За Ирак е тема пета!Нова, млада и напета! Да покажем Рай и Ад от любимия Багдад!

• 45 060
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Честито момиченце на сафар мактуб ! Пожелавам бързо възстановяване на майката и много щастие на малката принцеса !

# 616
  • Varna
Ах, ти Катееееее Hug
А, аз се услушвах постоянно като прасе във папур да ми звъннеш на вратата. А то виж какво билоооо.  smile3521 Май не съм броила както трябва smile3538 рано ми се стори, че вашият ангел е вече тука. Ама то на чужда гърбина, нЪл знаЙш....
КАТЕНЦЕ, ЧЕСТИТА ВИ ГОЛЯМА РАДОСТ! С ПОЖЕЛАНИЕ ДА ВИ РАСТЕ МНОГО ЗДРАВИЧКА, УМНА И ЩАСТЛИВА!!!

# 617
Ха! Здравейте   bouquet

Астарта, върнахме се душко, хем се радвам хем ми е мъчно...всяка година една и съща история.

Във връзка с написаното от Хадил
за да се "пръкне" най-сетне това чудо наречено иракско правителство...... тц тц тц тц - ... това беше кратък пример на абсурдите у нас. Добре дошли в Рая !

Поради защото чудото наречено иракско правителство още не съществува, иракски паспорти не се издават и обновяват от посолствата вече от няколко месеца.
Мъж ми вчера ходи - за пореден път - да регистрира сина си и брака ни в иракското посолство в Дубай. Тези неща ги прави поне от година и нещо... този път уж било към края си Shocked Та се разговорил с изпълняващия длъжността посланик - онзи направо му казал, не издаваме паспорти , щото в Багдад искат да вземат пари. Демек , да се даде подкуп че да ти преиздадат паспорта...и то не на посланик, а на местен. УФ!!!
На България и трябваха повече от 20 години да вземе някаква /каквато и да е/ посока на развитие след мирен преврат. Колко ли време би отнело на Ирак, след война?!
Посланикът споделил на мъжа ми, че дубайската полиция на няколко пъти водела в посолството иракски граждани с изтекъл паспорт. Тъй като посолството не можело да преиздаде документ за самоличност, то нещастниците просто биват задържани в затвора са неопределено време. Каква грижа за човека, демокрация че се пръска!

Ще спирам да пиша , че може да ви разваля настроението.

Поздрави на всички   bouquet

# 618
привет Ум Яхя. Съжалявам, че успяхме само веднъж да се видим, но при мен винаги има хаос в програмата, като работя и моите и чужди работи, ама важното е, че накрая поне има добри резултати.

Иначе да ти кажа за паспортите - има и верни, но и неверни неща. В Ирак ти взимат от 300 до 500 долара, за да ти направят паспорта в най-кратки срокове. Иначе си има определени дни по райони и като си отидеш в съответния ден, вярно е, че висиш 5-6 часа, но паспортът си струва 20 долара. Брат ми си извади преди 3 месеца.

Иначе всяко едно посолство може да издава т.нар. паспорти серия S, с които да подсигури иракските граждани с редовен документ, докато получат техниката за издаване на паспорти серия А. Проблемът е в техниката, а не в правителството. Иначе той може да си подаде и в посолството за серия А, но има да чака 6-8 месеца. А за записване на детето - това вече е безобразие. Трябва просто да се попълни стандартна бланка за акт за раждане, която си я има във всяко посолство. Сега това е много по-улеснено, защото по новата конституция, право на гражданство има всяко дете, което има поне един родител иракчанин (независимо дали е бащата или майката), така че проблемът ви е на местно ниво с посолството. А и като знам кои работят там, ми е ясно защо ви правят такива номера.

Отплеснах се и аз по темата, ама са си нерви с нашите документи. Аз що трудности има, за да си извадя иракска лична карта - не е за разправяне.

Иначе все още сме си по време на война, ама да видим. нещо се размърдаха снощи по правителствения въпрос, та ще се чуе.

П.П. Някой има ли новини от maham ? А бискит къде изчезна също ?

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 15:04 от hadil

# 619
Ум, добре завърнала се Hug. И аз като Хадил, съжалявам, че не успяхме да се видим втори път, много кратка и недостатъчна ми беше срещата ни Hug. Дано скоро мъжът ти успее да си издаде паспорт и да свършат мъките ви с тези документи. Съжалявам и за другото, че те подведох и се разочарова. Нямам представа защо при нас се получи по този начин, а на вас ви отказаха Tired

Нашето морско приключение е към края си. Утре през нощта си тръгваме. Ще удължим ваканцията с няколко дни на село, но на мен вече ми е мъчно за морето Sad. Толкова го обичам и така ме зарежда, мечтая си да е винаги пред очите ми. Шегувах се с мъжа ми, че ако спечели шестица от тотото (той не играе тото, но все пак) най-хубавия подарък, който може да ми направи е една мъничка къща на брега на морето Heart Eyes

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 17:00 от Астарта

# 620
  • Varna
АСТАРТА-
Дай Боже да спечелите, newsm10 че ние не спечелихме и си пернахме само едно апартаментче сЮфсем до мУретУ. Ама и на това съм благодарна.  Grinning Пак си го виждам всеки ден мУренцитУ.

# 621
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3173691

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=1188644

интересно народите в Ирак и Афганистан от какво пък страдат ? А другите народи, които последните случки ги поставят в страх от нова евентуална война в района ? а ливанците и палестинците, които живеят в постоянно военно време ? не съм против животните, ама те ли са големия дерт ?

"Някои ветеринари са на мнение, че животните страдат от пост-травматичен стрес или нещо подобно. Други смятат, че използването на тази диагноза е унизително за военнослужещите." - унизително ? защо ? все пак кучетата може би са по-благородни същества от американските военнослужещи.

# 622
мили мами,
аз не съм в ирак, нито ще ходя нататък, но ми стана интересно да прочета мнения на сънароднички в арабска страна. Как се чувствате? Все пак манталитетът е доста различен от този, на който сме свикнали. Как минава деня ви? Свикнахте ли бързо с новия манталитет, култура и начин на мислене?

# 623
мили мами,
аз не съм в ирак, нито ще ходя нататък, но ми стана интересно да прочета мнения на сънароднички в арабска страна. Как се чувствате? Все пак манталитетът е доста различен от този, на който сме свикнали. Как минава деня ви? Свикнахте ли бързо с новия манталитет, култура и начин на мислене?
аз мога да отговоря само за обратната страна на монетата. няма от пишещите българка, живееща в Ирак, но има в други арабски страни, така че те сигурно ще ти отговорят.

# 624
  • In a surreal moment!
Привет другарчета мили!  Grinning
Ваканцийката ми свърши!
При нас не се диша, ужас!
По Банско също е горещо, но е някакси прохладно
и няма никакви комари и папатаци да те тормозят...
Тази сутрин рано поливах и сега задника ми е на буци... Confused
Храната там е по-евтина,
местата за разходки - безплатни, чисти, уютни, зелени ....
въобщеее....искам да сменя местожителството.... Mr. Green

В момента се пържа в собствен сос и мечтая....ехххх...

В нашата малка общност имало пак изненада  Shocked

Кате да сте живи и здрави с бебка!    bouquet

Ама защо тази тайнственост....нямаше да ви урочасаме...не го разбирам...
явно е някаква мода  newsm78

Хадил - тези статии са за отвличане на вниманието...ако у някой се  е възбудило изобщо...мъка...мъка за всички... няма оправия , шепата олигарси, които се облагодетелстват от мъката на хората и животните нищо не може да ги достигне....

# 625
Привет, Токи Hug. И нашата ваканцийка свърши, и аз като теб искам да сменя местожителството си Mr. Green. И нас тук на село ни ядат комарите, единствената разлика е, че не е горещо и всеки момент ще плисне дъжд. Иначе много станаха съвпаденията Simple Smile

Мурера, ти имаш ли някаква връзка с Ирак или друга арабска държава?

Хадил, какво ще кажеш да се видим другата седмица Hug

# 626
Астарта, с удоволствие ще те видя другата седмица. Ще се чуем допълнително да се уговорим.

Токачке, мъката не е една, а са милиони.... и все различни... и все големи. Ето днес например, навръх страховете за живота им и този на семействата им, проблемите с тока, водата, безработицата, войната и всичко, ами и това:

знаете ли колко трудно може да се съсипе една палма... колко много издържат без вода. дядо хаджия беше казал преди време, че няма как да се нарушат международните спогодби за водите. ето я картината от различни райони в Ирак "процъфтяващи от добросъседско отношение".... сякаш не ни стигат собствените ни катили, ами и чуждите ...

# 627
  • Varna
Освен, да кажа, че изглежда толкова тъжно и толкова страшно, друго не мога, защото нямам думи от това което виждат очите ми..... Sad

# 628
Този "лунен пейзаж" Sad вследствие на онова отбиване на водите, за което ставаше преди въпрос ли е? Много скоро ми се струва. Аз все си мислех, че не е възможно да стане и е просто поредната психоатака насочена към иракчаните. Така както е тръгнало, имам чувството, че там нещата няма да се променят към добро... изпитание на силата и волята, както и на патриотизма на оставащите в Ирак хора Tired

# 629
Хадилче ,имам страхотна идея,така ще се разрешат проблемите на 2 народа.Ти нали си шеф на иракчаните в БГ ,че и по тв са те давали,дай едно предложение до Ирак-Ирак да си прибере над 3 000 000  иракчани ,които са при съседните катили т.е в Сирия ,а Сирия да върне водата както беше-да ти кажа сирийците на ръце ще те носят ,първо ще се изхранват по-малко гърла,престъпността ще се върне на предишните си нива,т.е много ниски,проституцията силно ще намалее и.н. Peace

Общи условия

Активация на акаунт