1-ви юни ще посрещнат, засмяните АПРИЛчета за първи път - 2

• 28 971
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Та исках да питам вашете бебета кихат ли още .Моето киха още от болницата и понякога покашля CryВкарах се във филми пова покашляне като от задавяне да не е от рефлукса Rolling Eyes
Дааа, киха още  Peace А за кашлянето, моето бебе ако го чуете .............. всеки път като се размрънка и като се пъне да реве вече се дави от кашляне. Варненките всички му се смяха как се наема да реве, та чак кашля. И това още преди да е надул свирката.  Mr. Green А аз си мислех, че всички бебета така правят  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

И нас вчера ни извикаха да ни бият хепатитната ваксина. Предупреди ме педиатърката, че ще го заболи, защото била мускулна инжекция, нооооо ................... така изпищя, мами, направо ми разкъса сърцето. Никога не съм го чувала така да пищи от болка.  Cry Cry Cry Беше за много кратко и точно преди да се разплаче си го гушнах и всичко мина - все едно не е било, но все пак. Как ще трая на тези ваксинации да не рева и аз незнам.

Моят сладур от около седмица вече раздава напълно съзнателни усмивки. Просто се разкапвам от радост. Обикновено е преди обяд, защото явно се е наспал през нощта, сутрин ака много стабилно и след като го накърмя и се започва. Даже докато го кърмя се усмихва и ми се кокори из под цицата. Незнае да се смее ли, да суче ли.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes А вчера направо ме е разревал от щастие. Тъкмо се гушкахме и си "говорехме" и изведнъж като тегли една широка беззъба усмивка - хора, честно ви казвам, откачих от кеф.  Heart Eyes

Еличка мама, поста ти за гушкането беше страхотен.  Peace И на мен все ми се иска това да кажа на момичетата, но се притеснявах някой да не се разсърди. Аз нямам никакви притеснения, че ще се разглези и си го гушкам много. От скоро даже се държи за врата ми и се усеща, че и той се гушка в мен и ми е голям кеф. Иначе го оставям все още буден в леглото и си заспива сам. Само трябва да е тъмно навън вече, иначе нестава. И в 6 сутринта като светне - толкова беше със съня.  Peace

Pоliville, аз дърпам пишлето само колкото да го почиствам. Казват, че главичката сама ще се покаже като станат на около 2 години.  Peace

# 436
Ама Табу тази процедура се прави под пълна упойка Sad И преди това детето не трябва да е яло цяла нощ  Sad Една от майките от другата ми отчетна правиха сондаж на слъзното каналче... Най-трудно й беше да държи детето гладно толкова време Sad Успех...

Хъни бъни... Косьо повръща "на фонтан" от както се е родил, рядко пропуска да повърне след хранене... Легнал също понякога изстрелва повърнато на големи разстояния Sad И не е само да върне малко количество ами сигурно поне 30-40 мл... Друго, взе че спря да ака, а пръцкането му  ooooh! Леле малееееее яко пръцка и то много отровно Sad
Та аз като видна интернет потребителка полазих чичко Гугъл и... щях да умра. Ако знаете какви болести има с такива симптоми  ooooh! Що рев изревах. Май по-добре да не сме чак толкова информирани Sad Предполагах, че е рефлукс, но си викам нищо няма да стане ако отидем при ГЕ... та взехме си направление от педи и пак ровене в нета, докато не намерих тази клиника и като се обадих да си запиша час и като казах, че пациента е на 2 месеца и тя каза... ооо за д-р Колева сте. Тя е възрастна жена. Иначе на линка, който дадох има описани подробно няколко болести Simple Smile
Иначе и на нас ни казаха матрака да се повдигне на около 30 градуса Simple Smile

Ние с каката имахме/имаме проблем с очетата... преди да се роди малкия точно ги борехме най-сериозно... на вас как ви изписват капките? Просто така ли? Ние бяхме при няколко офталмолога и никой не си позволи да дава антибиотик без посявка... 3-4 пъти сме й бъркали в очетата, като след всеки антибиотик гадните гадинки (стафилококи и някакви други) ставаха резистентни Sad Така, че не знам как ви лекуват при условие, че не знаят какво може да пребори бактериите  Rolling Eyes + това последния път освен на офталмолог бяхме и на УНГ, защото са много свързани нещата... Това, което капахме в очетата, капехме и в носа. Докторките и двете казаха, че е абсолиутно задължително да се лекуват заедно. В нослето на Алекс се оказа, че има много повече бактерии отколкото в очето. Понеже малкия се роди когато завършвахме лечението не можах повече да отида... сега Алекс от време на време, когато й е много студено или е била без сл. очила или шапка при силно слънце й се появява пак секрет Sad Но като цяло мисля,че ги преборихме... профилактично и капя едни капки...
Мисълта ми е да искате антибиограма преди да капете антибиотици на детето  Peace
Извинете за дългия пост, но дано съм била полезна Simple Smile

Аааа да... да кажа, че и Алекс иска някой да е при нея когато заспива, макар че напоследък сама отива да си легне и да заспи при следобедния сън Simple Smile И тя до 1 годинка запсиваше докато я кърмех, двете легнали на леглото... Но на мен ми е прияно да легна с нея и да се погушкаме докато заспи, пречка е когато брат й в този момент реши, че е гладен  Laughing Заспиването става трудно... но гушвам и Косьо при нас и го кърмя легнала  Laughing Превземаме леглото на каката, така е Simple Smile

# 437
Ама Табу тази процедура се прави под пълна упойка Sad И преди това детето не трябва да е яло цяла нощ  Sad Една от майките от другата ми отчетна правиха сондаж на слъзното каналче... Най-трудно й беше да държи детето гладно толкова време Sad Успех...
Няма такова нещо, капват лидокаин в оченцето и това е всичкото обезболяване. Относно яденето не са ме предупреждавали, втория път го бях хранила 20 мин преди процедурата. Може би различни практики.
Нашите сондажи минаха вече!

# 438
Пак аз...
Гале няма сама да се оголи доколкото знам Sad Имам приятелка, сина й е 2-ри клас и още е е забелена пишката Sad Тя вика, че той сам щял да я свърши тази работа  Mr. Green
Та хубаво е леко, съвсем леко да се подръпва кожата след банята, когато е покиснала малко. Така лека полека, ще свършите работата... имайте предвид, че има доста луди педки, които решават ей така да заголят пишката като им се види, че не е добре... а така е много лошо, детето много го боли и... абе лоша работа. Една мама от другата отчетна, каза, че с 2-рото си момченце няма да направи тази грешка да разчита на лекаря да я забели изведнъж, защото големия и син (на 2 тогава) много трудно го преживя... много го боля, много плака.
Вашите педита какво ви казаха?
Педиатърката на сестрата на снаха ми  Laughing всеки месец го е дърпала до кръв и не им е обяснила, че те трябва да подръпват пишката и тя е зараствала и така всеки месец е мъчила детето... като чух онемях  Shocked

Табу... супер, че така е било при вас... ако знаех, че има и друг вариант щях и аз да направя на Алекс... измъчих го детето, но като ми обясниха каква е процедурата и като каза това момиче през какво е минало и се отказах! Те правиха в една частна клиника ама как се казваше... мозъка ми е изфирясал.

# 439
Дами, някой да е ползвал Нопар за коликите? Близки са го взели от Гърция; не знам дали и под какво име се продава тук... Било добро при силни колики - каквито засега няма, но напоследък се приспиваме с рев вечер и се чудя дали не се започват по - силните

..били хомеопатични; указанието на опаковката е "ста елиника"  Close Еее, кога ще го проговориме тоя английски, уважаеми съседи

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 11:24 от vk23

# 440
Има доста противоречиви мнения по въпроса за забелването на пишата при момчетата. Доста материал съм изчела по въпроса....... и в крайна сметка когато сина ми беше на 5 мес, педито свърши тази работа (защото се оказа че отвора отпред е много тесен и ние въпреки че я подръпвахме нямаше да се справим). Цялата процедура беше за 30 сек, после малко плака и това е..... мажех няколко дни с антибиотична паста, защото пишата беше малко подпухнала и зачервена....Всеки ден след баня я забелвахме, а вече той сам си я забелва.
Лично за мен по-ранното забелване беше по-добрия вариант, защото още не разбират толкова и при нас мина доста леко. Имам приятелки които забелиха пишлето по-късно и децата видимо го преживяха по-тежко.
Когато бяхме със сина ми в Пирогов, приеха едно момченце на 8 год с незабелена и забрала от мръсотия пиша.... беше страшно....
Въпрос на личен избор.

# 441
  • гр.София
ЗДРАВЕЙТЕ! Hug

Да попитам как слагате БАКТРОБАНА аз го слагам с клечка за уши.Дали е правилно newsm78.Не ми се звъни на лекарката и без това и звъня за щяло и нещяло.

ЗА ПИШАТА.На сина ми съм почнала да я забелвам от самото раждане.И ние имахме проблем с кожичката и няколко пъти и аз съм го дърпала до кръв само и само да избигнем операцията.Мъжа ми е опериран по този начин и си спомня че е било кошмар.Между другото така е по хигиенично и по приятно за други неща smile3503

ЗА ГУШКАНЕТО.Аз се зъбя на всички които казват че щяла да се научи на ръце. smile3512.Как няма да го гушнеш, тая безпомощна душичка. smile3522

ЛИК ДЕН И ПРИЯТНИ РАЗХОДКИ! Grinning

# 442
Здравейте отново от мен, мили Мами! Знам, че не пиша много, но ви чета най- редовно и сеползвам от съветите ви! Сега искам да Ви попитам нали вече мога да заведа двумесечното си бебе на балкан- имам предвид Велинград- и нали ще е проблем за него промяната в надморскаа височина? Смятаме утре да ходим до там, тъй като ще е голяма жега, но ако не се лъжа съм чувала коментари от подобен характер и сега мног се двуомим с мъжа ми, но пък и много ни се иска да го разходим на чист въздух!

# 443
  • Бургас

За повръщането и рефлукса
Моля споделете повече за повръщавено и рефлукса.Има ли бебета които въобще не повръщат.Не мога да се ириентирам при нас нормално ли е това.

Ние никога не сме повръщали. Peace

# 444
Здравейте!  Hug
И моята госпожица рядко повръща и то по съвсем малко. Батко й по-често ми повръщаше, но и при него не е било "на фонтан".
tedito_84, мисля, че не проблем, но все пак вие си решавате.
За пишката - ами на баткото още не излиза цялата главичка. Иначе чистим всеки ден, но докъдето се отваря, без да я дърпам силно. Педката ни на 2 пъти му я разкървяваше като беше бебе, уж за да я отвори докрай, но тя после пак си сраства лекичко. Веднъж му беше забрала, но тогава бяхме забравили да я почистим няколко дена, понеже не бяхме вкъщи. Все се надявам, че той ще си я отвори като почне да й обръща 'специално внимание'  newsm48 Сега я почиствам до където може... Абе какво да ви кажа... радвам се, че имам момиче сега.
Моят татко е тук тази седмица и излизаме с него, но др. седмица съм на линия за Борисовата. Който иска, може на ЛС да ми пише и да се разберем!
 Hug

# 445
  • София
Привет и от нас!  Hug
Страшна жега е навън, едвам издържах час и половина с децата. И на сянка е задушно яко. Whistling

galeeto, подобно нещо ми се случи и на мен вчера, докато кърмех дребния на паркинг пред един хипермаркет, хем се бях поскрила в колата и някаква лелка чак на предното стъкло надничаше да не изпусне нещо. Shocked Не можах да повярвам на очите си, честно. Егати и хората има значи... Crossing Arms

Хъни-Бъни, моят бебо киха всеки ден, покашля само като се позахласне докато се радва и се задавя със слюнка.  Crazy

За уригването- през деня винаги се уригва, през нощта не, защото си заспива на гърдата и не го будя  за това.

За пишлето-ние започнахме след първия месец и засега таткото ни добре се справя, аз не действам там. Щом се показва главичката значи е успешна манипулацията, после трябва само почистване по време на баня. Нашата педиатърка остави на нас нещата, няма да го дърпа насила, то няма и да и дадем, де... Twisted Evil Но и аз мисля, че докато са малки бебета е добре да се свърши тая работа, за да не се травмират като по-големи дечица. Peace

Галя, страхотни са мъниците като се усмихват! И аз се разтапям от кеф всеки път, а от вчера започна и да гука по малко, направо е истинско щастие. Толкова сладки звуци издава... Heart Eyes

tedito84, специално питах нашата педиатърка за планините и надморската височина-няма проблем да се води малко бебе, даже добре им се отразявала смяната на климата. Идете спокойно на Велинград, ние нашия и по-нависоко ще го качваме. Peace

Ох, отивам да се пробвам да легна с малкия да дремна. Tired
Лек ден на всички и по-малко колики! Wink

# 446
Hi сладури Hug,
Как намирате време да пишете редовно... незнам. Възхищавам ви се  bouquet. Аз все още не мога да си организирам деня и не мога да свърша нищо в дома. Добре че имам помощничка която идва веднъж седмично да изглади и да помогне с чистенето, че иначе не се виждам... Незнам кое по напред - бебе ли да гледам, на разходки ли да ходим, на каката за домашните ли да помагам Confused. А на всичкото отгоре голямата е на състезание на 19-ти и всеки ден е по 3 часа на тренировки след училище и аз хварча с колата да я карам и да я връщам ooooh!. За сън и почивка през деня не мога и да си помисля, карам вече на автопилот Tired. Добре че след две седмици ще доиде свекито на гости за няколко дена, че да ме отмени малко, много се радвам. Данчето и Галя биха ме помислили за луда Mr. Green, ама аз си се разбирам със свекито и сме си много мили като сме си на далече Joy. В самото начало имахме веднъж голямо спречкване и може би тогава успях да и взема страха, та сега не смee да се обажда повече hahaha. То всеки си има недостатъци,но аз приемам и уважавам неините, тя моите и нещата си вървят.

Та сега по темите...
Петра - не се притесняваи от разглезване. Добре ти го е казала Еличка Мама - гушкай си златото, то има  нужда да чувства топлината и мириса на мама baby_neutral. Точно това ме посъветваха и мен още в родилното. Бианка също много реве и иска винаги да е гушната или в мен или в тати. Отначало спеше при нас и не искаше да доближи до легълцето, но аз като я видя по-спокойна я слгам вътре а като ревне пак си я взимам и така започна да свиква. Поне вечер си спи в легълцето, но през деня сме постоянно на ръце. И този период ще отмине.
pinzi - стискам палци да се оправите по-бързо и двете с бебка.
Милли Ванилли - за коликите аз давам само Саб симплекс. Първите няколко дена мислех че не действат и отидох в аптеката да попитам за някакъв друг вид, но ми казаха да бъда по-настоятелна и да не пропускам даване. В листовката пише по 15 капки, но можело да давам и по 20. Сега наистина е по-спокойна. Само около 10мин. след ядене започва да пръцка, напъва се, реве, но после утихва. Ако искаш пробвай да ги даваш по-продължително време за да имат ефект.
За столчето - като шофирам и съм сама, винаги е на предната седалка обратно по посока на движението. Така мога да я виждам и да реагирам ако евентуално почне да повръща.
Хъни Бъни - за повръщането не се притеснявай. Бианка е точно както го описваш ти. Акушерката каза че е нормално и се среща при не малък процент от бебчетата, но с времето отминава. Нищо  страшно. Важното е при всяко хранене да се уригва, дори и вечер. Ние понякога се разнасяме по 20 мин докато успee да се уригне.

Офф, пак много ви досадих... ама така е като намирам рядко време да пиша... сори.
Лек и слънчев ден ви желая Hug.

# 447
  • София

За столчето - като шофирам и съм сама, винаги е на предната седалка обратно по посока на движението. Така мога да я виждам и да реагирам ако евентуално почне да повръща.

редно ли е това - това ми е въпроса - знае ли някои - да не ни спрат и да ни санкционират  Rolling Eyes ?

# 448
Привет!
Ще вземем и ние да вдигнем дюшечето и ще видим... Иначе Карина е явно със скрит рефлукс, защото симптомите са точно както ги описва bibi. bibi, предполагам, че и в количката сте правили наклон? newsm78
За гушкането съм съгласна и аз  Peace Баткото вече се дърпа Sad
Понеже съм мъжка мама, да кажа за забелването и фимозата. В БГ има спор по въпроса, но т.к. Марк се роди в чужбина аз доста разпитвах педито там. Той категорично ми забрани да забелвам, защото тази работа щяла сама да си стане. Аз трябвало само да поддържам нормалната добра хигиена. Аз настоях и той ме прати за второ мнение при уролог. Уролога също ме гледаше странно когато исках да ни забелят пишлето и ми предложи ако толкова се притеснявам, да разгледам опцията за обрязване... Обясни ми, че риска от насилствено забелване бил голям... Аз все пак подръпвам кожичката и замивам, но през последните година-две забравям... Сега като подръпна кожичката и главичката се показва, но кожичката не е достатъчно еластична и притиска главичката, от което на Марк му е неприятно. Надявам се че с времето ще си придобие еластичност.
За столчето - абсолютно е позволено бебешко кошче на предната седалка с гръб към движението при изключен еърбег.

# 449
до мамите, които хранят с Аптамил комфорт

аз давам на бебка Милумил, но понеже не се изхожда редовно и реших да взема Аптамил комфорт, тъй като е на същата фирма,произвеждаща Милумил - Милупа...но на кутията на Аптамил комфорт има знак на Милупа, а отзад,на бг упътването пише,че е произведено от Нутрициа - холандия, та съвсем се обърках...Кой в крайна сметка произвежда Аптамил комфорт / и в нета пише че е Милупа/, да не би да съм взела някой ментак...и мога ли да давам и Милумил и  Аптамил комфорт за редовно изхождане

а и относно приготвянето на Аптамил,милумил - в съдържанието им има нещо, което после остава по шишето като частици / аз им казвам "бактерии"/, прави ми впечатление,че когато млякото престои - те се разтварят и ги няма, но понеже е престояло - трябва да го  изхвърля....А когато го приготвям според указанията,за пиене на момента, тези неща не се разтварят и са по шишето,следователно бебето не ги поглъща...Защо се получава така, предполагам,че това са някакви мазнини,които се разтварят постепенно...
Приготвям млякото както  е указано на кутията Peace

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 15:15 от tuly

Общи условия

Активация на акаунт