1-ви юни ще посрещнат, засмяните АПРИЛчета за първи път - 2

• 29 011
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
  • последна надежда
Честит Рожден ден Зарче! Желая ти много усмивки и сбъднати желания.

Ели Мели, и нашия педиатър изкоментира че Марк е удвоил теглото си, а трябва да го направи чак на 5м, а не на два. Каза че ако не сме само на кърма веднага ще го постави на диета, но сега ни е простено. Коликите почти минават, бебо сам разрежда храненията и мисля че вече няма да наддава толкова много  Peace.

Ние тази година ще пропуснем морето, няма парички  Confused. Но в края на седмицата ще пътуваме до Кърджали за да гостуваме на приятелка за няколко дни. Ще пътуваме с рейс и съм в чуденка как точно ще се возим   newsm78.

# 331
Дактарин /както вагиналните глобули Гинко дактарин/ - т.е. същият антимикотик, само че за уста. Изписаха ни го за 10 - дневно лечение, горе - долу 3 пъти дневно /плюс - минус веднъж/ - след като си изплакнала устата на бебо; 15 мин по - късно - без ядене и пиене (ех, как го казах т'ва за яденето - ама, така де/. Гел е, беше предписано почти веднага след родилното.

# 332
Zar4e, Честит Рожден Ден!
Нека в живота винаги хвърляш печеливши зарове!
Wink   bouquet

# 333
Искам да ви питам по колко пъти хапват на ден вашите бебоци, Ема хапва 6 но в повечето случаи я будя и се чудя ако я оставя да спинка и хапва понякога5 пъти дали няма да е малко

# 334
Искам да ви питам по колко пъти хапват на ден вашите бебоци, Ема хапва 6 но в повечето случаи я будя и се чудя ако я оставя да спинка и хапва понякога5 пъти дали няма да е малко
Аз храня мойта, когато си пожелае, но по принцип яде на около 4часа, нощем малко по-голяма пауза прави, от 5-6 часа. Не знам по колко яде иначе,защото не се цедя, но по памперсите и по теглото гледам,че е добре  Grinning

За теглото ще ви кажа,да не се притеснявате и да не слушате като ви кажат педиатрите да ги слагате на "диета". Що за глупости??? Синът ми наддаваше много бързо и беше изключително кърмен. На консултациите беше извън графиките и за дебелина и за височина, но трябва да се има предвид,че мъжа ми е 190см. Сега е доста висок за възрастта му. Така,че трябва да се има предвид и височината.

И аз като Вяра ще се съглася,че червеното е унисекс. Поне тук се води такова, пък в България незнам как решиха,че червеното е за момиче  newsm78

Честит Рожден ден Зарче!   Hug

# 335

Зарче, пожелаваме ти много здраве и незабравими мигове със семейството ти!!!
Момичета, искам да ви попитам кога ви сложиха на вас двете ваксини-PENTAXIM и SYNFLORIX.Мисля, че четох в темата, че вече са ги поставили на някои дечица.Ние днес бяхме на консултация и ни поставиха хепатитната ваксина(бяхме я отложили заради пъпките)Когато попитах педиатърката за другите две ваксини, тя ми отговори,че бързам и ни записа час чак за 7 юли,а ние тогава ще направим вече 3 месеца Rolling Eyes, даже ме посъветва да спра да чета по форумите.И сега незнам какво да правя Shocked
Все попадам на такива лекари..а уж ми ги препоръчват.Дори за ортопед трябваше аз да и кажа, тя въобще нямаше да ми спомене.Добре, че тук си споделяме всичко....че иначе незнам???

Лека вечер от нас и целувки Heart Eyes

# 336
Хей, разконспирирали сте ме!  Wink Много ви благодаря на всички! Много сте мили!!! Да ви се сръща тъпкано всичко, което сте ми пожелали!  Wink
Ние днес се видяхме с metchopooh и сладките и дъщерички в Борисовата. Ей така спонтанно се получи, но си изкарахме много добре. Ако някой има желание да се присъедини ще се радвам!  Hug

Аз също не я будя за ядене. Тя вечер си прави доста дълги паузи, но пък през деня яде по начесто.Дори не съм и броила храненията, но детето ще си покаже ако е гладно и не се чувства добре.

Emily81, мисля, че не е проблем да започнете приема на PENTAXIM и др. ваксина по-късно. Проблем е да не се получават по-дълги паузи между приемите на тези ваксини (т.е. като започнете, следващия прием да е най-много 2 месеца по-късно) Дано си ме разбрала, че така го обясних...  Embarassed

J_M_M, дано се оправи бързо малчо и не се наложи антибиотик!

Целувки от нас! Аз сложих малката да спи (вечерния й сън, който е по-дълъг  Praynig). Сега е наред баткото, така че ви оставям! Още веднъж БЛАГОДАРЯ!

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 21:11 от zar4e

# 337
ЗАРЧЕ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА ЗА ДА ИМ СЕ РАДВАШ НА ТВОИТЕ ДВЕ СЛАДУРЧЕТА!

# 338
Момичета благодаря ви за пожеланието за малкото ми момче,дано да се стопира процеса,колкото до храненията днес може би защото не му е много добре хапва на 1,5 - 2 ч а по принцип все още се храни на 2,5 - 3 ч т.т около 7 пъти за денонощие .
На нас ни сложиха ваксините на 2 м и един ден и следващия месец пак но трябвало задължително да има месец между тях,PENTAXIM -а поч1ти не го отрази ревльото ,но от SYNFLORIX-а  оревахме де що има и даже докторката го гушка да го успокоява,но тя си каза ,че е забелязала ,че е доста болезнена за бебоците .

# 339
Мило Зарче, честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве, щастливи моменти, слънчеви дни!

Всички болни дечица да се оправят!
Аз от вчера съм с температура, днес вдигнах до 39. Цял следобяд не я свалям, че по-често от 8 часа не трябва да приемам парацетамол. Главата щеше да ми се пръсне, пък и няма кой да ми помага за дечица, та едвам издържах. Вечерта накърмих Борис и изпих един, та я свалих накрая. Хич не исках да викаме лекар, защото се притеснявах да не ми изпише антибиотик (пък аз си знам проблема-сливиците са ми слаба част и често правя гнойни ангини с висока температура, ама мъж ми много дъжеше да викне), ама доктора се оказа пич и вика аааааа щом кърмиш ще потърпиш няколко дена температура Grinning Оф, сега ми е весело, ама цял ден не знам къде се намирам.
Казах ли ви, че на Борис в събота му пробиха слъзните канали. Обаче успяха само на едното око, а на другото ще трябва да повторят. Утре. Ужасен ужас. Няма да ви казвам какво е чувството да си чуваш детето как жално плаче и да не можеш да отидеш при него. Вярно 10 мин, ама ми се сториха цяла вечност. И аз като много умна, дори специално отидох да чакам пред манипулационната, та да го чувам по-добре. Стискайте палци бързо да мине.

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 22:35 от tabu

# 340
  • София
Момичета, искам да ви попитам кога ви сложиха на вас двете ваксини-PENTAXIM и SYNFLORIX.Мисля, че четох в темата, че вече са ги поставили на някои дечица.Ние днес бяхме на консултация и ни поставиха хепатитната ваксина(бяхме я отложили заради пъпките)Когато попитах педиатърката за другите две ваксини, тя ми отговори,че бързам и ни записа час чак за 7 юли,а ние тогава ще направим вече 3 месеца Rolling Eyes, даже ме посъветва да спра да чета по форумите.И сега незнам какво да правя Shocked
Емили, педиатърката ти е абсолютно права. Щом сте отложили хепатитната оттъм нататък всичко върви със закъснение. Трябва да има 30 дни пауза между ваксините т.е от 07,06 на 07,07  Peace. Аз на твое място бих се радвала, че сте ги отложили, пък макар и не по твое желание. Може и да не съм права, но от всичко прочетено за и против ваксините това ми е позицията и тя е доста твърда.

Зарче, и аз да се включа преди да ти е изтекъл ден ден - жива, здрава и каквото ти е на сърцето - това да ти е в ръцете.
Наздраве за твое здраве !

Всички болни - да се опрявяте ей, че лятото дойде и замириса на море. (на мен ми е патент да боледувам през лятото, ама дано да си отвзех от болестите през бременността и това лято да пропусна).
За банските - аз от години ходя само с цял, пък не се и пека все под чадъра, че хем слънцето не е полезно, хем мразя да се потя, хем пък ставам на луни цялата. Даже сега като вися из градинките се мажа по лицето с фактор 50+, че 2 дни стоях в парка уж на слабо сънце, а  изгорях на очила и още не мога да оправя разликата  Sick. Да не ви казвам краката ми какви са - първо изгорях на мокасин + мрежест чорап, после на чехли межу пръстите, след това на сандал с каишки, аба селско дете обичливо.  Mr. Green

# 341
         n

# 342
Мамииии, днес направих нещо ужасноооо....... Cry
Ходихме на разходка с количките ( с  Полито и Денис-чо).И като минавах през един бордюр Мони се изтъркули от количката и падна на асфалта. Какво му причиних на детето!!!Направо го разбих.Добре че падна с одеалото и си удари само устичката. Текна му кръв и като нададе един вой....Егати глупавата майка съм- досега винаги съм го връзвала.Но нямах възможност да му постилам количката по този начин. И от няколко дни който ме види ме пита защо не съм му застлала количката с нещо...И аз днес му сложих одеалце, но така не можах да го вържа, защото презрамките са по-малки....
Абе много гадно се чувствам. Сега устничката му е надута и се притеснявах как ще суче.Но преди малко си хапна добре.Явно глада надделя.
Мъжа ми се шегува с мен, че като остарея Мони ще ме обърне от старческата кочика и ще ми каже- Опс, сори мамо.... Joy
Та така, оплаках ви се. Чувствам се много виновна Rolling Eyes

Ч.Р.Д на Зарче! Много хубави моменти ти желая!

# 343
Здравейте,
Честит рожден ден Zar4e   Hug Hug Hug Да си здрава и много обичана!
биби шъ мъ спукаш от смях  Joy Joy Joy
marisa_ ужасна случка..... По-добре спри да се обвиняваш,така не си помагаш.Вярвам,че всичко с бебко е наред.Щом не е сънлив и не повръща е ок.Сега гледай да се справиш със стреса.И аз съм попадала в подобни ситуации...
tabu некъв гаден вирус върлува сега.И мен и децата ме хвана - главоболие,температура,болки...ужас...бебе реве,каката мрънка,а аз не мога да се надигна.Дано по-бързо да отминава  Hug Hug Hug Много е кофт да си болен с температура в жегите.
 Оставям ви,че ми се прилягва....Дано утре съм китка Simple Smile

# 344
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
и аз го минах този вирус явно, първо главоболие цял ден и после почна да ме втриса с наченки на болки в гърлото - пих парацетамол и Cetebe и го пресякох още в началото, че да не стигам до по-тежко състояние, че как после ще се справя с двете принцеси

Общи условия

Активация на акаунт