Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са причините за намаления апетит на бебето и как да се справим с това?
Защо бебето отказва да се храни с изцедена кърма или адаптирано мляко?
Какви са обичайните количества храна за бебета на различни възрасти?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са причините за намаления апетит на бебето и как да се справим с това?
Намаленият апетит при бебето може да бъде причинен от различни фактори като скок на растежа, появата на зъби, промени в хранителния режим или ваксинации. В случай на изцедена кърма, промените във вкуса на кърмата по време на менструалния цикъл могат да доведат до отказване от хранене. Важно е да наблюдавате бебето, да предлагате храна по-често и в по-малки количества и да се консултирате с педиатър при продължаващи проблеми.
-
Защо бебето отказва да се храни с изцедена кърма или адаптирано мляко?
Отказът на бебето да се храни може да бъде причинен от различни фактори като скок на растежа, появата на зъбки, промени в хранителния режим или ваксинации. В случай на изцедена кърма, промените във вкуса поради възстановяването на цикъла могат да доведат до отказ от хранене. Важно е да наблюдавате бебето, да предлагате храна по-често и в по-малки количества и да се консултирате с педиатър при продължаващи проблеми.
-
Какви са обичайните количества храна за бебета на различни възрасти?
. Той се роди едро бебе - 4700, хапваше добре ( около 750-900мл) на денонощие. Но преди дни намали храната на половина, че и по-малко понякога. След три дни мъчене с какви ли не шишета, пози, места за хранене и т.н го заведохме при педиатърката. Тя каза, че детето е видимо добре, спокойно. Няма афти в устата. Измерихме го и за 15 дни се оказа, че е качил само 90-100 грама. Посъветва ме да му дам АМ, защото вкуса на млякото може да не му харесвали. Но аз не съм яла нищо по различно, че да има кърмата променен вкус и не дадох АМ. 
. Важното е че бебчето все пак наддава и е спокойно. Споделяш, че нищо не е променено в обкръжението, храненето на теб или на бебето. Доколкото разбирам педиатъра смята, че не са зъбки, тъй като няма признаци да пробиват, както и бебето не е неспокойно.
Предлагам шишето в сънено съсътояние, но в такъв случай изцоква едва 30-тина милилитра в рамките на час и после съвсем заспива, млякото тече в устата му. С лъжичка пробвах да давам, но не се сеща изобщо да преглъща още. Кърмата си стои в устата му и след секунди я избутва с език учудено.
Като види, че не тръгва млякото лесно, както при шишето и се започва.
Много добро като идея, но няма ли да е проблем това, че не поема гърдата
Страх ме е да не го изнервям и съвсем да откаже да хапва...не знам как и откъде научи това с стискането на устните, докато не реши сам по никакъв начин не можем да го накараме да си отвори устата. Тази сутрин имаме лек напредък - изяде 100мл. на два пъти