Раждане в Окръжна болница Пловдив

• 166 016
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 1 815
babyAty, аз родих преди година и 5 месеца точно при него и напълно заставам зад всяка една дума, казана от теб. Така като чета сега ми прави впечатление, че цената се е вдигнала, при мен беше по-малко, но има и друго. Много зависи от кога и колко пъти си била негова пациентка.  На мен лично той ми следи бременността от самото начало и това все пак има значение. В болницата имаше майки, които раждаха при него за втори път. И доколкото си спомням пак се бяха разбрали за такава сума. Но той никога не е  казал искам толкова и толкова. И другото- никога не е казал, че иска пари предварително. Сега като се замисля една позната беше дала на друг лекар пак такава сума , само че един месец преди да роди.

# 1 816
Ееее, най-после, Бейби, хайде честито и от мен Simple Smile. Да сте живи и здрави с беба.  Hug
Относно заплащането на Бачуров, на мен той изрично ми подчерта, че такова даване на пари на ръка е незаконно, два пъти ми го каза Mr. Green и ме остави аз сама да преценя как да процедирам. Разбира се, аз избрах незаконния начин, защото е по-лесен. Но аз се появих при него в последния си месец и човекът беше длъжен да си "върже гащите" дето се вика, все пак не ме познава. Но разговорът така протече, че в никакъв случай не можеш да кажеш, че си иска, още повече, че наистина първо свършва работата, а после е другото.

# 1 817
ама си прибират парите,колкото и да е незаконно smile3507
аз разбирам да ги хвалите,ама без да сте си платили.....

няма значение,моето мнение не е задължително да се покрива с вашето...радвам се че сте доволни Hug
аз снощи реших да отида във ВМИ-то,и съм много доволна,от вниманието де..и за мое страшно учудване никой не ми поиска една стотинка....правиха ми запис,доплер, ехограф ...вагинален преглед ,бяха изключително любезни и ми обърнаха страшно внимание,въпреки че отидох към 18 часа....
все още не съм решила къде да раждам,но в окръжна няма да се върна,категорично!!! не е заради парите,а заради наглото "просене" ... те ще продължават да си искат,докато има кой да им плаща..
няма да коментирам повече темата,леко раждане на всички който им предстой ,където и да сте решили да раждате  Hug
постовете ми не са за да оплюя болницата и да ме нападат майките привърженички,а да се знае истината от бъдещите родилки ,който ще изберат болницата....защото лично аз се подведох доста от тази тема,като взех изказванията ви за чиста монета,...още при първото ми лежане в 5 месец за задържане,се усъмних във всичко написано

# 1 818
И при мен има неща с които не съм съгласна,но съм се хванала на хорото и ще го играя.
Раждах първото си дете във ВМИ.Не мога да кажа че не съм доволна- живи и здрави сме,бързи реакции.Какво трябва да искам?!
Сега просто от началото избрах лекар- по препоръки.За да знам към кого да се обърна,на кого да разчитам,някой който да познава бременността ми от самото начало и знае какво искам и какво не искам да ми се случи.
В която и болница да беше щях да съм там.
Тази тема според мен освен мнение за лекарите трябва да сондира и такива за стаите,храната,изисквания към нас какво да носим и купуваме /както стана ясно/,обслужващ персонал.Така че всичко написано е полезно.
И аз не съм очарована от плащането на такава сума и то за нормално раждане,нито за начина на даване и съм си го казала.НО щом това ще ми помогне да не изживея ужаса от първото ми раждане ще ги дам. Peace
И сега за това купуване на неща от аптеката - как по точно отива родилката с разкритие и болки,ами ако е тръгнала за болницата сама /както за малко да стане при мен/? Искам да знам термометрите взимаме ли си ги обратно?

# 1 819
  • Пловдив
Магдалена георгиева, на всеки му е ясно, че когато отидеш при конкретен доктор и искаш да го ангажираш  ще се наложи "почерпка". Все пак може по сред нощ да го вдигнеш от леглото и той ще дойде да се погрижи за теб. Изрично написах, че почнах да хода при него от 6 месец, не от началото. Даже знам от други мами , че не винаги се съгласява с ангажимент, когато той не е следял цялата бременност. Бих дала и много повече само да знам че има кой да се погрижи за мен и бебето ми в този момент.
Относно ВМИ, бях се спряла на д-р Паскалева, но при нея и прегледа ми струваше двойно - бях й пациентка преди да забременея. Нямам идея дали и срещу какво поема ангажимент за раждане. Моя приятелка беше пациентка на д-р Корсемов, но реши да ражда във ВМИ, без да го ангажира за раждане. При вагинален преглед в 36г.с. от някаква си обучаваща се там, толкова грубо го е направила, че тя до вечерта роди и се наложи малката 17 дни да остане в болницата. Моята приятелка са я оставили около  час сама в предродилна. Когато са я погледнали, след като са се сетили, че има родилка, само след няколко напъна малката се беше родила! Тя сега е бременна пак и казва, че няма да отиде да ражда, без уговорка с доктор. Тя беше много стресирана, ако са се били забавили тя е могла да си роди сама.

# 1 820
  • Точно където трябва
И сега за това купуване на неща от аптеката - как по точно отива родилката с разкритие и болки,ами ако е тръгнала за болницата сама /както за малко да стане при мен/? Искам да знам термометрите взимаме ли си ги обратно?
Два пъти съм лежала там. Един път леко прокървих - биеха ми папаверин и ми написаха рецепта да си купя магнерот. Слезнах до аптеката, нямаше проблем.
Вторият път трябваше да ми предизвикат раждането. Бебка беше починала. Написаха рецепта и мъжат ми трябваше да търси гела.
Принципно ми е чудно защо трябва да си плащаме тези лекарства  newsm78

# 1 821
  • Пловдив
Elliee, много съжалявам, за бебчето ти! Ако ти се пише за това, би ли споделила какво се случи, лекарска грешка ли е, в коя г.с. беше? Само ако ти решиш, съчувствам ти искрено.

# 1 822
  • Пловдив
Честито на babyAty! Дано си се справила вече с проблема с гърдите!

аз разбирам да ги хвалите,ама без да сте си платили.....
Писала съм преди, ще пиша и аз- родих без избор на лекар, без да плащам -получих нормално човешко отношение.
 На мен също ми се наложи да купувам лекарства /мъжа ми ги купи де/- така е защото те не се поемат от здравната каса доколкото разбрах.

# 1 823
  • Точно където трябва
Въпреки че е спам нека го напиша тук. Аз съм ЗА тази болница и следващият път пак ще родя там, ако е казал Бог. Бебчето беше починало в мен. Лекарите, поне в болницата не бяха виновни. Друг е въпроса, че не знам не трябва ли лекарят който те следи да каже примерно: Ако не усетите детски движения еди колко си време се обадете. Или като го виждаш, че по размери на развитието е 2 седмици назад явно има причина за това. А същият този лекар после в болницата да ти каже : Как може 3 дни да не усетите движания и сега да идвате. А пак същият този лекар, когато при друго мое притеснение се обадих и настоявах да отида за да се успокоя, че всичко е наред  да каже : Ми като искате елате.
А лекарят е най-хваленият тук.
Бях в 37 г.с. и бебето ми се развиваше абсолютно нормално и беше здраво.

# 1 824
  • Пловдив
 babyAty , честита ти рожба  Hug и успех с кърменето , в началото е трудно ,но се свиква,после е лесно  Hug
магдалена георгиева , моето мнение няма нищо общо с това,което ти пишеш.Аз много пъти тук съм писала,че съм много доволна от вичко в ОБ. А за пари никой никога не ми е "просил", не съм ангажирала лекар, не съм плащала нито за тонове,нито за ехиграф.Ходила съм в ОБ за преглед посредата на бременността си- имах болки , беше неделя ,отнесоха се много внимателно с мен, не съм плащала нищо.Желая ти леко раждане без значение къде ще е  Peace

# 1 825
  • Пловдив
Момичета, не знам дали е тук мястото да задам въпроса си, но не можах да намеря инфо от скоро. Та, кога гинеколога прави преглед с ръка? Моя позната роди на 01.08 , по пътя към поредната ЖК беше усетила леки болки и при докторката е била с 6 см разкритие. Термина й беше 11.08, а на 27.07 гинеколожката й е направила преглед с ръка, след който е имала кървене.

# 1 826
  • Fort Worth, TX
Момичета, не знам дали е тук мястото да задам въпроса си, но не можах да намеря инфо от скоро. Та, кога гинеколога прави преглед с ръка? Моя позната роди на 01.08 , по пътя към поредната ЖК беше усетила леки болки и при докторката е била с 6 см разкритие. Термина й беше 11.08, а на 27.07 гинеколожката й е направила преглед с ръка, след който е имала кървене.
Мен изобщо не са ми правили такъв преглед.

# 1 827
На мен ми правиха такъв преглед в деня на термина вече да се види какво е положението.И оттам нататък през 1 ден като ходех на тонове  Sick
Преди това никой не ме е докосвал.И при трите ми бременности беше така  Peace

# 1 828
Хубаво е, че я има тази тема! И аз съм се насочила към ОБ, може би Пелев. Някой знае ли как се уговаря ангажимент с него и горе-долу колко струва секцио?

# 1 829
  • plovdiv
Мен ме преглеждаха много пъти в окръжна(Пелев и много пъти Хатър)в 5 месец след което загубих бременността.

Общи условия

Активация на акаунт