Балони летят към небето,Февруарче ще празнува за първи път деня на детето (9)

• 23 608
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • offshore & overseas
Добрютро, дами!

С две думи:

Неви, радвам се, че имате напредък в разходките! Аз щях да ти предложа да пробваш кошница за кола с колела, но ти и сама си се сетила. Дано увеличите престоя в количка навън!! Люс също не пребивава мирна и кротка повече от половин час. Като й омръзне, надава вой и я разнасям, кво да правя... Party

Ники, действам и аз със заплахи, макар и със свито сърце, че на тая възраст са много чувствителни. Просто на моменти няма друг начин да постигнеш целта. Абе, трудно е да си родител и да взимаш всички тези решения. И все по-трудно ще става, чини ми се. Mr. Green

Относно репортажа за починалото детенце, или каквото е там, аз предпочитам да не чета такива, а ако случайно мерна нещо, по-скоро не се влияя. Та нали затва имам глава на раменете си. Още повече, сега като съм й бацнала вече и двете ваксини на Люсил бодил, какво? Да взема да се вайкам и да си скубя косите или да я водя на кръвопречистване? Тц, отказвам да се притеснявам, още повече, че нямам и повод.

Все пак, ако е истина, жалко за детето (признавам, че прочетох само първия ред от статията Embarassed).

Велви, успех на консулта и чакаме отчет, както и от Мики. Аз днеска се замотах, но по-късно ще се зачуем по скипето и ще видим...

Калина засега е решено да ходи на ДГ в сборни групи. Иначе не виждам как ще оцелея. ooooh! И без това съм на изчерпване откъм нерви. Ако не потръгне, ще я спрем и толкова. Само странното е, че май ще искат да се плаща предварително за дните през лятото. Хм, хм. Crossing Arms

Май вече иде лятото, дано се задържи поне 3 месеца!  grinning039

П.П. Вчера манджата стана хубава. До степен, че си сипах 3 пъти. Другите не ги знам ядоха ли. Laughing

# 121
  • York
Добро утро ! Минавам само да ви кажа , че ви обичам  Heart Eyes ! Приятни, слънчеви разходки днес ви желая  Hug !
Стели, какви са тия изблици на чувства?  Laughing
Рали, скорошно оздравяване  Hug
Боби, твоето момченце е като гигант в сравнение с моята госпожица  Laughing Да ти е жив и здрав!
Ще посвърша малко докакинска работа, докато детето спи и ще изчезвам на разходка.

Слънчев и усмихнат ден на всички!   bouquet

# 122
Бобиш, ние по-късно ще излизаме, че аз се разчистих вкъщи, ама дай един тел. да ти званна като тръгваме ако сте на линия още да се видим.

# 123
Мамите,които ще захранвате- с какви пюрета ще захранвате,на кои фирми-аз мисля че  Хип и на Сънвал са добри марки- питам понеже педи каза,че не трябва пюретата да съдържатдобавена захар?

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 11:31 от janichka

# 124
  • София
Здравейте момичета кокичета!   bouquet
Честити 4-ти месечинки на Мирела на Кенди,на Васето на Радост, на Диана на Криска и 3-ти месечинки на Деа на С.Нева и Кристиан на Силви ! Да са ни живи и здравички сладките бебоци !!!    bouquet

Ние за празниците бяхме на събор в едно село до Монтана и затова ни нямаше. Както се досещате нет там - тцъ, та от вчера вечерта ви чета упорито и задълбочено. Ама  сте изписали форума, значи  Grinning
Калина едвам си отспа на чист въздух - ама такъв сън и спокойствие, но каката за сметка на това включи целия си бяс - 2 пъти бяга от къщи и ходих да я издирвам в квартала, точно след единствения валеж реши да се разходи из побработваемата земя зад къщата та беше до ушите в кал и след 14-тото преобличане се овъргаля в едно ремърке, в което е превозвана тор.  ooooh!
Почвам по ред на номерата да се изказвам по нЕкои наболели въпроси:
Мяу - мерките на Калина са: на 3,5 м -63 см, 5,450 кг, глава 39 и гърди - 38. Демек Люси е перфектна мадама  Hug
Ника за стотинката - тука мога да се изкажа от личен опит  ooooh! Каката глътна монета от 2 ст преди около 2 г. Дава се картофено пюре и изобщо кашава храна и се търси в отходния продукт. За около 3-4 дни се изхвърля. Но плаши го Бо, че как не побелях тогава - не знам... Дано все пак не му хрумне да пробва  Praynig
Виждам сте си говорили и за кога какво. Калина се развива горе долу така, както се очаква за възрастта й, но Софи седна на 2,5 месеца. Специално тогава я водих при Алексиев да каже може ли, не може ли ... изправи се на 7 месеца, така и не се научи да пълзи и след 4 опита на 9, 10, 11 месеца да проходи тичайки, на рд се пусна и стана истински пешеходец. Честно да ви кажа искам Калина да си ги върши тия работи когато си е време а не да ме вкарва в чуденки. А и от 7 м до 1 г в стойка Г не искам да бъда. Crossing Arms
Ехеее, радвам се че ви е харесала моята манджа. И аз много я обичам,но се старая да се храня с по-лека и нискокалорична храна, че приличам на каца за зеле с крачка. ooooh!
Хубав ден и приятни разходки ви желая   bouquet   bouquet

# 125
Здравейте на всички! Аз много отдавна не съм се включвала в темичката, НО ви чета редовно Peace
Ние сме добре. Краси на предната консултация беше 6800гр и 67,5 см  Shocked Носим дрехи за 6 месечни заради тази височина  Laughing Ама то на нас прилича детето - баща му 1,90м, а майка му 1,75м  Whistling
Иначе и нашият много обича да го изправям до седнало положение и като седне започва едно оглеждане на стаята. Количката ни има полуседнало положение, но го използвам само, когато го храня навън и малко след това, за да не повърне.
Лек ден на всички и приятни разходки   bouquet

# 126
  • offshore & overseas
Ох, сега Слънчи като се включи, се сетих да спомена, че и Люси директно се изправя на стъпала, и Калина ми правеше така. Това е съвсем нормално, а по принцип седенето е умение, което на повечето не им се удава лесно. Да, набират се да се надигнат, но това не значи непременно, че искат да седнат и да седят.

Аз не знаех тия закономерности и бях искрено учудена, когато Халята не щеше да седи в столчето си, след като навърши шест месеца, и все трябваше да я подпирам с възглавници. Shocked А с такова нетърпение чаках този момент и си мислех, че и тя също го чака. Ма съм била заблудена овцааа!! hahaha

Уф, да се оплача от себе си: непрекъснато отлагам епилацията, до степен, че сега изобщо не искам да се почвам. ooooh! Да не говорим, че Халюша е взела епилатора ми за играчка и не съм сигурна дали работи. Crossing Arms А ми омръзна и не е редно да ходя все с дълги панталони и чорапогащници в тая жега! Тюх! Ще трябва да се стегна вече...

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 12:20 от Мяуче

# 127
Яничка, столчето за хранене и доста легнало положение, дори повече от колкото стола за кола!
Повечето нови столове за хранене са с поне 3/4 позиции. А и моето чаве след няколко дена ще стане на 5-месеца Simple Smile
Аз лично не се влияя от разни книги и бумаги, не искам да си гледам детето по този начин.Всяко дете само си показва.Аз за това и захраних Калоян на 4-месеца (а преди се заричах, че преди 6-тия, НЕ) ,просто един ден си хапвах чипс на дивана , а той беше отворил ей такива очи Shocked и една лига му се стичаше от устата, след това започна бавно да преглъща Laughing  
Просто всяко дете си е различно Naughty

Относно пюретата-Марката Сънвал е хубава, но ако се загледате в съдържанието ще видите, че почти нямат пюре , което да е 100%, смисъл ако е пюре от ябълка в него има 50/ 60 процента от нея и разни други неща(оризово брашно, нишестета...)
Според мен плодовите пюрета на хип са най-хубави! Зеленчуковите са доста гаднички, но с малко повече настояване ще свикнат.Иначе и на Гербер има 2-крем супи, които повечето деца харесват.

Ника, аз все си мисля, че преди да се развие бронхопневмония, се появява бронхит, които малко трудно да не се забележи, нещо ми струва странно за два дена детето изведнъж да е с БП Thinking  Аз не съм много запозната с тези неща, но съдя по мен.
Преди известно време бях с двустраннна БП .

Приятна разходка на всички Hug

# 128
  • София
Мяу Hug Калина определено си иска да седи!  Не на стъпала не иска, ама да седне... и да клюкарства обожава! Ако я сложа окол 2-3 мин си седи доста сполучливо.
За епилацията те разбирам чудесно... едната иска да е нон стоп в ръцете ми, другата нон стоп и тя иска нещо, а обикновено съм заспала и преди двете та ... добре че е лошо времето. Ама аз и нямам нищо, различно от  дълъг панталон, в което да си побера телесата, но не мога да се гледам. Довечера ги заприхождавам на мъж ми да свърша туй дело благородно! Crossing Arms
Хубави разходки!

# 129
Привет-мривет!
Бобиш, много вкусна закуската днес! Grinning
Честит нов месец на Мирела, Диана, Васил, Деа и Кристиянbouquet
Здравички и щастливички и много да радват мама и тати! Heart Eyes
За сядането - на нашия момък честичко му се седи. Все се напъва да се изправя, хващаме му ръцете и му помагаме - сяда си чудесно. Все пак му придържаме гърба, за да не си натоварва кръста, но определено предпочита полуседнало положение. Любимата му поза е кацнал на рамото ми (случайно да не изпусне нещо). Joy
За обръщането - без проблем се обръща от гръб по корем, но обратното е сложно нещо. Както лежи и изведнъж се оказва с нос в чаршафа и мрънка, защото не може да се обърне. Поради тази причина, го барикадираме с възглавници от всички страни, докато спи, но той пак намира начин да се извърти. Rolling Eyes Тази сутрин, обаче, за първи път се обърна от корем по гръб, на мама генийчето! Party
Хубав ден на всички! Hug

# 130
Здравейте, прекрасно заглавие на темата.  Heart Eyes
Доста мат'риал се е събрал, връщам се да чета.

# 131
ДУ
хм...така като ви чета и имам чувството че моето дете явно всичко му е наопаки...
обръща се само от корем на гръб...в обратната посока все още стига само до половина...долните венци нищо,но горните са яко набъбнали и всичко май наопаки ще върви при нас Simple Smile)
иначе за размерите дето говорите наща Педи не ми ги споделя а аз дори и да ги казва не ги чувам че малката там все реве и нищо немога да чуя от нея,а иначе такова картонче дето имат почти всички майки с размери,тегло,ръст и т.н...ние изобщо нямаме-не ни е дала...(за което честно казано мноого се дразня) Simple Smile
Ника вие имате ли си такова картонче-да не би да трябват да се купуват?? newsm78

# 132
  • Бургас
ДД, дружина!  Hug

Дочетох старата тема и бързам да пиша, докато не съм забравила... После ще чета настоящата темичка.

Четох, че сте обсъждали прегъването на ушенцата. И на наш Ванко му се прегъват, особено едното.  Confused Но, прегъва се долната част. Пробвах с лента, не иска да стои с нея, а и му пада на очите, въпреки, че е стегната. Ще взема да пробвам с това "санпласт", както е писала балеринка. Това нещо като лекопласт-а ли е?

За забелването... И на мен ми е притеснение! Още не сме почнали, поради простата причина, че не знам как.  Embarassed Страх ме е да не му направя нещо и да го заболи. А сестрата на консултацията, като я питах, ми каза, че много бързам и имало време - чак към годинката се правели тея работи.  Shocked

От доста време заглеждам продуктите на Веледа. Я, моля, направете ми едно списъче с продукти, които ползвате! За баня и за след това. Ще взема и аз да поръчам.

Засега толкоз, после пак!

П.П. Дочетох...
Ох, шашнахте ме с тези лоши новини! Уф, те ваксини, бе...
Утре трбява да водя Ванко да му бият Пентаксим-а. Колкото ме беше страх, сега - два пъти повече. Особено при факта, че таз' наш'та докторка го преглежда отгоре-отгоре. Направо не знам какво вижда и какво слуша, всъщност. Уффф! Дано само всичко да е наред!

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 15:12 от Мимита

# 133
Отчет след консултация:
7,050кг.
65 см
2 бр. ваксини, опитах да отложа Синфлорикса, па после замижах, помолих се на всички светци и казах давай. Та сега спи детенце надупчено и с Пентаксим и със Синфлорикс. Тоз път педката поне го преслуша преди това, тая жена много ме дразни седи си и си пише мерки и теглилки, а сестрата мери тегли, ваксини слага и като се има в предвид че влизаме по две майки с деца на различни еъзрасти все се моля да  Praynig не объркат някоя ваксина.

# 134
ЗДРАВЕЙТЕ!
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА МАЛКИТЕ СЛЪНЧИЦА!ДА РАСТАТ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!
АЗ ЗАПОЧНАХ ДА ДАВАМ СОК ОТ ЧЕРЕШИ.ПЕДИАТЪРКАТА КАЗА ,ЧЕ Е МАЛКО РАНО,НО ДА НЕ ИЗТЪРВАМЕ ПЕРИОДА НА ТЕЗИ ЧУДЕСНИ ПЛОДОВЕ.ВАЛЕНТИНА МНОГО ОБИЧА ДА Я ДЪРЖА ПРАВА И СЕДНАЛА И ДА  ОГЛЕЖДА ОТ ВИСОКО .ОБРЪЩА СЕ ОТ ГРЪБ ПО КОРЕМ,НО ОТ КОРЕМ ПО ГРЪБ ОЩЕ НЕ МОЖЕ.
РАДОСТ ДОБРЕ ЗАВЪРНАЛА СЕ .БРАВО НА МЕРКИТЕ ВИ!
ЛЕК ДЕН МОМИЧЕТА!

Общи условия

Активация на акаунт