Примерна схема за захранване- 26

• 31 079
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Amorevole  newsm59 на Алекс!

# 181
Amorelove, честит рожден ден на Алекс!!! Да расте здрав и силен и да слуша много мама  nbirthday

# 182
Amorelove, честита първа годинка на Алекс baloni !!!

# 183
Мами коя част от пилето - бутче или гърди е по подходящо да сваря и пасирам за бебо?
И  с какво е подходящо да се въведат ръж и ечемик? За овеса вече разбрах и ще взема овесената каша на Хип.
Предварително благодаря  bouquet

Amorevole, честит първи рожден ден на Алекс!!!

# 184
Nanito, гърдите са по-подходящи. Ръж въведох с ядки - сварени, пасирани и претрити през цедка, а ечемик - още не съм дала  Peace

# 185
Благодаря за поздравите, момичета!  Hug
Нанито, ръж въведох като Queen L, а ечемик - с ечемичено брашно.

# 186
Amorevole Честит рожден ден на Алекс и от мен bdbaloni
Много ви благодаря за отговорите, милички.
Толкова старание с това захранване и преди малко баткото въведе шоколада. Бясна съм #Cussing out Още първия ден с въвеждането на кашата баткото каза, че ще му даде шоколадче. Уж обясних, че има време, че трябва да се изчака с шоколада, че бебетата се разболяват ако ядат други неща освен каша и т.н. Еее днес успя да ме издебне и да му предложи. Малко шоколадче на Милка дето са опаковани по няколко. Уж бяха разделени. Бебето беше в другата стая, а баткото при мен за да готвя. Тръгна към бебето и аз след него, но от разстояние наблюдавах без да ме усети. Каза му "Ваньо искаш ли шоколадче", но не му даде и се запъти обратно при мен. Беше го почти изял, оставаше му много малко и за секунди му е предложил явно. Не съм видяла, но нямаше следи от шоколад по уста, бузки..Но ми миришеше, и незнам дали просто му е дал или само го е целунал. Питах и каза, че не е, но след това призна, после пак отричаше и незнам. Нищо немога да свърша с тези деца. На цялото пазене успя да се наложи все пак. Но както и да е да не ви занимавам с моите неща повече.

# 187
  • Leeds, UK
Честит рожден ден на малкия Алекс! Да е жив и здрав и много да го слушкате!

Rush, не се притеснявай за шоколада, едва ли е успял да му даде голямо количество, ама го гледай все пак за реакция. Аз ако съм на теб, повече няма да му купя шоколадче на баткото, щом така прави - ще яде за наказание само пресни зеленчуци и плодове!  Grinning

# 188
Rush, стана ми смешно как са те "изработили" малките. И в къщи ситуацията е подобна - нямаме голям избор, освен да обясняваме и пак да обясняваме на големите дечица. Дори да спреш шоколада - може друго да му даде, дори да е полезно - може да е голямо парче... Не се притеснявай - аз в памперса на бебо откривам какво ли не, при това - все неща, които не са предназначени за ядене - малки кончета, веднъж парченце от гумено ластиче, редовно хартийки, а последно - пластмасово парченце лепенка за стълко от онези с анимационните герои... Не знам кога  са попаднали в него - постоянно бебо е под наблюдение и пак ни издебва, а когато се съберат двама - задължително ги надзиравам  да не се получи захранване като вашето, но ... 

# 189
  • София
Здравейте ! Hug
В момента синът ми е на 7,5 м. Захраних като стана на 7м.,по съвет на педиатърката ми, тъй като и двамата с баща му сме с аларгии и тя счита,че е повишен риска към алергия и при него.Иначе се кърмим на поискване.Въвела съм само тиква,картоф и морков до сега.Чета,че новата информация за глутена е да се въведе към 7,5м. Мога ли да го въведа сега като една от първите храни или да въведа още някой зеленчук, оризова каша,няколко плода, месо (както съм чела,че първо е месото ,после глутена) и тогава глутена, което ще стане към 9м.? Изчела съм толкова много за принципите на захранването,ама сега нещо взех да се обърквам... Rolling Eyes Embarassed
Благодаря предварително,момичета! Hug  bouquet

# 190
Предвид риска от алергии може да е подходящо да се консултираш с лекаря кога точно да стане въвеждането му. Всъщност към кои храни сте алергични с таткото и при някой от вас глутена, алерген ли е?

# 191
  • USA
♥Mercurial♥๏̯͡๏) , тук не се препоръчва както ранното захранване с глутен, така и късното. Аз захраних дъщеря ми при навършени 6 месеца, като дадох овесена каша някъде 3 седмици след това. Ако бях на твое място, бих въвела месото и след това овесена каша. Но зависи пак от алергиите , които вие имате Hug

# 192
  • София
Много благодаря за отговорите! Hug
Ние с таткото нямаме хранителни алергии - аз съм със сенна хрема и никелова алергия,а мъжа ми е с уртикария с неустановен произход.
Значи да избързам с въвеждането на месо и веднага след това глутена?
 Hug  bouquet Hug

# 193
Здравейте на всички,

приемате ли нови мами? Видях темичката и се възхитих, първо колко много е изписано по въпроса и второ колко много неща може да се научи от Вас:) даже сега уча нови думички и като майка с първо дете и липса на близки хора около мен, които скоро са минали по този път, за да споделям опит ще разчитам много на Вас и на педиатъра ми. Simple Smile Hug

С две встъпителни думички малката ми Карина е на 3 месеца и половина, кърмехме се около месец, след това почнах да дохранвам и сега сме само на АМ5-6 пъти по 150мл. Моята идея за захранване е след 5 мес да започна с оризова каша и после зеленчук, но малката ми подсказва сякъш от 2 дена, че млякото не й стига не я засища и яде по-често. Възможно ли е да иска да яде твърди храни? Ще изчакам консултацията на 22-ри ще се съветвам с педи, но ако каже да давам ли толкова рано твърда храна или да се вслушам в детето?

Хайде спокойна нощ и до скоро:) Hug

# 194
  • Варна
nanito, определено пилешките гърди са по-добрия избор. Аз захраних с глутеновите храни в малко по-различен ред от препоръчвания: овес -> пшеница -> ечемик -> ръж. Овес дадох с овесена каша на Hipp, пшеница със зърнена каша на Hipp  в бурканче (беше нещо круша с овес и пшеница май), ечемик - с 3-corn на DM, ръж - със 7-зърна на Milupa, (като разбира се преди това съм въвела всички останали неглутенови зърна - царевица, просо и т.н.)
rush, не вярвам да е толкова фатално това с шоколада, едва ли е изял кой знае какво количество. При все че я наблюдавам, дъщеря ми непрекъснато взима някакви неща от пода, които понякога дори не мога да различа какво са и успява да изяде някои от тях...
Mercurial, аз поне не виждам причина да се бърза с тоя глутен. Края на 8мия, началото на 9я месец ми се вижда съвсем нормално.
Susalinda, това че яде по-често не е достатъчно като признак, че е готова за захранване. Моят съвет е да изчакаш поне до 5 навършени месеца.
За признаците и основите за захранването има изписано страшно много, например:
http://karmene.greatnow.com/gotovo.html
http://missby.wordpress.com/2010/03/16/basic-solids/

Общи условия

Активация на акаунт