херния(ингвинална)при 2г ми син

• 4 787
  • 28
  •   1
Отговори
Здравейте на всички майки в форума.Синат ми е на 2г и половина и има ингвинална херния  .Някои лекари ме посъветваха за операция,а други ми казват да изчакам,че е възможно да я израсте.Но аз незнам какво да правя,много ме е страх от операция,а пък така се претиснявам за здравето му ,това чакане недай си Боже да му навреди и да настъпят усложнения.Хернията му е леко потдута, а се увеличава малко повече само когато плаче или се напъва.Моля всички майки и специалисти които знаят нещо по темата да ми отговорят спешно,че място немога да си намеря от притеснение  .И ако трябва операция да ме посъветват за болница и хирург.Благодаря ви предварително!

# 1
Не искам да те отчайвам, но ще трябва да се оперира. Синът ми е на 6 години и има херния над пъпчето. Появи му се, когато беше на 2 годинки. И аз така чакам да я израсте, но уви...Ще ходим да ни режат. Sad Почети малко в интернет. На всякъде пише, че това няма минаване. Само оперативно се оправя, за съжаление. Успех и да се оправяте бързо!    bouquet
Само да добавя, че при ингвиналната херния вероятността да се появи и от другата страна е голяма.  Sad

# 2
Този вид херния задължително се оперира, иначе, ако се заклещи се прави операция по спешност какъвто беше нашия случай.Не се притеснявай операцията е лека на сина ми му я правиха , когато беше на 47 дни бебе.Лично мое мнение е да си планираш операция, за да не изпадаш в драматични ситуации.А ако нещо те интересува за самата операция питай още ми е прясно в главата.

# 3
Доколкото знам този вид херния не се израства. На сина на моя приятелка направиха планова операция, когато беше на 2 годинки - мина без лесно и бързо се възстанови детенцето.

# 4
  • София
Страх, не страх, здравето на детето е по-важно. Събери се, отиди в Пирогов, говори с проф. Бранков и планирай операция.

# 5
Страх, не страх, здравето на детето е по-важно. Събери се, отиди в Пирогов, говори с проф. Бранков и планирай операция.
Да, даже има тема тук, в която отговаря той.

На приятелката ми детето също го оперираха от  това като беше на 2-3. Мога и нея да поразпитам, но си спомням, че каза, че още вечерта едва са го удържали да не търчи из къщи Crazy

# 6
  • София
И не само.
Може да го намери и да му пише на ЛС.
Винаги отговаря.

# 7
имахме друга операция в тази област....та исках само да ти кажа ,4е толкова бързо се вазстановиават децата в тази възраст колкото не можеш да си представиш.
другото хубаво е 4е не го преживяват много защото са малки.
не се притеснявяй, скоро след това сте забравите!.......успех и кураж!!!!! Peace

# 8
Трябва да се оперира. На моя син му правиха такава операция по спешност, когато беше на 1 месец. Заедно с това му свали и единия тестис, който беше т. нар. "асансьорен". Възстанови се много бързо. След 2 дена си бяхме в къщи. Операцията му я направи д-р Бенчев в Св. Анна във Варна- прекрасен специалист.

# 9
Благодаря на всички, които ми писахте  и за куража който ми дадохте.Rvatova може ли да ми поясниж какво точно представлява операцията,с пълна опойка ли е?Много ме е страх да не го боли много,че той си е още малък и не търпи на болка,като всяко дете.А този проф.Бранков как мога да се свържа с него,нещо като телефони или линк ако имате пратете ми моля ви! И доволни ли сте от него като специялист,какви са ви отзивите.Ние сме от Костенец и София ни е близо, като вариянт за Пирогов.Аз търсих информация и в нета и там пише че решението е оперативно,а и намерих болница-Вита херния центар,но за нея незнам нищо повече.Моля пишете ми,ще чакам!Предварително ви Благодаря!

# 10
  • София
Благодаря на всички, които ми писахте  и за куража който ми дадохте.Rvatova може ли да ми поясниж какво точно представлява операцията,с пълна опойка ли е?Много ме е страх да не го боли много,че той си е още малък и не търпи на болка,като всяко дете.А този проф.Бранков как мога да се свържа с него,нещо като телефони или линк ако имате пратете ми моля ви! И доволни ли сте от него като специялист,какви са ви отзивите.Ние сме от Костенец и София ни е близо, като вариянт за Пирогов.Аз търсих информация и в нета и там пише че решението е оперативно,а и намерих болница-Вита херния центар,но за нея незнам нищо повече.Моля пишете ми,ще чакам!Предварително ви Благодаря!

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=5661

Ето го профилът на д-р Бранков. Пиши му ЛС.

# 11
Операцията е с пълна упойка и трае 15-20 мин.,при нас специално не знам дали защото беше много малко бебе, но буден го взе анестезиложката и буден ми го върна,първите няколко часа след операцията му вливаха глюкоза и на 4-5 час хирурга даде да му дам малко мляко.Конците ги махнаха на 6-ия ден , ние бяхме 3 дни в болницата, но пак поради факта , че беше съвсем малко бебе, иначе с такава операция изписват на следващия ден.Аз съм от Варна, така че не мога да ти бъда много от полза за лекар, но също съм чувала , че детска хирургия в Пирогов са най-добрите и за проф.Бранков също само хубави неща съм чувала.Не знам друго какво те интересува, ако имаш някакъв конкретен въпрос, за който не съм се сетила да пиша кажи.

# 12
Благодаря ти много за информацията,освен да пиша на док.Бранков и да го попитам за мнението му и евентуално да се запишем за консултация при него.За сега всички мнения са за Пирогов и аз съм се насочила за там.А вие защо сте го оперирали толкова малък?Хернията ви е била голяма,заклещена или са ви посъветвали докато е по малко детето?Mисълта ми е нали това изчакване до сега не му е навредило,тя не му е много потдута ,както вече казах,съвсем малко е.Лекар ми каза че не му е напрегната,нещо като в покой и не му вреди,но ще се премахне само оперативно.

# 13
При нас беше заклещена и се наложи операция по спешност.Тези хернии затова са опасни , защото се заклещват и трябва да се действа, ако се получи заклещване до часове.Аз те съветвам да си планирате операция, за да не стигате до екстремни ситуации като нашата, защото както беше спешна операцията нямаше свободни анестезиологични екипи и стана още по-драматично.

# 14
ok мерси за съвета!..А как изглежда това заклещване,дано не ни се случва...но да си знам.Потдува се много  и го боли или...? Самата дума звучи страшничко.......тя още по му спадна,да чукна на дърво,почти не се забелязва....съвсем леко.Това мисля че е добър признак,важното е че не става повече...

Общи условия

Активация на акаунт