За Ирак е тема пета!Нова, млада и напета! Да покажем Рай и Ад от любимия Багдад!

• 45 073
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Астарта, много се радвам, че сте успели да идете на морска почивка въпреки некоректния работодател  Hug
Вие сте едно от най-симпатичните семейства, които познавам (поне виртуално) и напълно заслужавате безгрижни морски дни   grinning039 но оправи ли се времето, или още повалява от време на време?

Аз май се сещам за какво става дума в последните постове Whistling честно казано не разбирам и не одобрявам разните обощения, може би защото хората, които срещам, независимо от националност и етнос са толкова пъстри. Но със сигурност познавам стойностни араби и арабки  Peace Hug
Жалко, че на думи българите сме много отворени към света, към различното, но в действителност не е така. Ориента е обичан за екскурзии, стига само после някой от там да не ти стане съсед в БГ...
Докато пиша и Ясмин е писала за това.  Sad

Лека ви нощ  Hug
И поздрави на Ясин, щом защитава БГ в Ирак значи в сърцето си винаги ще има мъничко място за България  Peace

# 571
jasmin, мърши има навсякъде. не е толкова страшно да си чужденец, страшно е някой в ситуация подобна на твоята, да те третира по същия начин, от който се оплаква като излезе навън. наистина трябва да се радваме на красивите неща. целувки на малкия сладур.
Айа - диването ще не ще винаги ще носи нещо от България, ама последно време са го прихванали късни пубертетни вълни.  Laughing иначе и у нас са отворени и толерантни, ама понякога се провалят в начинанието.

# 572
  • Varna
ЖАСИ Hug
Еййй, знаеш ли, докато те четях и  през цялото време си те представях на миналогодишната среща. Много хубаво ми беше със вас. А и едни много хубави снимки имаше там. Аз ги нямам де, ама ти си около мене Wink
И ми стана жал, за това което си написала, и пак се питам, какво дразни останалите хора, че си чужденец. Ами точно, че е чужденец, подай му ръка бе, помогни му да се ориентира, бъди човек а не плюнка!!! Много, много ми е жал и същевременно се ядосвам, на хорската глупост и комплексарщина.  За малко сме тука на тоя свят и вместо да си помагаме, ние какво правим.....толкова малко е нужно да се държиш добре и да помогнеш. Като не искаш или не можеш, поне не пречи бе.......
Отивам да спя, ама май няма да мога да заспя, че съм бясна....доста пак ще мисля и разсъждавам....
Дано ви е лека ноща на всички, където и да сте сега Hug

# 573
  • София
Значи според мен самите българи се чустват чужденци в собствената си страна, що остава за чужденците. Така че е си мислете, че отношението е само към тези, които не са родени в България и живеят в нея.

Такова озлобяване сред нашата нация не е имало от както тя е съществувала.

# 574
  • Varna
ДобрЮутрУУУУУУУУУУ  newsm68 newsm68 newsm68 newsm68 newsm68 newsm68 newsm68
ХАДЖИ Hug
Толкова си прав, ама толкова си прав. Нямах сили да го напиша това, ама си е истина и ме е срам, много ме е срам. Аз вечната оптимистка, виждайки го това, все си казвах- Абе може да ми се привиждат разни такива неща- ама не са се привиждали. То толкова е очевадно, че всеки ден самите ние го изпитваме на гърбовете си и ще ни избоде очите, а аз се мъча да го отрека. Мъча се да го отрека, защото не искам да е така, а не, че искам да се скрия и да не го виждам. Защото всички сме потърпевши. Всеки един от нас го е изпитал #Cussing out
И други неща мога да добавя, ама ще ви разваля настроението, че и моето. Поне да почнем със усмивка, денят!!!

# 575
  • сред маслини и портокалов цвят
Добро ви утро!

Делте, ще видя къде съм метнала снимките и ще ти ги пратя. Че си много хубава там, та е грехота да ги нямаш. Grinning
Пък да сме живи и здрави, пак ще се видим. Ако не тази година, догодина.

Аз отивам да се боря с диването, че се опитва да влезе в телевизора. Mr. Green

Лек ден!

# 576
проблемът с чужденците си е навсякъде...
Айа забравих да ти честитя за дипломата първо ниво. الف مبروك وان شاء الله النجاح يدوم في حياتك
Не ги мислете постовете ми с оплакванията, просто са ми криви последните две седмици. След толкова злобари в работата, след толкова изнасилвания и на деца и на жени, след два случая с жива гавра над колежка от едни амбициозни родители, които са решили, че след стотината калпави доктори с по не знам си колко лева такса за преглед, трябва да си го изкарат на последния човек, който ги обслужва напълно безплатно, защото това е лекарят, който им казва, че детето е много зле и трябва да се сложи на диализа, за да се стабилизира.

по принцип не се ядосвам на родители, каквото и да стане, но понякога определено се надявам някои хора да ги тресне някакъв гръм, за да ги осени великата мисъл, че отговорността за здравето на детето е не само на лекарите, а и на родителите. не може ти да си храниш детето с вафли и бонбони, защото видите ли то не яде друго, а не трябва да се насилва, а после да се сърдиш, че в болницата не му разрешават любимата храна.

тъпчеш детето с хамбургери, чипс, кола и сладкиши, досипваш му по сто пъти, защото реве и не искаш да си лош родител, а като те приемат за затлъстяване се сърдиш, че не се разрешава никаква храна отвън, а и на всичко отгоре караш детето да играе гимнастика. накрая за десерт някой колега с истерия, който крещи на всичко що мърда и само една сестра да обслужва цялото отделение и

какво здравеопазване какви дяволи.... а сега и кака Ана-Мария Бойкоборисова решила, че най-напред щяла да съкрати леглата в детската ендокринология, защото видите ли там цитирам: "там мога да твърдя, че съм особено компетентна". за кое е компетентна - за това, че ограничава бройките на децата, които да се приемат за затлъстяване. ами така де, защо да ги приемаме  Thinking нали развиват преждевременен пубертет и спират растежа си, нали често имат нарушен глюкозен толеранс или направо развиват диабет втори тип като възрастните, нали развиват пигментни нарушения на кожата, които си остават за цял живот, нали момичетата получават кисти на яйчниците, а момчетата си скапват функцията на тестисите... ами защо да ги приемаме... да не говорим за целия спектър ендокринни заболявания, още по-малко въобще за другите болестни единици в педиатрията.

ама това не е само с децата така, така е и при възрастните, ама то вече за приказване ли е вече, та да го приказваме.... ейййй........ то иракската тема не е място, ама поне тук мога да си вилнея, че недолюбващите ме поне са по-малко. ама така ще е като лекари и пациенти са един срещу друг, а не заедно.

ама то да не мислите, че в Ирак е много по-добре.... ама е малко по-добре в някои отношения. Има медицински центрове във всички квартали, в по-големите има и по два, в които таксата се равнява на 500 динара (50 стотинки), за които получаваш лечение за първите три дни или пък не плащаш, ако не взимаш лекарства. иначе по частните кабинети прегледите варират от 10 до 25 хиляди (10-25 лева). най-ниската лекарска заплата е около 800 лева с разните му там добавки става 1000 лева - това е за лекар без специалност и със стаж до 3 години.

ама за сметка на това имаме един куп некадърни лекари "произведени" в последните 16-17 години. един куп сметкаджии и надути парвенюта. стотици аптеки с неграмотни продавачи и лекарства, които се продават по сергиите. ама ние сме във война, ние сме разбита държава, ние сме си зле.... ама тук защо е така ?!

оплаках се да ми мине, ама не ми мина. ама съм ядосана та пушек ми излиза от ушите. на всичко отгоре един шашав следовател по дело за педофилия не дава на специалист по детско-юношеска гинекология да прегледа жертвата, защото видиш ли съдебният лекар е направил външния оглед и взел материал за изследване. а това, че детето е на 8 години и кърви, това видите ли не е от компетенцията на следователя, ама пък и лекарите да не пипали - е как да стане това бе м.........а му !

# 577
  • Varna
ЖАСМИНКА Hug
Много, много ти благодаря, дори и да не ги намериш, благодаря ти за желанието да ми ги пратиш  bouquet
ХАДИЛЧЕ Hug
Ти си във центъра на тая мръсотия, много виждаш, много неща научаваш, и като не си перде, няма как да не ти пушат ушите. На мене ми падна ченето докато четох, какво си видяла. А това съм сигурна е, съвсем малко от това което виждаш всеки Божи ден.....

# 578
Делтеееееее, кадем си ми, тъкмо ти прочетох поста и се обадиха от Ирак с много хубава новина, ама след малко ще разкажа, че сега мама говори, а после аз, за да разбера подробностите.  Heart Eyes

# 579
  • Varna
Много се радвам, ама много се радвам newsm44
А това за кадема са ми го казвали много хора. Сутрин се оглеждали мене да видят, първо, че много им вървяло като ме виждали първо сутринта  Joy Не живеят вече тука тези хора. Смениха се, няма ги тези чудесни, усмихнати човеци. На съучениците си също им носех късмет- така поне ми казваха и те. Радвах се наистина, много се радвах.

# 580
  • сред маслини и портокалов цвят
Ми тъй кажи бе, Делте. Като намеря снимките  тутакси си слагам   една на десктопа. Laughing

Хадил, радвам се за теб!

# 581
Ииииихаааа - ще има сватба. Един от братовчедите ми, който е заклет ерген от 12 години (тогава починаха жена му и двете му деца) накрая на преклонната възраст  Mr. Green от 42 години реши да ме послуша и да се ожени за една от асистентките, в катедрата, в която е преподавател. Вече 4 години работят заедно и той винаги е имал нескрита симпатия към нея. Та така, уредихме се с булка от Мосул, казва се Мариам (демек Мария  Laughing), на 33 години (райска възраст) и всички казват, че е много симпатична. направо като по поръчка, има една мосулска песен за сватба и булката в песента се казва Мариам. Сега му тропнете едно хоро, а превода на песента после:
http://www.youtube.com/watch?v=qT3trnSiNO0&videos=KDkEqk1qfBY&playnext=2
Делте, добрите хора и тези, с които обичта и уважението са взаимни винаги носят добър късмет. Аз така се бях стричила /нали ми видяхте постовете/, а сега съм щастлива. Братовчед ми - Аюб (това е името на пророк Йов /са/ на арабски - ама наистина му отива името) е разкошен човек и страшно се радвам за него. Аз нали ги мисля всички ергени и моми в родата  Laughing Много хубаво, сватбата ще е в края на годината.
الف الحمد لله والشكر  Хиляди пъти слава и благодарност Тебе Господи
Скоро не бях плакала от радост. Еххххх има и радост на този свят. Ще преживея, че не съм там, само да са щастливи.

# 582
А ха , чудя се аз , защо не ми се изписва темата Ирасkа в полето за нови отговри, а то какво, ми не съм се записла у темата Mr. Green Embarassed Crazy; ноооо помирисах аз коментарите за сладоледОт и притичвам по джапанки да си кажа каквото знам за турското дондyрма  hahaha Joy. Та тоз известен сладолед дето сте го споменали , се нарича Кахраман Мараш сладолед(Кахраман Мараш дьовме дондyрмасъ=Kahraman Maraş dövme dondurması ), който се яде с НОЖ и вилица  Whistling Crazy Mr. Green ... иначе не може го отгризе ...да-да направо се гризе, а не ближе  hahaha Joy.

ЕТО 3А BcuчКu :  Mr. Green

http://www.sccs.swarthmore.edu/users/06/adem/personal/turkiye/im … %20dondurmasi.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/eb/Mara%C5%9F_do … 4%B1_in_Kyoto.jpg
http://www.kentmaras.com/makale/marasdond.jpg ;
http://www.marslogistics.com/logilife/Dergi/Sayi17/img/dondurma2.jpg ;
http://www.zergan.com.tr/etkinlik/maras/1.jpg
http://site.mynet.com/mikselina46/mynet_resimlerim/dondurma.jpg)
http://www.japonya.org/icerik/2008/07/maras-dondurmasi-2.jpg
http://img101.imageshack.us/img101/1510/dondurma1ej.jpg
http://www.thy.com/tr-TR/skylife/archive/images/2005_6_images/do … m/dondurma2_B.jpg
http://img389.imageshack.us/img389/5016/img10052resizezq0.jpg
http://resimler.haberler.com/haber/360/maras-dondurmasi-ile-2-5- … uk-minibusu_o.jpg  = толкова е издържлив и разтеглив този сладолед ,че може да му се закачи минибус с тегло от 2.5 ТОНА     и няма да се скъса... Crazy Whistling

Наричат го дьовме (dövme) (което значии tatoo; а довмек(dövmek) значи "бия" буквално, и те букваdövmeно го бият сладоледа  hahaha Joy  chef Whistling Crazy Mr. Green , както едHо време нашите баби по селата са биели млякото за да се направи мътеница Wink). Та от какво е направен ми от млЕко  Mr. Green Whistling ..Млякото се загрява до 90 градуса, след това се слага салеп и захар; бърка се много добре , оставя се да си почина 6-8 часа; после се слага в камера с температура от минус 6 градуса и се оставя да се изстуди ... Peace
Правят страхотни шоута по плажовете през лятото ...точно като на снимките  Party Crazy Mr. Green ...Не е много сладък този сладолед , но вкусъТ му е многооо наситен на мляко ...отгоре се поръсва с многооооо шам фистик (това зеленото дето е върху сладоледа   Mr. Green)  (и е много полезен --> cъдържа А, Б, С, Д, Е , калций, фосфор, магнезий , потасий, желязо, цинк )   bowuu  chef Hug

** салеп(салеп) е едно топло питие , което се пие през зимата . МHОГооооо cладко е (слага се саф салеп, захар, вода, мляко), с консистенция на боза. Mоже да се npuбaBu сладолед  в него, а отгоре се поръсва със канела, ако искате ....става чууууднооо   Crazy Flutter Mr. Green...непремеHно го опитайте, ако имате път насам ...; не е капучино, не е мляко с кафе или шоколад; то се прави от саф салеп - има готови в опаковки , но др. си е да ти го направ9т примерно в Рома сладоледаджийница, или в Мадо :

*saf salep(саф салеп)
http://wpcontent.answers.com/wikipedia/commons/thumb/f/f4/Orchis … ens_Flora_401.jpg

Oооох, припи ми се, а хем тук е 32+ градуса и 95+ влажност ...  #Crazy Whistling Thinking Mr. Green Crazy  Joy

А за сватбите - да бе само сеир ша ми гледате вий Crossing Arms Thinking Naughty, я влезте бързо и се разпишете чинно кой как и защо и по вашите земи  Mr. Green Laughing(HO от личен опит ... ний стигнаxме даже и до ориджинални Mr. Green снимки от събитията, а не само сух мат'рял Mr. Green Party Wink)

Лека   Hug Heart Eyes Laughing

ps: А така, хадил, чудесна новина Hug Praynig Heart Eyes. Много щастие и попътен вятър за новото семейство ! 41 кере машаллах , както казват тук и дай Боже да си (c)поделят една възглавница до края на дните си  Hug  Praynig  Peace !

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 21:30 от bz

# 583
  • Varna
ХАДИЛЧЕ Hug
Много се радвам за тебе, беееей. Ето, че и на твоята улица грейна слънчице newsm10
Ама и ти си една сватовницааааа smile3521
А на твоите младоженци, им пожелавам ЛибУФтЪ да ги следва където и да ходят!!!
БЗ-че Hug
Много обичам салеп, ама многУ бе Laughing Да е жива и здрава Джордето, така ме подплати, като идва насам.
А аз сладолед не обичам, ама тая дондурма която си ни поднесла я лЮбя силнУ smile3508

# 584
bz, много се радвам да те видя онлайн. аз сеир не съм гледала - четох с интерес.
Делте, не съм ги сватосвала - сами се харесаха, аз само го врънках !

Общи условия

Активация на акаунт