Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 98 099
  • 750
  •   1
Отговори
# 735
Благодаря но от немския не помня нищо някой може ли да каже каква е дозировката?

# 736
# 737
http://www.novatv.bg/bg/videos/view/3681/

Изгледах предаването. С две думи потвърждават това, което четох тук. Имаме естрогенно господство и се нуждаем от естествен прогестерон, защото синтетичните имат ужасни ефекти, блокират рецепторите и нанасят непоправими бели. Доктор Папазова каза, че дори в изследванията да е в норма прогестерона като количество негото успвшно действие е нарушено заради сибнтетичните естрогени, които са навсякъде.

Въпросът е,  Прогестогел естествен ли е или само този предложен от докторката крем с див ямс е най-доброто. Всъщност не казаха никаква конкретна мярка, а само крем от див ямс. Докторката смотолеви нещо за прогестогела - че го има в аптеките, но каза не е естествен. Сподели, че кремовете от див ямс не се продават в аптеките.

Извинявам се, че повдигам темата за хормоните отново. Жената между другото изглеждаше невероятно женствена и енергична....Simple Smile

Благодаря много!

# 738
  • София
mirradara, прогестогелът, който се продава в тукашните аптеки е от див ямс, т.е. натурален.
Ако искаш раzгледай и  тук кремчетата, които се предлагат.
Като си избираш натурален прогестеронов крем гледай:
- да е от 500 mg до 1000 mg  прогестреон за унция
- да с USP  (United States Pharmacopeia),КОЕТО значи, че е направен според принципите  на - FDA’s Good Manufacturing Practices
-повече не значи по-добре, да се избягват кремчета с над 1000 mg на унция.
Да се избягват кремове с :
Wild yam -екстрактът му не се превръща в истински прогестерон(тука явно
 ще се спори  )
Stearal konium chloride-силно токсичен

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 19:52 от Bobka

# 739
Благодаря ти, Bobka! И аз така разбрах от тази тема, но попаднах на друга тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=496693.0

и там една мама есподелила, че прогестогела и дуфастона са си прогестини - синтетични хормони.

Затова се притесних. Мажа Прогестогел и се чувствам много по-добре. Ще разгледам и сайта, но ако този е естествен не виждам защо да се занимавам с поръчки. Освен ако тези от сайта наистина са с по-добро качетсво и действие.

# 740
Прогестогелът не е синтетичен прогестин, а съдържа екстракт от див ямс!

Категорично!

# 741
Много благодаря!   bouquet

Мога ли да го държа на главата повече време или веднага след 1 час трябва да го мия? Извинявам се за многто въпроси, но наистина ми действа добре и искам да продължа с него. Хубав ден!

# 742
Ще ти омазни косата, по-добре я измий.

# 743
Пинки, знаеш ли нещо за тази нова наредба, която искат да приемат в ЕС да не се продават свободно добавки и билки?

# 744
След двумесечно приемане на омега-3 по 3гр. и сусамов тахан изследванията са:
дата                                 февруари    декември
холестерол                      6.62              6.40
HDL холестерол               1.58               1.45
триглицериди                 1.17               1.13
LDL холестерол               4.50               4.44
VLDL-холестерол             0.50               0.51
Може ли някои да ми обясни на какво се дължи повишението на общия и LDL холестерол  ooooh!!
Да продължавам ли по същия начин приемането им?

# 745
mama_mile, явно диетата ти куца или имаш друг здравословен проблем, който е причина за високия холестерол и трябва да отидеш на лекар. Не се осланяй само на рибеното масло, то е инвестиция в дългосрочен план.

# 746
kaigi , декември месец изследвах хормони /всичките бяха в норма/, ходих на ендокринолог, който каза, че нямам проблеми, преди това пих пектин, нолипид, ограничила съм до минимум вредните и мазни храни. Личният лекар вдига рамене и ми казва, че е нерви. Просто съм на кръстопът... сега накъде...

# 747
Според мен, разликата е в рамките на статистическата грешка. Може да се повлияе и от храната през последните 48 часа.

Ако търсим по-бързо сваляне на холестерола, трябва да прибавим Co Q10 - 100 мг.

А за радикално смъкване - red yeast rice - от сайта.

# 748
 mama_mile, майка ми месеци наред се опитваше да свали холестерола си безуспешно. Накрая мина на строга диета/ без тестени, сладки, мазни храни, абсолютно нищо/, отслабна с 5-6 килограма, въпреки че никога не е била с наднормено тегло. Холестерола и влезна в граници за около 4-5 месеца, но за съжаление останаха триглицеридите доста високи. Личната и предписа Липантил, след което всички показатели влезнаха в норма. Идеята ми е, че ако не става с диета има лекарства, които решават проблема. Отношението на личната ти е  Shocked

# 749
  • София
Моля, пуснете нова тема.

Общи условия

Активация на акаунт