МАРТЕНЧЕ2010 в количката се вози,а мама с него по кафета ходи(4)

• 23 925
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Честито на седмомартенските шушенца, да са живички и здравички  baby_neutral

mama Iv И моят шушко много се върти на 90 градуса, затова сложих обиколника. Бях го прибрала, но вече има нужда от него. Нашето креватче е с дървени пръчки и той веднъж си беше обелил главичката като се завъртял напреки на легълцето, и ръчичката си завира между пръчките. Много взе да шава вече, а като по-малък спеше без да мръдне.

Nataly Ivanova И нашия също се смъква когато матрака е вдигнат. В момента е вдигнат, но съвсем малко, почти не се усеща. Също се отвива, и също не може да се обръща от гръб по корем и обратно. Дори по корем не успява да си вдигне главата, ами заравя носле  newsm78

Елзас Леле каква косичка има Вики, благородно ви завиждаме  Laughing Много е сладка. И моето бебче много се мята като му почиствам нослето, често просто е невъзможно. Съчувствам ти, че ти е тежко. Дано да свърши скоро  Hug

Ние днес сутринта се забавлявахме на балкона на слънце и въздух, после се преместихме на слънчеви бани вътре на отворен прозорец, после като мина най-голямата жега излязохме в парка. Ама самички ни беше скучничко и не стояхме дълго. Днес преди обед Вини изсмука цели 200мл  ooooh! Докторът каза, че това му е много. Докато преди 10 дена едва се навиваше да изяде 70мл на едно хранене, сега е направо неудържим (да чукна на дърво). И много почва да реве 15 минути преди хранене, и се дразни, че е гладен. Преди изчакваше кротко. Не знам какво му става. Освен това започна пак да се буди среднощ да яде.  Shocked

Препоръчайте ми добър ортопед, не знам при кого да го заведа. В Токуда бих отишла само в краен случай. Нещо ми се насъбраха разни разочарования от там  Sad

И най-лошото, днес имаме трето изследване на урина, потвърждаващо бактерии. Утре ще се обаждам на нефроложката и не знам какво ще става.   Cry

# 616
  • София
Carmen, половината майки тук заведохме децата на ортопед при д-р Алексиев, и всички бяхме много доволни от него.
Записването става по тел., той е 0889238190, приема всеки ден след 15ч., ето това му е сайта, има и карта къде му е кабинета (уличката зад Джъмбо на бул. България). Прегледа е 40 лв, не работи със Здравната каса. 
http://www.einet.bg/~alexiev/feedback.htm

# 617
Да ви се оплача (още малко).
Тази вечер пак отидох на фитнес. И докато се загрявах на кростренажора, и си припомних как днес поредната любезна жена ми отстъпи място в трамвая защото помисли, че съм бременна, една кака във фитнес залата, след като си свърши упражнението на колелото, се приближи и ме попита - "Извинете, вие бебенце ли чакате?"  newsm45 - поведение, почти толкова клюкарско, колкото в турски сериал. Изобщо не е нейна работа като непознат юзер на залата да си завира носа в чужди работи. Усмихнах й се и казах - "Не, родих го вече и затова съм тук" - и тя се изчерви, извини се и се омете моментално. На следващата "фитнес" кака няма да се усмихвам. Ще кажа, че съм 6 месеца бременна, да видя какво ще стане, дали ще викне някой от персонала да ме посъветва да си тръгвам.

Докато любезните хора в трамваите, които ми отстъпват местата си, ми действат като стимул да ходя на фитнес, то тази любопитна сврака ме подразни много. Едно време неподходящото любопитство се смяташе за лошо възпитание  newsm78

# 618
Carmen, половината майки тук заведохме децата на ортопед при д-р Алексиев, и всички бяхме много доволни от него.
Записването става по тел., той е 0889238190, приема всеки ден след 15ч., ето това му е сайта, има и карта къде му е кабинета (уличката зад Джъмбо на бул. България). Прегледа е 40 лв, не работи със Здравната каса. 
http://www.einet.bg/~alexiev/feedback.htm

Много, ама много благодаря!  Heart Eyes

# 619
Carmen   Hug Hug Hug
Искам да застанеш пред огледалото, гушнала Вини и да ми кажеш дали това, което виждаш не ти харесва?
Изобщо не се тормози и се опитвай такива любезни и не чак толкова любезни потсъпки и подмятания да развалят щастието, което дойде съвсем скоро в живота ти!  Hug
Минали са САМО три месеца от твоето раждане! Ще се прибере коремчето, но трябва време, Карменче Hug Ти си толкова мъничка, а какво голямо бебче се беше скрило в твоето коремче  Grinning Ще се възстановиш ще видиш! Само търпение и позитивна нагласа и всичко ще е наред!
И аз завиждам / и си признавам, че дори понякога не благородно Mr. Green/ на мамите, които все едно не са раждали с нас, а са си същите прекрасни жени от преди... Но такъв е живота - трябва да има и такива и такива случаи - ние сме от втория - дето по-трудно ще се възстановяваме - ти коремчето, аз и дупето и коремчето  Mr. Green Но аз нямам и грам колебание и вярвам в крайния резултат - ще си станем предишните мацки  Wink  bouquet
Много те прегръщам и те целувам! И горе главата!
Гушни малкото съкровище и цункай гушката от нас  Heart Eyes

# 620
Синева Благодаря ти много за разбирането и съчувствието  Hug Hug Hug  Cry Бебенцата ни наистина си заслужават всичко, през което сме минали, милите, толкова са сладки.
То аз съм към 12 кг отгоре, вече 3 месеца след раждането (а бях качила общо 16 кг), но по някаква причина повечето от това допълнително тегло ми е на корема и си стои. Чудя се какво ми е защото не съм равномерно дебела. Ще видим фитнеса дали ще помогне.
Синева и аз те прегръщам, ти си винаги много съчувствена и много отзивчива  Hug Hug

# 621
  • София
Добро утро!  Hug
Виждам, че снощи сте се заговорили за диети и килограми.
Аз забременях 52 кг. и през цялата бременност качих около16 кг. (точно колкото теб Карменче). При самото раждане близо 10 кг оставих в болницата, той и Коки ми се роди голям- близо 4 кг, и останаха едни 6-7 кг. след раждането, които нямаха сваляне цели два месеца. Нищо не ядях по цял ден почти, а нищо не ми ставаше с изключение на един панталон и два анцунга, абе ужас направо.
Изчаках два месеца да ми се възстанови цикълът и почнах диетата на Дюкан. Хубавото при нея е, че не се броят калории и т.н., а е на принципа, че за да отслабнеш трябва да ядеш. И тези остатъчни 6 кг ги свалих за има-няма 3 седмици. Чувствам се страхотно!
Сега без никакъв проблем си влизам в дрехите от преди забременяването, наскоро си купих дънки 26-ти номер  Grinning, имам само едно съвсем малко симпатично коремче, което много скоро ще се стопи и то. Както каза Синева "минали са САМО 3 мес. от раждането все пак".
В темата за Дюкан момичетата са страхотни и винаги помагат със съвети.

# 622
Добро утро маминки едно кафенце от мен   food010
Днес нямаме месечинки,но пък  си имаме рожденичка  Mr. Green
НаНина -  Нинка , ЧРД!!! Да си жива и здрава, много обичана и все така усмихната  Hug nbirthday  Gift
сега се връщам да чета назад  Wink

# 623
  • На брега
Добро утро!
Честит празник на родените днес мами Laughing!
Има ли мами, които са давали чай от шипки на бебетата си? На нас док-и ни препоръча заради разстройството да приготвям чай от цели/плод шипки чрез запарка и накисване за 1 нощ. Чудех се щипките цели ли се запарват или се раздробяват по някакъв начин...
Вчера бяхме на преглед заради 7 дневното (вече) разстройство на дребната. Педи-то я прегледа, претегли... каза, че няма признаци на дехидратация, наддава на тегло. Дадох и проба за изследване и резултата ще излезе утре. Лошия вариант са антибиотици. Педиатърката ми обясни, че понякога бебетата родени секцио нямали пълния набор бактерии в червата и ми изписа още един пробиотик. Мен ме сложи на диета, да не би нещо от това, което ям аз да дава такава реакция при бебето.
Виждам, че пак се е зачекнала болната тема с килограмите  Mr. Green. Аз съм на същите килограми от преди забременяването, но фигурата ми няма нищо общо. Мазна съм, с отпусната мускулатура и подпухнала от задържането на течности заради кърменето. Лепнала съм сланинки по кочемчето, а заради отпуснатата му мускулатура ми се е развалила и цялата осанка. Отпуснатите рамене, изгърбването, болките в гърба и кръста са само част от последиците на слабата мускулатура в средната част на тялото. Ама да ми е живо и здраво детенцето ще се стегна лека по лека.

# 624
Добро утро!  Hug
Виждам, че снощи сте се заговорили за диети и килограми.
Аз забременях 52 кг. и през цялата бременност качих около16 кг. (точно колкото теб Карменче). При самото раждане близо 10 кг оставих в болницата, той и Коки ми се роди голям- близо 4 кг, и останаха едни 6-7 кг. след раждането, които нямаха сваляне цели два месеца. Нищо не ядях по цял ден почти, а нищо не ми ставаше с изключение на един панталон и два анцунга, абе ужас направо.
Изчаках два месеца да ми се възстанови цикълът и почнах диетата на Дюкан. Хубавото при нея е, че не се броят калории и т.н., а е на принципа, че за да отслабнеш трябва да ядеш. И тези остатъчни 6 кг ги свалих за има-няма 3 седмици. Чувствам се страхотно!
Сега без никакъв проблем си влизам в дрехите от преди забременяването, наскоро си купих дънки 26-ти номер  Grinning, имам само едно съвсем малко симпатично коремче, което много скоро ще се стопи и то. Както каза Синева "минали са САМО 3 мес. от раждането все пак".
В темата за Дюкан момичетата са страхотни и винаги помагат със съвети.
би ли ми пратола темата за Дюкан че аз имам доста да свалям  newsm45

# 625
  • София
Калинка, ето това е темата, ако има нещо неясно питай ме, горе-долу съм в час с принципите.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=499145.0
А между другото самата диета има и олекотен вариянт за кърмачки.

# 626
Калинка, ето това е темата, ако има нещо неясно питай ме, горе-долу съм в час с принципите.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=499145.0
Hug

# 627
  • Враца
Добро утро мили мартенски мами
Нанинче Честит Рожден Ден

# 628
Здравейте момичета  Hug
Нещо нямам време да ви изчета Rolling Eyes
Аз още си страдам от болежките и благодаря на момичетата, които проявиха съчувствие  Hug Оказа се, че съм с възпалени нерви на врата и на плешките и леко в кръста и от там болката се разнася чак до ръцете. Сега се мажа, а от другата седмица, ако се е поуспокоило възпалението ще ходя и на масажи.

Гледам, че говорите за обръщането - Коко се обръща от неделя от гръб по корем, и от както успя да го направи веднъж вече само това прави  ooooh!  Mr. Green

На вън е жегичка, а аз все съм в чуденка за това обличане  newsm78  С щерката бях къде къде по смела

Много хубави разходки от мен и не на последно място честити месечинки на всички пораснали дечица  Hug

# 629
  • Сред обкръжението
Здравейте, мами!

Понеже остарявам с една година влизам да почерпя за празника  Mr. Green

За кърмещите тортичка

а за останалите нещо леко алкохолно

Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Много благодаря за хубавите пожелания! Да ви се връщат стократно

А като се замисля почти от година сме заедно с вас и затова си пожелавам още много, много години да споделяме само радости в темичките ни Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт