Балони летят към небето,Февруарче ще празнува за първи път деня на детето (9)

• 23 614
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Честита 3-та месечинка на Деа на s.newa и Кристиян на Sylvie!
Честита 4-та месечинка на Мирела на Kendii, Диана на *Chriska* и Васил на radost 76!

# 136
  • София
Браво на всички за добрите мерки от консултациите днес!  Hug
Ние пък голямо скитосване днес, мозъка ми се изпари от това слънце и както обикновено изгорях, писнА ми вече наистина.  Mr. Green
Мики, само да допълня за 4-кратното хранене - Борис беше на АМ. Все пак там съм сигурна колко изяжда. Днес се видях за кратко с една майка с бебе колкото нашите, което яде също само 4 пъти, но е на кърма и е качило много малко за последния месец. Та ако кърмиш може 4 пъти да са му малко на детето на този етап.

Ради, нямаме такова картонче, те са рекламни и ако не са минали през нейния кабинет от дадената фирма няма откъде да ни ги даде. Аз винаги питам за мерките и ги помня. Ти към коя педиатърка си се насочила за смяна? Peace Hug

Ние водихме чаветата на лекар - баткото ни го е гепил някакъв вирус - вероятно същото като на Рали, защото гърлото му е зле. Има и температура. Сега ще се лекуваме, дано дребния не прихване.
Педката ми потвърди, че ще ваксинира малкия само ако и двамата са здрави поне седмица. Мда, кога ли ще е това?  Mr. Green

# 137
Ника-в наща поликлиника говорих с 2-3 и общо взео отговора беше:Ами немога да ви взема,защото тя ни е колежка и не е редно да си взимаме децата,та ако не стане и в 27-ма поликлиника при един мъж....искам-неискам може и да не успея да сменя,защото все пак ми е важно и да е що-годе,по-близо...Иначе принципно утре трябва да ходиме за 2-рия Пентаксим,но малката днес нещо ми киха малко,1-2 секрета извадих...та знам ли дали този път ще дам да и я сложат Simple Smile

# 138
  • София
Ради, тук някъде из форума четох, че всички лекари от поликлиниката имали такова споразумение да не си взимат пациентите, но мислех, че не е вярно, пък ето ти го потвърждаваш.  Thinking Утре и кажи хубаво да я преслуша, да и види гърлото и преценете.

# 139
Как сте народе?
Аз изчистих, сготвих и сега хапвам през телезизора. Без биричка. Миташки е паркиран в кревата и отнесъл плувката. Grinning

# 140
Добър вечер!
Идвам за отчета!Сигурно ще ви се сторят скромни нашите постижения но все пак:
5,680кг/59см - +750гр +3см.
Аз съм доволна доки също.За съжаление се наложи и на нас да ни сложат с Пентаксима и Синфлорикса заедно(доки каза,че трябва по каленадар или да се откажа и да я платя 7,8 месец).Мнооого жално плака милия и при двете боцкания(страдахме си заедно,та барабар със сестрата и баща му Sad  )Гадна работа!Сега спи,но отнесе малко Панадол профилактично-стискайте ни палци да минем без реакция!
Малко се ядосах на баща му-изхварча даже и не го видях,кога(да носи кантара на снах му) а знаеше,че трябва компреси да му сложим, панадол да му дам,да му направя ядене...естествено през това време се садра милото да реве(ако имаше кои да ми помогне нямаше толкова да се забавя)  #Cussing out
Никич благодаря(на АМ е Явор).
Отивам да готвя Tired

# 141
 Честито на порастващите с месец днес - Деа, Кристиян, Мирела  Диана, Васил ! Нека растат живи, здрави, весели, засмени за радост на мама и тате!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

... Ще взема да пробвам с това "санпласт", както е писала балеринка. Това нещо като лекопласт-а ли е?...
Същото е. Peace
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Никааааа, къде отиде младежа в подписа? Laughing Нищо, новите лентички са сто пъти по-хубави. Wink Добре, че сте отложили ваксината. Confused
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 mii , стискам палци да няма никакви странични реакции детенце. Ама как така две майки в един кабинет??? Shocked Иначе и нас ни преглежда обстойно докторката, а сестрата прави манипулациите и мери бебето.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 При нас нещата не са розови. Гледам бебе и болен батко ooooh!. Баткото ту вдига, ту сваля температурата, без никакви други симптоми Rolling Eyes. В тоалетната е веднъж дневно, но произведеното от него е в доста рядка консистенция. Не знам дали това може да се сметне за диария. Доктора в мене подозира шарка и то не защото съм диагностик  Laughing, а защото в детската градина миналата седмица имаха варицеловска епидемия. Моля мамите с по- големи дечица, прекарали варицела да споделят как започва това чудо. Утре ще ходим на лекар. Иначе сме в изолация, доколкото мога да си позволя. Търча от едната стая в другата, ту бебето ме вика, ту меря температури. Мия си ръцете, проветрявам, дано бебето не пипне нещо, ще лудна направо. Мъчно ми е как батенцето си стои самичко в стаята, омърлушен, унил, гледа детски, а аз в повечето време съм с бебето.  Tired
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...Ами не мога да ви взема,защото тя ни е колежка и не е редно да си взимаме децата...
#Crazy Ай ся ново 20. Що не им теглиш на тия една м..на? #Cussing out Беш на друго място.

П.П. miki_4akarova, и на вас стискам палци!

# 142
Привет дами Hug
Днес беше балът на сестра ми, голяяяямо чудо ooooh! И двете бебета се постараха да ме затруднят максимално,но... присъствахме и то без много да дразним  Mr. Green
Радина цял ден е с хрема и сега остана да се разболее за РД, то и без друго половината деца не могат да дойдат, ама няма нужда да е болна Cry
РАДОСТ, да ви е жив и здрав този голям мъж Краси  Hug
Амика, айде де  Hug

Искам да попитам кърмачките :По колко вода и други течности пиете между кърменията newsm78
Уфффф, отивам да "нанкам"  Sick
 Hug

# 143
Влизам да си изплаа болката,защото знам,че само вие можете да ме разберете!!! newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 smile3518 smile3518 newsm45 newsm45 newsm45Купих АМ на Калоян! newsm45 newsm45Не ми сигна кърмата,за да ми се наяде детето!Напоследък имах усещането,че на последното хранене вечер не му достига манджата,а последните 2 дни заспиваше с рев.Тази вечер разбрах за какво ми плаче така жално детенцето!Чувствам се отвратително!Все едно съм го предала и съм аегати неспособната майка-да не успея да си нахраня детето и то да заспи гладно и изморено от плач! newsm45 newsm45 newsm45Отвратително се чувствам!!!Ще направя някакви опити да увелича количеството,но да видим!Стискайте ми палци!!!

# 144
Бобиш, не се панирай бе жена. На сутринта пак ще си бомбирала, пък и няма я да го кърмиш до първи клас. (Ще стане и той цицоман като баща си) Grinning  Hug

# 145
  • София
Бобиш, споко!  Hug Ти си чудесна майка, не се съмнявай! Hug

Мики, Мии, дано да нямат никакви страничи реакции дечковците. Hug

margarete, честит бал на сестра ти!   bouquet Да е жива и здрава и много успехи от тук нататък.
балерина, тези лентички ми се видяха много слънчеви, въпреки, че ми идват малко прекалено лигави, ама просто съм в такова настроение.

Борис заспа към 18 часа, така му беше зле, нито е ял, нито нищо. Плюс това снощи е паднал от леглото и лицето му е синьо, абе нямам думи. Sad

# 146
  • София
Бобишана, недей така, ДОРИ и наистина да не ти стига млякото, ДОРИ  и Калоян да е плакал от глад, а не от нещо друго, ти все пак не си виновна, че организмът ти не смогва. Важното е да си обичаш детето и да ИСКАШ да му дадеш най-доброто, пък ако някой път не успееш поради независещи от теб причини, пак ще си добра майка, нали си се постарала! Освен това Бръмби е права, кърмила си го три месеца и ще си го кърмиш още докато можете, какво толкова, че ще се наложи да го дохранваш веднъж дневно.   Peace Hug

Последните десет дена Ели не е качила и грам.... Запецна на 5500 и толкоз. Хич не ми се иска още, ама май ще трябва скоро да я захранвам. Ще устискаме до 17ти, когато и е прегледа и ще действам.

# 147
Бобиш  Hug Hug Hug не се  терзай, аз също дохранвам вечер и не умирам от гузна съвест. Доволна съм когато детето е доволно и нахранено. Не се тормози нагушкай бебчо от мен Hug

# 148
Ей, Бобиш, я да се стегнеш! Hug
Еднократно даване на адаптирано мляко по никакъв начин не влияе нито на кърмата, нито на качествата ти като майка! Naughty
Нещата се задълбочават, само ако системно се заменя добавката с кърмене.
Знам какво ти е, с много мами тук преминахме през тази драма. Може кърмата ти временно да е намаляла - стрес, натоварване, недоспиване и т.н. Може пък и детето да си иска повече хапване (лактационна криза). В никакъв случай, обаче, не се панирай и не се чувствай неспособна да си изхраниш детето! Усмихни се, наспи се и утре всичко ще си по старому. Hug
Балеринке, да се оправяте! Hug
Марги, аз пия течности само, когато съм жадна, сиреч не особено много и често - може би 1 литър дневно, а доколкото знам трябва поне 1,5 - 2 литра да се изпиват. Rolling Eyes

# 149
Добра вечер, дами!

И аз водих днес Деа на консултация - с кошницата на колела - успешно Laughing Качила е 650г за 25 дни и е пораснала с 2см, сиреч 5610г и 60.5см. Педи ни сложи и двете ваксини, дано тези 72 часа преминат спокойно fingerscrossed
Надвечер също излезнахме за около час, дори поспа 20 минутки  Mr. Green Дано така да продължи и занапред.

Бобиш, Hug Hug Hug, разбирам чудесно как се чувстваш, въпреки твоето усещане, ти си най-прекрасната, любима и незаменима мама за Калоян! Сигурна съм, че този период ще премине и скоро всичко ще си е по старому. На теб ти е необходимо само спокойствие.
Мики, Мии, в отбора на ваксинираните сме, дано всичко е спокойно  Peace
Марго, аз определено пия поне 2л течности, че и повече...
Ника и на мен ми допадат новите ти свежи лентички, лъхат на лято  Sunglasses Ей, да оздравява Бо!
Балеринка, да се оправя бързо баткото, нацелувай го от мен  Hug Гадно е положението, но к'во да се прави...

Още щях да пиша, но...забравих

Спокойна вечер момичета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт