и аз  Hug
Цитат
Честити месечинки на Ивайла  на мама anik79 ,Елица на мама kama4e ,Симеон на мама nelka-hubavelka,Карина  на мама malkata mama
Да са живи и здрави  bouquet  bouquet  bouquet
И от мен да са им честити и да бъдат много щастливи бебчета  Hug Heart Eyes Hug
И ние сме облякани много леко , а за отвиването и хванах цаката ,като пеленката я подпъхна под тялото и или ръчичките (зависи в каква поза ще заспи  Peace
От два дена много започна да се дави от слюнката си и се наложи да и махна възглавничката.Другото което е ново при нас, че започна да се върти и няколко пъти я намирам завъртяна на 90 градуса. от позата в която съм я оставила.Сега не ми е спокойно да я оставям сама и все притичвам да я нагледам  Wink Днес отидохме за консултация ,но сестрата я нямаше и имаше много болни дечица и решихме с мъжо , че няма да е днес  Laughing а отидохме на кафенце преди да тръгне за работа .Сега ще поспинкаме и пак излизаме със шуша  Hug
Лек и усмихнат ден ви желая !!! Grinning

# 606
Някой може ли да ми препоръча приятно и тихо място на чист въздух за почивка събота и неделя, подходящо за бебето. За сега съм се насочила към ПИРИН ГОЛФ & КЪНТРИ КЛУБ 148 лв. за два дни със закуска или Катарино СПА 200 лв. за два дни със закуска (стая за двама). Ако има нещо по-евтинко подобно Simple Smile
Много жега днес.   Nature Sunny Прибрахме се да си починем след закуска на Витошка с Дара и кака  eat и пак излизаме.
Да знаете моята сладка Дара какво ново е научила. Като пусна водата на мивката, жуми, знае, че ще и мия очичките  rotfImbo

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 15:44 от Mama Da

# 607
Здравейте и от нас  Hug мили мами  Hug
Честити месечинки на всички наши сладки бебчета родени на 7-ми!
Таткото днес е на работа от вечерта и до сега бяхме в парка на хлад! Ех, че хубаво беше  Wink Следобедната ни разходка ще е из квартала...
ninchu_m   Hug нормално малката да е по-зиморничава  Hug  Laughing Все пак е дама   bouquet
Ели Hug много е сладка малката Вики!!!  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes Пу-пу и каква косичка имате! Май прилича на таткото? поне до колкото съм Ви запомнила  Embarassed Аз съм много доволна от музикалната въртележка, само дето вече три пъти сменяме батериите, че доста често я ползваме  Joy Любо много й се радва  Peace И аз му чистя нослето с бебешките клечки за уши. Но ние нямаме много секрети /чукам на дърво/
mama Iv, Вени   Hug
Евче Hug и за вас много прегръдки ако успееш да надникнеш при нас...
Мама Да Hug аз ти препоръчвам Катарино - там поне има всички удобства за малко дете и ще си спокойна  Peace

# 608
Привет дами Hug

Честито на всички бебоци, които днес навършват месечинките и на майките им Hug Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Добре дошли на новите мами.....

Нослето чистя с клечки за уши, но преди това пръскам разтвор - това всяка сутрин. Преди, когато беше студено го правех след вечерната баня. Аспиратор не ползвам, защото съм чувала, че някои бебета имат много тънки капиляри в нослето (което е нормално) и теква кръв.... Като напръскам разтвор, даже и да не се виждат сополки, тя си ги издухва....

Ние имаме ограничител и не се въртим, но понеже матрака е повдигнат, все я намирам смъкната надолу..... На кошарата във всекидневната ако заспи през деня съм забелязала, че много се мята и отвива и аз постоянно я завивам.... Мислех да махна ограничителя, за да видя, дали няма да започне да се обръща, но все още не съм го направила....

Вашите бебета започнаха да се обръщат от гръб по корем и обратно? Моята все още не може, а иска да сяда вече. Изкарах летния кош и голям кеф, в зимния реве, та се къса, а сега оглежда света .....

Вие слагате ли ги вече в полуседнало положение, защото аз от края на втория я слагам и на люлката?

Леле, бягам, че се събуди. Много целувки Тинк, Евче, Мама Да, мама Ив, Звездичка, Синева, и всички всички  Hug Hug Hug

# 609
  • София
Здравейте,
Честити месечинки на  Ивайла  на мама anik79 ,Елица на мама kama4e ,Симеон на мама nelka-hubavelka,Карина  на мама malkata mama
Моята малка бузана вече си стана човече и иска много внимание. Такива игри падат. Вече ми дърпа дрънкалките от ръцете и си ги пъха в устата. От 3 дни към изпрвянето до седнало положение добавихме и такова до право и сега щом я вдигна до седнала тя сама се изправя права (аз разбира се я държа, но я издърпвам само най-накрая). Това дете ще се изправи, преди да седне само  Shocked Много е доволна, че докторката увеличи фитнеса, много обича всякакви физически натоварвания   261uu Вчеа бяхме за пръв път на ресторант, че свеки имаше рожден ден и Вики като си хареса една нейна приятелка и започна такъв смях, че цялото заведение се обърна да види кой се смее толкова силно. А пък днес видяхме бебе на 5,5 месеца, което подчертано беше по-дребно от моето слонче  hahaha Разказах ви на бързо при нас какво се случва.
Нинчу, моята пък май ще е точно обратно на мен (аз съмс трашно зиморничава) и ще видя зор.
Вени, дано си по-добре вече.
Натали, все не ми оставаше време да ти кажа, че те разбирам за драскането на колите. Аз не го правя, защото ме е страх да не ме бият някъде, но има толкова нагли шофьори, че си го заслужават. Един ме напсува, че съм му изцапала колата с тъпата си количка  #Cussing out, а той така беше паркирал, че не можех да мина. Да не говоря колко се ядосвам като се наложи на Евлоги Георигиев в натоварен трафик (софиянки знаят за какво говоря) да минавам на платното, заради спрялите коли. Не искам да обиждам никого, но и съм убедена, че сред нас няма толкова безочливи шофьорки.
Прегръдки и целувки за всички бебоци и техните сладки мамчета.  Hug

# 610
ahoney   Hug Hug Hug
Вие с Вики ме сразихте  #Crazy как така се изправя?!
Сладкишката малка май се оказва страшна жилка  Laughing

# 611
Susalinda,мен и сестра ми са ни захранвали много по-рано ,тогава така са ги учели,те са доктори.И сега сме пораснали големи,здрави и строини.1 път през нживота си съм пила антибиотик!Есвали ще навредиш толкова...

elzas,много ми домъчня за теб.Ако се чустваш така може би бебо затова е нервен.Старите хора нали разправят че бебоците всичко усещат,ако кърмиш.
Иначе той може да е бил нервен,защото бу е станало топло в парка.Нали не го държите на слънце?

МОмичета с къси панталони ли ги изкарвате?Излизате ли без бодите?И като сте с къси панталони слагате ли чорапи...?

# 612
янинче,аз при топло време изкарвам миша по боди с къс ръкав и късо крачолче с чорапки.а при по хладно с панталонче и боди с къс ръкав,ако стане мн хладно слагам горничка.но чорапки засега задължително слагам.

# 613
Благодаря ви майчета за това, което споделихте относно почистването на нослето. И аз така правя с клечка за уши, но тя не го обича това нещо и само се мята наляво надясно. Въпреки че днес успях да изкарам разни екстри от там.
Днес пак е голям кривондел. Цял ден не ще да спи. На два пъти спа по 40 мин. и сега следобед спа половин час. Сега много не ми се иска да я оставям да заспива дълбоко, защото нощеска какво ще правим?! А и нещо вече не иска да стои в количката така легнала. Иска да гледа навън. В количката явно й е скучно. Много се върти вътре и плаче. А като я открия й е добре, но пък пече много слънцето. Абе няма угодия. Като заминавам за Варна сигурно ще вземам другия кош, какво да се прави. С наклон без наклон това е положението. В тоя закрития ще подивее детето.
Относно обръщането от гръб по корем и Вики още не може сама. Днес се опитах да я сложа на една страна и я подпрях с възглавници, но тя си остана така и не се завъртя сама по коремче. В четвъртък сме на ортопед и ще го питам дали мога да правя нещо по тоя въпрос или то детето само ще си покаже кога може.
Ох, ами това от мен май за тази вечер. Дано утре е по-спокойна и успеем да стигнем до парка "Света троица". Навън е доста жегичка и аз я обличам с късо ръкавче и къси панталонки или рокличка. Нощем спинкаме с едно боди с дълго ръкавче и дълго крачолче, като ританка е отдолу. Под него е само по памперс.  Simple Smile Завивам я с тънко одеалце, от тези които продават в магазините като комплекти за количка. Мисля, че й е добре така. на сутринта одеалото е някъде смотано, но тя започва да го рита към 5 часа някъде, а през нощта си спинка спокойно за сега. Да чукам на дърво.  
Ох, милото ми детенце как му се спинка, но не знае как да го направи и скимти. Милото то. Отивам да му дам бибката.  baby_neutral
Дари, и аз видях снимките на твоя хубавец. Много е сладък с това боди. Пу пу. Аз докато се ориентирам в тоя сайт за снимките как става работата. Голямо чудене беше. Когато имам време може още снимчици да сложа.

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 19:58 от elzas

# 614
Ели Hug така както обясняваш за Вики си помислих дали не хваща очи малката принцеса. Хората се радват много на бебоците и аз колкото и да не вярвам, забелязвам как след като са му се радвали чужди хора на Любо става неспокоен и трудно заспива. Сложете си червено конче на ръчичката, ако нямате и вечер три пъти й измивай с водичка очичките. Това измиване е бутафорно - прави се уж да си отиде лошото от деня и детенце да спи. Аз ако Любо е къпан по-рано, само си намокрям леко ръката и лекичко минавам три пъти очичките като е нервен.

Общи условия

Активация на акаунт