ЕВРОВИЗИЯ 2010 - SHARE THE MOMENT - I- ви полуфинал

• 19 521
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
... да...  Hug

# 676
Здравейте.Снощи гледах финала и за някои песни не разбирам защо ги допуснаха,но явно си има причини.Благодаря на Миро,разбира се,той ни представи много добре(в сравнение Краси  Whistling)..след предаването,в разговора с Драго,той беше много отчаян и го разбирам.Надявам се,че всички го подкрепяме.Иначе хареса ми Кипър само. Peace

# 677
   Ето тази песен например аз много харесах едно време, а тя зае едно от предпоследните места в крайното класиране. Вкусове и вотове разни и доста непредвидими.  Laughing

Eurovision 2005 Final 17 Germany *Gracia* *Run and Hide*

Има какво да научим от гърците, що се отнася до избор на песен и изпълнител, които да ни представят в този конкурс. А и на сценография.

Първо-известен, утвърден и обичан изпълнител.
  Второ-песен, която се запява веднага, танцувална, ритмична, хит.
  Трето-безупречни танцьори и костюми.
  И четвърто и най-важното- хъс, много хъс.

Ето резултатите :

Eurovision 2001 - Greece - Die For You - Antique  - коментарът е излишен ! Песента става световен хит, както и изпълнителите ! Елена Папаризу е типичен пример за амбиция, подплатена с  огромен талант, за човек, който знае какво може и как да го постигне. Още с това си изпълнение сякаш казва : " Аз ще се върна, и ще спечеля ! Аз съм номер едно ! " .  И го постига, години по-късно отново огромен успех, този път с първото място. Такава невероятна харизма няма как да не бъде оценена.  Просто представянето на Гърция в конкурса е много добро.

Greece - Eurovision 2005 - Helena Paparizou  

Anna Vissi - Everything (Live Eurovision 2006)  - страхотна песен и изпълнение, настръхвам като я слушам ! Пее жената от цялата си душа.

Greece - Sakis Rouvas - This is our night - Eurovision 2009 Final

И тазгодишното изпълнение ще се класира много напред. Всички си приличат, формулата е една и съща, но е печеливша.

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 17:33 от С О Н Я

# 678
  • в сърцето на един мъж...
На хърватките едната певица е сменена и са променили звученето, така че може и това да им се отразява.
Немците не са имали никога хубава песен за Евровизия Simple Smile
А унгарската певица си спомням, че имаше страхотен глас и даже май я сравняват с Джанис Джоплин.
Но продължавам да се чудя Израел какво прави в последната десятка newsm78

# 679
За който не си спомня миналогодишният победител А. Рийбак и песента му  :

http://www.youtube.com/watch?v=-8JRtGMBUz0&fmt=22

# 680
  • в Tara
браво на миро, представи ни страхотно!

много зле песни за мен бяха украинската и израелската.
ще стискам палци за румъния, а френската си е направо хит!

мисля да бойкотирам евровизия, много ме е яд на нея!

# 681
Не повярвях снощи като видях, че не се класираме за финал, мисля че заслужено поне дотам трябваше да стигнем! Представянето беше много готинко - визия на изпълнител  и танцуващи, ефекти, с една дума-класно изпълнение, може би единствено имам съмнение, че самата песен нямаше някакво запомнящо се съдържание (като се замисля, то това май е най-важната предпоставка newsm78). И аз съм на мнение, че в последните години се харесва и оценява -"различното", че дори и "шантавото". Или просто всичко си е предварително  нагласено, защото  определено се класираха доста "невзрачни" изпълнения и то на "по-малки" държави от нашата. Както и да е- едно голямо  Благодаря и Браво на Миро от мен!!!  bouquet

# 682
  • София
   Ако бяхме стигнали до финал, щяхме да имаме доста точки.Сигурно повече от Дания, Кипър и Израел.

# 683
  • На брега на реката
Аз пак да питам.... излязоха ли някъде резултатите от полуфиналите, кой как е гласувал?

# 684
Аз пак да питам.... излязоха ли някъде резултатите от полуфиналите, кой как е гласувал?

Ако ги няма в сайта на конкурса, значи още не са. newsm78

# 685
  • На брега на реката

От половин час пробвам, не ми се отваря сайта.... Rolling Eyes

# 686

От половин час пробвам, не ми се отваря сайта.... Rolling Eyes

И аз не го отвярям. Сигурно спят още, след снощното шоу. Laughing

# 687
  • MJF
сайта още снощи беше "хакнат"  Mr. Green. И на мен разбивката ми е най-интересната част от този конкурс. Чакам.

Нещо, което забелязах е че няма балтийска държава на финал. От скандинавските 50% но все пак Норвегия не е минала през полуфинали. Балканите Mr. Green традиционно масово на финал откакто почти всички участваме. Русия и бившите федерални съм отказала да ги следя, като ми хареса песен от тях няма никакъв проблем, просто са много и се загубвам във вътрешната им геополитика  Mr. Green.

" Великата четворка" като запазваща се точка в правилника не ми отговаря на името конкурс а и на общоевропейската идея. Като сигурен финалист разбирам да е само държавата домакин.

Предлагам да пробват при така стеклия се широк ареал на кокурса да минат поне един опит с гласуване само от жури, но и там да се обмисли в каква точно форма. Тако и така се пробат варианти последните години и защо да не пробват и този към сегашния етап на развитие на конкурса.

Все пак прави впечатление, че държави участвали по една или друга причина не взимат участие или видимо не взимат на сериозно конкурса и откровено се  Joy. Понеже е спомената Чехия. Проверете им песента за 2009  Laughing. Просто това ми изникна като пример.

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 12:11 от 6o6ul4o

# 688
Майтап, майтап, ама мисля, че догодина трябва Пайнер да се включат сериозно Mr. Green.
Компромисен вариант ще е Десислава, която пее всякакви стилове.
Гърция, Сърбия, Турция почти всяка година са с етно-парчета и са на предни места в класирането.
Ние един път пробвахме такъв вариант и бяхме на 5-то място.
Така, че се видя, че нито с поп, нито с техно ще впечатлим някой.

# 689
  • в сърцето на един мъж...
Мда, като гледам и тук таме по някой бюст или крак показаха и се класираха, явно е време фолка да влезе Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт