МАЙ-чето не спира да играе а мама за студена бира си мечтае!

• 27 056
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Промъквам се на бързо, че приспахме малкия сравнително рано и реших да ви драсна няколко реда набързо.
Честити ходещи крачета на Ицко - уверено да стъпва, а скоро и да тича така!!!
Надеждата -  newsm10 и от нас с Петьо!
За пишлето - ние го забелихме към 6я месец на малкия на 3 пъти при смяната на педиатърката ни , че първата не й беше дошло на ума изобщо, пък и аз не съм питала. Сега гледам че пак му се е сраснало леко и не мога да го отлепя докрай- явно при последното забелване не се е получило напълно и сега трябва да го водим пак. За обезболяване ползваме Лидокаин Актавис - изписа ни го педиатърката и добре му успокояваше иначе явно ужасната болка, ако съдя по изплаканите сълзи и 1-2 вечери безсънието след всяка процедура.
За памперсите - ползвах в началото Хъгис , но ми се видяха  много груби, а и много ми пропускаха, и ги смених с Кан бебе(от тях бях много доволна) - това за първите 2-3 месеца. После пробвах Памперс и Пуфис - еднакво мекички и попиващи, но Памперса ми се струва че не са много удачни с този гел дето му намирам по дупето, а и на няколко пъти му се намокри бодито под самата пелена, така че тях ги ползвам с резерви- предпочитам си Пуфиса . Пробвах и Молфикс но ми се видяха по-груби от Пуфиса и пак се върнах към тях. Единствено те помогнаха да се отърва от нощното пишкане, когато малкия изпиваше по повече от 500мл на вечер мляко (розовите ползвам за нощни а зелените за през деня). Либеро така и не опитах- стигнах до извода че така или иначе съм си харесала вече, какво да експериментирам повече. Иначе от Памперс сме на 11-25кг (макар че сме още към 10кг, а от Пуфиса - зелен 9-18 и розов 11-25кг.
Чета за някакви опасни стълби си разправяте - как се радвам че не сме се сблъскали с тях още, а  на вас браво че срещите са минали без сериозни травми и мъниците са се отървали само с неприятното преживяване.
Ние обезопасихме вкъщи няколко опасни ъгли и шкафове, ама Петьо напоследък се удря във всевъзможни безопасни наглед места и вече незнам какво да обезопасявам и си караме на късмет и широко отворените ми очи, макар че вече щъка съвсем сам и не търпи ограничаване на възможните дейности и на позволените за пипане предмети. Тръшка се вече съвсем съзнателно с цел налагане , даже днес ми легна на земята по подобен повод (при това между 5 и 10пъти общо за деня) - направо ми къса нервите с тия инати, чак не могада се спра да го навиквам напоследък, чак имам чувството чесамо това правя. Иначе все така не спи добре през ноща и си яде редовно 2 нощни манджи, при това настоятелно си ги търси. Сега вади кътници и ужаса с нервите и недоспиването продължава.
Аз не смогвам с нищо напоследък и затова изостана и включването ми в темичките ни,  но си признавам че не мога да зафтасам. Пък и едни здравословни проблеми ме тресат - вече втори месец, при това от едното нищо се почнаха, ама имало да минава. Ще чета назад ако остане време- за темите  по които няма да се включа ме извинете. Нещо не ми се и пише напоследък ама нещо ми дойде вдъхновение днес - ако съм се пооляла четете по диагонал да не ви стане досадно!  hahaha

# 646
  • София
Промъквам се на бързо, че приспахме малкия сравнително рано и реших да ви драсна няколко реда набързо.

Милата Hug

Бтл, нали знаете за ваксините на Памперс? Ние още преди това ги бяхме почнали, но останах много доволна bowuu Тате погрешка ни е взел сега памперс-гащи..Ужас! Да, нямат лепенки и ако дребното ги разлепяше щях да ги вземам, ама като се накъка това ще му омаже и краката до долу ако го сваля така Sick Та днес и двамата с мъжо се оказахме напълно поотделно с идеата да ги режем Crazy
А като викам тате..  smile3505 Наскоро е изключително разбран и досетлив даже и вкъщи царят мир, спокойствие и колегиалност.. Даже и кекс..и кекс... smile3520 Mr. Green

# 647
  • София/Варна
Бебс, памперс-гащите се свалят като се късат отстрани - има си слаби места.

# 648
Стаситкееее, внимание, внимание с тези локви. ПОне не си отивала на среща с гадже, че аз така, от вълнение, паднах във шадравана в Плевен, та отидох мокра-мокра. То и тениската ми прозираше, момчето доволно остана)  Laughing От една страна понякога ми е тъжно, че тук нямаме толкова голямо семейство и рода, но понякога ми е радостно. Особено като прочетох за това мъничко кръщене. 50 човека - то нашата сватба беше с 5 човека, заедно с мен и мъжът ми  Laughing
Таня, честити ви ходещи краченца.
delilah_qk - и Александър е така понякога - тръшка се, ляга на земята, ужас. Днес легна на земята в чакалнята при доктора, уж да реве и да се тръшка, но като видя лампите, малеее, то едно пляскане, едно смеене, голям кеф.
И му растат кътници и е един странен, ръката му все в устата, все си мрънка нещо. Ще му пораснат де, с това се успокоявам.
Закарах мъжа на летището и сега 3 дни спокойствие - наготвила съм, изпрала съм, остава една прахосмукачка да пусна и това е.
nadejdata - ще пишем май в една тема с теб. Честито. Другият понеделник съм на екограф, но поне кръвен тест ми пуснаха този път, който показа -  EFP (не точно така де, но вие ме разбрахте).
Ми това е от мен.

# 649
  • Русе
Ей, да пишете по-малко че нямате изчитане  Heart Eyes

Австралия, и на теб стис на палци  fingerscrossed
Честито ходещи краченца на Лили!
Стас, пази гу туй задното  Mr. Green Шъ му развалиш формата с туй падане  Joy

Уф, няма да обяснявам как са се метнали децата отгоре ми и аз се мъча да пиша. Гого е седнал на клавиатурата и повече трия от колкото пиша а големия се е метнал на гърба ми и ме души. Шъ ги избия  Mr. Green
Иначе няма с ко да се пофаля. Растат зъби, бачкам, уча и по голямото крещя. Идилия  Heart Eyes

# 650
  • София
Честитоо smile3501  bouquet

# 651
  • софия
Кате,стискам здраво да знаеш! fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Много студ брахме днес,докато отидохме за манджата. coldИмам чувството,че есен идва,а не лято. newsm78

# 652
  • Русе
Кате, стиснати палци и от мен!  Hug

Таня, честита ти проходила девойка! Само по хубави места да стъпва!

Мигле, как е Божко след ваксината?

Стасита, направо изби рибата тази тема! Пропуснала съм я. Снощи я четох късно, и не вървеше да се хиля звучно, та само се тресях тихичко и ми текоха сълзите  Laughing!

Като чета за проблемите покрай никнещи зъби, направо ме хваща страх! Както се очаква при нас да се изсипят наведнъж..., не ми се мисли.
Дано скоро да се успокоят мъниците!  Hug

И в Русе се излива дъжд. Ние утре отиваме на море  Twisted Evil! В наша чест сигурно камъни ще падат.

Спокоен ден на всички!

# 653
  • София/Варна
Пепе, да те успокоя - Елица изкара 3 зъба в рамките на една седмица. Намали наполовина твърдата храна, започна да спи само веднъж дневно и е малко кисела. Но сукането много подобрява настроението и почти не ги усетихме тия зъби. Сега чакаме четвъртия резец горе, както и два кътника отдолу, надявам се да не я мъчат много.

# 654
  • София
Кате, честито мила!
Честити ходещи крачета на Лиленцето!
Пепи, през юли ще идваме в Русе и непременно ще се обадя!
Момичета, много ви благодаря за хубавите думи за Яна, много мило ми стана!

# 655
Еха, колко нови бременелки. Да сте ни живи и здрави момичета. Лека и безпроблемна бременност Hug
Аз скоро не бих се пробвала. И сега откачам, а с две..... Crazy
Днес най-накрая успях да подам заявления за нови документи след като премихан през хиляди перипетии ама така сме в България - защо да ни е лесно, като може да е трудно Laughing
Най-накрая и моята дъщеря разбра как се пази равновесие , така че и на нас ни чака прощапулник. Остава и падането да овладеем Laughing
Пепе, весело изкарване Wink
Еднократната помощ мисля, че беше до 2-рата година
http://www.lawsbg.com/proceduri/1053-pomosht-rajdane-dete.html

# 656
  • вече Пловдив
Браво, момичета, все повече ставате смелите мами! Стискам палци на Надеждата и Кати, дано всичко е наред! Hug Praynig Hug (Малачика, и аз не се навивам на второ на този етап!)
Честити ходещи крачета на тези, които съм пропуснала - все напред и нагоре да ги водят!
Днес в най-големия вятър, Бела се пусна да ходи. Измина сама 7-8 крачки и се обърна да ме търси, защото се усети, че не я държа за ръка  hahaha Дано да проходи вече сериозно, че 3-и месец се държим за пръстче...

# 657
Здравейте мацки  Hug
Аз писах,писах 2 часа и почти бях накрая когато ми изгасна компа  #Cussing out
Извинете,но не ми се пише пак  Rolling Eyes
Честито на всички проходили,да стъпват стабилно и много уверено в живота!
Честити годишнини на Маева и Роси,дъъълги години да празнувате!
Малачика,пиши ми лично кога искаш да дойде мъж ти за снимките!
Стаситке,чул те Господ за Влади  Hug Дано на Евгени бързичко да му минава! Heart Eyes
Весело изкарване на всички тръгнали на моренце!
Смешко,ние сме на Памперс 4,нямаме пропускане!А за случката с лакътя и Ицко  Hug
Стиснати палци и от мен на Надеждата и Катя! Praynig
Имаме хрема и е ад.Аз пак на зъби го отдавам,но дали е така незнам  Thinking Вече имаме един кътник и втори е на път,първия много го мъчи,но този направо го разби! Сега е с 9 зъба,незнам дали ще издържа докато излязат всичките  Crazy
Чета и за обриви пишете,и Влади се беше обринал,но при него беше от жегата и вече е без  Peace
Исках и още да пиша,но лягам докато спи дечко понеже снощи почти не съм спала.
 Hug на всички!

# 658
malachika, много хубав линк си сложила...  Simple Smile Ми там е написано за еднократната помощ че е до 3 години  Crazy

5. Вътрешен ход на административната услуга

Правото да бъде получена еднократна помощ възниква от датата на раждане на детето, освен ако то е оставено за отглеждане в специализирана институция за деца към датата на подаването на декларацията. Тази помощ може да бъде поискана в 3-годишен срок, който тече от края на месеца, през който е родено детето.

Заявените семейни помощи се отпускат от дирекция "Социално подпомагане", която предприема необходимите правни действия в тази насока въз основа на заповед, издадена от нейния директор. Заповедта се довежда до знанието на правоимащите лица със съобщение, облечено в писмена форма, в 7-дневен срок от нейното постановяване.

Дано и при Katilias този път да се случат нещата  newsm10

Браво на Бела и тя е проходила и скоро ще бъде стабилна в ходенето!  smile3539

# 659
Тихо честито на nadejdata и katilias newsm10
Ако имах малко помощ отнякъде, веднага раждах още едно Mr. Green И без това искам две,пък не съм първа младост..Ама свеки, като й подхвърлих идеята, ме отрезви с окуражителните думи- "Ти хубо го мислиш, но майка ти е доста далече, а аз знаеш съм прекалено заета,за да гледам внуци Crazy" Няма да влизам в подробности  колко е заета...  Mr. Green
Честито и на проходилите малки човечета- Ицко и Бела Hug Да крачат смело напред и да не се страхуват от нищо  bouquet
Честито и на всички останали,които са имали или имат поводи за почерпка newsm51..да не посочвам,че най-вероятно ще пропусна някого Embarassed
Аз по-каръшка седмица не съм имала ..не знам от кога Whistling..Вече очаквам да се случи какво ли не и вероятно няма и да се учудя Crossing Arms
Иначе Криси е добре (като изключим ,че от зор да прохожда си разби устата за n- ти път, обели едното коляно и т.н), днес му биха ваксината, не се впечатли особено, последните няколко пъти така се забавлява в лекарския кабинет,че почвам да се притеснявам Mr. Green После отскочихме до Метро, след това до два-три магазина за още нещо и на финала се усетихме,че детето е яло за последно към 13ч. и благополучно в 18ч. кацнахме в нас ooooh!
Блазе им на всички,които са били и ли тръгват към морето... аз искам,но чак на 01.08..до тогава ще си седим май в Софето,защото колата така се е счупила,че цяла седмица се мъчат да я поправят и не могат да намерят причината за повредата newsm78 .Междувременно се смениха сумати неща по нея и сумата така набъбна,че мисля скоро да я обявя за безценна #Cussing out
П.с От няколко месеца два кътника се мъчат да пробият, съответно малкия по този повод е меко казано нетърпим в последно време..на финала има развитие-днес на прегледа се видя,че е тръгнал и трети...Честито,както се казва hahaha

Общи условия

Активация на акаунт