Притеснява ме бенка, която расте и променя цвета си!

• 10 861
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Мисля че е фибром.
Премахването не се усеща, изобщо не боли и приключва за 1 минута! Усеща се леко ама леко боцкане от локалната упойка и след това нищо!
Май ще взема да отида на друг лекар за второ мнение.

# 16
Аз ходих във кожен диспансер, на гърба на 29-п-ка. Доволна съм, а цялата манипулация ми струваше 35 лв, нищо че с направление  Rolling Eyes Безплатно е прегледа а самата процедура се заплаща, защото нямали договор за такива манипулаций  Thinking

# 17
Здравейте на всички! Намерих тема за бенките, но пишеше, че е стара и по-добре да не се пише вече в нея. Ще помоля да ме извините, ако има вече такава тема и ако има насочете ме към нея.

Под мишницата си имам една нова бенка. До преди година нямах на това място. Беше мъничка, но забелязах, че расте. Прилича на балонче, което се държи на тънка кожа, като конец. Когато започне да расте ( расте само балончето ) придобива по-тъмен цвят, после спира  за известно време. Вчера забелязах, че пак е увеличила размера си, а тази сутрин вече беше станала черна. Това започна много да  ме притеснва. Четох, че при някои бременни се променят бенките, но това дали е нормално? Освен това вече е черна, а преди не е ставала така. Дали наистина е от бременността или просто може би е нещо по-сериозно?
Докато бях бременна всичките ми бенки се бяха увеличили.Сега 2 години по-късно са си в същите размери.Но не пречи да отидеш на дерматолог.И да допълня,че с бенките не е шега работа.Ако мислите да ги махате по-добре го направете във ВМА-София,дерматологията правят и изследване на бенката след отстраняване,да не е нещо злокачествено.Не се доверявайте някой да ви ги маха в някакви си кабинети в поликлиники...

Общи условия

Активация на акаунт