1-ви юни ще посрещнат, засмяните АПРИЛчета за първи път - 2

• 28 956
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
galeeto да ти е жив и здрав баткото. Много безгрижно детство и летни емоции му пожелавам. Да ви слуша и помага.

bibi честит рожденник и на теб - жив и здрав, много щастлив и горд мъж на 4 дами.

Tanya   - благодаря ти много за подкрепата. Аз вече малко по малко се успокоявам, защото в крайна сметка най-важно за Дони е аз да съм спокойна. Просто ми е жал когато не ака например, ето от понеделник следобяд още не ми е акал. Поне не се мъчи много за сега (пу пу пу).

И набързо да се включа в обсъжданите (по времето на нашето пътуване) от вас въпроси:

Биберони – и ние още от болницата сме с него. Пробвахме всички марки но той призна само на NUK.

Къпането – гледам да е около 21:30 – 22:00. Лятото вече всеки ден го къпем целия с главата. Ползваме козметика на Бюбхен, и го къпем в банята на около 24 градуса. Малкия много обича този момент и редовно си го проспива. А когато започнем да го мажем с олио и го обърна по корем си заспива дълбоко от кеф.

Ваксините – на нас ни предстоят двете на 18-ти юни и аз изтръпвам още от сега. Дано не ги усети той и всички дечица на които им
предстоят тези гадории.

За спането на бебето – спи в креватче в неговата си стая от раждането и аз на дивана до него. Само незнам кога да започна да го оставям сам. Той все още се буди към 3 – 4 за ядене. Иначе си е изградил вече някакъв режим. Сега в жегите обаче денем почти не спи и само киселее. Заспива чак към 6 когато започва да захладнява. Но когато сме вкъщи пускаме климатиците в другите стаи за да разхлаждаме и поспива и денем така.

Количката – и нашата е натоварена с багаж, никога не е празна!

Гимнастика и масаж – още не сме ги почнали активно. Само го галя вечер по време на баня

За сълзите – за първи път му се появиха сълзи в деня със запека.

За стряскането на сън – прави го. В деня със запека така почна – както си спеше и в 7:30 като кресна и изпищя сякаш го колят!!! И сега от време на време се стряска, но по спокойно някак. Отделно и буден и насън ги мята тези ръце и крака...няма такова мърдане просто

Стерилизирането – всичко стерилизирам в електрически стер. на Томи Типи. Иначе шишетата ни са на Томи Типи, на Нук и Чико – според марката мляко ползваме различните марки.

За жегите – Дони хич не ги понася. Не спи ако му е топло и само киселее. Вкъщи пускаме климатици във всички стаи освен в тази в която е дони. А вечер отваряме терасата и що годе се оправяме за сега.

За водата на бебето – тъй като преди му давах чая на Хип (който го запече) сега му давам овесена вода. Обаче като се понормализира още малко ще му давам детската вода на Хип (без преваряване).

За разходките - ние успяваме да излезем към 10-11 и се обличаме по едно боди-потник. Обаче мисля да излизаме сутрин рано от около 8 до към 11 и после привечер чак.

Столчето за кола – още не сме го ползвали, караме си със коша за новородени.

Нашата играчка за легло е http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6306 . От скоро Дони вече я заглежда и й се радва. Същото е и със активната гимнастика, шезлонга и люлката (която ни подариха на питката). Специално за люлката – адски и се кефи.

# 571
Хайде днес е ред на моя милост да почерпи че и аз навъртях още една годинка

# 572
  ЧРД divogan! Много здраве, усмивки и хубави моменти с любимите хора!

# 573
Divogan, ЧЕСТИТО  !
МНОГО ЗДРАВЕ И ЛЮБОВ ТИ ЖЕЛАЯ !

# 574
Хъни-Бъни, Карина ака като вас - жълто-кафяво, което става зелено ако поседи и винаги слузесто. И мен ме притеснява и ще попитам педито в петък. Не е възможно да е простидена - други симптоми няма. Мислех, че е свързано със стафилоколите, но и хъркането и хремата ни отминаха след мазането с бактробан, а акито си е все същото. Чакам го да стане по-гъсто и не толкова често, но все още си е почти след всяко ядене и редичко със слуз... Ако ти питаш и ти кажат нещо, пиши моля те, защото и мен ме притеснява.

# 575
Дивоган ЧЕСТИТ ПРАЗНИК и от мен!  Hug Hug Hug

Моята Малена днес прави два месеца и затова ви черпя виртуално за моята принцеска

Последна редакция: ср, 16 юни 2010, 10:39 от pinzi

# 576
Ззззздравейте!
направо ще го напиша като обява Simple Smile Майка на бебче търси компания за разходка из градинки - градската на Народния театър, НДК, Борисова.
Що годе приятна личност съм, не досаждам много...
бързам, че ме викат
приятен ден!

и честито на празнуващите!

# 577
  • София
Честит рожден ден Divogan!!!

Честита втора месечинка на Малена  Heart Eyes
И нас яко ни мори жегата, а в комбинация с коликите направо сме кошмар. Али заспива само в количката и аз после я прехвърлям в леглото за да и е по- прохладно. Лошото, е че при прехвърлянето често се буди и пак се започва  Sad
И аз не чувствам достатъчно подкрепа вкъщи.  Милото трябва да рисува едни илюстрации на таблета вечер и се опитвам да не го занимавам. НО определено ми идва в повечко. Изцеждам се и давам кърмата с шише, ставам и през нощта за да стимулирам лактацията. Обаче не усещам някой да оценява усилията ми. Майка ми още ми се сърди, Али плаче, мен ме мори алергията/но нищо не можело да вземам/изобщо веселбата е пълна. Само каката ми е упора, люшка Али, говори и  Heart Eyes.
Последното забавление на Алиска като реве е да си дърпа ушите  #Crazy направо ме е страх да не си направи нещо. И на нас ни  станаха червени петънца по вратлето, казаха ни че до годинка изчезвали.
Дали аз си въобразявам не знам, но си мисля че има лека вдлъбнатинка в ляво над челцето. Татко и казва, че било нормално, но на мен ми е притеснено. Да се е случвало на някого?
Е пооплаках се Wink иначе когато не плаче Али е много сладка, вече правим гимнастика и си играем с дрънкалките  Heart Eyes
Nuriii ти къде си, аз съм на Паренсов, като гледам градинките ти трябва да си в района ми  Joy

# 578
divogan, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!!!!!!

bibi, Честито на мъжа ти, многооооооо да те слуша и да е щастлив във вашето женско царство  Hug  Twisted Evil

За кърменето, цеденето и т.н.-   с Йоанка имах огромно желание да кърмя, но уви, тя не засука като хората.... предполагам, Мили ванили, че имате подобен проблем, аз до 2 месеца и нещо я мъчех едва ли не почти на всяко хранене, но повече от 10мл не изсукваше милото ooooh! и то не бяха ревове, дърпане, абе ужас, но аз я мерех с кантарче и я дохранвах, тя беше малко бебе /роди се 2330гр/ и не можех да рискувам, много ми беше трудно, но съм се цедила до 6 месец и тя беше почти само на кърма, това цедене наистина е изморително, но за мен си струва Crazy

За ваксините да ви споделя - вчера ни биха двете васини. Първо му биха Пентаксима, плачка съвсем леко и малко, синфлорикса определено повече го болеше и рева доста силно, но за кратко. Но кошмара беше вечерта, към 19 като започна да реве това бебе, не е било никога такъв рев и пищене  Cry и лявото краче определено го болеше, не даваше да го пипнем  ooooh! дадох панадол в 20.30, но до 22 не спря да плаче......... първо се успокояваше на гърдата около час, макар и с проплакване и дърпане, но после и това не искаше, ужас..... дано по-леко го понасят другите бебенца  Cry Към десет без нещо се успокои, пак на гърда и после заспа. През нощта вече си беше кротък, явно отмина болката, но към 1 вдигна Т 37.5 и така до сега си я поддържа между 37.1 и 37.7  Rolling Eyes вашите бебчета имаха ли Т след ваксините и колко време  Thinking аз досега изчаквах, но сега в 11 му дадох панадолче и сега пак спинка  Wink
Сега не смея да излизаме, че температурата я меря на всеки час, дано до довечера вече да няма  Praynig

Отчет от консултацията вчера +1700грама и +3см за месец и три дни, вече сме 5700грама и 56см  smile3541

Бумеранг, малчо е наддал 1700 грама за 1 месец и 3 дни  Rolling Eyes Twisted Evil не е ли много, аз го храня на поискване, но дали не е редно сега в жегата да му предлагам водичка през деня, защото той иска да суче и на час понякога  Hug /обикновено суче на 2 часа, вечер прави 2 паузи от 4-5 часа - храненията не ги броя, но са към 8-9-10 пъти за денонощие Hug/

Целувки от нас!!!

Току що се събудил малкия юнак и го чувам, че нещо се пъне - а той се обърнал, спинкаше си по гръб, а го намерих по корем и понеже не обича да вдига главата, нали е мързел, се пъне и ядосва  Joy  Twisted Evil Laughing

Последна редакция: ср, 16 юни 2010, 12:51 от megan@

# 579
divogan - честит рожден ден!

bibi- честит ти рожденник. Здраве, любов и.... айде тая година мъжкото дeeeе Mr. Green.
kaat, звездичка - благодаря за отговорите, момичета  love001.
Excellent - честита племенничка. Много да слушка мама и тати и най-вече вуйна  smile3560.
 kaat, pinzi, tatqna25, tedito_84 - честити ви месечинки smile3522.

Таткото ни вчера черпи във фирмата по случай бебка. Голямо парти организирал човека около 60 човека. Добре че не поканил цялата фирма че са около 5000  Joy. Ние също отидохме с Бианка да се запознаят с новия член на семейството. Към края доста се изнерви мъничето от толковахора народ, ама какво да се прави, традицията си е традиция, за бебе се черпи само в присъствието на бебето newsm03.
Иначе сме добре. Май започват постепенно да ни минават коликите пу пу. От 2-3 дена си е спокойна душичката Whistling.

милли ванилли - как си мила? Как се чувстваш днес? Hug

# 580
Нашият наистина е много нервен в жегите - през деня не се храни, само плаче. Т.е. 120 мл ги ядеме на 3-4 пъти в разстояние на час и нещо  ooooh! Като си помисля, че мислех да тегля кредит и да правя магазин като направи 6 месеца.... Голяма съм била оптимистка. Не знам някой има ли опит сутрин как се излиза за работа като оставиш мъника разреван на бабата  Sad Освен да пращаме бабата на работа в този случай. Ето ви, значи, един пост, изпълнен със съмнения

Ч.Р.Д. на рожденичката

# 581
Честит рожден ден divogan! Здраве и любов!
zar4e, froh, zlatomira, tini-mini благодаря момичета. Вчера цял ден си поддържах 38, но днес  вече съм ок. Дано не се повтаря, че силици не ми останаха.
Гледам megan@ (милото детенце, важното е че е минало) споменава с притеснение температура, та се сетих да питам-каква температура обичайно поддържат вашите бебета? Че напоследък всеки път като я премеря е 37. Пък не съм се замисляла дали е притеснителна newsm78
vk23  Laughing. На шест месеца едва ли, ама на година и шест със сигурност...

# 582
divogan, ЧРД!  bouquet
температура до 37,5 не е притеснителна и не би трябвало да се реагира, чак над това (някои казват над 38, но аз не мога да издържа до толкова) се дава панадол/нурофен или друго подобно..
vk23, оптимист си, но не е изключено стига да си достатъчно мотивирана - начини винаги се намират

# 583
температура до 37,5 не е притеснителна и не би трябвало да се реагира, чак над това (някои казват над 38, но аз не мога да издържа до толкова) се дава панадол/нурофен или друго подобно..
зависи колко време я поддържа и дали има причина, например ваксина, аз пък се чудя сега след ваксината докога има вероятност да вдига Т, сега уж няма и спи, ама още е кисел  Praynig Rolling Eyes

# 584
Честито на всички празнували вчера и онзи ден които съм пропуснала.
Честит рожден ден divogan

Мамчета като си помисля че това с ваксината и болките и реването ще се повтори и потрети от сега ми се изправя косата, на вас не ви ли казаха да слагате компрес на крачето след ваксината?

Общи условия

Активация на акаунт