Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 98 148
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
рибеното масло може ли да се приема непосредствено след прием на прясно/кисело мляко?

малко ми е леймърски въпроса, особено след като малките пият рибено масло вече доста време, но пък нали има доста добавки, на които пише да се избягва редом с консумация на млечни, за да се усвояват...

благодаря предварително..

# 586
Може. Аз го пия с кисело мляко Simple Smile

# 587
Понеже нямам в момента от течното рибено масло, мога ли да давам на детето /4 г./ течността, която изтича, след като спукам една капсула от кофата на NOW ?

Да се самоцитирам....

# 588
Можеш да. Аз на моите само това им давам  Peace

# 589
  • София
Nevena Virolan - Не съм изследвала прогестерон..... Embarassed Изследвах само TSH, беше в нормата....2.5.

От миналата година започна един по-силен от обикновеното косопад....от PinkPanther разбрах за прогестогела и започнах да мажа. В началото имаше страхотен ефект, сега сякаш косопада пак се увеличи и то във втората половина на цикъла е доста по-изразен. Продължавам да мажа, но не съм много редовна, има дни, в които забравям....а знам, че трябва всеки ден. Да съм на горната граница на прогестерон...съмнявам се..с тези симптоми, и на 39 г..... Simple Smile

За витамини - пия фитовал, там има и желязо, и доста други неща...дано повлияе положително.

Предстои ходене на гинеколог и ще обсъждам с него какво да пуснем...ще настоявам този път. А рибеното го почвам със сигурност. Взех на фортекс с омега....

# 590
  • София
Nevena Virolan - Не съм изследвала прогестерон..... Embarassed Изследвах само TSH, беше в нормата....2.5.

От миналата година започна един по-силен от обикновеното косопад....от PinkPanther разбрах за прогестогела и започнах да мажа. В началото имаше страхотен ефект, сега сякаш косопада пак се увеличи и то във втората половина на цикъла е доста по-изразен. Продължавам да мажа, но не съм много редовна, има дни, в които забравям....а знам, че трябва всеки ден. Да съм на горната граница на прогестерон...съмнявам се..с тези симптоми, и на 39 г..... Simple Smile

За витамини - пия фитовал, там има и желязо, и доста други неща...дано повлияе положително.

Предстои ходене на гинеколог и ще обсъждам с него какво да пуснем...ще настоявам този път. А рибеното го почвам със сигурност. Взех на фортекс с омега....
mila71, антителата ТАТ и МАТ мерила ли си? И аз имах кодопад и измерих TSH-2,5...оказа се , че това е латентен хипотиреоидизъм, т.е в началото на болестта ... ТСХ-то не е добре, ако е над 2.00.След като си измерих антителата се оказаха над нормата, т.е Хашимото, от където може да
идва косопада.

# 591
  • София
Ох, ендокриноложката беше...без коментар...казах й, но тя ме видя на ехограф, отсече, че няма нищо обезпокоително с жлезата и даже се подразни, че питам за антитела.... Rolling Eyes

Другата седмица ще ми дадат направления и съм решила да сменя ендокринолога....Ще пусна за антитела, непременно. Благодаря ти.

# 592
  • В сънния Люлин, прибулен...
Другата седмица ще ми дадат направления и съм решила да сменя ендокринолога....Ще пусна за антитела, непременно. Благодаря ти.
ТАТ и МАТ не минават по НЗОК. Лекарска препоръка (талон, амбулаторен лист) ти трябва само ако имаш допълнително здравно осигуряване и ти осребряват някакви дейности.
Ако си осигурена здравно само по НЗОК, можеш да идеш във всяка лаборатория (на която имаш доверие) и да си изследваш антителата, като си ги платиш. Никой няма да те върне. Peace

# 593
  • Paris, France
mila71, само TSH нищо не значи. Тук пускат освен TSH, Т4 и Т3. ТАТ и МАТ не ги правят във всяка лаборатория, rT3 се прави само в една в страната и не се поема от здравната каса. След това са всички полови хормони, не само прогестерон. Защо мажеш с прогестерон всеки ден? Лекарят ли ти каза така? По принцип, при менструиращи жени, прогестерон се приема само във втората половина на цикъла. Ако си натрупала много прогестерон (той се натрупва в тялото), може това да се отрази изключително неблагоприятно върху другите хормони. Прекалено високият прогестерон пречи на тестостерона, който пък е важен за имунната система и освен това е опасен заради увеличен риск от тромбози. Ако прогестеронът ти е прекалено висок в сравнение с другите хормони може просто косъмът да не се изхранва добре. Повишеният прогестерон блокира действието на естрогена и увеличава свободния кортизол в кръвта. Свободният кортизол в дългосрочен план води до надебеляване, загуба на мускулна маса, умора итн. Натрупването на прогестерон води до забавяне на щитовидната жлеза, което може и да не се установи със стандартните изследвания. През бременноста имаме висок прогестерон, но не само!!!!!!

С най-добри чувства  bouquet, но мисля, че докторът, който без да те изследва ти е предписал прогестерон за такъв дълъг период е, меко казано, безотговорен. Аз бих го сменила  Peace.

Моят съвет е да направиш всички необходими изследвания, дори и да не са поети от здравната каса, защото иначе по-късно, лечението на болестите, предизвикани от хормонален дисбаланс е много по-скъпо.

Тук във форума можем само да гадаем какво ти има. И най-добрият ендокринолог не би могъл да назначи лечение само и единствено по симптоматика.

# 594
  • София
От мазане дали е възможно да се натрупа толкова много....?

Но, да права си, ще си пусна изследвания и после ще видим.

# 595
  • Paris, France
От мазане дали е възможно да се натрупа толкова много....?

Но, да права си, ще си пусна изследвания и после ще видим.

От мазане на колко много? И колко време се маза?  Аз няколко пъти те попитах каква дневна доза са ти изписали и по колко и по каква схема? И въобще защо са ти го изписали без да ти изследват естрогена и куп други хормони newsm78. Не съм чувала някой да изписва прогестерон за повече от 3 месеца и без изследвания да го изпише отново, ей така. Пишеш, че е имало подобрение в началото, което значи, че си имала недостиг. Ако след това са се появили симптоми на излишък е редно да се спре. Те отшумяват с времето. От прогестерона, ако не го приемаш редовно полза няма голяма. Ако го приемаш преди овулацията даже може да навреди. Трябва да си изследваш и тестостерона. За жени с нисък тестостерон заедно с прогестерона изписват и малка доза тестостерон. Хормоните работят в синергия.

Косата с времето се променя, особено след 35. Аз нямах косопад дори след бременностите. Косата ми си беше гъста, дълга почти до коленете и лъскава. Сега вече пак е дълга, не е рядка, но......... загуби блясъка си. И няма витамин, хормон или друго, което да го върне  Sad. Ееееех, старост, нерадост  hahaha

Не се притеснявай, иди и се изследвай! Почни да приемаш рибено масло, ама от това с вит. Д и А, от дроб на моруна, биотин, вит. Ц, Б-комплекс отделно от биотина, коензим Q10, магнезий и други необходими минерали и така.

Пробвала ли си да направиш един месец само на зеленчукови сокове? На мене това ми се отразява добре и на кожа и на нокти и на коса.

# 596
  • София
Nevena Virolan - писах ти на лични, че оспамих темата с мойта одисея.... Simple Smile

Мазах по 5 см. колкото е границата. И не всеки ден, пропускала съм дни, даже седмица.

Пинки ми го "изписа"....Simple Smile И му благодаря, защото ефекта си беше неоспорим. Явно си остарявам, но ще се изследвам, обещавам на всички..... Simple Smile

# 597
Искам да разбера, защо NOW FOODS препоръчват приена на рибеното масло с  CoQ10 and Tru-E BioComplex. Има ги и комбинирани формули. Pink-panter прати линк на рибеното масло което ти си поръчваш  Wink Много се обърках в изборът си. В сайта разнообразието е голямо

Amount Per Serving това съдържанието в една капсула ли е или броя на препоръчителния прием Serving Size: 2 Softgels

http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-Molecularly-Distilled-Cho … ftgels/18104?at=0
http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-200-Softgels/323?at=0
http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-180-Softgels/724?at=0

Има ли някаква разлика между тези 3 масла(освен в цената  Laughing).

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 14:29 от didka_80

# 598
didka_80 разликата, както си забелязала, освен в цената е и в бройките - 500, 200, 180.
На това последното препоръчителната доза е 1 капсула един до три пъти дневно. На другите два продукта е 2 капсули един до три пъти дневно. 

CoQ10 се усвоява по-добре от организма, когато се приема заедно с рибено масло или биопиперин, или витамините А, В, Е. За това има и комбинирани продукти. Но по-изгодно ти излиза да си ги купиш по отделно и ти да си и комбинираш. Аз напр. пия всеки ден сутрин по една таблетка CoQ10 и една рибено масло  Peace

# 599
Значи да считам, че в качеството им няма разлика. Само в последния линк стойностите на омега 3 са по-високи, но не чак толкова че да компенсират по-високата цена. Аз и поради тази причина питах. До колкото разбирам е въпрос на избор.

Общи условия

Активация на акаунт