Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 98 166
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • Paris, France
При това положение за нас не е ли по-добре ленено....аз пих рибено миналата година ....Май някакъв ранен климакс ме гони, защото съм на 42, а такива пъпки ми излязоха, нервност и косопад, че съм в чудо....Лекарите казаха: срив на естрогените...е, как да ги набавя без хапчета...не знам?

Ако лененото е с женски хормони да се насоча към него.... newsm78...доколкото знам имаше на таблетки.....

Аз пия рибено масло, засега от дроб на моруна, защото съдържа и вит А и Д. Нервност и косопад не са симптоми на естрогенна недостатъчност, а по-скоро недостатъчност на прогестерон. Изследва ли прогестерона? Не съм компетентна за естрогена и само зная, че ако приемаш естроген ти трябва и прогестерон. Зная, че има натурални естрогенни кремове или гелове, не е нужно да пиеш хапчета. Отиди на ендокринолог, който е специалист в тази област!

# 556
  • София
Nevena Virolan  - И аз мислех, че проблемите с кожата и косата са от естрогенен дефицит..... newsm78  Затова и искам да го включа....
А специално заради вит. А ли предпочиташ това? Аз все си мсилех, че е добре да се избягва рибено с витамин А или може би ако е за по-кратък период е добре?

# 557
  • Paris, France
Nevena Virolan  - И аз мислех, че проблемите с кожата и косата са от естрогенен дефицит..... newsm78  Затова и искам да го включа....
А специално заради вит. А ли предпочиташ това? Аз все си мсилех, че е добре да се избягва рибено с витамин А или може би ако е за по-кратък период е добре?

Не отричам да имаш естрогенен дефицит, но това, което описваш не са симптоми на такъв. Защо мислиш, че имаш естрогенен дефицит? Изследва ли прогестерон в края на цикъла?

По време на двете си бременности не само не пиех нищо, още по-малко рибено масло ами и избягвах храни, богати на ретинол, защото много се пишеше за вредите от него. Сега чета, че е полезен, но в малки дози, разбира се. По-добре се чувствувам на рибено масло с вит А и Д, особено косата и ноктите. Моята коса е до кръста (малко по-дълга) в момента и ясно си личи, че е по-лъскава, когато съм приемала рибеното масло. Направо е на райета от по 6-7 сантиметра  hahaha. Ако ще приемаш естрогени, обезателно да ти ги предпише лекар! И не се съгласявай на синтетични. Аз естрогени не бих приемала ако знаех за фамилна обремененост с ендометриален и рак на гърдата Peace. И пак повтарям, не ми се вързват симптомите ти с недостатъчност на естрогени а по-скоро на прогестерон.

# 558
  • София
Да, аз ще се консултирам с ендокринолог и гинеколог скоро...Хормоните не са шега работа, определено. Прогестогел мажа вече година. Имаше период когато ми падаха по 10 косъма, но сега пак се влоши и пада доста и реших, че не е достатъчно.....

А какво точно пиеш...като марка?

# 559
  • Paris, France
В момента пием  http://www.leselfesbio.com/sante-naturelle/642-huile-de-foie-de- … rue-de-bardo.html

Но не си струва цената. Със същите параметри има в айхърб много по-евтино:

http://www.iherb.com/Natrol-Emulsified-Norwegian-Cod-Liver-Oil-O … 355-ml/24476?at=0

Това е най-евтиното и върши идеална работа. Хубавото е, че с една-две лъжици и си взела и омега 3 и ЕПА и ДХА и вит Д и А и няма гълтане на хапове. Мирише си на риба, но аз го предпочитам пред тези с мирис на мента, череша итн.

Това е много хубаво, с различно съотношение ЕПА/ДХА и с други хубави неща като вит Е.

http://www.iherb.com/Barlean-s-Fresh-Catch-Cod-Liver-Oil-Omega-3 … 236-ml/10167?at=0

Аз мисля пак да поръчам от първото в айхърб, това евтиното.

Как ти е магнезия и йода? За нервността магнезиевата терапия с магнезиев хлорид в 2 литра вода помага. Мажи и с йод!

# 560

DHA е съществена за растежа и функционалното развитие на мозъка при децата, както и за нормалното му функциониране при възрастните (накратко тя е най-важната мастна киселина за мозъка). EPA спомага за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания, помага при високо кръвно налягане, депресия и т.н.

къде мога да прочета повече за това, конкретно частта, която съм оцветила? благодаря  Peace

# 561
tini-mini - точно тока - вредно е за всички, освен за млади жени.
Мерси за отговорите.   bouquet Аз пък навсякъде чета колко е полезно и никъде не видях да пише, че са изключение мъжете и децата?  Confused А до каква възраст се водят млади жените? Simple Smile
И нямам предвид да се пие или яде по много, а по малко добавям в хляба в домашната хлебопекарна. Това значи ли, че е врено за детето и мъжа ми?  Thinking

# 562
Pinko, времето на настинките и грипа започна. В аптеката поисках да си купя Вигантол, но ми казаха, че е изтеглен от мрежата. Като заместител ми предложиха Деавит. Само, че там освен витамин Д има и витамин А (в 40 капки се съдържа витамин А 30 000 UI и витамин Д 40 000IU). А знаем, че от витамин А може да се получи и предозиране. Предложи моля те, някакъв друг вид или друг препарат само с витамин Д. Благодаря ти предварително   bouquetАз съм много доволна от влиянието на витамина през изминалата зима!

# 563
Да споделя малко резултати:

При мен: от месец и нещо пия рибено масло, също приемам вит Д и ям сусам. На пъти ме заболя гърлото през последните седмици. Минава в рамките на 24ч, без никакви антибиотици, чайове или инхалации.

При детето: даваме му едни желирани мечета, съдържащи омега 3, малко омега 6 и омега 9. Приема вид. Д, коластра и витамини. на 2 години и 7 месеца е, пил е антибиотик 2-3 пъти преди, но от година насам боледува много рядко и болеста минава леко. Сиропи и капки за нос (не че ги обеча)

Баща ми: пие рибено масло, вид Д и яде сусам. Подаграта му не се е изявявала откак почна маслото. Сега вече може да работи като кон(ако не го мързи), движи се много повече от преди, яде както преди, няма проблеми с разко вдигане на кръвно или отпадналост. Макар той да не ги забелязва толкова промените, аз ги виждам лесно защото се виждаме 1-2 месечно.

За промени по качеството ви на живот питайте хора които не ви виждат всеки ден!

# 564
mila71 - при такъв рак в рода - никакви естрогени, ако не са подпряни с прогестерон!

Но първо - изследванията.

Независимо от произхода на естрогена.

Nevena Virolan - по аптеките има и крем Estrogel от същата фирма. Но никога не съм го препоръчвал. За мен е рисковано.

Вит. А не бива да надхвърля 10 000 М.Е. дневно (заедно с храната).

А магнезият е полезен отвсякъде (ПМС, депресия, мигрена, остеопороза...).

Що се касае до йода, той ще има ефект при хипотиреодизъм.

ray - става въпрос за послеродова депресия, когато мозъкът на майката е изгубил доста DHA за изграждане мозъка на детето. И въъзстановяването на липсите облекчава симптоматиката. И говорим за DHA, а не за ЕРА.

(Пишеш в Гугъл   Depression +Omega-3   )...

Ако те интересуват добавки, облекчаващи депресия, ще посоча магнезий, прогестерон, вит. D и накрая  5-HTP (хидрокситриптофан - прекурсор на серотонина).

Justin  - можеш да вземеш Деавит, защото вит. А е по-малко от вит. D. Аз лично пазарувам от iHerb.

bai_Petko - това са отлични резултати, които много ме радват! Само една препоръка - и възрастните могат да пият коластра.

afwitch Код за 5 $ отстъпка в iHerb XIX862

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 15:47 от PinkPanther

# 565
  • Припят, Украйна

DHA е съществена за растежа и функционалното развитие на мозъка при децата, както и за нормалното му функциониране при възрастните (накратко тя е най-важната мастна киселина за мозъка). EPA спомага за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания, помага при високо кръвно налягане, депресия и т.н.

къде мога да прочета повече за това, конкретно частта, която съм оцветила? благодаря  Peace

ray,

имам предвид именно EPA. Източници за това, което казах:

http://bjp.rcpsych.org/cgi/content/full/bjprcpsych;188/1/46
http://www.mayoclinic.com/health/fish-oil-supplements/AN01399
http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/36427/
http://www.mcmanweb.com/omega3.html

и още много други. Пишеш "EPA+depression" в гугъл и ще ти излязат много линкове. Горното е само за информация, не съм специалист в областта и не мога да гарантирам доколко информацията е достоверна, макар някои от източниците да са доста авторитетни. Ако ще предприемаш лечение, първо се обърни към лекар.  Peace

# 566
Ами Pinko, тогава ще те помоля да ми дадеш линка към витамин Д от iherb, тъкмо мислех да си направя една "зимна" поръчка Embarassed

# 567
  • Пловдив
Въпросче за този вид...http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http: … n%2Boil%26hl%3Dbg

И дали е подходящо въобще да се пие пре проблеми като дископатия и подобни проблеми?
Благодаря!

# 568
Благодаря за отговорите. Мога ли да пия от рибеното масло на Ескимо. Колко точно са 3 г от него - една чаена лъжичка ли? Майка ми също е имала рак на гърдата. Мога ли и в този случай да си мажа Прогестогел? Моят косопад не е от възрастта, защото ми започна на 20 годишна възраст. Освен това и кожата на челото ми е доста мазна.

# 569
коментирали ли сте връзката мигрена-хормони/хормонален баланс ?
моля за мнението ви,че ми се случва отново,след повече от 15 годишно прекъсване и направо  Sick

Общи условия

Активация на акаунт