Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 98 059
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
mamaLina - Разбира се, чисто рибено масло, било то Ескимо-3 или Фортекс. Но за атопичния дерматит трябва напремено и масло от пореч. Виж в Гугъл: масло от пореч

# 691
Тъкмо сте заговорили за маслото от пореч. За 9 месечно бебе с атопичен дерматит как да го ползваме. Понеже си поръчах от Ай
Хърб масло от пореч капсули, може ли да ползваме тях и по колко. Знам, че е коментирано, но нямам спомени за отговорите.

# 692
Palia - най-добре е да го мажете на засегнатите места. Спуквате капсулата...

Иначе, възрастнте го пият по едно на ден +3 рибено масло.

# 693
А дали акне при възрастен би се повлияло добре от гореспоменатата доза пореч+рибено?

http://www.iherb.com/Now-Foods-Borage-Oil-1000-mg-120-Softgels/441?at=0 - това примерно

# 694
# 695
За деавита не е вярно,че е изтеглен-има си го по аптеките.

не и не, навсякъде ми казват, че го няма...

няма и Ескимо Кидс... отново... миналата година зимата пак се строших да го търся...

# 696
  • Тука, под липите стари...
За деавита не е вярно,че е изтеглен-има си го по аптеките.

не и не, навсякъде ми казват, че го няма...

няма и Ескимо Кидс... отново... миналата година зимата пак се строших да го търся...
Аз затова се отказах да го дебна това Ескимо и си купувам течно рибено масло от любимия ни сайт.

# 697
mamaLina - Разбира се, чисто рибено масло, било то Ескимо-3 или Фортекс. Но за атопичния дерматит трябва напремено и масло от пореч. Виж в Гугъл: масло от пореч

с маслото от пореч ще мажа засегнатите участъци на детето, а няма да го пие, нали правилно съм ви разбрала? Предложете ми нещо по-икономично, моля...

Този Фортекс ли имате предвид http://www.fortex.bg/content/e14/e924/e1303/index_BG.html и с какво е по-добър от Now Foods, Omega-3 ?

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 20:24 от mamaLina

# 698
mamaLina - точно така, маслото от пореч ще е за мазане.

По принцип аз пазарувам от оня американски сайт, където това е най-подходящо:

http://www.iherb.com/Health-From-The-Sun-Borage-Liquid-Gold-2-fl … z-59-ml/5297?at=0

А какво има по нашите аптеки, честно казано,не знам...

А рибеното масло на Фортекс не е по-добро от Now, а по-достъпно. Щом предпочиташ Now - добре!

# 699
Благодаря за отговора, ориентирах се, но съм поръчала капсулната форма - сметнах, че така по-трудно ще се окислява Blush baby_neutral newsm78...За много години и искам да ви похваля за прекрасната и супер полезна тема.   bouquet Heart Eyes Peace

# 700
Pink,какво ще кажеш за това рибено масло:

http://www.hollandandbarrett.com/pages/product_detail.asp?pid=146

Само ,че моето е от 1200 мл.

# 701
Честита Нова година!

Рибеното масло е хубаво, излиза горе-долу на същата цена. 

Ако ти е по-удобно, пий от него.

# 702
Честита Нова година!

Рибеното масло е хубаво, излиза горе-долу на същата цена. 

Ако ти е по-удобно, пий от него.

Благодаря!

# 703
  • ULPIASERDICA
 Тези дни се сблъсках с абсурдното, според мен, твърдение в листовка, приложена към рибено масло (ABO Pharma Lachsöl), че за диабетици дозата е 1 капсула (!?!). При това капсулата е от 500 мг, а не 1000 мг.!  Някак си бих искал да ми кажете, че това няма как да е вярно!

А, и още нещо. Нали няма логика рибено масло, при това приемано в тази минимална доза, да предизвика/обостри (?) алопеция андрогеника? 

Просто налага ми се да разбивам ей такива митове пред диабетик с тип 1! #Cussing out

# 704
Рибено масло може да се пие в големи дози. Това ограничение (свързвано с диабет) е пълна глупост.

Препоръчителната доза за мъже е поне 4 г дневно.

Въпросната алопеция се предизвиква от един дериват на тестостерона - дихидро тестостерон. Има препарати, които го намаляват (сау палмето), но не знам за такива, които да го увеличават.

Общи условия

Активация на акаунт