Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 98 247
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • Припят, Украйна
Малко положителни новини от мен:

Учени от института Каролинска в Стокхолм, Швеция са установили, че докозахексаеновата киселина (DHA), съдържаща се в рибното масло, кара раковите клетки на невробластома (вид рак на мозъка) да умират.

Според изследването, в клетките на невробластома е било установено силно занижено ниво на DHA спрямо нивото на нормалната мозъчна клетка. След като равнищата на DHA са били повишени до нормални стойности в култивирани клетки на невробластома, то в раковите клетки отново се е появил процес на апоптоза (програмирана клетъчна смърт при израждане или опасност за организма) - или казано простичко раковите клетки са започнали да умират. Според учените откритието е важна стъпка по пътя на борбата с рака.

Източникът тук:
http://www.zimbio.com/Essential+fatty+acids+-+Omega3/articles/gW … toma+cancer+cells

Оригинална статия (платена) в Журнал на Федерацията на американски организации за експериментална биология (FASEB Journal):
http://www.fasebj.org/cgi/content/short/24/3/906

# 106
Дете на 12 години е по-лесно да пие по две капсули по 1 г. Или ~3 мл.течно. след пубертета - 3 г за момичета, 4 г за момчета.

# 107
Много благодаря за отговора.   bouquet

# 108
Моля, махнете всички натрапчиво поставени кодове от постингите си.
Заплашени сме от бан.

Който иска да ползва нечий код за 5 долара отстъпка, да пита на лични.

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 12:20 от PinkPanther

# 109
  • Припят, Украйна
Е, то добре, че целият форум е цъфнал и вързал, та последно остана кодовете да се оправят. Всеки 9 от 10 теми на форума след първата страница се израждат в нескончаеми дрязги и буквално вулгарни обиди, а модераторската реакция клони към нулата. Ама виж кодовете - кодовете за отстъпка в даден сайт са голямо зло и трябва да се махнат.

Интересно ми е, ако Ягодката или Саса (които са доста по-популярни и интересни сайтове от женска гледна точка) въведат система с кодове, то и там ли ще бъде забранено разпространението на кодове? Или ще се действа като за сайта  Ларедут, който си има отделна тема с кодове на същия този форум:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=504620.0

Извинявам се за спама, ама не се сдържах. Двойният стандарт винаги дразни.

# 110
Съжалявам, съгласни или не, трябва да се съобразим.

Цялата ми преписка по въпроса е в темата Въпроси към администраторите и модераторите.

Filkam - сега ти видях адреса: Колко сиверта е радиоактивният фон при вас?

# 111
Да внеса малко разяснения.
В темата си публикувайте колкото искате линкове и кодове.
Не ги поставяйте обаче в подписи, полета за титли, местожителство, личен текст.
Както е видно, не е премахнат нито един код от темата. Премахнати са подписите. Премахнах автоматичното цензуриране, за да излизат нормално линковете.

По отношение на останалите МЛМ - ако и когато попаднете на подпис, който да съдържа подобен текст/призив, моля използвайте съответния линк Информирай модератор.

Изпълнявайте!

# 112
ПП. Каква е всъщност разликата с детското Ескимо?
Мулти, детското ескимо има Омега 3-6-9, а другото е само с 3.

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 13:51 от sheherizada

# 113
  • Припят, Украйна
Filkam - сега ти видях адреса: Колко сиверта е радиоактивният фон при вас?

Сравнително малко - доколкото ми е известно е под 1 микро сиверт на час. Simple Smile

# 114
ПП. Каква е всъщност разликата с детското Ескимо?
Мулти, детското ескимо има Омега 3-6-9, а другото е само с 3.

Мерси.  bouquet
Ами на аптекаркатата хем и казах Ескимо-кидс, ама чак после видях какво ми е дала..
А детето заминава за ваканцията в провинцията и няма да имам време да търся на друго място.
Като изпие това шише, следващото ще е детско. Simple Smile

# 115
Извинявам се за лаишките въпроси, вчера се опитах да изчета старите теми, но ми идват доста, а вече съм започнала да давам. Досега по 5мл., но се замислих дали няма да дойде в повече, особено след като детето е под килограмите за възрастта си.

В една от темите установихме, че препоръчителната доза е 5 мл. или една чаена лъжичка. Така поне са написали на опаковката. Но една супена лъжица е 5 мл., а не чаена. Ти как го отмерваш?
Детето ти е вече голямо и може да мине само на омега 3. Пинко беше писал, че омега 6 е важен за изграждането на мозъка до към 3-та год.

Filkam къде ги намираш тези аватари?  ooooh! Предишният ти ме стряскаше, от този буквално се вцепених........

# 116
В една от темите установихме, че препоръчителната доза е 5 мл. или една чаена лъжичка. Така поне са написали на опаковката. Но една супена лъжица е 5 мл., а не чаена. Ти как го отмерваш?
Детето ти е вече голямо и може да мине само на омега 3. Пинко беше писал, че омега 6 е важен за изграждането на мозъка до към 3-та год.

Не бях се замисляла за милилитрите, но си права - 5 мл. трябва да е супена лъжица. Simple Smile
Досега давах по 1 ч.л.

# 117
Filkam къде ги намираш тези аватари?  ooooh! Предишният ти ме стряскаше, от този буквално се вцепених........
  Laughing Ниня, добре ме разсмя! А пък иначе - кой го знае, мъжка му работа! Wink

# 118
# 119
  • Припят, Украйна
По отношение на отмерването - най-лесно е с мерителна чашка (капачка). Предполагам, че се продават свободно в аптеките. Аз имам една останала от някакъв сироп, който бях купувал преди, и я ползвам, когато трябва да се отмери нещо точно. Иначе това със супената и чаената лъжица е малко субективно, защото големината на приборите във всяко домакинство е различна, а все пак тук говорим за милилитри.

P.S. Много ще се оспами темата, ако тръгна да обяснявам тук за произхода на аватарите ми... Simple Smile  

Общи условия

Активация на акаунт