Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 98 049
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
Къде в София към момента може да се намери рибено масло Фортекс и подходящо такова  за дете на 11г
Чета вече 2-ри ден и си мисля дали не сте открили лек и за мигрена?

Търси по аптеките, малко е слабичко. Тук от темата масово си поръчваме по интернат ( не на фортекс). За мигрената - без да страдам имам наблюдения за много ефикасно средство, трима от четирима ги оправя. Лошото е че се продава в Китай  Mr. Green

# 721
  • Paris, France
Къде в София към момента може да се намери рибено масло Фортекс и подходящо такова  за дете на 11г
Чета вече 2-ри ден и си мисля дали не сте открили лек и за мигрена?

Ние всички в момента пием това масло от дроб на моруна:

http://www.iherb.com/Natrol-Emulsified-Norwegian-Cod-Liver-Oil-P … 355-ml/25531?at=0

Като го свършим ще купя друго, без вит А за лятото.

Моите мигрени свършиха като започнах да приемам магнезий. Сега, в момента не пия витамини и магнезий и все още не съм имала мигрена никога. Имала съм леко главоболие при начален стадий на грип, но нищо по-тежко. Опитай да пиеш мултивитамини + магнезий + витамин Б6. Аз не съм пила отделно Б6, защото докторът ми каза, че е необходимо да се приемат всички Б6 витамини за да се усвояват. Купувам магнезиев хлорид и разтварям една чаена лъжичка в литър вода от вечерта и през деня пия от нея. Нищо друго не ми помогна толкова.

Само съм чела за триптофан, витамин Б2, Б комплекс, Б6, вит Ц и други, но не съм ги пробвала за мигрена и не мога да пиша от опит. Успех!

# 722
Nevena Virolan ти магнезиевия хлорид как го пиеше- всеки ден или в дните с главоболие? Питам, защото една позната не смее да го пие, защото чела, че образувал камъни в бъбреците  Rolling Eyes
  Според мен ако се пие само около дните на пристъпи ( нпр.цикъл ) не би трябвало да е фатално  Thinking

# 723
Твърди се че се усвоява по добре през кожата с вани или намазване.

# 724
  • Чехия
PinkPanther, привет може ли да те попитам при жена над 54г.(вече е признаци на менопауза), има ли някакви позитивни ефекти приемането на ленено масло, заради фитоестрогените... Става дума за майка ми, тя има много суха кожа, и към това почна много да й пада коса, или би препоръчал омега три от рибено.

# 725
  • Paris, France
Привет,

Първо държа да се извиня за оффа, защото темата все пак е за рибено масло.

Nevena Virolan ти магнезиевия хлорид как го пиеше- всеки ден или в дните с главоболие? Питам, защото една позната не смее да го пие, защото чела, че образувал камъни в бъбреците  Rolling Eyes
  Според мен ако се пие само около дните на пристъпи ( нпр.цикъл ) не би трябвало да е фатално  Thinking

На мене магнезий ми предписаха в комбинация с витамин Б6 всеки ден, по три пъти на ден на хапове поради нисък серумен магнезий, не специално за мигрена или главоболие. Аз приемах доскоро непрекъснато а не само преди цикъл. Предписаха ми този:

http://sante-az.aufeminin.com/w/sante/m3125009/medicaments/magne-b6.html

Понеже мразя да пия хапове, потърсих на прах. Докторката каза, че е ОК, но трябва да пия доста по-висока доза, защото не се усвоява толкова добре, колкото предписаната форма. Препоръча ако не пия витамин Б6 (няма на прах а и горчи) да пия поне мултивитамини или Б комплекс поне веднъж на ден. Така започнах. После прочетох за мазане с магнезиево олио и си направих сама.

Аз никъде не съм чела магнезиевият хлорид да прави камъни в бъбреците при хора със здрави бъбреци, не и приеман в нормални дози. Добре е да пие повече вода. Аз затова го разтварям в литър вода и пия през целия ден. Но, ако лекар я е предупредил за тази вероятност, наистина е по-добре да го приема в предписаната форма (а не хлорид). Мисля, че в този случай мазането е по-подходящо за нея, поне в началото, защото не товари толкова бъбреци и дроб.

Мисля, че ако тя има недостиг на магнезий трябва да приема всеки ден а не само преди цикъл. Ако няма недостиг, магнезият няма да повлияе. Има хиляди причини за мигренозни пристъпи.

Твърди се че се усвоява по добре през кожата с вани или намазване.

Не е същото. Количеството, абсорбирано от червата е по-високо от това абсорбирано през кожата и затова според мене е добре да се комбинира. Само 1 процент от добавения във вана магнезий се абсорбира (магнезиев сулфат когато се добави). Има най-различни изследвания за усвояването по различни пътища на различните форми магнезий. Ето едно:

http://www.mgwater.com/transdermal.shtml

За тези, на които им се чете, тук има страшно много информация и най-различни изследвания:

http://www.john-libbey-eurotext.fr/fr/revues/bio_rech/mrh/archiv … md?type=text.html

Тук има за трансдермалния магнезий и тук прочетох, че се усвоява по-добре затоплен:

http://blog.imva.info/medicine/transdermal-magnesium-therapy

Ето за смисъла на комбиниране на прием през устата и през кожата. Тук е писано и за тежките мметали, които могат да се съдържат в магнезиевите соли. Много добра дискусия на дози, смисъл итн:

http://magnesiumforlife.com/transdermal-magnesium/combining-oral … with-transdermal/

Спирам дотук. Лек ден на всички

# 726
Ninia - образуването на камъни зависи не от магнезия, а от бъбреците и елемента бор. Заради него - яжте сухи сливи.

Досега няколко пъти обяснявам, че органичните съединения на магнезия съдържат нисък процент магнезий. (проста химия!). А усвояването на магнезия пер ос зависи от натрупания вит.D.

Не се литкайте по лесно усвояеми, но бедни на магнезий мазила!

ivalex - майка ти има преди всичко нужда от прогестерон, а не от естрогени. Писано е по въпроса.

Най-добре и купи крем Прогестогел от аптеката и да се маже всяка сутрин на различни места с тънка кожа. Да си маже и кожата на главата, един час преди миене.

Разбира се пиенето на рибено масло е от полза за всеки.

# 727
Здравейте,купих на детето Ескимо кидс и ме интересува колко време трябва да го пие,правят ли се паузи или се дава постоянно?Благодаря предварително

# 728
Няма ограничения във времето за прием на рибено масло. Нито задължителни почивки. Разбира се по желание, може да се прекъсне, но тава не е свързано с въздействието върху организма.

# 729
Има ли ефект на напълняване или отслабване приема на рибено масло? Влия е ли косвено като увеличаване на апетита?

# 730
Ако дълго време се пие (години) поради подтискане на системното възпаление на ниско ниво, организма бавно се насочва към нормалното наследствано тегло. Но това става с около килограм на година.

# 731
  • Paris, France
Има ли ефект на напълняване или отслабване приема на рибено масло? Влия е ли косвено като увеличаване на апетита?

Ние всички напълняхме (повече отколкото зимите през които не пихме) когато започнахме да пием рибено масло преди 2 години. Пием преди хранене, веднъж на ден. Не забелязвам увеличаване на апетита, нито при мене, нито при децата. Тази година от есента пак пием, но не сме напълняли а аз даже отслабнах (но не бях такъв скелет, какъвто бях когато започнах да го пия преди 2 зими). Ние пием течен и след него няма как да не се хапне, защото дава киселини иначе. Иска ми се да трупна някое друго килце преди пролетта, но едва ли. Зная, че традиционно го дават на слаби и болнави деца точно за апетит и допълнителни калории, но за хора поемащи нормални и дори големи количества храна калориите от рибеното масло са нищожни. Пробвай и дано да има ефект в желаната от тебе посока!

# 732
При мен няма ефект на напълняване. Отслабнах, но не мисля че рибеното масло има връзка. Пия рибено масло повече от година сутрин и вечер след ядене по 1 гр. ( общо 2 гр. на ден).

# 733
Каква е дозировката за ежедневен прием   на рибено масло за деца и възрастни ?

# 734
Виж от тук ( дадени са дневните дози на омега 3, което е същественото)
http://www.omega-3.ch/omega-3/articoli_de/studien-uber-omega-3/d … 3-fettsauren.html

Общи условия

Активация на акаунт