За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 18

• 23 139
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
Дохранвам с Фризопеп от днес. Иначе 2 пъти е пила по-обикновено АМ, от което се изрина (ако това има значение).

# 61
  • София
за фрозепеп не знам, но обикновенното фризо често позапича, та нищо чудно.
така или иначе 9 дни не е хубаво да не ака едни дете. Поговори да пробвате друго мляко, някое хипоалергенно знам ли.... или може би да помислиш за захранване вече.

# 62
Cantarany,9 дни са много дълъг период..Отдавна трябваше да дадеш Лактулоза,Дуфалак или каквото там разхлабващо предпише лекарката.Не чакай повече,а се обади на педиатърката и дай нещо разхлабващо на детето.

# 63
А освен очевидният запек, бебето пишка ли достатъчно?

# 64
  • Пловдив
Момичета благодаря Ви за съветите и идеите Hug Hug
Ще  пробвам да видя  дали ще и хареса нещо  Peace

# 65
Бебето си пишка нормално, сменям поне 6-7 пълни памперси.
Педиатърката е на мнение, че няма какво да изходи. За мое успокоение ми каза да купя глицеринови свещички, които по аптеките не се намират.
Затова питам тук, защото не мога да се доверя повече на педиатъра.
Времето си минава и много съм разтревожена.

Дуфалак по колко да давам?

# 66
  • София
щом пишка нормално, надали е недохранване наистина. а и ако беше гладно мисля лесно щеше да разбереш...бебетата бурно го съобщават все пак.
Свещичките много трудно се намират.... почти си е мисия невъзможна иначе са по-добрият вариант при толкова дълъг запек.
Дуфалака или пак питай лекарката или аптекарката за дозата.

# 67
  • Шумен
За мен 9 дни да няма какво да изходи детенце ми се струват много щом се дохранвате с АМ, Cantariny. Аз давах Дуфалак сутрин и в ранния следобед пълнеха памперсите. Това ни го препоръчаха още в началото. Откакто се захранихме това повече от 2 дни да не ходят не го е имало. Най-добре обсъдете с педиатъра какво да предприемеш. Ние се захранихме рано донякъде по тази причина с плодови пюрета още от 3 месечни. Дано скоро решите този проблем на малката госпожица  Peace

Попитай точно колко Дуфалак да дадеш. Аз давах по половинка до 3 месеца обаче.

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 23:17 от AnMary

# 68
  • София
Половинка какво??? нали е сиропче, дават се милилитри.

http://www.framar.bg/%D0%B4%D1%83%D1%84%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BA- … -pid05002512.html ето я листовката пише как и по колко.

# 69
  • Шумен
Не помня колко точно са милилитрите в една дозичка сиропче. Понеже давах едновременно на двете ми беше лесно по лъжичка на дете. Така ми казаха като ходихме на контролен в родилно след прегледа, а и педи ми беше споменала за това вече.

# 70
  • София
чаена лъжичка е около 5 мл... за кърмачета пише 5 л дозата. но по-добре със спринцовчица, за да е точно.

# 71
  • Шумен
Аз не се изразих явно както трябва. Давах кафени лъжички ту на едната ту на другата докато свърши дозичката. За спринцовка хич не ми е минавало през ума. Но си много права Angel_Dust така е най-точна дозата.  Peace

# 72
  • София
На дъщеря ми съм слагала свещички Bisacodyl (слабително), но прочетох, че са за деца над 6г възраст.
Може да има и за бебета, но трябва да се консултирате с лекар.
Възможно е наистина да няма какво да изкара. Ако имаше запек може би нямаше да има следи по памперса от "пръцкано".

# 73
  • София
Аз не се изразих явно както трябва. Давах кафени лъжички ту на едната ту на другата докато свърши дозичката. За спринцовка хич не ми е минавало през ума. Но си много права Angel_Dust така е най-точна дозата.  Peace

не само че  е по-точно, а и като го изцъцкаш със спринцовкатана точното място и не може да изплюе, това, което даваш, което е особено ценно при АБ например.

# 74
Здравейте.Имам следния въпрос,моето мъниче има темп,вчера вечерта стигна до 38 градуса,но няма никакви синтоми смее се играе си,няма хрема нее с зачервено гърло и няма разстройство.....имаме зъбче което изби преди седмица и тогава имаше тепм около 37,2 до 37,4......според мажа ми е от зъбчето.. а на мен ми е м малко притеснено защото ми се вижда малко висок тази темп ,но няма симптоми за нищо....мн съм объркана и притеснена....моля ви за съвет Cry

Общи условия

Активация на акаунт