Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 98 051
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
изчетох доста по темата....пия рибено масло и ленено семе, но редувам, не и двете едновременно. Но започна да ми излиза едно ужасно акне по средата на цикъла и малко преди началото...вече 3 месеца.
Прогестогел - четох, че намалява ДСХ - дали е удачно мазането по лицето или би било опасно....? Благодаря за полезната информация тук.

# 706
mirradara - рибеното масло няма никаква връзка с акнето. Доказано.

Лененото семе съдържа голямо количество фитоестрогени. Също така, средата на месечния цикъл се характеризира с отделянето от организма на максимално количество естрогени.

Може би ти идват в повече.

Мазането с Прогестогел (само през лутеалната фаза) е силно препоръчително и няма странични ефекти.

Мазането на лицето (а аз бих добавил шията и деколтето) също се препоръчва, защота намалява бръчките по механизъм, различен от специалните кремове.

Прогестогелът очаквам да повлияе добре и акнето.

# 707
Благодаря много.

Рибеното масло го взех, защото е полезно и нужно.

А лененото го започнах заради предолагаемия срив на женските хормони...на 41 съм, косата оредява, а сега и пъпки. Не съм имала проблеми с кожата от пубертета....Simple Smile Явно нещо не е наред.

Ще опитам с гела...ще пиша и за резултатите след време.

# 708
Едно изследване на хормоните (естрогени, прогестерон и тестостерон) ми изглежда наложително.

Иначе само гадаем...

# 709
Пинко,честит рожден ден,бъди здрав и щастлив!Ролята на будител много ти отива,хората те следват и ти вярват.И....чакаме с нетърпение следващата твоя  тема!

# 710
Пинко,честит рожден ден,бъди здрав и щастлив!Ролята на будител много ти отива,хората те следват и ти вярват.И....чакаме с нетърпение следващата твоя  тема!

Прсъединявам се изцяло!   bouquet
Бъди жив и най-вече здрав!  Grinning

# 711
  • Варна
Харесвам рибеното масло Ескимо. Сега ще взема и за малката. Пия го редовно.
Люлакова, рибеното масло е по - добрия вариант. Мазнините от него се усвояват от организма пълноценно в сравнение с тези от растителен произход - ленено семе.

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 11:14 от didaka

# 712
Вчера попаднах на първата тема. Много е интересно, но имам мнооого да чета, преди да задам въпроси. Общо 150 стр. Ехаа... Peace

# 713

Благодаря на всички за благопожеланията! bowuu

# 714
Харесвам рибеното масло Ескимо. Сега ще взема и за малката. Пия го редовно.
Люлакова, рибеното масло е по - добрия вариант. Мазнините от него се усвояват от организма пълноценно в сравнение с тези от растителен произход - ленено семе.

Това наистина ли е така ,че мазнините от рибеното масло се усвояват от организма по-добре, отколкото тези на лененото семе?

# 715
  • Варна
monii , така бях чела в една статия. Сега не мога да я открия.
•Рибеното масло съдържа ейкозапентаенова и декозахексаенова киселина. Веднага след прием те биват "внедрени" в цитоплазмата и мембраните на липидните клетки.
•Лененото масло съдържа алфа-липоева киселина, прекурсор на ЕПК и ДХК и трябва да бъде превърнато в ЕПК или ДХК, за да бъде използвана от организма.
За това превръщане бях чела, че на практика става трудно. Вегетарианците предпочитат ленено масло, но това е друга тема.

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 16:43 от didaka

# 716
  • Paris, France
Тези дни се сблъсках с абсурдното, според мен, твърдение в листовка, приложена към рибено масло (ABO Pharma Lachsöl), че за диабетици дозата е 1 капсула (!?!). При това капсулата е от 500 мг, а не 1000 мг.!  Някак си бих искал да ми кажете, че това няма как да е вярно!

Проблемът е, че рибеното масло вдига кръвната захар при много диабетици. При някои диабетици само грам рибено масло може да удвои захарта. И вредата от висока захар в дългосрочен план надвишава ползата от свален холестерол, триглицериди итн. Прочети последния пост тук за реален случай:

http://www.diabetesselfmanagement.com/Blog/Amy-Campbell/fabulous … _findings_part_3/

Друг проблем е, че по-висока доза увеличава риска от кръвоизлив в мозъка. Нека се консултира с диабетолога си! Сигурна съм, че ще намерят оптимално решение. Може рибеното масло да се окаже неподходящо за него, но има други добавки, които биха му били от полза. Тук им предписват екстракти от ориз, куркума и други.

А, и още нещо. Нали няма логика рибено масло, при това приемано в тази минимална доза, да предизвика/обостри (?) алопеция андрогеника? 

В редки случаи, ако има елемент на себореен дерматит, е възможно. Малко е вероятно, обаче, иначе дерматологът щеше да му е казал. Също, свръхдоза ретинол, ако маслото е от черен дроб, увеличава косопада, особено при пълни хора, хора, предразположени да го складират итн. Имам познат, който пи какво ли не, включително рибено масло за косопад без резултат. Оправи се с едно елементарно евтино лекарство, което даже се продава без рецепта + вит Б6 и БЕЗ рибено масло (казаха му да го спре). Сега никой не може да повярва, че е бил плешив някога.

Въпросната алопеция се предизвиква от един дериват на тестостерона - дихидро тестостерон. Има препарати, които го намаляват (сау палмето), но не знам за такива, които да го увеличават.

Креатин и тестостеронови лепенки (не инжекции) увеличават дихидро тестостерона  Grinning.

Пинко, макар и на патерица, от цялото си сърце, ти честитя рождения ден и ти пожелавам много здраве, радост и щастие. И любов, разбира се.

# 717
  • Тука, под липите стари...
Скоро срещнах някъде кратко инфо за ползата от Омега - 7 и маслото от облепиха. Вземат почти година Рибено масло и масло от Пореч. Дали да не включа и тази Омега? Пинки, имаш ли повече информация?

# 718
До сега не съм намерил достатъчно убедителни и авторитетни мнения за ползата от прилагането на омега-7 съдържащи мазнини.

Нека да изчакаме.

# 719
Къде в София към момента може да се намери рибено масло Фортекс и подходящо такова  за дете на 11г
Чета вече 2-ри ден и си мисля дали не сте открили лек и за мигрена?

Общи условия

Активация на акаунт