LOST - ФИНАЛЪТ

• 31 126
  • 408
  •   1
Отговори
# 105
Копирам от друг форум-
Не знам защо хората отказват да го разберат, след като това беше много ясно казано от Крисчън Шепърд в последните минути. Самолетът на Океаник 815 се е разбил. Всичко през шестте сезона се е случило. Алтернативната реалност, която гледахме през шести сезон беше един вид ”спирка” между живота и отвъдното (ще я наричаме Чистилището).

Всеки човек в Чистилището си създава собствена реалност, базирана на проблемите му през живота – нещата, които не са могли да превъзмогнат. При Джак това са проблемите с баща му. При Кейт – вината за убийство. Сойер – да открие истинският Сойер и да стане по-добър човек. Саид – любовта му към Надя. Чарли – търси нещо ”истинско” в празният си живот и т.н.

Всеки продължава по-нататък с хората, които са били най-значими за него през живота му и затова трябваше всички да се съберат. Когато направят контакт с хората, които са познавали на острова, те си спомнят за живота и преживяванията си с тях и най-накрая успяват да разберат защо е трябвало да бъдат там. След това осъзнаване, те вече са готови да ”продължат” към следващата фаза на съществуването – живот след смъртта.

# 106
  • На погрешната планета
Още не съм намерила време да гледам финала,но се записвам да ви следя Grinning

# 107
  • BG
И аз съм разочарована от финала. Заприлича ми на онази история от "Пътеводител на галактическия стопаджия", в която създават супер компютър, който да отговори на великия Въпрос за Живота, Вселената и Всичко останало. Компютърът отговорил "42"...

Защо Лок преди да влезе в църквата беше в инвалидна количка, нали Джак го излекува?
Защо след като хората от Дарма бяха избити, продължаваха да пристигат провизии за тях?
И още много защо...

# 108
Grinning Благодаря
Да попитам още нещо, което не разбрах: Защо Джулиет каза - Получи се- когато гръмнаха бомбата
Ми смяташе се, че е защото са създали друга времева линия, в която не се разбиват, но се оказа че не е така, явно умирайки вече се е пренасяла в АР, където при пробуждането й(срещата със Сойер) изключиха и включиха машината и десертчето падна
Между другото четох за символиката с тия десртчета Аполо-Аполон е бога на светлината, а пък Джейкъб даде такова на Джак, бен и хърли си поделоха едно, Сойер и Джулиет си спомниха за миналото си пак държейки такова десертче... Laughing
Аз не си падам чак толкова по такива подробности и символи, но е забавно, а и това правеше ЛОСТ невероятно шоу, всеки кадър даваше загадки

# 109
Да, така е! И вече ми липсва. Някак като знам, че вече няма да го има ЛОСТ и се чувствам осиротяла  Sad

# 110
  • Монреал
Много ще ми липсва Лост  Cry Не съм разочарована от финала, напротив - мисля, че отговориха на всички загадки и въпроси, само че ми е тъжно, че всички са умряли. (в един или друг момент)

В други форуми попаднах на информацията, че на острова се виждат останките на самолет/ в края на филма/- някой дали е виждал тези кадри, защото епизода не бил целия в Замунда?
Да, дадоха останките точно на края, но буквално за 2 секунди. Изглеждаше като че ли самолета се е разбил преди изобщо да напусне острова.

За потъналият остров - той е такъв само в алтернативната реалност, която героите си създадоха.

# 111
  • МАРС
Това бяха останките от техния самолет Океаник 815.

# 112
  • Разпиляна във въображението
И аз така мисля - свърши откъдето и започна - катастрофата на Океаник.

# 113
И аз така мисля - свърши откъдето и започна - катастрофата на Океаник.

Аз също!

Аз също се натъжих, че всички са мъртви, още по-мъчно ми стана, че няма вече да съпреживявам техните съдби. Cry

Джак ми остави едно чувство на възхищение, за всичко, което направи. Актьорът е много добър, според мен.

# 114
А аз точно Джак недолюбвах, до последния епизод, след финала обаче вече  Heart Eyes
За финалните кадри:http://latimesblogs.latimes.com/showtracker/2010/05/lost-exclusive-abc-sets-the-record-straight-about-the-series-finales-plane-crash-images.html
С две думи-сложени са от ABC като преход от финала към новините, няма връзка с финала и не трябва да води до мисинтерпретация на финала, а именно че бащата на Джак го е излъгал и всички са умрели при катастрофата

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 09:36 от Пролетна фея

# 115
  • Spain
А защо всъщност Бен не отиде с тях? newsm78
ами аз си мисля 4е Хърли ве4е е решил 4е ролята му на "пазител " е завършила , или някакви събития са продиктували това и се е оттеглил=мъртъв  и е логи4но Бен да поеме "пазенето на острова " , допълнително 4е това беше "детската му ме4та "  и тя накрая се осъществи , затова не си "тръгва",  както казваха вси4ки останали " да си ходим " ..
... на мен пък не ми беше ясна репликата на майката на Фарадей към Дезмънт  (и него ли ще  отведеш (нещо такова ) и отговора му "не" )

# 116
  • София
А аз точно Джак недолюбвах, до последния епизод, след финала обаче вече  Heart Eyes
За финалните кадри:http://latimesblogs.latimes.com/showtracker/2010/05/lost-exclusive-abc-sets-the-record-straight-about-the-series-finales-plane-crash-images.html
С две думи-сложени са от ABC като преход от финала към новините, няма връзка с финала и не трябва да води до мисинтерпретация на финала, а именно че бащата на Джак го е излъгал и всички са умрели при катастрофата
Много благодаря за уточнението. Hug Това съм го пропуснала, за съжаление. Такава версия кара всичко да изглежда много, много по- обосновано, логично и смислено. Нали това беше първоначалната версия на любителите на сериала и е най- близо до логиката на повествованието. Видяхме, че в АР, макари в отвъдното, хора се раждат, умират и прочее, та нищо не пречи цялата история да е в отвъдното, Чистилището или както би могло да се нарече.

# 117
  • София
Не съм писала в досегашните теми, защото за няколко седмици се напънах и изгледах 4, 5 и 6 сезон на сериала. Класирах се тъкмо навреме за финала. Simple Smile Снощи го гледах, отначало останах в пълно недоумение, но благодарение на някои от коментарите тук схванах идеята Simple Smile  и мога да кажа, че ми хареса, въпреки че наистина останаха въпроси без отговори... Попаднах на тези обяснения на английски "стъпка по стъпка" и ви ги показвам и на вас - ако вече е пускано или коментирано, извинявам се!  Embarassed

# 118
Лято,благодаря за линка.
Надявам се,неразбралите и разочарованите да го прочетат и най-накрая спрат да хленчат за шоуто.
Разбирам разочарованието им всъщност,искаха типичен хепи енд - всички побеждават смоуки,качват се на самолета,всъщат се обратно в живота,отново ги посрещат като герои,ууу-ааа,цуни-гуни,никакви флашбек...И така 3 дни и нощи яли,пили и се веселили.
Това вече щеше да е подигравка за зрителите.

# 119
Да, както досега сериала винаги ни е учудвал, изненадвал до N-та степен, така трябваше и финала да е такъв. Неочакван, заплетен, но в крайна сметка очарователен! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт