1-ви юни ще посрещнат, засмяните АПРИЛчета за първи път - 2

• 28 989
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здрасти банда! Hug
Днес успях да изляза по-рано, че голяма жега, даже и на сянка не ми се стои. Как се организирах и аз не знам. Rolling Eyes

За режима на спане-моят маймунчо след всяко хранене будува по малко /ако не е заспал на гърдата, разбира се, защото продължава да го прави Crazy/ и веднага откъртва за час-два. Навън спи много малко, само се оглежда и дебне някой да го закача/ винаги има кой Wink/ и после вкъщи си отспива хубаво. Та спи си доста все още, но график нямаме.
gest, то е индивидуално, знаеш, но в една моя книжка пише общо сън-15-18 часа/ като дневен е 8-9 часа/. Дребният, например, е много по-поспалив от кака си. Peace

За столчето и кошницата-двете деца са отстрани до вратите, аз по средата между тях. Добре, че отслабнах, иначе нямаше да се събираме така. Sunglasses Но хич не ми е комфортно. На по дълъг път ще се схвана със сигурност.  Confused

За залъгалките-само на Нук ползваме, на Авент не ги хареса. Друг е въпроса, че постоянно си лапа юмручетата и само се боря с него-той юмруче, аз бибка. Хич не ми се иска да свиква да си смуче пръстите. Дано е временно. Бибката я признава само ако много му се спи вече и няма накъде. А доскоро много си я обичаше.

За цвета на очичките-още сме синеоки, ама сигурно ще му станат кафяви впоследствие. Каката ни беше с теменужен цвят очи до 6-7 месец, но после и станаха кафяви.

deni1971 и ние сме с Бактробан на крем.

milli vanilli, сигурна ли си, че е млечница? Ако е сигурно-явно затова се дърпа. А ти имаш нужда от почивка наистина.

Звездичка, на нашата кака бебешкия пубертет мина към 3г и половина, но тя го караше сравнително леко. А и при всяко детенце е различно. Ще мине и ние сме били така с "не", "няма", "не искам" и т.н. Crazy

naidy, аз винаги си имам малко изцедена кърма в хладилника и слагам капките вътре /като даде признаци, че ще папка я затоплям малко и готово/, но аз ги сипвам в една лъжичка, а не в 10-15мл. Верно е малко сложно, ама става. Кофти ако храниш навън-няма как да стане. А и аз му давам само 2-3 пъти дневно, когато е по-неспокоен. Иначе с Колийф при нас положението е много по-добре по време на хранене. Няма го това дърпане и опъване. Peace

Myriam, ние вече сме по боди с къс ръкав. Party

Подкрепям Elichka_mama! Гушкайте дребосите, няма да свикнат. Ей, сега искам да гушкам каката, ама тя ми бяга. Докато са дребни да ги гушкаме колкото можем повече, че наистина много бързо растат. Peace

Ех, страхотни бебочета има в албумчето. И аз ще кача някоя снимчица, че съм пропуснала.

Спокоен ден на всички и много усмихнати бебоци! baby_neutral

# 421
Здравейте и от нас. Hug
Днес направихме голяма разходка,а при нас са едни баирии и докато издрапам с количката.... все едно изкачвам Еверест, дано да има файда Simple Smile
Престраших се за първи път да кърмя навън, бях се обърнала с гръб, а от другата страна сложих количката да се прикрия.... минавайки една бабичка застана над мен да гледа   #Cussing out , егати хората...... И ние навън сме  с късо ръкавче и роклички.

За пътуването с две деца- двамата са до прозорците, а аз посредата (малкия  пътува на седалка, иначе двете столчета и моята ду....  Mr. Green няма как да се съберем)

Залъгалка- ползваме на Авент.

За жалост бебешкия пубертет нашия батко го кара доста в тежка форма и от време на време го пращам командировка при бабите, за да ми отпочине главата, ей ако и малката е с такъв магарешки инат ще хващам гората..... поне при нас е близо. Crazy

Да споделя с вас, понеже бебка ми е с много суха и проблемна кожа откакто започнах да ползвам продуктите на Spirig (Балмандол-олио за вана и Ексципиал- за мазане на лицето и тялото) направо се родихме....

# 422
Привет банда Hug.
Днес нямам време да ви чета, сори, но утре ще наваксам. Минавам само да ви почерпя за здравето на Бианка, прави 1 месец. Това е тортата която направих по този повод. bowuu
http://www.facebook.com/album.php?aid=50948&id=1615810602&am … amp;id=1615810602

# 423
  bouquetЧестита месечинка! А тортата е ...амммммммм  chef Край с диетата ми Embarassed

# 424
Привет и от мен!!!

Дивоган мерси че си се сетила за мен, много мило  Hug Hug Hug
Тук съм, чета  но ме е хванал мързелът да пиша, но ти ме провокира.

Около нас нещата са наред. Горе долу - имаме си бактерийки в носа и капя Тобрекс ама не виждам ефект с хъркането.
Пъпките  по лицето се заличиха но кожата ни е много суха и груба и купих кремчена Себамед та дано да оправим малката муцунка
Имаме крусти по главата и мажа със зехтин, една част се махнаха но това е от три дни само.

Акаме на три дни, слагам биогая, но и дохранвам с равни части фризолак и фризовом, но не на всяко хранене, предимн следобед. Расте гугутката, гука смее се, радва се на активната гимнастика,

Залъгалка приемаме на канпол обикноовена каучокова другите ги плюем като тапа...

Аз се сдобих с възпален нерв на таза и едва ходя, не мога да пия нищо само витамини Б и парацетамол ама днес разбрах че НУрофена не се отделя в кърмата. Иначе мазах с диклак, не е противопоказно но все пак не прекалявам, но няма ефект,. и си ходя схваната, не мога да правя дълги разходки  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Бебка има подуто лимфно възелче зад едното ушенце, казаха че е от носа или хематомчето по рождение, но не съм се притеснила много защото май е често срещано при двумесечните бебета.

Бебка вече се насука, иска още ама мама не пуска, ще давам добавката; Целувки от мен...

Дивоган специално   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 425
  • Бургас
naidy, колийф давам 5 пъти по 4 или 3 капки, а еспумизан 2 пъти по 10 капки.  Peace

# 426
Ето ме и мен  Hug
За залъгалките, мойта мома не ги харесва много, и като че ли най- и харесва на Нук каучукова.

За акането, при нас е много често. Сега е 2 следобед и вече е акала 4 пъти  Crazy

Биби, според мен Леа прилича изцяло на теб. Цвети е копие на татко си, а  Плами незнам на кой newsm78

Пубертета при нашия батко настъпи на 3 и продължава да го тресе една година. Незнам кога ще мине, но на моменти е ужасен. Всичко е не, не искам, аз мога, аз сам, ти не знаеш как - само аз знам как...Всичко наопаки горе долу. Изисква се голямо търпение да се справям с него, и се случва да се скрия в банята за да се успокоя  Laughing

Аз също съм съгласна с това,че не можеш да разглезиш бебе. Те имат нужда да ги гушкаш, да им говориш, да им четеш книжки, дори и да не разбират на този етап. Аз чета на Нико книги от както беше на 1 месец и до ден днешен обожава книжките. Бебетата имат нужда от много топлина и обич, внимание. Единственото нещо, което правя различно с дъщеря ми е, че ня я приспивам на ръце  Peace. Не я оставям да се дере, гушкам,люшкам, но пак я връщам обратно в леглото. Оставям я полузаспала, но никога дълбоко заспала. След това,което беше със синът ми, изчетох много книги за спането и затова ви съветвам да не приспивате бебетата на ръце. Това им става навик за доста време...При нас беше 2 години...

За столчетата, децата седят отзад, а аз най-често карам или се возя на предната седалка. Имам огледало  с което виждам малката, защото е в обратна посока на движението. Или пък питам Нико "бебето спи ли". А той последния път ми вика "не мами, не спи, тресе бузки" Joy

За режим, нямаме точно на определен час, но я следя непрекъснато за сигнали. Ако е била будна близо 2 часа и вече не и е интересно наоколо, ако гледа настрани някакси и не се концентрира, ако започне да се прозява и да мрънка, веднага я слагам в леглото. Тя си показва като не и се спи, започва да се ядосва и я вдигам. Обаче ако изпусна момента да я хвана преди да се пренавие-става лошо. Дере се все едно е края на света  Grinning. Иначе Лили спи най-добре между 12 и 4 следобяд. Останалото спане през деня е по-кратичко. Вечер я слагам да спи между 7 и 8.Ритуала е един и същ - баня,кърмене и в кревата.

# 427
WinnieThePooh, стана ми интересно това, което казваш за приспиването. Аз досега винаги съм приспивала с кърмене или с возене с количката. Каката я кърмех съвсем до скоро и така заспиваше, сега като не суче пак заспива много лесно, като и разказвам нещо.  Засега бебето също го приспивам с кърмене или гушнато в мен, макар и много рядко се е случвало да заспива и както си лежи в креватчето, но като цяло не иска да заспива като е будна в креватчето, като гледам и този път ще се приспиваме с кърмене или с количката. В тази връзка, кажи според това, което си чела, какво ти е мнението за приспиването с кърмене?

# 428
Здравейте от мен !Ние сме добре ,гледаме се и май нямаме вече колики ,но сега пък нов рев - вечер след къпане не ще да яде и се скъсва от рев ,иска само да се гушка и да го разнасям насам наъам...започна да се наяжда за 5 минути ,повече не ще и един рев удра...гледа жално и много по-странно реве Laughing
Оооф,утре сме на ваксинация ,та стискайте палци да мине добре  Praynig
Спокойна нощ на всички Praynig

# 429
Здравейте.Не съм чела и писала от цяла вечност.
Имаме ужасни колики. Давах Био Гая, после Колийф.От Колифа положението стана по зле.Сякаш от дълбините ги вадеше газовете тия пусти капки.Върнах се на Био Гаята и засега удържаме фронта.Дано да минат скоро тия колики, че ужас.Нито мога да се наспя нито нищо ooooh!
За повръщането и рефлукса ме накарахте да се замисля.Моете бебе често връща, но понякога си мисля че аз съм виновна защото не го чакам да се уригне.
Вашите бебета винаги ли се уригват.
Моля споделете повече за повръщавено и рефлукса.Има ли бебета които въобще не повръщат.Не мога да се ириентирам при нас нормално ли е това.
Ако не се уригне и започна да сменям памперс или при по леко размърдване и подрусване при преобличане и т.н почти винаги връща храна - къде рядко, къде пресечено.
Не знам нормално ли е  Rolling Eyes.
За детския Гастроентеролог - да питам Еличка Мама - при кого ходихте там Rolling Eyes.И бебето ти много ли повръщаше, при всяко хранене ли?Въобще какво те насочи натам.Само повръщането ли или имаше и други призначи.Моля те опиши това повръщане - колко голямо петно се получава, при всяко хранене ли повръща, пресечено ли повръща и т.н
За слъзните каналчета да питам Tabu - кое те насочи да мислиш за запушено слъзно каналче.Питам понеже на моето бебе едното оченце сълци и образува секрет.Капахме капки Тобрекс, но едното оченце така и не се оправи от тях.Взела съм направление за детски офталмолог да видим.И защо майката не може да присъства на манипулацията Rolling Eyes.Ужасно е това да си оставиш детенцето Sad
Още щях да пиша....................но ме викат пак.Без режим сме и вече от умора едва гледам.
Ох размина се.....спи още.
Та исках да питам вашете бебета кихат ли още .Моето киха още от болницата и понякога покашля CryВкарах се във филми пова покашляне като от задавяне да не е от рефлукса Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 00:41 от Хъни - Бъни

# 430
В тази връзка, кажи според това, което си чела, какво ти е мнението за приспиването с кърмене?
Кърмя за втори път и при първия приспивах баткото на гърда. За мен беше много приятно, за него също и така се приспивахме. Обачееее, свикна си така детето и при всяко будене нощем, аз го кърмех. Когато го болеше пък корема, все на ръце го друсах. И така като почнаха зъбите, будеше се нощем и "очакваше" да го кърмя за да се успокои и заспи. Имало е нощи в които по 7 пъти съм го слагала на гърда. Никога не се научи да заспива сам, до ден днешен лягам с него на леглото и той заспива. Естествено не го люшкам,нито кърмя, а само го гушкам  Mr. Green
Сега различното е, че при кърмене, когато видя че е готова, тоест спира да гълта и само ме ползва за биберон, когато очите и се затварят, но не е заспала, слагам я в леглото. Тя започва да пипа ръчичките си и заспива.
Според книгата,която чета, бебетата трябва да научат сами да се успокояват, и биберона, гърдата и люшкането няма да им помогнат да се научат сами. Така ще им бъде трудно сами да заспиват и ще очакват нашата помощ при всяко събуждане.

Хъни - Бъни , аз споменах във форума,че Лилия има такъв рефлукс без повръщане. Нарича се "тих рефлукс" буквално преведено. Ако хълца често след ядене, ако се дави сякаш има нещо гадно в устата и преглъща, прави кисели физиономии. Ако не иска да лежи хоризнотално и предпочита да е под наклон. Горе долу това са симптомите. Препоръчва се спане под наклон 30 градуса. Има и лекарства. На нас ни изписаха Ранитидин и се чувства много добре. Иначе рефлукса е като коликите, изчезва с времето  Peace
За слъзните канали, и това чудо го имахме. В началото приличаше на конюктивит,излизаше и нещо гадно жълтеникаво от очите и ставаше после твърдо като гурели. После от капките и мина този секрет, обаче си остана сълзенето и аз започнах с масажите,всеки ден докато я кърмя го правех. Значи разтриваш горе межу носа и окото, натискаш силно с показалеца от носа към окото надолу в посока на долния клепач. Незнам дали го обясних добре.  ooooh! Промивки с лайка също много помогнаха  Peace

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 01:13 от WinnieThePooh

# 431
Здравейте, мили мамчета! И ние напоследък сме все навън, нямам много време да пиша  Hug иначе сме добре, мерих малкия контролно за около месец е наддал близо 1500грама, другата седмица сме на консултация да видим доки какво ще каже  Twisted Evil
И ние нямаме режим, през нощта спи доста, с 2 паузи от 4-5 часа, но през деня яде на 2-2.3 часа, а сутрин и вечер и на час понякога  Crazy забелязвам, че понякога наистина суче само за успокоение по малко, друг път е зверски гладен след по-малко от 2 часа Laughing
За гушкането - напълно подкрепям Еличка мама, гушкайте бебчетата, те имат нужда от мама  Heart Eyes
Хъни - Бъни, дано отминават вече коликите и при вас, нашите разредиха, вече не са всяка вечер  Peace
за уригването - не винаги, особено нощем не се уригва, понякога го сложа да легне и след малко пак го надигам и тогава се получава  Hug
за очичките - и нашето едното оченце има още секрет, особено като плаче се събира, но нашата доки каза, че засега ще изчакаме да отмине, да продължавам с масажчетата, нямало повод за притеснение Rolling Eyes
Данче, стискаме палци за ваксинацията, ние сме другата седмица и отсега ми е свито сърцето  Hug Praynig
за столчетата - двете отстрани, аз посредата, но ние сме с ван  Peace
за залъгалката - имам една на биби, други засега не съм пробвала, но тази от няколко дни влиза в употреба понякога  Twisted Evil но и юмручетата влизат в употреба, да видим .,..... все пак залъгалката е по-добре от пръстче  Mr. Green Hug
pinzi, оправяй се, бебка също с това лимфно възелче, консултирай се с доки  Hug

Ами това от мен, отивам да полегна, че към 3 съм на повикване  Mr. Green Лека нощ!!!

# 432
  • София
Здравейте.Не съм чела и писала от цяла вечност.
Имаме ужасни колики. Давах Био Гая, после Колийф.От Колифа положението стана по зле.Сякаш от дълбините ги вадеше газовете тия пусти капки.Върнах се на Био Гаята и засега удържаме фронта.Дано да минат скоро тия колики, че ужас.Нито мога да се наспя нито нищо ooooh!
опитай  био гая + инфакол ( вече се продава и в нашите аптеки - аз го взимам от аптека Ремедиум Сф.- 6 лв+) определено при нас действа ... а да кажа , че варя вода с копър ( не чай , а копър обикновен) и тази вода правя АМ.
пробвай , поне няма да навреди ако не помогне!

# 433

За слъзните каналчета да питам Tabu - кое те насочи да мислиш за запушено слъзно каналче.Питам понеже на моето бебе едното оченце сълци и образува секрет.Капахме капки Тобрекс, но едното оченце така и не се оправи от тях.Взела съм направление за детски офталмолог да видим.И защо майката не може да присъства на манипулацията Rolling Eyes.Ужасно е това да си оставиш детенцето Sad
Влизам набързо да отговоря на Хъни-Бъни,
Педиатърката на първата консултация ни прати на офталмолог, той предположи, че е от хремата, предписа капки+масаж. На втората консултация очичките му бяха още по-зле, вече не само секретираха, сълзяха обилно и клепачите се зачервяваха и подуваха. Отново на детски офталмолог и той вече не препрати на консултация при лекар от детска очна микрохирургическа клиника. Той потвърди, че трябва да се пробият щом лечението и масажите два месеца не са помогнали, дори се е влошило положението. А относно пускането, не знам защо. Все пак е тип операционна, може от стерилни съображения. А и де да ме знаят, като започне да плаче може да взема да припадна или да набуча тях с иглите....
Дописвам, обясниха ми, че при повечето бебета слъзните каналчета се отварят при първото проплакване. На тези, които не се, помагат масаж и капки. Има такива като Борис, на които и това не помага Simple Smile. Едва ли и вие ще сте от тях.
Исках да пиша, но по-късничко.

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 08:43 от tabu

# 434
Добро утро момичета аааааааааах и вчера не можах да стана милионер  Cryтуи тото не ще да ме улучва  Crazy
Абе вие започнахте ли с пишлетата? Аз от 10 дена го дърпам и главичката успешно се показва, ама докога ще трябва да продължавам, мамите с опит да споделят.Тенкс и да ходите по сянките еиииииии Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт