За Ирак е тема пета!Нова, млада и напета! Да покажем Рай и Ад от любимия Багдад!

• 45 056
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia

ами много просто..изтриха го...ние имаме една пословица..кажеш ли истината..гонят те и от 9 села..обясних и на модераторите..че не мога да пиша за баклава и локуми когато тук в темите се прави реклама на войска която убива пали руши..

Сега.
Разбрах, че не можете да четете и за да постигнем ефект пиша бавно, еднозначно и с къси изречения.
Не знам кои сте тези "вие", но максимите ви са за друго място.
Тук е Forum.BG-Mamma>>Бременност, майчинство>>Родители в чужбина>>По държави. Където и другаде да си мислите, че сте - бъркате!
Тук се обсъждат битови, културни особености на българските родители в чужбина.
Религиозните ви размисли, етнически комплекси и протести, желанието да чепкате военни, политически и религиозни теми, просто нямат място тук и мисля, че бях пределно ясен.
Никъде тук не виждам реклама на войски и зверства. Ако сте прочела такива и не сте ги докладвали за разглеждане от модераторите, проблема си е ваш, а воплите-неоправдани.
Призивите ви за групово посещение на израелската тема за да ги "осветлите", няма да коментирам.
Неуместните шегички с потребителите, също.
Ако продължавате да бъркате това място с религиозен, екстремистки, военен, реваншистки форум, ще се разделим още преди да сме се запознали.
Спестете ми отговора си.
Благодаря.

Последните редове са към всички.
Нямам проблем при преминаване на определени граници да изтрия голяма част от темата или да прекратим съществуването и.

# 106
  • Varna
ДЕЛФИНКААААААААААААААААА Hug Hug Hug Hug Hug
Много, ама многУ ми хареса кО си писала за тЪз кУкона ДелтЪЪЪЪЪ Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
ХАДИЛЧЕЕЕ Hug
Благодаря ти, напълни и сЪ душата на тЪЗ кУкона със красУта, красотна. Просто шЪ сЪ закича като коледна Илха, ако ги имам тия красУти smile3508

# 107
да ви кажа честно няма как да се каже от външен човек дали е лекарска грешка или не. аз няма как да знам дали родителите казват истината, защото съм виждала как родителите възприемат нещата и как след това ме убеждават, че нещо си не сме направили и то при положение, че аз лично например съм го направила. но това не е от желание да обвинят лекарите (макар да има и подобни хора), а просто си е плод на стреса... да гледаш детето си в тежко състояние е нещо страшно. в конкретния случай, ако се доверим на това, което казват родителите и което се пише то не става въпрос за лекарска грешка, а или за лекарска небрежност или за некадърност. да оставиш едно дете да си отиде по този начин, да консултираш по телефона, да не изследваш... мисля, че колегите са виновни, но ще ви кажа нещо и то не е за да оправдая, когото и а било, а просто за да знаете.

първото нещо е, че медицинското образование в България е на принципа "диплома всекиму, знание, за който поиска". малко са хората, които насила се навират, за да се научат, а и понякога няма и кой да те научи. всеки се скъпи да ти покаже елементарни неща. второто е, че реално едва ли имате представа, какво е разрешено и какво не, да правят лекарите по болниците. понякога един лекар знае и може много, но няма право да го направи, защото има заповед от директора, която му забранява. понякога не може да пусне изследванията, защото после му се удържат от заплатата, като глоба. малко хора рискуват... аз няма да споменавам имена на някои мои преподаватели, които са си рискували работата, за да спасят дете, макар често из форума да чета майки, които се оплакват, че същите тези хора са груби, резки или ги навикват, че са пушачки.

например в болницата по Детски болести в София, която няма статут на национална педиатрична болница, се лекуват всякакви заболявания в детската възраст, но в тази болница няма рентген нощно време и през почивните и празнични дни. естествено води се, че може да си извикаш рентгенов лаборант, който се води на разположение, ама само се води. нощно време и през почивните дни, наборът от изследвания е изключително ограничен, а някои от липсващите показатели могат да бъдат жизненоважни в определени ситуации.

освен това, в рамките на т.нар. клинични пътеки ти не може да извършиш цялата диагностика, а всичко извън пътеката се заплаща от бюджета на болницата  и после се удържа от служителите. не оправдавам колегите, но замислете с - и те издържат семейства, а не всички лекари са корумпирани, както ги изкарват.

това, в което съм убедена е, че политиката на държавата спрямо детското и майчиното здравеопазване е пример за геноцид.

иначе в медицината има лекарска грешка от незнание, от небрежност, от неспособност ... няма безгрешни, просто има такива грешки, за които не може да понесеш цялата отговорност за тях.
ако обаче колегите наистина са направили това, за което говори майката, заслужават да им се отнемат лекарските права.
иначе аз трудно изгледах интервюто с майката... едно, че е страшно тежко, второ, че венета райкова ми лази по нервите, ама не знам защо.

# 108
Хадил, много ти благодаря за линковете! Heart Eyes Не познавам Salah Al Hamdani и Bader, но с удоволствие бих прочела нещо от тях.
С горното изречение не искам да оставя погрешното впечатление, че само тези автори не познавам и че иначе съм на "ти" с цялата иракска литература.  Laughing Почти нищо не знам, уви, та затова и питам.  Blush

От снощи се каня и аз да пиша по въпроса за българските войници в Ирак, за пълното пренебрегване на народната воля - повечето българи бяха против въвличането на България във военни действия, против бомбардировките на Сърбия... Исках да пиша за мотивите на желаещите да бъдат войници, които аз съм срещала по пътя си ...  За един американски войник, който тръгвайки си от Ирак след почти две години, прекарани там, не се прибира в САЩ, а идва в България за две седмици, за да работи като доброволец в един детски дом. За тягостното чувство, което изпитва човек, пътувайки по магистралата около Карлсруе и гледайки американските военни бази...

Вместо всичко това слагам една снимка, която е и за Ирак, и за Деня на детето... Снимката е на журналиста  Jean-Marc Bouju от Асошиейтед прес и през 2003 г. стана "Снимка на годината" в конкурса на Уърлд прес.

Наджаф, Ирак. Баща затворик прегръща детето си:

http://www.pdnonline.com/photodistrictnews/photos/2004/02/news_worldpress1.jpg

# 109
  • Varna
Боже, Божееее, тази снимка ми подейства............рева, ако щете ми варвайте. Мъка ми еее.......и не мога да кажа нищо друго.......тя снимката говори не, много, тя говори ужсно много..... smile3518

ХАДИЛЧЕ Hug
Незнам дали във тази тема или във друга, съм писала, че лекар и учител се става от хора, които обичат хората, които имат призвание. Незнам какво кара хора, които нямат призвание за лекари, да ходят и да учат толкова много. А те трябва да учат цял живот, не само докато се подготвят за лекари. Е, ясно ти си го описала по горе във поста си, за такива на които мястото им не е там и толкова им и ученето. Много съжалявам за тези които искат да се научат, а тези които би трябвало да ги учат се скъпят да направят това......
А геноцида във здравеопазването е към всички...........но е грехота да не помогнеш на малко дете....голям грях.....
ВенчИтУ РайкУвъ и мене ме дразни със нещо, ама и аз незнам със какво. newsm78

# 110
Аз пък на Венета й свалям шапка за прямотата и за това, че имА куража да покани семейството на Дани и да направи това предаване. Без предаването случая щеше да се забрави до месец-два. А сега историята им разтърси цяла България и аз наистина се надявам това да е началото за сериозна промяна в здравеопазването ни. Защото на мястото на Дани можеше да е всяко едно детенце. И дори да е имало лекарска грешка, това дете е престояло 3 дни в болницата, сменили са се много екипи, как не се намери един съвестен лекар да предприеме адекватни действия Cry

Уффф, докато пиша това, слушам по тв-то, че е намерено мъртво детето-аутист, което изчезна преди месец. Какво става с този свят, наводнения, войни, урагани, деца умират на всяка крачка... направо нямам думи

# 111
едно включване набързо.
Честит рожден ден Айа! Пожелавам ти много успехи в учението, а по-късно и в професионалната реализация, но най-много ти желая любовта и щастието да са вечни спътници на живота ти!

# 112
  • Varna
АСТАРТА Hug
Аз не се дразня от това, че Венетка е пряма. Поздравления за това.! Ама нещо друго ме дразни бе, нали ти казах, че не знам точно какво. Във държанието нещо ми се струва доста изкуствено. Може да съм във грешка. Във началото много я харесвах, сега ме дразни......

# 113
  • Costa Rica
Уффф, докато пиша това, слушам по тв-то, че е намерено мъртво детето-аутист, което изчезна преди месец. Какво става с този свят, наводнения, войни, урагани, деца умират на всяка крачка... направо нямам думи

Ужас! Не знаех. Не че не се очакваше, но пак е ужас!

За лекарите - Хадил е абсолютно права, за съжаление. В много случаи, дори и да искаш да помогнеш, системата ти връзва ръцете. Не говоря за конкретния случай, а изобщо. И в училище е така. Но пак опираме до човещината. Напоследък имам доста тесен допир с лекарското съсловие покрай баща ми и виждам как се опитват да направят невъзможното и непосилното. Да не говорим за обстановката, в която работят - аз се сдухвам за 10 мин. свиждане, а на тях животът им минава там. И никой не е отворил и дума за пари.

# 114
а сега набързо да ви питам - гледахте ли репортажа за онзи дарител, който поискал да изографисат и него и жена му, защото видите ли с дарението си се наредил до светците ?! давайте коментарите.

# 115
  • Varna
ХАДИЛЧЕ Hug
Не съм го гледала, но и без да го гледам ще кажа, че е дарил от келешлък, да го изпраскат и него на стената. Мога само да кажа- Божеййй, слез да си прибереш вересиите!!!!!!!
Тоз народ напълно изтряскал, бе #Crazy

# 116
  • Costa Rica
Ако си кажа какво ми е на езика, ще обидя искрено вярващите православни. Те не са виновни за идиотизма на някой си.

# 117
  • София
а сега набързо да ви питам - гледахте ли репортажа за онзи дарител, който поискал да изографисат и него и жена му, защото видите ли с дарението си се наредил до светците ?! давайте коментарите.

Гледах го. Това е всичко друго но не и дарител. Много дарители в църквата са държали да останат анонимни, а тоя и портрети на себе си и жена си направил като икони. Значи сега пък чакам да разбера аз кой епископ е осветил тая сграда (ако изобщо я осветят).

У нас напоследък същесвува някаква парвенющина да се строят храмове с дарения от ... да не казвам какви хора. Вероятно са си внушили, че така си изкупуват греховете, но съм уверен, че това не е така.

Ако си кажа какво ми е на езика, ще обидя искрено вярващите православни. Те не са виновни за идиотизма на някой си.

Ами точно защото не сме виновни за идиотизма на някои не виждам пък за какво ще се обидя. За съжаление и нашата църква вече страда от съвременните форми на материализма. Даже смело мога да заявя, че много се материализира тя, прекалено много.

Ама хайде да не продължавам, че да не ни посети Тати пак.

# 118
Да ви кажа този направо ме закопа. Сетих се за онзи виц за евреина и индулгенциите и ми стана смешно. и на мен ми стана интересно как ще осветят наново храма, защото това е извън канона, както и да го погледнеш. права е Делта, чална се народът ейййййй !  hahaha по-зле от нашенско.

# 119
  • Varna
По зле я.
Аз се чуда и мая за тия които си мислят, че като се изтипосат и дивотиите им ще са опростени. А вярващ човек може ли да върши дивотии и мръсотии.....вярващ ама истински вярващ не би го направил. А тия не ми се вярва да са от тях хич биля. И човек който не е вярващ, но пък си е добър по душа не би вършил гадории.

Общи условия

Активация на акаунт