Домашно кисело мляко ?

• 3 525
  • 38
  •   1
Отговори
Понеже от скоро правя на малката домашно кисело мляко и ми е
интересно с коя марка става най добра закваска?  newsm78

# 1
Няма го в анкетата ти за момента най-хубавото и най-истинското - Боженци  Peace

# 2
Био кисело мляко Хармоника.

# 3
Преди време правих опити за подквасване.Значи с Верея нищо не става.С Данон подквасеното мляко става едно такова лигаво,точи се като сипваш.С Орфей май ми се беше получило що-годе задоволително.Не помня с кои други пробвах.Имаше една тема точно за това.Проби с различни видове мляко.Потърси я.
Ето я  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=366512.0

# 4
  • Пловдив
Маркирах Елена, но другото с което ми става супер домашното кисело мляко е Фибела 2% масленост, но го нямаше в списъка. Flutter

# 5
  • тук...при моите момчета
С Бор Чвор,преди 2-3 г. ми се получаваше и с Елена,но не знам вече да не са го изхабили

# 6
Добавих още опции  Hug

# 7
Елена и напоследък Бор Чвор.Струва ми се,че развалиха Елена? Rolling Eyes

# 8
  • София
С нито едно от купешките млека не става хубаво кисело мляко.
Най-добре е да си вземеш подкваса оттам, откъдето купуваш домашното прясно мляко. Просто помоли продавачите да ти дадат в малко бурканче.
Аз така правя.

# 9
Аз съм подквасвала с Маркели, розовото Елена, Бор Чвор и Дея. С Маркели и Дея мисля, че ми се подквасва най-добре. Но това е само първия път, после вече си го подквасвам с моя закваска.

# 10
  • Бургас
Аз не съм подквасвала,но сестра ми е доволна от кисело мляко Елена.

# 11
Подквасвам само с домашно кисело мляко. Първия път взех от майка ми и след това не се оставяме без мляко.

# 12
Аз квася с Данон, получава се супер. Пробвала съм и с други млека, но ефекта не е същия. Като цяло обаче не всеки път е еднакво млякото - сигурно защото температурата ми не е фиксирана ?

# 13
  • вкъщи
Не гледам марката а гледам маслеността..За да стане млякото подквасата трябва да е с 3,6 %  масленост.

# 14
С Бор Чвор 3,6%

Общи условия

Активация на акаунт