Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 98 246
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Привет на всички,
имам едно питане: започнах да давам на малкия Рибено масло Ескимо кидс, но му го омешвам сутрин със закуската. Това проблем ли е според Вас, имам предвид намалява ли се ефекта по някакъв начин? Започнах да чета темата от начало и разбрах, че 2,5 мл дневен прием за него е достатъчно, той е на 1г. и 7 месеца. Моля поправете ме ако съм нещо в грешка.
Благодаря предварително  Simple Smile

# 481
при мен не се получи с даването на Ескимото-задави се няколко пъти с перличката,с вода,без вода...не стана и накрая повърна всичката вода,която беше изпил на килима и аз се отказах вече да му давам.Сега ще си ги пия:(

# 482
шоколадче не иска ли да ги дъвче?

# 483
tuzarapln, няма проблем рибеното масло да е смесено с храна. Напротив - препоръчва се да се приема с храна.

шоколадче, опитай течния вариант, а перличките ще си ги изпиеш. Няма как трябва да се пробва. И ние изпихме едни витамини, много добри, но не му се понравиха на малкия. Как ли не опитвахме, чак във вода ги разтваряхме, в сок, но той ги подушва и... накрая си ги изпихме, а на него поръчахме други.

# 484

С дъвченето предполагам,че ще се справи,но ако рибеното масло се разтвори още в устата дали изобщо ще има ефект от него?Гледах и други рибени масла-няма показания за дъвчене,което не значи,че не може,но се чудя....

# 485

С дъвченето предполагам,че ще се справи,но ако рибеното масло се разтвори още в устата дали изобщо ще има ефект от него?Гледах и други рибени масла-няма показания за дъвчене,което не значи,че не може,но се чудя....

е ти когато ядеш риба, плодове, зеленчуци и т.н дали има ефект след като преминават през устата   Hug

# 486
Привет, радвам се на полезната тема и най вече на автора и.
След като изчетох и предните 2 теми (жена ми ме "зариби"), бих искал да попитам Пинк за следните неща, надявам се че отговорът му ще е полезен за всички:

- пиенето на Плавикс (баща ми го пие след прекаран инфаркт) трябва или не трабва да се съчетава с пиене на рибено масло? Мнението на Пинк от тема 1 е категорично "да" (с уточнението да се коригира при нужда дозата на Плавикса), а от тема 2 (или 3, не помня точно) - че рибеното масло следва да се пие СЛЕД като се спре Плавикса. Не можах да открия по нета категорично мнение?

- от Тема 2 имаше една табличка за процеса на преобразуване на омегите

Според нея на след първото преобразумане на омега 3 (18:3n3) се получава 18:4 или масло от касис, ако разчитам правилно. Същото е и при преобразуването на омега 6. Въпроса: как се вмества касиса в контекста на темата ни, полезен ли е за консумация? Само да вмъкна, че съм поръчал "сос" от нар с цел прочистване на артериите (по съвета на Пинк от Тема 1).

Поздрави!

# 487
  • София
Eskimo Kids за колко годишни деца се препоръчва? Аптекарката не можа да ме ориентира Shocked ....

# 488
Пише, че е за деца над една годинка.

# 489
tuzarapln - по принцип рибеното масло трябва да се дава с храната.

bai_Petko - въпросът ти е основателен. Моето ЛИЧНО мнение е, че може да се пие рибено масло заедно с Плавикс. ОБАЧЕ:лекуващият лекар трябва да прецени това за всеки конкретен случай, защото той носи отговорността, а аз - не. Опасността е от кръвоизлив, най-често в стомаха. Ефектът на рибеното масло е поне 10 пъти по слаб от този на Плавикса, но въпросът е прнципен.

За таблицата - преобразуването е от алфа линоленова к-на към стеаридонова к-на. Курсивният текст само указва къде се среща най-често.  Това, че стеаридонова к-на се среща в маслото от семки на касис не означава, че дозата е значима. Касисът е полезен поради съдържанието на витамини и антиоксиданти, но погълнатите семки по принцип минават транзит.

Що се касае до готовото масло от касис - много е скъпо, а съдържанието на стеаридонова к-на е недостатъчно за да е рентабилно.

afwitch Код за 5 $ отстъпка XIX862

# 490
PinkPanther и Голямо дете, благодаря   bouquet

# 491
Здравейте, в момента пия Омега 3 капсули в този вариант: Now Foods, Ultra Omega-3, 500 EPA/250 DHA, 180 Softgels. Целта ми е да повлияят благотворно на автоимунния ми процес - имам Тиреоидит на Хашимото, засега с нормални нива на хормоните. Днес обаче прочетох в този сайт, че: "Много е важно сиотношението омега 6/омега 3 мастни киселини да се поддържа в оптимални граници. Когато това съотношение е повишено, автоимунния процес се засилва и състоянието на пациентите се влошава."

Трябва ли според вас да сменя хранителната добавка с друга, която съдържа и двете омеги? Благодаря ви предварително.

# 492
анима - олиото е 70 % омега-6. Така че - намали олиото... newsm78

Код за 5 $ отстъпка XIX862 afwitch

# 493
анима - олиото е 70 % омега-6. Така че - намали олиото... newsm78

Код за 5 $ отстъпка XIX862 afwitch

Много благодаря за отговора, олиото вече сме го сменили с масло и зехтин.

# 494
PinkPanther мерси за отговора. Бих искал да попитам още нещо: разбрахме че високият холестерол се повлиява от приема на сусамов тахан. Обаче, моят холестерол е съвсем малко над горната граница, за разлика от триглицеридите, които са над 2 пъти над нормата.
Какво може да се приема за да ги намаля?
Уточнявам че пия статин придписан от личният ми лекар, който обаче не искам да пия дълго защото увреждал черният дроб. В момента освен статина, от 1 месец ям по 2-3-4 лъжици сусамов тахан, приемам и рибено масло по 4 гр на ден.

Общи условия

Активация на акаунт