Притеснява ме бенка, която расте и променя цвета си!

• 10 862
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте на всички! Намерих тема за бенките, но пишеше, че е стара и по-добре да не се пише вече в нея. Ще помоля да ме извините, ако има вече такава тема и ако има насочете ме към нея.

Под мишницата си имам една нова бенка. До преди година нямах на това място. Беше мъничка, но забелязах, че расте. Прилича на балонче, което се държи на тънка кожа, като конец. Когато започне да расте ( расте само балончето ) придобива по-тъмен цвят, после спира  за известно време. Вчера забелязах, че пак е увеличила размера си, а тази сутрин вече беше станала черна. Това започна много да  ме притеснва. Четох, че при някои бременни се променят бенките, но това дали е нормално? Освен това вече е черна, а преди не е ставала така. Дали наистина е от бременността или просто може би е нещо по-сериозно?

# 1
  • SA
Отивай спешно при дерматолог да види тази бенка. Това, че расте и променя цвета си е притеснително според мен.

# 2
Отиди на дерматолог, но от твойто описание мисля че това е нещо като брадавичка, аз имам много такива. Едно време бабите са ги махали като са ги прекъсвали с конец и са ги оставяли да изсъхнат и така падат, но аз нещо не искам да правя подобна интервенция Wink

Не мисля че това е бенка, а подобно на брадавица израстък  Peace

# 3
И бенките правят такива изпълнения....отиди си на дерматолог, за да си спиш спокойно. Каквото и да е....хванала си го раничко и няма от какво да се плашиш Wink

# 4
Вишничке,отивай веднага на дерматолог! Тези признаци са притеснителни,аз също имам подобно образувание на място,където преди нямах нищо,възпалено и си променя формата-това е много притеснително и тия дни ще пътувам по изследвания.При теб добрата новина е,че при бременните от хормоните се получават такива неща и не е опасно по принцип,но иди да се успокоиш!

# 5
Благодаря ви за отговорите!  Flutter
Със сигурност ще отида на лекар. Днес видях малко кръв по блузата и това  ме стресира допълнително, може би се е раздразнила повече  Sad . Четох някакви неща из интернет и се наплаших още толкова. Страшно ми е неспокойно.
Можете ли да ми препоръчате добър онкодерматолог  в София?

# 6
Благодаря ви за отговорите!  Flutter
Със сигурност ще отида на лекар. Днес видях малко кръв по блузата и това  ме стресира допълнително, може би се е раздразнила повече  Sad . Четох някакви неща из интернет и се наплаших още толкова. Страшно ми е неспокойно.
Можете ли да ми препоръчате добър онкодерматолог  в София?
проф.Пейчева-клиниката в Дървеница,аз при нея ще ходя

# 7
Писах и в друга тема, сега питам и тук за насоки.
При първата бременност ми излезе такава бенка каквата описва Пияна Вишна. Изглежда като малко балонче с големина на леща и се държи на тънко конче. Това беше преди 3 години. Ходих на лекар, каза че е на вирусна основа и е често явление при бремнните. Отказа да реже преди да родя. После се замотах и ето, че съм бременна с второ дете, а бенката си стои. Тя е на върха на зърното и ми пречеше при кърмене преди. Сега не искам да кърмя отново с гадния израстък. Все ме е страх, че ще се откъсне докато детето суче.
Въпросът ми - знаете ли как се казват този тип "бенки" и дали все пак може да се отреже докато съм бременна?

# 8
Това не е бемка, а най-вероятно фибром! Преди месец махнах същото такова нещо , само че от корема ми. Появи се когато забременях и си растеше до последно с бавни темпове и много се дразнех от присъствието му! Махнаха го за минутка, нищо не усетих и седмица по-късно бяхме на море!
Между краката, в горната част също имах такова чудо, но по-малко. В жегите  като ходих с пола, явно го търках и дразнех и един ден забелязах че е почерняло и втвърдило и много ме боли. В рамките на два дена падна само и сега дори не личи къде е било  Party
Почти всеки човек има по тялото си такива гадове, които се появяват при спад на имунитета.
Не се притеснявайте излишно, а отидете на дерматолог!

# 9
Ходих, не искат да го режат преди да родя  Crossing Arms ... Уф, голяма съм патка, че не го махнах преди!
Прочетох за бабина рецепта, мазане със сок от неузряла смокиня. Намерих само зрели, смелих ги и сега пробвам с този илач. Дано помогне  Praynig

# 10
Ходих, не искат да го режат преди да родя  Crossing Arms ... Уф, голяма съм патка, че не го махнах преди!
Прочетох за бабина рецепта, мазане със сок от неузряла смокиня. Намерих само зрели, смелих ги и сега пробвам с този илач. Дано помогне  Praynig
Абе момиче,ти акъл имаш ли?!? Какви бабини рецепти,какви глупости? Не си правете майтап с тия неща!!!Нека дерматолога ти каже дали и как ще се маха,знаеш ли какво можеш да си докараш,по-добре да не знаеш. И умната!

# 11
Абе момиче,ти акъл имаш ли?!? Какви бабини рецепти,какви глупости? Не си правете майтап с тия неща!!!Нека дерматолога ти каже дали и как ще се маха,знаеш ли какво можеш да си докараш,по-добре да не знаеш. И умната!
Дерматоложката ми каза, че "бенката" не е опасна, но не иска да я маха сега, за да не получа контракции от притеснение или евентуална болка.

# 12
  • В тъмната гора.
това не може да е бенка, абсолютно съм сигурна, защото и аз го имам, държи се на много тънка кожичка, ако не внимаваш даже може да се откъсне.... и расте в различна форма. И аз незнам как се казва точно, фиброаденом ли, как ли, но казват, че се образува след заразяване с човешки папилома вирус. Имало различни разновидности, такива, които избиват по кожата, други по шийката на матката и ...така.

# 13
това не може да е бенка, абсолютно съм сигурна, защото и аз го имам, държи се на много тънка кожичка, ако не внимаваш даже може да се откъсне.... и расте в различна форма. И аз незнам как се казва точно, фиброаденом ли, как ли, но казват, че се образува след заразяване с човешки папилома вирус. Имало различни разновидности, такива, които избиват по кожата, други по шийката на матката и ...така.
Медицински не се води бенка, лекарката ми каза какво е, но не помня името.. И да- вирусно е, но не съм  убедена, че точно папилома вирус.

# 14
Мисля че е фибром.
Премахването не се усеща, изобщо не боли и приключва за 1 минута! Усеща се леко ама леко боцкане от локалната упойка и след това нищо!

Общи условия

Активация на акаунт