Писна ми от общинското безхаберие

• 3 514
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
Не разбирам само какво против имате съоръженията на HAGS  newsm78

Определено са в пъти по-безопасни от огънатите в странни форми тръби, пръснати по градинки и паркове, боядисвани по милион пъти, изпочупени и опасни.
Да, скъпи са, и със сигурност би имало български производители, които биха предложили по-изгодни оферти, но след като става въпрос за утвърдено качество и безопасността на децата, не виждам проблем да се плати повече. Дори ПРЕДПОЧИТАМ да се плати на световно известна фирма, отколкото на някой Батко Братко  Peace Пък и за голяма общинска поръчка сигурно е имало значителна отстъпка

В нашия квартал има съоръжения на HAGS от две години, единствено веригите на люлките подменяха, всичко останало си е ОК и много им се радваме  Peace

Определено предпочитам това:

пред това:

# 31
  • Ямбол
И така става.
После се получава това.
Исках да покажа и детските площадки, но не намирам в момента такива, а и нямам как да кача сега.

# 32
Лилянa - не знам дали прочете в началото какво съм писала. Последните години ние сами косим тревата, със собствени средства и техника. Един от татковците разполага с косачка, купува гориво, отделя по няколко часа след работно време и за няколко дни успява да окоси всичко това, което показах на снимките. Само че не виждам защо той трябва да върши работата на общината, вместо като нормален човек да се прибере от работа и да си почине или да се радва на децата си. Хваща ме яд, че ще глобят входа ми, ако не си изчисти снега пред вратата през зимата, а аз кого да глобя, че не си е свършил работата? Въпросът е принципен. Както казах, сами си чистим площадката, но все пак трябва ли абсолютно всичко да го правим ние?

# 33
  • София
В нашият квартал една от тези площадки е поставена на толкова забито място, че по цял ден стои празна, а най- посещаваната площадка е в окаяно състояние.
И при нас е така. Даже като правили площадката пропуснали да сложат пейки. Няколко майки стояха като наказани известно време докато децата се ровеха в пясъка, сега вече няма ентусиасти да ходят там. Мръсно, неокосено и порутено е вече.
И на мен ми е писнало от общинското безхаберие и не само за площадките, ама се убедих, че полза от писма и обаждания до общината няма.

# 34
  • София
Това, че не косят тази площадка ме очудва, понеже аз също съм от Дианабад и при нас площадките за миналите 2 години бяха окосявани старателно, вкл. и пръскаха за кърлежи. Данеби общината да я брои частна  newsm78
Тази година започнаха с косенето миналата седмица - окосили са едната площадка до половината в петък и така са я зарязали.

Иначе и моята щерка е фен на вашата площадка  Peace.

# 35
Фоксче- не е възможно да я броят за частна, терена си е общински, освен това тези тревни площи са си междублокови пространства. Като се обадихме да проверим дали и какво трябва да направим преди да предприемаме самоинициативи(като въпросната ограда, която  искаме да сложим със собствени средства евентуално), казаха, че трябва да пуснем заявление/молба за разрешение. Така, че терена си е техен със сигурност. Ти за коя площадка казваш, че е окосена? Ако минавате към нас, обади се- ще ме познаеш по детето и по силните ми крясъци Laughing

# 36
  • Русе/София
Аз да кажа,че днес при нас минаха и окосиха/направо ЧУДО/,но сега да видим дали ще напръскат.

# 37
  • София
Ти за коя площадка казваш, че е окосена?
В карето между блокове 24, 25 и другите два не ги знам - до Смарт, а неизясненото нещо пред новите блокове на ъгъла до булеварда в неделя го залесяваха с  храстчета (дано се ориентираш, че аз съм един обяснител  ooooh!)

# 38
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Мечо пух Важното е, че и при вас са сложили от най- скъпите съоръжения в света, а именно шведските Хакс. Близо до нас също има такава площадка, която оборудваха с този неземен лукс, продаван на невероятни цени, а след това забравиха за мястото.

чак пък невероятни цени... ето тук ги има

http://www.tes-bg.com/d007b.htm

а пък при нас няма пукната люлка ...имаме ли право да съберем пари и да си поръчаме или трябва разрешение ?

# 39
Фоксче- горе-долу се ориентирах  Grinning

Зуи- каквото и да искате да правите, трябва да пуснете заявление в общината. иначе като нищо ще дойдат и ще демонтират каквото сте сложили.

Излъчили са материала по Про.бг в 18:45. А от Нова телевизия не се появиха днес.

# 40
  • София
Мечо пух Важното е, че и при вас са сложили от най- скъпите съоръжения в света, а именно шведските Хакс. Близо до нас също има такава площадка, която оборудваха с този неземен лукс, продаван на невероятни цени, а след това забравиха за мястото.

а пък при нас няма пукната люлка ...имаме ли право да съберем пари и да си поръчаме или трябва разрешение ?
Говоря за площадките Хакс, а не Тес. Щом тази е Тес постът ми не се отнася до нея. От тревата не съм видяла добре. Mr. Green

# 41

Някои от снимките са точно от нашата площадка.
Голямото съоражение, номерD 07b е с безумен дизайн по отношение на люлката. Точно нея се обадихме да демонтират, защото се вижда, че от всякъде може да се мине и да се стигне до въпросната люлка. Пред люлката е пясъчника, зад нея-пейки и място за минаване, а от двете страни също непреградено пространство за минаване.

# 42
# 43
Резултат- нулев. Все още сме си джунгла. На всичкото отгоре ни обявиха, че няма да ни позволят да сложим ограда по-висока от 45см. Толкова било позволено, ако е по-висока ще дойдат да я демонтират  Crazy   ooooh!  Е за какво ми е такава ограда, която всяко куче и малко по-голямо дете може да прескочи ? Tired

# 44
Пухчееее, това е вашата градинка, да....при нас треволяка беше по висок от мен, питаш ли ме с кучето като зашлепаме в нея кво е, чувствах се като рейнджър  Joy Joy Joy ooooh! ooooh! ooooh!, ама в петък всичкоооооо изкосеноооо, бравоооо

Общи условия

Активация на акаунт