Омега 3 капсули от сьомга и висок холестерол

• 20 527
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте и се извинявам предварително ако вече има точно такава тема  Embarassed
Намерих подобни страници, но не точно това което ме интересува.
Имам въпрос или по скоро търся менения от хора, които имат опит или наблюдение върху проблема с високите нива на холестерола.
Интересуват ме специално капсули на омега 3 мастни киселини от сьомга и хора,които са ги пили.Имат ли благоприятно въздействие и намалят ли нивата на холестерол?

# 1
Здравей!Аз пих рибено масло,но не нам дали е от сьомга.Холестеролът ми се смъкна.

# 2
Ние пием Омега 3-6-9 на фирма NOW и високото кръвно и холестерола влязаха в норма.

# 3
  • SA
Рибеното масло, независимо дали е от сьомга, спомага за увеличаване на нивата на т.нар. добьр холестерол- HDL. Това е от сьществено значение, защото напоследьк се счита, че много по-важно е сьотношението общ холестерол/HDL , отколкото нивото на общия холестерол само по себе си.

# 4
Благодаря ви за отговорите  Hug
А можете ли да ми кажете какви са били стойностите на холестерола и какви са станали след приема на рибеното масло?
Моят съпруг е вече с холестерол 7,70  Cry
До миналата година с едни билкови хапчета POLICHOL поддържаше добри нива, но за сега е спрян техният внос и търся алтернатива, защото се страхувам много за здравето му.При него е наследствено обременяване.Не е дебел или с наднормено тегло,спортува и му създадох хранителен режим без всякакви животински мазнини, но спре ли хапчетата автоматично се вдига гадния холестерол  Close
Оплаках се набързо  Confused

# 5
Моят беше 5,8 и след 3 месеца е 4,5.Освен риб. масло известно време ядох и сусамов тахан(четох,че помага),спазвах и хран. режим.
Аз имам заболяване,което може да предизвика вдигането на холестерола.

# 6
Леелелле 5,8 ми се вижда направо нисък в сравнение с 7,70  Confused
При първото изследване преди години мъжа ми беше е 5,9  а сега е..  ooooh!
Ще потърся и аз рибено масло да започва да пие,че на статини от сега не ми се иска.Все пак е много млад.

# 7
А какъв хранителен режим да спазват хората с висок холестерол?
Изследванията на моя мъж са следните:
Общ холестерол 7,25
LDL холестерол   5,67
HDL холестерол  1,03
триглицериди     1,20
кръвна захар       6,7
Как да смъкне лошия холестерол и кръвната захар?

# 8
  • Тука, под липите стари...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=499500.0
В тази тема (трета подред) има подробности за приема на рибено масло, споменава се и сусамовия тахан.

# 9
А какъв хранителен режим да спазват хората с висок холестерол?
Как да смъкне лошия холестерол и кръвната захар?

Триглицеридите се вдигат от захар. Не трябва алкохол, червени меса, масло, сметана и всякакви животински мазнини, кашкавал и сирена, салами, морски дарове. Бял хляб.
Омега 3 или рибено масло (все едно и също е) е ок, но основно трябва пектин. Овесени ядки, боб, леща и всякакви подобни варива. И много движение помага също.

# 10
Здравейте
Явно и други хора търсят решение като мен.От опит искам да споделя,че хранителния режим почти не влияе на нивото на лошия холестерол.Той се произвежда от черния дроб,а с храната в организма влиза едва 10% от него(което е нищожно количество).Естествено добре е да се избягват всякакви животински мазнини и голяма част от плодовете за жалост  Confused Консумацията на яйца(само жълтъка),кашкавал,и морски деликатеси да се спре на 100%.
Другата седмица ще се включа да кажа дали омега 3 капсулите имат ефект.
Физическото натоварване има обаче несравним резултат.И без диета с повече спорт нивото на холестерола се понижава.

# 11
Аз преди време смькнах холестерола си с Пектавит С-една опаковка,след което пих Нолипид.Даже много го бях смькнала,та лекарката ми каза веднага да спирам всичко.

# 12
Аз преди време смькнах холестерола си с Пектавит С-една опаковка,след което пих Нолипид.Даже много го бях смькнала,та лекарката ми каза веднага да спирам всичко.
Би ли споделила колко ти е бил холестерола и каква доза Пектавит си пила?

# 13
 Пектавит С на билкова основа ли е?

# 14
малко инфо за холестрола:

http://www.ravnskov.nu/cholesterol.htm

Общи условия

Активация на акаунт