Умеем ли да бъдем бедни?

• 16 695
  • 345
  •   1
Отговори
# 330
Скоро ми се наложи да търся гледачка за болна жена - 200лв за 4 часа. Ами много трудно намерих, повечето ми казваха - гладни ще стоим, ама няма да работя това, хем бяха от ромския етнос.

# 331
Ая, и за мен тези пари са малко. нямам представа как по принцип вървят цените на час за грижите за болни хора, но имам предвид как вървят за деца /скоро си търсех гледачка/ и определено за 4 часа на ден пет дни седмично ми искаха суми далеч над 200 лв.

Девойки, хората за бедност говорят, вие за частен бизнес....Нерде Ямбол, нерде Стамбол.  Laughing
Да намравим тема "Умеем ли да бъдем богати?".

# 332
Те че са малко - малко са 200лв наистина, но ако нямаш какво да ядеш - и това са пари.

# 333
Явно не си попаднала на хора, които наистина няма какво да ядат.
Между впрочем именно крайно мизерстващите са с повече претенции, от такива като мен, които си търсят втора работа, за да подпомогнат четирицифрения си семеен бюджет и лизинга на колата.

# 334
  • по пътя на светлината
Ая,зависи за кой град говориш,ако е в по големите градове и трябва да ползват транспорт,определено няма да искат за тази сума.

# 335
Скоро ми се наложи да търся гледачка за болна жена - 200лв за 4 часа. Ами много трудно намерих, повечето ми казваха - гладни ще стоим, ама няма да работя това, хем бяха от ромския етнос.

Ама това 200лв на месец ли?  Laughing Трябва да си луд малко да се съгласиш. За половин час съм измила офисчето преди работа за същите пари на месец. А как се гледа болен човек сигурно си наясно щом си тръгнала гледач да търсиш. Аре пък вие много на отворени се правите. Де така дават да се работи без пари?

# 336

Ама това 200лв на месец ли?  Laughing Трябва да си луд малко да се съгласиш. За половин час съм измила офисчето преди работа за същите пари на месец. А как се гледа болен човек сигурно си наясно щом си тръгнала гледач да търсиш. Аре пък вие много на отворени се правите. Де така дават да се работи без пари?

А ти на ден ли искаш да са 200лв, става дума за 4 часа, за малък град, където няма офисчета за измиване.

# 337
Делюжън, разбираш ли сега къде е проблема? Предлагане на работа има, но конкретните условия са такива, че...наистина по-добре без нея. Е, говоря за повечето обяви...

# 338
  • Точно където трябва
О, аз съм си уредила вече учителка. Елементарни поправки.  Хич не ме е срам, нищо че съм с висше образование:)))
Искам да мога неща -  да гладя или да взема фризьорски курс , готварски курс, сладоледаджийски курс или нещо такова, защото ако изпаднем да имам нещо, което мога да правя. Защото на мен ми е набивано в главата, че не е нужно нещо да мога ( занаят примерно) и  че само с учене ще се постигне всичко, което донякъде е така, но е добре човек да има резервни варианти. Защото биолозите могат да изпаднат от петолинието, но хлебарите не.
Един ден ще държа детето да изкара нещо такова - да може нещо. Наред с учене, университети и т.н, искам да има резервен вариант.
Все съм си мислела и повтаряла, че човек трябвада умее нещо с ръцете си да прави. Не случайно и някога на занаят са се учили. Та да сме независими т.е. да зависим от себе си.

# 339
Ако някой си мисли, че дори в София са останали офиси и входове за миене, жестоко се лъже. Нишата е заета, а самите собственици на апартаменти все по-трудно плащат таксата на домоуправителя.
Иначе теоретизирането как "от тези две яйца ще ми се излюпят пиленца, които ще снесат безброй яйца" сигурно запълва скучните дни на скучаещите булки и ги карат да се почувстват и те полезни, т.е. от тази гледна точка може да се извлече някаква полза.

# 340
При положение, че е криза и, че над 1/3 от България идва в столицата да работи, работа под път и над път няма как да има.

# 341
  • Варна
Един ден ще държа детето да изкара нещо такова - да може нещо. Наред с учене, университети и т.н, искам да има резервен вариант.

До същия извод стигнах - освен образование, езици, спортна култура, съм убедена, че и това е задължително за щерките. Би ми помогнало много, ако имах и "занаят" в ръцете си. Особено сега, когато и аз съм на мнение, че по-добре "по-малко", но само в  моя джоб; повече работа и стрес, но за мен и семейството ми, не за работодателя. Замислям се.

# 342
  • В градината...
Наскоро пътувах из затънтени села в северозиточна България. Цялото дясно платно на пътя беше покрито с някаква трева-учудих се- как така на пътя. По-нататък засякох много жени, които прибираха в чували "тревата", а една псевдовършачка вървеше пред тях. Оказа се, че ронят чубрица. Градусите навън бяха към 40. Беше по обяд. Едва ли и 200 лв. ще изкарат от това. Туркини бяха. Коментарът беше, че едва ли българки ще се захванат при тези условия за мизерни пари....

# 343
  • град-държава
голяма работа кат ти е пълен хладилника - въпрос на ценности  Wink
духовна храна трябва - форум да има  Laughing

Каква духовна храна на празен хладилник(?) Laughing ...ние сме и двамата художници вкъщи,ела да видиш как човек с празен хладилник си купува картина.
Затова като ми кажат колко били духовни,колко са над тея неща,как някои хора мислели само за стомасите си и т.н.,мога само иронично да им се усмихна.

# 344
  • София
Уф, вече не знам смешно ли ми е или ми е тъжно като я чета тази тема! Оставам с впечатлението,че всеки от списващите тук иска трудът му да бъде добре оценен и платен, бие се в гърдите, че би правил всичко, ако е гладен, обаче в същото време иска, ако може, някой друг да върши работа за без пари! Не че съм изненадана на двойния стандарт, но някак се набива в очите! А дали в действителност някоя от вас би се хванала на каквато и да е работа за съвсем мижави пари? Дали чистенето на входове е всъщност чак толкова лека работа?

Аз съм минала прпез такъв период на безпаричие и мога да ви кажа, че е унизително. УЯжасно е да избираш между хляба и достойнството си! Защото обикновено човек изпадне ли дотам да е готов да работи за два лева, значи е изгубил всякаква надежда. Хората отсреща го надушват и се възползват всячески от това. Виждам го и тук, в тази тема. Реплики в духа "как може, уж нямало работа, а не искат да работят (например дагледат болен за двеста лева) за толкова, колкото предлагам! А дали този, който предлага би се навил да го работи същото това нещо за същите пари? Ще кажете, ако съм гладен ще го работя! Ама, лесно е да се каже от хипотетичната позиция!

Общи условия

Активация на акаунт