За Ирак е тема пета!Нова, млада и напета! Да покажем Рай и Ад от любимия Багдад!

• 45 076
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Теб сто пъти те каних, ама ти се опъваш. Идвайте пък ще се наредим - сърце да е широко. Ще ви намеря място и да спите и да танцувате.   bouquet

А видео от танцуването ще качите ли в ютубето.  Wink

# 556
  • In a surreal moment!
Аууу...Дядо Хаджи - чак там ли....Ако гледката при Делта е красива при мен е потресаваща ... вече... Joy Joy Joy

Хадил - ни съ опъвам , хич даже...все се съобразявам и накрая ша пукна кат кучИ без история, тъй ша стани знам си ....Натискаш се ти да ти изядем яденцето , да ти изпием пиенцето, да ти смачкаме чаршафчитата и да ти напълним тоалетничката , ама ша видиш тУгаЗ  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ох...избаваме на простотии... много ми дойдоха люкарствата днес...чакам да доди час за последното и сювсем я оплетох....

# 557
Да бе да, сефте да се събират у нас много хора. Я елате, пък ядене ще има за всички, за чаршафите има ютия, за тоалетната - сифон, ама за youtube ще видим зор, че после току виж ни излезе лошо име. То аз съм черна овца, така или иначе, ама да не си отнесат другите две дами.

# 558
  • In a surreal moment!
...хахахах...сифон.... хаххахах....ами ако нъ Аресат в туй ютюбе....аа...далеч, далеч от таквъзи трибуна...ни мой да пУнисъ никаквъ популярност...Делтето ша бутнем напред, тя е представителната и красивъ, квасивъ....пу, пу, да ни я уручасами  Heart Eyes  Hug  Flutter

и разбарахме , че си черна, споко...аз кат съм бяла, да не мий съ е разминало нещо лошо в тоз живот ... ощи ша ма салатят...знам си аз... и къде видя дами, моляф ти съ...да погледна и аз  Crazy

Лека нощ  Heart Eyes Hug

Последна редакция: ср, 28 юли 2010, 01:27 от Токачка

# 559
  • Varna
Е, нЕЕ, Токииии, Joy Joy Joy Joy Joy
Просто от смях тая сутрин да те чета, не мога да ти отговоря във твоя стил. Но много, много ти благодаряяя,  Hug Hug HugЧета и се хиля, хиля се и чета, тюрбана ми подскача на глЪвЪтЪ, от толкова смях. Омацала съм си косите със разни масла, че дългата коса нЪл знаЙтИ трябва по голяма поддръжка.
ТъЗ капризната ДелтЪ, дето иска всичко да и е наред, че и прИтенции за биде имаааа smile3538 Аааа, ХадилчЕ, някое хотелчИ близУ дУ вас да има??? така за капризната ДелтЪ Joy И със биде задължителнУ, не сЪ майтапя bowuu
Колкото за танците, те ще са си само за нас, никакви ютубета, ама ха я. Представям си как ще се смеем и ще щуреем Wink
Токи и не съм представителна и красива- едно чернУ цигане съм си аз Joy

# 560
Е, Делте, срамота е да ми дойдеш на гости, а да идеш на хотел. Ще го измислим с теб. Токачке, няма да качваме в youtube, че всички да ни гледат. Можем да го пуснем само на приятели, защото последно време установих, че на малко хора съм склонна да доверявам, каквото и да било. По принцип съм открит човек, но и на такива като мен им идва до гуша. За пореден път се убедих, че не напразно съм избрала педиатрията като специалност - децата са искрени и чисти същества, докато родителите или другите възрастни в средата не ги опропастят.

# 561
  • София
...
Колкото за танците, те ще са си само за нас, никакви ютубета, ама ха я. ...

... Токачке, няма да качваме в youtube, че всички да ни гледат....

Егоисти такива  Laughing а публика приемате ли ?

Е, Делте, срамота е да ми дойдеш на гости, а да идеш на хотел. Ще го измислим с теб. ...

Бе какво имада му мислиш. Купуваш едно биде и въпросът е разрешен.  Grinning

То аз хубаво се шегувам, ама да попитам някакви новини от Ясин няма ли ?

# 562
хаджи, нали казах, че ще го пуснем на приятели, така че ти какво се косиш... ама ако дойдете и вие с хаджийката да му друснете един танц няма да е зле. а за биде - ще купя, ама къде ще го слагам. аз съм под наем, няма да взема да им разбивам банята на хората.

Ясин е добре. Копае по-щастлив от дете в страната на шоколада. Намерих му и една рецепта с бабешки лек, за да не си сменя кожата толкова често  hahaha все така разпалено спори. един път се ядосва на иракчаните, после се сеща през какво са минали и се опитва да ги разбере защо са станали такива. все по-често изпада в моята ситуация да трябва да защитава българите в Ирак /тук правим обратното, но според мен и двете неща са загубена кауза/. вече разбра, че да признаваш предимствата и недостатъците на едно и също нещо, не се тълкува като желание да се отсее същността от плявата, а само си печелиш врагове от всички страни. засега си е луд като мен и се чувства комфортно, да видим кога ще се откаже и дали ще му дойде акъла /на мен, на баща му, на чичовците му още не ние дошъл, ама за него все още има надежда  Mr. Green /. за мое голямо недоволство всячески се опитва да скъса връзките с България, но мисля, че ще му мине.

а аз от една седмица насам поне се успокоих от гледна точка на това, че и след 25 години живот тук, българско гражданство и куп други неща, си оставам чужденка. След като няколко пъти различни хора ми казваха: "Ама ти си наше момиче, ние не те възприемаме като чужденка." бяха започнала да се притеснявам дали не е вярно. За щастие се оказа, че не е.

У нас има една поговорка: "я гариб, кун адиб" - "о чужденецо, бъди възпитан". под "възпитан" се разбира и да си мълчиш, когато нещо е несправедливо, защото ти си оставаш чужд човек. има логика в това... например един човек може и да знае, че родителите му не са стока, ама като му го каже чужд човек и се жегва. проблемът е, че чужденецът трябва да търпи и словоизлияния, унижаващи произхода му, без да има право да се защити, защото ще излезе от графата "възпитан". Не знам защо, но бях забравила това нещо и се показах невъзпитана последно време, ама сега се сетих как се прави ... не че мога да изпълня 100 % исканото, но поне мога да си замълча, колкото и да ми се иска да отговоря понякога. гадното е, че понякога хората мислят, че да кажеш истината е един вид неблагодарност, а лицемерието е част от това да си благодарен за нещо. Аз винаги съм смятала, че истински приятел е този, който ти казва истината, колкото и болезнена да е тя, но явно плоскостите в живота са много и не на всички важат еднакви правила.

след това отклонение, смислено само за мен и неколцина приятели тук, нека преди да продължим смешната тема, която не е свързана с Ирак, да кажем новините накратко, защото у нас в момента не е смешно ... очаква се, ако до 04.08 не се сформира правителство, ООН да се намеси и назначи служебно такова, а това означава според сегашните политически пристрастия, на власт да дойдат хора от режима на саддам, за щастие на много "загрижени за иракския народ правителства". жаждата за власт на политиците, накара народа да не иска да подкрепи вече, дори избраните от него хора, защото разочарованието е голямо.

сега сме в позиция да чакаме препоръките на "великите сили", "любящите съседи", "състрадателната международна общност" и извънземните /поради преждеспоменатия принцип на възпитаност няма да споменаваме имена на държави/, относно това кого да си сложим да ни управлява стадото още четири години ....  newsm78 нещо има бели полета в паметта, ама гореспоменатите къде бяха, когато 35 години определени субекти ни избиваха... уфффф май тогава бяхме "суверенна държава", а сега нали сме окупирани ... то като те нападне хищник, след малко идват и мършоядите.

какво друго от новините...  newsm78 - а да излязоха резултатите от матурите, които определят влизането в университетите. 15 % неиздържали на първо явяване... резил.

Ал Каида нападна две кръвни банки, за да си осигури безценната течност за лечение на бъдещите "светци-мъченици"... брейййййй, след толкова много хора за Рая, то Адът си остана ненаселен... да вземем да идем там, барем ни оставят намира.

Пентагонът "губи" следите на 2,6 милиарда долара иракски авоари. тц тц тц - горките американци, толкова се стараят да ни помогнат, ама ей на - изгубили са се. язък

политиците ни продължават да се дърлят, докато народът мизерства и измира.... позор... упс, ама това не е новина. карай - нека си остане в текущи събития.

Четири страни отказват да изпълнят спогодбите за лечение на иракски граждани с пари от държавния фонд на Ирак, а една от тях връща пациенти с направени операции от типа "отвори, погледни, не прави нищо, затвори и кажи, че си свършил работата, за да ти дадат парите". /поради преждеспоменатия принцип на възпитаност няма да споменаваме имена на държави/

Две общини в Ирак престъпват закона за обществените поръчки и без разрешение на министъра на енергетиката, поставят първите преносими мини-централи, договорени с японски фирми и осигуряват 18 часа в денонощието ток на 6 милионно население в две големи общини.  Rolling Eyes да престъпиш закона в полза на избирателите си е странно явление за нас, току-виж се окаже, че може да има престъпление с полза не само за извършителя.

останалата част от новините после. сега емисия от смешки, за да не ви остане лош вкус от темата.

Това са различни надписи, инструкции и други подобни неща.
Мисля че някои от тях са изключително гениални - пък и е важно да се знае например че опаковка с лимонов сок "кнудсен" - "съдържа естествени есенции и други естествени есенции!".

СМЕШНИ ИНСТРУКЦИИ

В японски хотел:
Умоляваме ви да се възползвате от камериерката!

В австрийски хотел:
В случай на пожар направете всичко възможно да уведомите портиера!

В парижки хотел:
Оставете си ценностите на рецепцията!

Върху хотелска шапка за баня:
Побира само една глава!

В атински хотел:
Очакваме посетителите да се оплакват на рецепцията всеки ден между 9 и 11 часа!

В стая на централен московски хотел:
Ако това е първото ви посещение в Русия, добре дошли!

В коридора на друг руски хотел:
Всички пожарогасители трябва да се проверяват най – малко десет дни преди пожар!

На строителна площадка:
Нощният пазач патрулира в района по 24 часа на ден!

В бръснарницата:
Днес подстрижки на половин цена! По една на клиент!

От вътрешната страна на вратата на асансьор:
Моля, не използвайте асансьора при повреда!

На железопътен прелез:
Пазете се от влакове, преминаващи едновременно в двете посоки!

В римска пералня:
Госпожи, оставете си дрехите тук и прекарайте приятно следобеда!

На гише за билети на авиокомпания в Копенхаген:
Ние вземаме вашия багаж и го изпращаме във всички посоки на света!

В родилно отделение във Флорида:
Забранено за деца!

На док в Аляска:
Спасителна стълба, качването е на ваша отговорност!

На ограда:
Минаването забранено. Нарушителите ще бъдат преследвани със цялата сила на закона – Сестри на милосърдието.

В църковен двор:
Поради нарастващи проблеми с вандалите, молим всички, които имат роднини, погребани тук, да положат максимални усилия да ги поддържат в ред!

В гробище:
Забранено е да се берат цветя освен от собствените гробове!

В бижутерски магазин:
Нашите изделия не траят дълго при тези цени!

В двора на американско училище:
Преминаването без разрешение е забранено!

Върху сапун с марка „Дайъл” :
Използвайте като обикновен сапун!

На опаковката на пудинг, продаван във веригата „Марк & Спенсър”:
След загряване продуктът става горещ!

На кутията на ютия „Ровента”:
Не гладете дрехите върху себе си!

На приспивателното нитол:
Може да причини сънливост!

На сешоар „Сиърс”:
Не употребявайте по време на сън!

Върху опаковката на детския сироп за кашлица „Буут”:
Да не се използва от шофьори или машинни оператори!

Върху корейски кухненски нож:
Съхранявайте извън децата!

Върху опаковката на китайски коледни свещи:
Само за употреба на закрито или на открито!

Върху кутията на миксер:
Да не се употребява за други цели!

На опаковката за лешници с английската марка „Сейнсбъри”:
Внимание: съдържа лешници!

На опаковката на пакет лешници, предлагани от авиокомпанията „Американ еърлайнз”:
Инструкция – отвори пакета, изяж лешниците!

Върху кутията на шведска дърворезачка:
Не се опитвайте да спрете машината с ръце!

На опаковката на детски костюм „Супермен”:
Обличането на този костюм не ви помага да полетите!

Върху кутията на маша за къдрене:
Не я завирайте в очите си!

На опаковката на лимонов сок „Кнудсен”:
Съдържа естествени есенции и други естествени есенции!

Върху кутия пудра пудра марка „Мистър Бъбъл Бат”:
Да се съхранява суха за най – добър ефект!

На препарат „Палмолив” за миене на съдове:
Да не се използва върху храна!

Върху тубичка паста за зъби „Крест”:
При поглъщане обърнете се към органите за лекуване на отравяния!

Върху бутилка препарат за пране „Ол”:
Отворете бутилката, преди да я изсипете в пералнята!

Върху кутия на прахосмукачка:
Не се препоръчва за отпушване на тоалетни!

Върху опаковка на луксозна запалка:
Загасете пламъка, преди да я приберете в джоба си!

В американска тоалетна:
Откъснете тоалетната хартия от ролката преди употреба!

На количка за пазаруване в супермаркет:
Тази количка не е снабдена с ABS спирачки!

В обществена сушилня за дрехи:
Не се препоръчва за сушене на домашни любимци!

Върху промишлен хладилник:
Тази врата не е изход!

Върху домашен хладилник:
Този продукт започва да функционира след включването му в електрическата мрежа!

Върху тостер:
Подарък, който всеки член на семейството цени! Автоматично изгаря филийките!

Върху сешоар за ръце в тоалетните:
Само за ръце! Неправилната употреба може да причини нараняване или смърт!

Върху дръжката на градински маркуч:
Да не се насочва срещу електрически контакти!

На електрическа косачка за трева:
Внимание! Когато моторът е включен, острието се върти!

На спрей с боя:
Не пръскай в лицето! Съдържа отрова!

На крем за ръце:
Внимание! При контакт започва да лекува кожата!

На сенник за автомобил:
Внимание! Не шофирайте със сенника на предното стъкло!

На количка за голф:
Не е предназначена за шосета!

Отзад на пилотската седалка на самолетите АУАКС:
Седалката да бъде обърната напред при излитане и кацане!

Последна редакция: ср, 28 юли 2010, 13:48 от hadil

# 563
  • In a surreal moment!
Срамувам се ,....... заради всички нас....опитвам се да променя себе си и другите доколкото мога, но е трудно и ....болезнено и понякога невъзможно. Когато устата/пръстите работят преди мисълта, когато си наранен или смачкан и ти липсва обективност, когато те води първичното .... най-лесно е да обвиняваш другите и да се надсмиваш, да търсиш под вола теле....
Извинявам се! И аз понякога съм такава... сигурно съм, колкото и да не ми си иска....Да си част от стадото е колкото удобно, толква и жалко....Извинявам се!

Чувствителна и емоционална съм и в моята душа също болезнено отекват грубите и глупави коментари.... нека не даваме вид, че са ни достигнали стрелите ...нека бъдем над тези неща и запазим приятелското си отношение ...

Последна редакция: ср, 28 юли 2010, 19:18 от Токачка

# 564
Признавам си без бой, че не разбрах много от последните няколко поста, но няма да ви моля за разяснение Simple Smile. Хадил, какво е мнението на иракчаните за българите? Защо се налага Ясин да защитава българите? Това негативно отношение заради военния ни конингент ли е или има друга причина?

# 565
Няма какво да се разбира Астарта, просто последните десет дни ми бяха изпълнени с голяма доза болка и огорчение, за които аз съм си виновна щом слушам хорските глупости. А иначе диването се обяснява основно заради военния контингент. Хората реагираха много негативно на изпълненията на контингента в Диуания, а и преди това в Кербала (не че другите държави имаха съвършени контингентни, с едно-две изключения). Като знаят, че тези хора са наемници и ги намразват повече от редовите армии. Те възприемат нещата като: "дошли са да убиват за пари". трудно е да обясниш на хората. колегите му по-лесно възприемат, но обикновените хорица, които им помагат там, хич не искат и да чуят. А нашият като се разпали да обяснява и да ръкомаха  hahaha и става весело.

Токачке, не го мисли толкова... всички сме така. Току напишем нещо да си излеем мъката или друго да поделим радостта. След неимоверни усилия успях да преодолея погледа тип "наистина ли е иракчанка" от иракчаните, а за негативното отношение от страна на всички други, които не са иракчани вече не ми пука, това не е от особено значение вече. Остарях и се уморих да обяснявам общоизвестни и явни неща, освен това нямам ни най-малкото намерение тепърва да се уча на лицемерие и угодничество към когото и да било /не го научих заради по-висшестоящи, няма да го направя и за масата/.

никога няма да променя желанието си да помогна, но и никога няма да променя факта, че съм трън в нечии очи. тук казват "по-добре на хората в устата, отколкото на хората в краката" - съгласна съм. при нас пък един велик поет - Ал Мутанабби е казал: "Ако ме застигне обида от недостоен човек, то тя е доказателство за това, че аз съм достоен."

ейй къде изгубихме бискит ? а и махам отдавна не е писала ? и джи-джи .. ама тя си имаше други грижи. нероли пътува.... бз и тя... хайде моля останалите, които липсват без извинение да се отчетат.

# 566
  • София
Срамувам се ,....... заради всички нас....

Това последното дали може да го преведете на български моля.

BZ в момента обяснява сватбени ритуали в една съседна тема, ама аз така и не разбрах дали някой ще се жени или просто си коментират.

# 567
  • Varna
Хадилче, и аз не мога да ги разбера тези хора, които като научат за някой човек, че е от друга държава, реагират, както ти си го описала.  За мене специално няма никакво значение кой какъв е. Всички сме едно бе, това неможаха ли да го научат хората. И кВо като си Иракчанка, или пък някой е от Бурунди. Нали от едно място идваме, на едно отиваме. Всички вече знаем от къде произхожда човека. Ей, така набрах, че ругая, а тука не смея да не ми подарят някой бан.

# 568
Вчера и днес се наложи да работя в кабинет към център за подпомагане на жени в трудни ситуации... след толкова бити и изнасилени жени, на които се нагледах ми стана много криво. Женската съдба навсякъде е една и съща.
Дядо хаджия, не се чуди за превод - токачаката имаше предвид един лично мой проблем с някои интересни субекти, с които се сблъсквам, та й стана гузно, без да е виновна, че има и такива хора. Благодаря за информацията за бз.
Иначе нали знаете понякога като се заредят едни черни серии... като дойде лошото трябва да се отвори широко вратата, никога не идва само. само дето не идва и по три, както казват, ами май по 33. може би аз се връзвам прекалено, но в моята работа си даваш душата, а не само труда и знанията. както и да е, няма смисъл да предъвквам стари неща. хората няма да се променят, да си ограничен и злобен в днешно време се котира добре.
Да ти кажа, пробвах тутманика ти с плънка от листа от цвекло, нарови зърна и зелен лук и стана много хубав.

# 569
  • сред маслини и портокалов цвят
Делте, единици са като теб, мила...  Hug

А иначе как добре те разбирам, Хадил. Всяка дума, която си написала ме удря право в сърцето.
Съпругът ми е дошъл в БГ преди почти 30 г. Всичко, което пишеш го е преживял, а и аз покрай него и то до такава степен, че на моменти съм се чувствала чужда в собствената си държава.
Много огорчение и мъка сме натрупали, особено мъж ми, защото, признавам си, той е по-добър от мен.
Най-голямата ирония е, че последните 2 години преживяваме нещо подобно и в родината му.
Ама вече сме стари кучета и не се даваме на огорчението.
В крайна сметка времето си лети, животът ни е миг просто, абсурд е да преборим цялата простотия на света.
Та понастоящем просто се радваме на дребните неща, гледаме как расте сина ни, щото той е чудо неповторимо Heart Eyes, стараем се да го направим силен и независим човек. И дотам...
Може да е егоистично, но вече нямаме сили да се борим с вятърни мелници.
Та така...
Дребчо заспа, добре е, кашлицата като че ли намаля.
Отивам да чета за сватби, влече ме таз материя като става въпрос за чужди такива. Иначе аз сватба не съм имала и посмъртно не могат да ме накарат да играя главна роля в таквоз мероприятие.

Астарта, как е по морето?

Общи условия

Активация на акаунт