Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава поговорката „Когато котките спят, мишките танцуват“?
Какви са гностите и каква е връзката им с Ирак?
Какво означава името 'Ирак' и защо звучи различно на различни езици?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава поговорката „Когато котките спят, мишките танцуват“?
-
Какви са гностите и каква е връзката им с Ирак?
-
Какво означава името 'Ирак' и защо звучи различно на различни езици?
Името 'Ирак' има няколко предполагаеми произхода, включително производни от думата 'Урук' или 'Унук', което означава град или селище, както и от персийски „ерак“ или арабски „ард ал-ирак“. Различното звучене на различни езици се дължи на липсата на някои специфични съгласни в европейските езици, които променят произношението на думата.
-
Какво представлява Денят на славянската писменост и какво е значението му за хората, които го празнуват?
-
Как Месопотамия се превърна в Ирак?

Аааа, ХадилчЕ, някое хотелчИ близУ дУ вас да има??? така за капризната ДелтЪ 

все така разпалено спори. един път се ядосва на иракчаните, после се сеща през какво са минали и се опитва да ги разбере защо са станали такива. все по-често изпада в моята ситуация да трябва да защитава българите в Ирак /тук правим обратното, но според мен и двете неща са загубена кауза/. вече разбра, че да признаваш предимствата и недостатъците на едно и също нещо, не се тълкува като желание да се отсее същността от плявата, а само си печелиш врагове от всички страни. засега си е луд като мен и се чувства комфортно, да видим кога ще се откаже и дали ще му дойде акъла /на мен, на баща му, на чичовците му още не ние дошъл, ама за него все още има надежда
нещо има бели полета в паметта, ама гореспоменатите къде бяха, когато 35 години определени субекти ни избиваха... уфффф май тогава бяхме "суверенна държава", а сега нали сме окупирани ... то като те нападне хищник, след малко идват и мършоядите.
. Хадил, какво е мнението на иракчаните за българите? Защо се налага Ясин да защитава българите? Това негативно отношение заради военния ни конингент ли е или има друга причина?