Подсъзнанието може всичко 25 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 252 707
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Попаднах на нещо интересно в един друг форум.. копирам само началото, защото то ми е интересно:

"...Отворен и затворен път са термини от концепцията на Димитрий Верищагин. Някакъв военен от руските служби, на когото преди време били възложили задача да разработи система за управление на отделния индивид (включително екип от екстрасенси).
Те го направили, само че се оказало, че системата дава на обикновения индивид свобода и независимост и въобще не отговаря на поръчката, затова проектът бил прекратен. След това той прави някаква залупена школа ДЕИР (абревиатурата от руски означава "По-нататъшно/дальше/ енерго-информационно развитие").

Отворен път е онзи, който сам се случва, без особено усилие от страна на човека, стъпил на него. Човек си казва "Това стана сякаш само, аз въобще не си мръднах задника за това, а някои не могат и да си помислят да им се случи нещо такова". Вървящия по Отворен път никога не среща пречки, всичко се нарежда така, че да му донесе успех и свобода.

Затворен път е онзи път, в който човек трябва да вложи време и енергия, за да постигне това, което иска. Затвореният път се характеризира с това, че хипнотизира човека да тръгне по него. Успехът винаги изглежда твърде привлекателен, за да бъде лесно подминат. Изглежда твърде лесно осъществим и твърде близо, за да не направи човек опит да го достигне.
Но винаги, когато човек тръгне по него, успехът сякаш постоянно се отдалечава. Човек влага време и енеригя, но никога не успява до достигне целта. Постоянно излизат пречки. Постоянно сякаш случайни разминавания в събитията го забавят и винаги не всички елементи си пасват един с друг, за да може човек да успее.

Черни пътища са разновидност на Затворените, които водят до голям крах, в следствие на загуба на много енергия и време, при което е пожънат нулев резултат. Често такива пътища съсипват живота на онзи, който е вървял по тях достатъчно време.

Верищагин представя концепция, която обвързва виждането за Отворени и Затворени пътища в една цялостна система.

Не всеки е способен на всичко, според неговото виждане. Не всеки може да направи каквото си поиска /обществото от неразвити хора има точно обратната поговорка - няма невъзможни неща/. Очевидно живеем в Подреденст - цялата вселена е огромен механизъм от цикличности, който действа на принципа на застъпване на техните обороти.
В следствие интерференцията на оборотите на различните цикличности се ражда представата за нещо, което е потенциално осъществимо. При отсъствие на подобна интерференция, потенциалът на нещото е неосъществим.

Ако един поиска да пресуши океана, друг поиска да изгори гората, а трети иска да наводни сушата, редът в построението ще бъде разрушен. Така за всеки човек има Отворени и Затворени пътища и тази конфигурация, съставена от всичко, що съществува, представлява Законите за подреденост, които поддържат самоорганизирането на действителността.

Въпреки, че всеки човек е способен сам да усети дали върви по Отворен или Затворен път, стига да е достатъчно наясно с усещанията си, Верищагин е разработил механична система за няблюдение и определяне на пътя, по който някой върви.

Той представя пътя като зебра - редица от редуващи се бели и черни линии. Ако нещо се случи на бяла линия, то ще има успех, а ако нещо се случи на черна линия, то ще бъде провал.
Верищагин разделя събитията в живота на човек на 2 - важни и маловажни.

За да бъде изпалзвана тази механична система на проверка, трябва да бъде в сила закона за равновесието - късмет и нещастие, успех и провал, се редуват и винаги са в равновесие помежду си не само в личностен, но и във вселенски план.

/Тук би хискал да добавя своята собствена фраза, че Равновесието не е част от дуалността, а то е закон, действащ само в градивната половина от дуалността. Тоест Равновесието между възход и падение е характерно само за едната част на дуалността. Защото дуалността не е симетрична. Този ми извод произлиза от важното заключение, че градивното винаги е повече от деструктивното - идея, до която не достигнах сам/

Следвайки закона за Равновесието, Верищагин забелязва, че

Отворените пътища се характеризират с това, че всяко маловажно събитие се пада на черна ивица, а всяко важно събитие се пада на бяла ивица. По този начин се постига градивност и Равновесието е в сила, поради редуването на черни и бели ивици.

Затвораните пътища се характеризират с това, че всяко маловажно събитие се пада на бяла ивица, а всяко важно събитие се пада на черна ивица. Човек постоянно има успех в малките неща, което го насърчава да върви напред, но винаги среща провал във важните неща. Законът за Равновесието се запазва, поради редуването на черни и бели ивици, но развитие не се осъществява.

Относно Черните пътища, Верищагин разглежда три вида събития по пътя на човека - маловажни, важни и ключови. Ако броят на ключовите събития на бяла ивица е най-висок, следван от броя на важните събития на бяла ивица, то тогава пътят е Отворен. Ако има някакво нарушение в тази пропорция, пътят е Затворен или Черен. На това няма да се спирам, при любопитство може да бъде открито в шестата му книга от поредицата на ДЕИР. ... "

Източник: http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php/topic,14173.0.html

Поръчах си книга 6, която е Освобождение и ще пиша мнение като я прочета.

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 01:50 от Lilian_V

# 226
  • у дома
Lili, този откъс ме заинтригува, благодаря   bouquet Веднага направих асоциация, че в момента съм хванала една затворена пътека.  ooooh! Затвърдих си усещането на самия й край  hahaha след дъжд качулка.
Нищо, и затворените пътища са полезен опит, стига да са мънички пътечки  Hug

Сигурно колкото повече пътища хващаме и опитваме, толкова по-лесно ще ги разпознаваме кой е отворен и кой затворен... за нас.  newsm78

# 227
Здравейте!

Йо, радвам се, че всичко е минало нормално, и аз имам две операции на гърдата, във вторник мислих за теб и изживявах отново. Бързо възстановяване!  bouquet

Промених мисленето си до някъде, сега съм по-усмихната и спокойна, даже околните го забелязват и получавам комплименти. Обаче все изпадам в противоречия, сега не мога да се настроя да искам материални неща, за здраве или духовно развитие, мога да се моля, да визуализирам, въобще с чиста съвест работя по въпроса и постигам успехи. Когато искам нещо материално се чувствам гузна, от дете ми е внушено, че е най-важно да сме здрави, пък пари колкото да не умрем от глад. Осъзнавам, че едното не пречи на другото, но не мога да го преодолея. Винаги, когато поискам нещо, гузната ми съвест ме спира. Объркана съм, в застой съм, дори утвърждение не мога да си измисля.

Успешен ден на всички!

# 228
  • на брега на морето
Когато искам нещо материално се чувствам гузна, от дете ми е внушено, че е най-важно да сме здрави, пък пари колкото да не умрем от глад. Осъзнавам, че едното не пречи на другото, но не мога да го преодолея. Винаги, когато поискам нещо, гузната ми съвест ме спира. Объркана съм, в застой съм, дори утвърждение не мога да си измисля.

Това е едно от най-лошите неща, на които си била научена. Какво лошо има в парите   33uu

# 229
Струвами се, че това е проблем на много хора. Аз също често изпадам в морални противоречия, когато искам нещо материлано. Винаги в мен се прокрадва гузната съсвест и усещането, че е каприз, при положение, че има много хора, които нямат дори какво да ядат. Но си спомням, че в книгата на Кехоу той беше обърнал специално внимание на това. Когато такава мисъл се появи, си повтарям едни фрази от неговата книга, че вселената гъмжи от изобилие и че е моя отговорност да успея....

# 230
  • Пловдив
ilkiki и аз мисля по същия начин. Що се отнася до утвържденията напоследък и аз се стремя да утвърждавам за пари, но някак не ми идва отвътре и го правя като че ли по задължение. Както си върша нещо и си мисля някакви неща се сещам, че трябва да утвърждавам и започвам. Докато когато имам някакъв здравословен или друг нематериален проблем го правя непрекъснато от само-себе си ми идва. Преди няколко дни сутринта по телевизията чух новата песен на ....? не се спомням името (не съм много музикален човек), но като ми влезе в главата и само тя ми се върти "Съчки събирам, съчки намирам ......." нещо такова. И по едно време ми щракна идеята и без това се чудя какво да утвърждавам и започнах "Парички събирам, парички намирам ..................."  Joy и така в главата ми се завъртя нещо по-полезно  Laughing
Йо сега ти изпращам много положителна енергия и бяла светлина за да се възстановиш бързо  Heart Eyes

# 231
  • на брега на морето
Направете си списък с хубавите неща, които можете да направите с парите - хубава и качествена храна за семейството - нали го обичате, икономични електроуреди - пестите електричество, много книги, възможност за благотворителност - Клюкарникът е пълен с теми за деца, които имат нужда от скъпо лечение, обиколки по света и нашата красива страна, почивки, на които няма да си броите левчетата и да се лишавате от биричка и рибка на плажа, за да имате за вечеря, курсове за децата, семестри в университетите, различни форми на спасителни акции за природата, дарения за училищата на децата и още много. Харесва ли ви да се топите от притеснения за някои плащания? Аз например още не съм изплатила курса на дъщерята и не мога място да си намеря, къде е лошото да имам възможността да се изплатя коректно на хората, които подготвиха детето с отличен професионализъм?

Преосмислете сериозно вижданията си за парите и повече да не чувам такива приказки Hug Работата по изчистването на това е трудна и продължителна, пречките, поставяни от съзнанието са стабилни, но е НАПЪЛНО ВЪЗМОЖНО да бъдат съборени. В момента пиша 21 дни 21 утвърждението Моят доход постоянно расте. Това е една много приятна и полезна техника. Миналата година тук ме посъветваха да направя така и само за 8 дни реших финансов проблем. Успех, момичета, не се предавайте, упорствайте Peace Peace Peace

Преди няколко дни сутринта по телевизията чух новата песен на ....? не се спомням името (не съм много музикален човек), но като ми влезе в главата и само тя ми се върти "Съчки събирам, съчки намирам ......." нещо такова. И по едно време ми щракна идеята и без това се чудя какво да утвърждавам и започнах "Парички събирам, парички намирам ..................."  Joy и така в главата ми се завъртя нещо по-полезно  Laughing

Ето, подсъзнанието ти е помогнало без ти да разбереш това Laughing Луиз Хей казва, че утвържденията могат да се пеят, рецитират. Щом тази форма ти е по сърце - давай Peace
Някъде четох, че когато се написват върху хартия утвържденията имат по-голяма сила. Аз например, когато  пиша, ги изговарям или прошепвам, зависи дали съм сама или наоколо има някой.

# 232
Котьо Тръмп,

от няколко дни се опитвам да намеря тази техника с утвърждението за 21 дни, но линка на първата страница нещо не ме препраща на правилно място...

mamka mimka,

много ми хареса това "Парички събирам, парички намирам ...................", макар че и аз съм крайно немузикална, някак си ме подканва да си го тананикам  Joy

# 233
Lilian_V,това за отворените и затворените пътища ми напомня за пространството на вариантите на Зеланд.Той казва,че ако вървим към нашата цел,целта която ни въудошевлява и ни носи радост тогава нашата душа е щастлива,а  разума протрива доволно ръце и пътищата пред нас са свободни и всичко ни се отдава лесно и приятно,а когато вървим към чужда цел колкото и разумна и смислена да ни се струва всичко изисква много усилия и най често не се получава.Обеснява и за равновесните сили,но и ни учи как да се сравяме с тях в наша полза.Наистина е интересно и най-важното може да се приложи на практика.
ВОДА,защо не пробваш ТЕС за здраве ,щастие и благополучие той е точно за това да промениш отношението си към нещата за които пишеш.Има го на първа страница от Лени.

# 234
Днес си прочетох запазеното копие от писмото до кармичното ръководство от декември месец. Забележителна част от нещата са реалност. Някои са видоизменени, но са развитие в същата посока. Други са станали едно към едно. Кога е датата за това полугодие за написването на новото писмо, някой знае ли?

# 235
  • на брега на морето
Котьо Тръмп,
от няколко дни се опитвам да намеря тази техника с утвърждението за 21 дни, но линка на първата страница нещо не ме препраща на правилно място...

Много е лесно - вземаш тетрадка - малък или голям формат. Съставяш си утвърждението много внимателно дори и да са нужни няколко дни.Има ги в изобилие в книгите на Норбеков и Луиз Хей. Необходимо е да е в сегашно време. В момента, в който го почувстваш, започваш писането в тетрадката. 21 дни, всеки ден 21 пъти. Ако пропуснеш 1 ден започваш отначало. Най-удачното време е сутрин, но може да го пишеш по всяко време на деня. След тази серия може да си дадеш почивка и да започнеш друго утвърждение. А може да направиш втори цикъл със същото. За подобно нещо споменава и Джон Кехоу, само че човекът от примера му го е писал по 15 пъти на ден. Норбеков споменава, че за да се внедри едно положително твърдение трайно (Кехоу твърди същото) е нужен период от 30 до 90 дни в зависимост от емоционалната сила на отделния човек.
Аз ще продължа с втори 21 дневен цикъл без прекъсване.

# 236
Котьо Тръмп, благодаря   bouquet

# 237
Отношението към парите и материалните придобивки е поколенчески проблем. И според мен е свързан със самооценката най-вече. При мен финансовата ситуация се промени след работа върху себевъзприятието. Извадих всички свои страхове и негативни нагласи и къде с утвърждения, къде с чужда помощ ги отстранявах един по един. Бавно става, но резултатите са бетон Simple Smile

# 238
  • на брега на морето
Котьо Тръмп, благодаря   bouquet

Hug

46. ВСИЧКО, ДО КОЕТО СЕ ДОКОСНА, СЕ ПРЕВРЪЩА В УСПЕХ

Винаги можем да избираме между бедняшкото мислене и мисленето за благополучие. Когато мислите ни са за недоимък и ограничения, това ни се случва в живота. Няма начин да просперирате, ако мисленето ви е бедняшко. За да успявате, трябва постоянно да мислите за напредък и изобилие.
УТВЪРЖДЕНИЕ: В този момент аз си създавам ново съзнание за успех. Знам, че мога да успея точно толкова, колкото реша. Включвам се в кръга на Победителите. навсякъде за мен има златни възможности. Към мен се стича благополучие.

47. АЗ СЪМ ОТКРИТ И ВЪЗПРИЕМЧИВ ЗА НОВИ ИЗТОЧНИЦИ НА ДОХОДИ

Когато сме отворени и възприемчиви, Животът намира много начини да ни донесе доходи. Като знаем и утвърждаваме, че заслужаваме всякакви блага, безкрайният източник отваря нови притоци. Често ограничаваме благоденствието си, като вярваме, че сме свързани с някакъв определен доход и доста ограничени идеи. Отварянето на съзнанието отваря небесните прозорци.
УТВЪРЖДЕНИЕ: Получавам блага от очаквани и неочаквани източници. Аз съм същество, което не знае ограничения. Получавам от безграничен извор в неограничено количество. благословена съм с повече, отколкото в най-невероятните ми сънища

# 239
Благодаря ви   bouquet

От днес почвам техниката с писането 21 пъти, само да си харесам утвърждение, мисля, че по-кратко ще свърши по-добра работа при мен. Ще разуча и ТЕС(досега не съм чела по въпроса, но съм отворена за всичко)

Общи условия

Активация на акаунт