Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 98 168
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте!Имам следния въпрос-необходимо ли е да давам на сина ми-на 2г и 9 месеца рибено масло,при положение че още го кърмя,предвид на настъпващия зимен сезон.За себе си вземах ето това:http://www.ascopharm.de/_detail_1_1235.htmlБлагодаря предварително и моля за извинение ако се повтарям и вече е обсъждано това-просто не можах да изчета всичко в темите.

# 541
  • София
Реших да си подновя пиенето на рибено масло, защото спрях и съжалявам. Не мога да си позволя скъпи продукти и затова се спрях на това:

http://apteka.framar.bg/30008080/%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%B0- … D0%B5%D0%BA%D1%81

Пише, че трябва да се пие по 3 капсули, но  знам, че грамажа за жените е около 1 грам......Дали да пия по една капсула...?

PinkPanther - благодаря за всички отговори до сега!  Аз продължавам да се боря с косопада с прогестогела, но е на периоди...ту има затишие, ту пак се увеличава. На моменти се изкушавам да мина на противозачатъчни, но знам, че като ги спра всичко ще се влоши с още по-голяма сила и се възпирам. Не съм изслведвала никакви хормони от година и съм решила да ги прегледам отново.

# 542
mila71 това ти излиза много по евтино - 200 капсули за около 12 лв.  Peace

# 543
  • София
да, наистина.... Hug

Но как мога да поръчам....ако някой го поръчва дали мога да се включа?

# 544

Кое е най-доброто рибено масло,което се предлага в нашите аптеки,за възрастни?

Това ли е:

http://www.bgdrogeria.com/images/1_1700/824.JPG

# 545
  • София
Здравейте!
Имам въпрос за DHA/EPA съотношението. Чета, че всъщност DHA осигурява повечето ползи за организма. Не трябва ли рибеното масло да е с повече DHA, примерно DHA/EPA да е 2:1?

Ето няколко, които харесах

Код за : VAT423

# 546
  • Припят, Украйна
SugarByte,

DHA е съществена за растежа и функционалното развитие на мозъка при децата, както и за нормалното му функциониране при възрастните (накратко тя е най-важната мастна киселина за мозъка). EPA спомага за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания, помага при високо кръвно налягане, депресия и т.н. Ако се разровиш из гугъл, ще намериш много информация. Конкретно на въпроса ти - и двете са полезни, и двете работят в синхрон. Все пак аз също предпочитам да пия рибено масло с по-високо съдържание на DHA, защото я намирам за по-полезната от двете. Освен това поради особеностите на строежа на DHA и EPA, тялото лесно може да конвертира DHA в EPA при необходимост, но обратният процес е по-труден.

В стандартното рибено масло съотношението EPA:DHA е 1.5:1. EPA се концентрира по-лесно, затова рибените масла с обърнато съотношение и с по-високо съдържание на DHA са съответно и по-скъпи.

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 17:18 от Filkam

# 547
liu jo - щом кърмиш, рибеното масло го пиеш ти, но по 4 г дневно - за човек и половина.

mila71 - трябва да пиеш по 3 капсули  (те съдържат 1 г омега-3).

За масло от iHerb трябва или да си извадиш една ВИЗА карта (препоръчвам), или някой да ти поръча цял  колет специално за тебе, заради теглото.

monii - това което сочиш и това, което сочи mila71.

SugarByte - позата от концентрирането е по-малка от разликата в цените.

# 548
Здравейте,
за съжаление нямам време да прочета цялата тема. Аз съм на 34 г, но холестеролът ми е 5,9, като преобладава добрия холестерол над лошия. Видях, че благодарение на рибено масло се понижава холестерола. Освен това имам много силен андрогенен косопад, но не знам дали това има някаква връзка с холестерола. Хормоните ми винаги са били в норма, като тестостерона е на горна граница. Така че едната ми молба е да ми препоръчате нещо за пиене за мен. Дъщеря ми е на 4 г. и половина и искам да и давам нещо като имуностимулатор. Миналата година давах коластра и ЕМК на аква сорс. Моля да ми препоръчате нещо и за нея. Тя е 13 кг, т.е. доста слабичка. Препоръчва ли се за нея рибено масло, защото четох, че е за отслабване?

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 14:50 от LejCherry

# 549
Извиненте за глупавия въпрос, но вярно ли е, че лелено семе не бива да се приема от мъже и деца, защото имало женски хормони - това твърди приятелката ми, а аз за първи път чувам подобно нещо?
Благодаря за отговорите.   bouquet

# 550
Извиненте за глупавия въпрос, но вярно ли е, че лелено семе не бива да се приема от мъже и деца, защото имало женски хормони - това твърди приятелката ми, а аз за първи път чувам подобно нещо?
Благодаря за отговорите.   bouquet

Да то съдържа фитоестрогени  Peace

# 551
При това положение за нас не е ли по-добре ленено....аз пих рибено миналата година ....Май някакъв ранен климакс ме гони, защото съм на 42, а такива пъпки ми излязоха, нервност и косопад, че съм в чудо....Лекарите казаха: срив на естрогените...е, как да ги набавя без хапчета...не знам?

Ако лененото е с женски хормони да се насоча към него.... newsm78...доколкото знам имаше на таблетки.....

# 552
Някой пил ли е от това рибено масло да каже как е? Смятам да го поръчам за разнообразие....

# 553
LejCherry - за холестерола - пий по 3 г рибено масло дневно +2 лъжици сусамов тахан (от диетичен магазин).

За косопада - мажи си главата с крем Прогестогел (8 лв от аптеката) половина-един час преди миене.

За дъщеря ти - течно рибено масло по една лъжичка, вит. D - 1000-1200 М.Е дневно и коластра.

Тия неща ние ги купуваме по интернет от iHerb.com/ точно 3 пъти по-евтино от Аквасорс.

Има тема за iHerb.

tini-mini - точно тока - вредно е за всички, освен за млади жени.

mirradara - хормоните се изследват. От къде знаеш естрогени ли ти липсват или прогестерон?

Ninia - сигурно е добро, но много скъпа фирма. И шишето е стъклено.

# 554
  • София
Аз съм се спряла на рибеното, а не на лененото...изчетох доста и така реших...малко и интуитивно...Simple Smile И двете не мога да пия и избрах....Засега реших от този на Фортекс, а впоследствие може и от сайта да си поръчам.

За хормоните - аз си се мажа с прогестогела заради косопада, но не са ми изследвали хормоните....На 39 съм и лекарят каза - ами то е ясно...Simple Smile

Какво е ясно така и не разбрах..... ooooh!...

Явно имаше предвид, че на 39 и двата са намалели, но знае ли се....Леля ми почина от рак на млечната жлеза и в тази връзка ще настоявам да ми пусне изследвания.
Искаше ми се и с естрогел да се мажа в първите дни на цикъла, но ме е страх заради риска от рак.

И конкретно към PinkPаnther един въпрос: Билковите таблетки с естествени хормони казват, че може да се приемат без риск от рак на жлезата, а при Естрогел пише, че има риск...нали и двата са естествен естроген? Или защото единия е растителен? Искам да избера едно от двете.....И благодаря...

Извинете за отклонението от темата.

Общи условия

Активация на акаунт