"К" като Кипър или "К" като "карък", с лятото да дойде края на всеки дяволък{34}

• 31 484
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
О, Мирка, браво! Радвам се за вас! Не знам как стои въпроса с училищата там сега, но един вариант е да помолиш на работното място да работиш само първа смяна. Знам, че е много трудно, защото винаги ще има още някой който ще иска същото. Но не е изключено. Опитай. А местенето е приемливо, ако си сигурна за дадено училище, че има и занималня и ако наема не е по-висок от сегашния. Лъчка кой знае колко е пораснала и сигурно вече говори на гръцки/кипърски по-добре от теб  Simple Smile
Права си, че големите фирми като Зорбас са точни със заплащането, но пък се работи, когато другите почиват, няма уикенд, няма национален или религиозен празник, няма семеен празник. Успех, всяко начало е трудно!

# 76
  • София
Добро утро сладурки,

Браво на вас Мирка!Добре звучиш.
Всичко ще се нареди. А, вариант на забавачка след 13.00 до като свърши един от вас работа няма ли? Например в Бг се опитват да предложат услуга вземане на детето от училище, обяд, подготовкана домашните и атка да като ге вземат детето родтиелите.
Не съм се интересувала още, но ако в Кипър има нещо подобно, поне за начало може да свръши работа.   newsm78

Приятне ден на всички и успешна седмица от мен!

Отивам да се боря с банката, че се оказа че са ми изтекли всичките карти и насред Викенда си останах без разплащателни средства?! Mr. Green Те не трябва ли да предупредят по някакъв начин, брейййй...Не ми се беше случвало, ама карай. Heart Eyes

Хайде цунки на всички! До после!

# 77
Муци,има,душа(даже услугата ми се предлага от градината в която е в момента Лъчка),но е 120 евро...Малко в по-вече ми идват+ всичко останало.. Wink
Нели,така е-няма празник,няма делник,но няма и две добрини на едно място! PeaceА иначе с колежката,която работим(и която всъщност ми помогна за тая работа,тя е от Бг )предпочита втори смени,така че няма проблем за това,но пък първата ми е до 15,30.Партито ви е било грандиозно!!!А делфините....Страхотно!!
Уффф,едни въртележки правим сега,едни схеми строим...!! Mr. Green
Много писах днес. Mr. GreenЩе обядваме и ще се пльосна малко да почина,че съм до късно  днес.Бай ви!  bouquet

# 78
  • Larnaca, Cyprus
Ето ме ето ме .....Някой вика за помощ  Wink..Катето е на линия няма страшно Party Party
Мирка Първи клас .....вече всичко се върти около децата а не около вас ...поне тук в Кипър е така ......единствения вариант е следния .......остави я там където си я записала в момента и да искаш не можеш да я преместиш Peace.....попитай къде има училище със занималня след обед и се постарай да си търсиш жилище в района на въпросното училище .......на вас може и да ви е далече но по добре детето да е на сигурно място .... Peace
След което два три дена преди първия учебен отиваш във училището което смяташ да я запишеш това със целодневния вариант и просто я презаписваш там ....попълва се една форма ......а от старото уведомяваш и я отписват пак се попълва една форма ......всъщност трябва точно да питаш първо я отписваш и после я записваш или обратното newsm78.......Понеже когато сте вече със жилище в района на училището те са длъжни да ви приемат щът не щът ..... Peace Peace
Ми аз като не знаех че децата се записват във първи клас месец февруари  #Crazy.....и си отивам като ПИЧ септември hahaha и всички ей така  #Crazy.....та докът ми обяснят как и какво голям смях падна ама пак го записаха ..... Peace
Успех  bouquet
Пепи Незнам вие как сте с домашните ама ние в КОЛАТА ги пишем ...... Mr. Green
Анче не се оплаквай от мъжо щото да знаеш кви половинки има  ooooh!
..Скоро дори присъствах на следния скандал ...........ТЯ- кипърка ......работииииии......Той-кипърец....работи когато не го мързи откакто го помня hahaha...Та обикновенно в дните когато тя е втора смяна или е на работа съботно-неделно той се грижи за децата .....две на брой ......Грижи се като ти кажа имай предвид ...Ядене МК ДОНАЛДС и игри до дупка ....къщата нагоре с главата .......та ТЯ се оплаква че той нищо не прави не и бил миел прозорците ..не й миел с парцелчето не й метял ..... hahaha hahaha....Тая жена в ред ли е или аз съм откачила #Crazy

# 79
Въх!Катенцеее,златна си! HugАз мислех утре да ходя до у-щето и да питам,как стои въпроса точно.И ние мислим преди всичко за нея!Там ,където е къщата,която сме харесали е в район с 2 у-ща,от които едното със сигурност има занималня!За това търсих и там де,а всъщност това ни е стария квартал,така че няма да сме на ново място,а и работата ми е на 5 минути пак. Wink

# 80
# 81

Добро утро милички Hug

Мирка, гледам покрай вас нещата с работата са се наредили Peace Споко - ще преборите и проблема с училището Wink Аз стискам палци, fingerscrossed щот' не мога дори с инфо да се включа  33uu

# 82
  Привет на всички! Пийте по кафе и тръгвайте по задачки!
  Мирка, до булевард Омония има едно целодневно училище(нашето), наричат го "Огдо димотико",т.е. 8-мо начално. Наблизо има и фронтистирио за английски и компютри, което на по-късен етап(3-4-ти клас) ще ви е нужно и имат бусче да събират и "разнасят" децата по домовете. Ние живеем точно зад него, заповядайте в квартала!

# 83
Ехоооо....добро утро и усмихнат ден Hug

Дани,мерси zа кафенцето Peace
.
Мирка,супер,че вече се по спокойни.Винаги е така в началото,трябва време..... Wink

....И аz органиzирам zа Ади следобедна zанималня zа детската градина.Тук в градините децата само от 8.00 ч до 12.30 Shocked и няма следобедна zанималня и все във ваканции са Rolling EyesНаправо не я раzбирам аz таzи система,как да се работи или други zанимания да има човек CryВерно е,че не е беzплатно,ама предпочитам да е цял ден,както е на всякаде по света....та сега на частна zанималня,а там едни тарифи са си сложили Mr. GreenТа и аz съм като Дани на такава вълна в момента LaughingПробвам и да се местя от другия семестър в Университета в БаЗел.....стискайте палци Peace Whistling
Това са новините около мен.....мн целувки и хубав ден....

# 84
dani73 ,от там идвам мила! CrazyПеша,обиколих всички у-ща! Mr. GreenХареса ми това 8-о,там е детето на една приятелка и на една колежка.НО!Не знаят от сега,дали ще има занималня за другата година... ooooh!Иначе самото у-ще много ми хареса!!!Но пък къщата,която сме харесали идва малко далече от там и как ще се водим сутрин пеша?!Не знам,умувам,мисля и все не го измислям!До вас има ли къщи под наем?Ако има,давай телефона на лични и да звъня! Peace
desitta  ,при вас пък още по-зле системата! TiredСтискам палци,знам ,че ще успееш с ученето! Peace
Лек ден на всички!  bouquet

# 85
# 86
# 87
Mr. Green...де сте бе хора newsm78

навън вали и на мен ми е смотано,защото гледах видео клип от празника на розата в К-к Cry...искам и аз newsm45...сега вече ми стана много тъпо #Puppy dog..направо ми иде да Фана първия аероплан и бам у Казанлъшко.....ама завинаги... newsm45...имам такива моменти където ми се иска да си Фана партакешите и да изчезна завинаги от този остров...знам,че е моментно това мое искане ...ама да ви се оплача викам Mr. Green Whistling..вас ник'ви ви няма Rolling Eyes
между другото гледах пак в you tube един клип от моето село....то май е на път да  стане историческа местност Shocked Crazyофффф и то ми липсва Cry

!!!!!да ви питам бре хора Crazy..най -вече ''гурбетчийките'' Mr. Green..вас носталгия не ви ли гони Rolling Eyes...мен ме хваща Sad...не знам на какво се дължи Tired...всичко си е нормално..деца -добре,мъж Heart Eyes-ок,работа Peace..дал Бог Praynig,приятели-малко но качествени Naughty...не ми липсват прятелите,а моят роден град Sad Sad newsm45 newsm45...улиците,магазините,дърветата,зелените площи,въздухът,планината newsm45...аз си мисля,че моята носталгия се дължи на това ,че напуснах моят роден град тогава когато всичко ми беше на 6 Heart Eyes..и не съм се разочаровала от него Thinking..дали  да не се върна и да видя Crazy Mr. Green.....и когато ме  разочарова моето градче да си взема куфарите и пак тук Laughing.....аде стига съм ги плещела Mr. Green...обичам ви,прегръщам ви  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 08 юни 2010, 18:55 от Анче(Галче)

# 88
...Гале,мила,нормално е да има носталгични пориви...особено ако се направи асоциация с детството и спомени от него време...И при мен я има,мила,ама нямаме време да се приберем или по скоро каzано да посетим БГ....сега ни подариха една книга "200 невероятни места" в БГ...олеее колко е красиво само Hug Hug HugОбаче нали си в края на ноември zа 2 дена във Варна...уфффф...наситих се...многоооо ми е далеко всичко там по родните zеми...и манталитет ,и интереси,и всичко е едно объркано и иzкуствено... ThinkingТа така...от кога не си си ходила до Каzанлък?или до Роzино ?

Мацоранки,отивам да приготвям вечеря,че моя Ади е иzморен Tiredот игри и zакачки Crazy

# 89
 newsm52

Анче,  Hug Hug Hug
Моментът със носталгията мисля че е неизбежен дори и за тези, които просто са се преместили само на няколко километра от родното си място newsm78
Според моите самонаблюдения ние по-често тъгуваме за изживени моменти, за които ясно съзнаваме, че няма как да се върнат Sad
Мен примерно като съм тук, понякога ми става тъжно за България, но отида ли си там за повече от 10 дена, почвам да рева за Кипър Rolling Eyes Откачена работа Crazy
От известно време съм си намерила една web-camera, която снима и излъчва в реално време кадри от центъра на моя град и всеки ден хвърлям по едно око какво се случва там Twisted Evil Поне на мен ми действа антиносталгично Laughing
Ако идеята ти харесва, потърси място с камера, което те интересува на този сайт
http://www.webcambg.com

И между другото ме разби с вчерашният дъжд
Цитат
навън вали и на мен ми е смотано
#Crazy

newsm78 Tired Ама верно къде сте се изпокрили всички newsm78 #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт