Балони летят към небето,Февруарче ще празнува за първи път деня на детето (9)

• 23 590
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Честит празник на славянската писменост и култура!   bouquet

Нямам време да пиша и чета, защото моята Алекса се е разинатила, не ще да яде, с 300 зора се храним. Вече не помага и прахосмукачката... Засега някак успяваме, ама да видим... На всичко отгоре категорично отказва да стои легнала и 5 минути. Мрънка, вика, ядосва се, реве, докато някой не я вземе. Май утре ще вадя летния кош. Все иска права или седнала. Само като й подам ръце и се изправя сама до пълно седнало положение. Моята майка казва, че аз от 4 месечна съм била в лятна количка, седнала, защото не съм искала да лежа изобщо, все едно ме слагали "на трънчета". Явно на мен се е метнало детето, на себе си ще се сърдя... Ние още спим след всяко хранене на 3 часа, но по 30-40 мин., вече рядко по час и повече.
Имате ли идея по колко часа на ден трябва да спат дечицата на нашата възраст? Чудя се дали да продължавам да я приспивам след всяко хранене или да я оставям да бодърства повече. newsm78 А храненията с порасването намаляват ли? Има ли вероятност Алекса да не огладнява толкова често и затова да ми прави циркове? newsm78

# 91
Аз ще се оплаквам... От 3 дни на Зори и стана нещо - както си е кротка и спокойна и изведнъж изпада в истеричен рев. Не мога да я успокоя и след малко все едно не е било. Не се и храни като хората. Дали не е зъб?
А на мен ми се появи някакво топче в гърдата,точно където започва ареолата. И това ме хвърли в паника.
На всичко отгоре акото на бубата пак почна да става рядко. А утре трябваше да ни слагат първия пентаксим,че веднъж вече го отложиха заради диария.
И накрая честит празник!

# 92
[/color]Имате ли идея по колко часа на ден трябва да спат дечицата на нашата възраст? Чудя се дали да продължавам да я приспивам след всяко хранене или да я оставям да бодърства повече. newsm78 А храненията с порасването намаляват ли? Има ли вероятност Алекса да не огладнява толкова често и затова да ми прави циркове? newsm78

Не знам по колко точно трябва да спят, но Боби сутрин спи до към 9-10 ч. и после следобед спи 2-3 часа между 14,00 и 17,00 ч. Между другите хранения спи по 30-40 минути до час като не го приспивам през деня. Просто той си играе и като се умори заспива. Най-много като го видя че търка очета и мрънка да му дам биберона и до 5 минути е заспал.
За храненето - яде 6 пъти на ден. Имахме единични случаи на 5 харанения като се объркаше нещо да не се събуди в 5-6 сутринта. Може би през деня може да издържа и на по-големи интервали но като са минали 3 часа и помрънква му давам да яде.

pilio  Hug

# 93
  • София
Таньорче, аз Макс не го приспивам. Храня, подържа го малко колкото да ме повърне  Mr. Green и го оставям в леглото. Ако не му се спи си пищи щастливо, ако му се спи си заспива без разправии. Засега спи м/у всички хранения различно дълго - м/у час и половина и два часа, като цяло е много поспалив.
А храненията намаляват, но всичко си е индивидуално. Макс все още е на 6 хранения, Борис на неговата възраст преминаваше вече към 4 хранения на ден.

Sunny76, пази Боже, знам, че обикновено не питат, много ме е страх. Аз не го спирам да си играе с нищо - има си и стотинки в един боклукчийски камион.
Обрисувах му едни картини за разпорени кореми и големи инжекции, гледаше ме с ей такива очи  Shocked Отиде да предупреди и баща си, че ако яде стотинки ще му режат корема. Съвестно ми е като го плаша така, но е по-малкото зло.

# 94
Благодаря за отговорите, Съни76, НикаHug
ПилиоHug .

# 95
Тани, да кажа и аз. Йони никога не съм го приспивала. През деня след хранене го оставям или на активната гимнастика или на люлката или аз се занимавам с него като си говорим, слушаме музика, играем с играчки и т.н. Това, ако не излизаме случайно. Обикновено му се доспива 40 мин преди следващото хранене и заспива. Вечер след баня и хранене заспива сам в леглото докато си гледа въртележката.
Колкото спи, толкова. Той си определя.  Hug

# 96
Честит празник на всички   bouquet

Таньорче, различни са децата, няма универсално средство, дето да работи при всички. Когато Алекс беше малък, спеше уставно по три часа докато детенцето на приятелката ми правеше пируети в количката и искаше да види всяко клонче и шумка, която има неблагоразумието да мръдне в негово присъствие. Сега сякаш Теа има повече такива любопитковски моменти. Когато е надигната в количката или я нося в сленга е най-щастлива.
Можеш пък да пробваш да не я приспиваш, като изтощи батериите, ще заспи. А за храненето, много често помага да се задържи вниманието на детето, ако майката си сложи някакъв шарен едър гердан, така че бебето да може да го вижда и пипа. Чувала съм също за много весел работещ трик за концентриране на вниманието, майката да прави балончета с дъвка  Wink Може пък и при вас да сработи  Peace

# 97
 Нямаше да се включвам, не ми се пише, пък и нещо нямам настроение, но ми стана съвестно, че сутринта само се оплаках без да честитя празника. Ще си позволя да цитирам Мяучето

Честит празник на съфорумките, които любят, тачат и милеят всичко българско и родно!  Честит празник на всички филолози и преводачи, писатели и прочее любители на словото!

И аз да добавя по повод професионалния празник на хората свързани с просветата и литераторството- дълги години ползотворен и намиращ признание труд!  bouquet

# 98
Тъкмо се приготвих и се опънах на леглото в пълна готовност да ви чета, а вие хич не сте били активни днес Rolling Eyes

Днес си говорехме с педи за въпросното 3-месечно бебе дето е починало в Бл-град.Та нейния коментар беше, че това дете няма как два дни след ваксината да направи бронхопневмония, просто този процес е започнал доста по-рано, но док. на това дете явно не го преслушала добре и му е била двете ваксини, ужас , направо ми настръхват косите.И на съседката детенцето е с бронхопневмония, а е само на годинка и нещо.Сериозно се замислям за тази пневмококова ваксина newsm78 .

Аз също не приспивам Калоян, той сам си се изморява, като се радва се е научил да си вдига високо краката и после със сила да си ги забива в матрака, чува се  едно силно-туп-туп.Също така люлката много го изморява с тези си звуци и въртящи играчки, даже вече го храня там, има няколко степени на гръбчето , а и табла за хранене към нея.
Също така много се радва на стола си за хранене, сигурно защото седи с нас на масата и му е интересно.Иначе ние взехте този http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/11361  много съм доволна, за сега има доста позиции на гръбчето, даже вчера заспа в него с лъжица в устата Laughing .

# 99
Ако някога отново ме хванете да се изказвам ласкаво за свекърва ми, моля ви да ме убиете с камъни  smile3515

# 100
ДУ
Всички май спите , а аз от 4 ч. правя компания на Васил ,който явно се е наспал поне съм прочела всичко  на спокойствие и кафе бих пуснала ,ако знаех как.Ей докато чета за 1000 неща мисля да пиша , но всичко ми изфиряса.Като чета как спят вашите дечица ви позавидях , през деня Васко спи когато сме на разходка след обед, но само ако не спирам да обикалям.Хубав и слънчев , подходящ за разходки ден ви пожелавам за сега.Аз дали ще успея да излъжа човека да поспим Praynig.

# 101
  • София
ДУ!

margarete Hug

Аз съм много доволна от режима, който си направи Ясен. Като легне в 8 и до 5 сутринта за хапване и после спи до 9-10. Аз го будя за хапване към 11 ама се чудя дали да не го махна това хранене Thinking..и без това добре си хапва Crazy. През деня спи различно. Има дни в които му се събора 2 часа сън за целия ден. Вчера спа почти цял ден.

На мен зверски ми капе косата Confused и май ще се наложи да се офъкам...

# 102
Също така много се радва на стола си за хранене, сигурно защото седи с нас на масата и му е интересно.Иначе ние взехте този http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/11361  много съм доволна, за сега има доста позиции на гръбчето, даже вчера заспа в него с лъжица в устата Laughing .
Не са ли малки още  бебчовците да седят в стол за хранене,нали все още не могат да сядат/Сори за сигурно тъпия въпрос,ама не ми е много ясно/ Embarassed

# 103
Момичета, добро утро   bouquet

Честит 4ти месец на Мирела, Диана, Васил и 3ти месец на Кристиян!

Минавам да почерпя, Деа днес става на три месеца. Пожелавам и да бъде здрава и щастлива! (А за себе си пожелавам и да е спокойна, послушна и най-сетне да се кротне в някой от кошовете на количката Mr. Green)

И кафенцето:

Хубав ден на всички ви, мацки  Wink

# 104
  • Бургас
Честити 4-ти месечинки на Мирела на Кенди,на Васето на Радост, на Диана на Криска и 3-ти месечинки на Деа на С.Нева и Кристиан на Силви ! Да са ни живи и здравички сладките бебоци !!!   Hands Clap

Балеринка, надявам се скоро да ти мине кривото настроение. И мен хич не ми е кеф тия дни нещо.

Само се вкарвам в някакви филми, рев без причина,а бе изкуквам яко...
Днес трябваше да съм на изпит,но вчера се обади един колега на мъжа ми да му кара смяна и той се съгласи. Та сега незнам дали изобщо ще успея да го намеря този даскал. Иначе четох до 3 вечерта ,днес едва отлепих , а Диманка в 6 се събуди с усмивка.

За приспиването,аз май съм от майките разглезили децата,всмисъл, нашето заспива в кошара или количка ,но с люшкане и пеене. Усещам я ,че й се спи, търка очичките и почва да мрънка. Но не заспива сама.
В такъв случай ,слагам й биберона и почвам да я люшкам,като с едната ръка придържам биберона да не го изплюе  Mr. Green

Маргарете,ще напомним,ако я похвалиш. Дано да ти мине скоро  Hug

С.Нева,каква хубава почерпка,особено коктейлчето.

Общи условия

Активация на акаунт