Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 98 165
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Понеже нямам в момента от течното рибено масло, мога ли да давам на детето /4 г./ течността, която изтича, след като спукам една капсула от кофата на NOW ?

# 571
Пинки, Filkam, благодаря, сега ще почета...  не не смятам да предприемам лечение... напротив, точно обратното, попитах, защото откакто пия рибено масло (тази зима ще стане около година), при мен няма никакви, ама никакви признаци на депресия, макар че в миналото често това ми е било обичайното състояние... чувствам се спокойна, твърде спокойна даже, издържам на страшно напрежение...  и се зачудих възможно ли е това да е връзката  Peace

# 572
  • Paris, France
коментирали ли сте връзката мигрена-хормони/хормонален баланс ?
моля за мнението ви,че ми се случва отново,след повече от 15 годишно прекъсване и направо  Sick

Отиди направо при ендокринолог! Не зная каква ти е мигрената, кога се появява, има ли връзка с цикъла (ако имаш цикъл), боли ли те гърло често, спиш ли достатъчно, как ти са витамините и минералите. Има хормонална връзка, да. Ниският естроген във втората половина на цикъла или в менопауза дава мигрени. Също и хипотироидизма. Възможно е щитовидните хормони да са в норма по принцип, но за тебе тези количества да са недостатъчни.

http://www.medicalonly.com/2008/07/21/migraine-headaches-thyroid

http://www.medscape.com/viewarticle/545082

На мене много ми помогна магнезия. Пия го, но си признавам, че не съм редовна Wink

# 573
  • Пловдив
Въпросче за този вид...http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http: … n%2Boil%26hl%3Dbg

И дали е подходящо въобще да се пие пре проблеми като дископатия и подобни проблеми?
Благодаря!

Да се цитирам пак...

# 574
  • Припят, Украйна
tandonova79,

Основната характеристика на рибното масло е съдържанието на Омега 3. Рибното масло, което си посочила в линка, не дава никаква информация относно това колко Омега 3 съдържа една капсула. Това говори лошо за продукта, защото обикновено е рекламен трик за прикриване на ниско съдържание на Омега 3. Относно рибното масло бих ти препоръчал да се насочиш към продукти с ясно изписано съдържание на Омега 3.

Няма проблеми рибното масло да се пие при дископатия. Всъщност то няма противопоказания освен, че може би е хубаво да се спре няколко дни преди сериозна операция поради антикоагулантния си ефект. Така че пий си го спокойно. Peace

# 575
коментирали ли сте връзката мигрена-хормони/хормонален баланс ?
моля за мнението ви,че ми се случва отново,след повече от 15 годишно прекъсване и направо  Sick

Отиди направо при ендокринолог! Не зная каква ти е мигрената, кога се появява, има ли връзка с цикъла (ако имаш цикъл), боли ли те гърло често, спиш ли достатъчно, как ти са витамините и минералите. Има хормонална връзка, да. Ниският естроген във втората половина на цикъла или в менопауза дава мигрени. Също и хипотироидизма. Възможно е щитовидните хормони да са в норма по принцип, но за тебе тези количества да са недостатъчни.

http://www.medicalonly.com/2008/07/21/migraine-headaches-thyroid

http://www.medscape.com/viewarticle/545082

На мене много ми помогна магнезия. Пия го, но си признавам, че не съм редовна Wink

Благодаря ти много,но е инцидентно веднъж засега  Praynig ,но го познах веднага,че имах много проблеми с това в края на пубертета.Тогава ,една от многото доФторки ми каза,че е от хормоните,и когато се успокоят,ще мине  Laughing ,всъщност неусетно мина Rolling Eyes
ще запланувам ендокринолог  Hug тук това значи след 5-6месеца
а дали има връзка,това,че мажа прогестогел сега newsm78

# 576
  • София
Nevena Virolan - какъв магнезий пиеш? Не съм чувала за разтваряне в много вода. Нещо различно ли е от таблетки?

За мен е интересно дали има връзка между главоболието и мазане с прогестогел, защото откакто се мажа ми се появи неврлогична болка в ухото, която ту се появява, ту изчезва..... newsm78

Друго наблюдение, което имам свързано с косопада е, че по време на цикъл и седмица след това косопада намалява, а драстично се увеличава във втората половина.... Rolling Eyes

Малко изместихме темата, извинявам се за което, но явно хормоните са много актуален и наболял въпрос...регулирането им е доста трудна задача и вероятно психичното ни състояние е много важен фактор.

# 577
и аз  тук Simple Smile

# 578
Та за мигрената...:

USING PROGESTERONE IF YOU HAVE MIGRAINES

Migraine headaches are often caused by estrogen dominance in women prior to menstruation. If you have premenstrual migraines, try using progesterone during the ten days before your period. Be alert to the aura that usually precedes these headaches. According to Dr Lee, if one occurs, you can apply a small glob of progesterone cream (20 to 40 mg of progesterone) every three to four hours until your symptoms subside. Only one or two extra applications are usually required.

afwitch Код за 5 $ отстъпка в iHerb XIX862

# 579
  • Пловдив
tandonova79,

Основната характеристика на рибното масло е съдържанието на Омега 3. Рибното масло, което си посочила в линка, не дава никаква информация относно това колко Омега 3 съдържа една капсула. Това говори лошо за продукта, защото обикновено е рекламен трик за прикриване на ниско съдържание на Омега 3. Относно рибното масло бих ти препоръчал да се насочиш към продукти с ясно изписано съдържание на Омега 3.

Няма проблеми рибното масло да се пие при дископатия. Всъщност то няма противопоказания освен, че може би е хубаво да се спре няколко дни преди сериозна операция поради антикоагулантния си ефект. Така че пий си го спокойно. Peace

То е на една позната и и го донесоха от Канада...Та искаше малко инфо
Благодара!

# 580
ОК ,Пинки   bouquet
ама не намествам моята си картинка,щото мигрената ми беше 7 дни след цикъла newsm78
все пак ,следващата седмица ,ще се опитам да изкрънкам от доктора хормонални изследвания -кои хормони ще препоръчате?

# 581
Може би задавам глупав въпрос, но все пак... има ли значение, по колко пъти на ден се пие рибеното масло или и по веднъж на ден е добре? Става дума за обикновено рибено масло от аптеката ....

# 582
Това е доказателство, че не е от прогестерона. Друга е причината.

За хормоните - поне естрогени, прогестерон и TSH. Ако има отлонения, тогава ще му мислим.

мама Галка - първо, важно е количеството. Ако е над 2 г е по-добре но два пъти.

# 583
  • Paris, France
Пия магнезиев хлорид с малко магнезиев сулфат. Казват му сол Нигари:

http://www.vivrenaturellement.com/administrer/upload//160909_134010Vwhsds.jpg

Цитат
Друго наблюдение, което имам свързано с косопада е, че по време на цикъл и седмица след това косопада намалява, а драстично се увеличава във втората половина.... Rolling Eyes

Причини - хиляди. Желязо, витамини, недостиг на естрогени....

Цитат
За мен е интересно дали има връзка между главоболието и мазане с прогестогел, защото откакто се мажа ми се появи неврлогична болка в ухото, която ту се появява, ту изчезва.....

Каза ли на доктора? За колко време ти предписаха прогестогела? Нали знаеш, че се натрупва и....... ако изследванията ти покажат, че е около горна граница трябва да спреш. Връзка има, да.

Има много други хормони, които трябва да се изследват като DHEA-S и още други. Ендокринолозите ги знаят.

ОК ,Пинки   bouquet
ама не намествам моята си картинка,щото мигрената ми беше 7 дни след цикъла newsm78
все пак ,следващата седмица ,ще се опитам да изкрънкам от доктора хормонални изследвания -кои хормони ще препоръчате?

Еднократната мигрена не е проблем. Ако ти ще казваш на доктора какви хормони да пуска  ooooh!, е по-добре да го смениш. Не може ли при друг да идеш? То жерно, че при вас е малко така, не точно идеално, ама.....

# 584

Еднократната мигрена не е проблем. Ако ти ще казваш на доктора какви хормони да пуска  ooooh!, е по-добре да го смениш. Не може ли при друг да идеш? То жерно, че при вас е малко така, не точно идеално, ама.....

повярвай ми,изобщо не преувеличавам Naughtyако не ида с точна идея какво искам,мога и нищо да не получа  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт