Ултра лято Албена 2010 (Тема 2)

• 51 810
  • 715
  •   1
Отговори
# 105
  • София
*Мариана*, не сме ходили до сега в МУРА, били сме в Орхидея. За стаите виж снимките в сайтовете на тур. агенции и на albena.bg.
Ние резервирахме стая с двуетажно легло за децата.
Като се върнем, ще разкажа подробно за Мура.

# 106
  • В.Търново
Да,така е,защото много не им вярвам на писанията,даже утре ще звъня и за Добротица. Peace
Моляте сподели после какво са ти отговорили! Peace
Миналта година почивахме в Добротица. Виждам, че има интерес към този хотел и с основание  Grinning. Останахме много доволни. Стаите са нормални с климатик и хладилник(минибар). Не ви препоръчвам да резервирате икономични стаи - като обзавеждане са като всички останали, но гледката от терасата  е стената на ресторанта  Sick Храната беше чудесна, имаше дори сьомга и миди  Laughing , тематични вечери.( а минзухар така ме беше наплашила с лошите си преживявания в Магнолия, дори почти се бяхме отказали от Албена) Laughing Почивали сме 4 години в Албена и в сравнение с Вита парк, Ком и Магнолия нивото в Добротица определено е по-високо. Анимацията е само на френски, както вече се спомена.  Част от аниматорите са французи и естествено не говорят български. Аз лично не останах впечатлена от анимацията, дори мога да кажа направо си беше слаба. Басейнчето е много малко, но морето е голямо и много близо  Laughing. Няма детски кът, освен съоръжението в детския басейн.
http://www.albena.bg/uf/gallery/73/pool%202-1.jpg AI си е пълен, от 10 до 18 има скара, пици, сладолед, напитки и т.н на бара до басейна. Ако нещо друго ви интересува питайте  Grinning
Звънях за Добротица и ми казаха същото ,което вече е коментирано тук,а..икономичните стаи били на 1 етаж.Като отидох в Съни Турс им казах само да не е на 1 етаж стаята,утре ще ми звънне тур операторката да ми потвърди резервацията.
От Орлов се отказах,защото се оказа,че няма междинни хранения,а това е важно за нас,заради голямото ни дете,което яде когато е гладно и не спазва много,много часове за това.За Орлов  като се обаждах вчера или оня ден,вече не помня,ми казаха ,че все още има останали свободни стаи за края на август.
Много се радвам,че ще има хладилник в стаите на Добротица.Жалко,че няма катерушки,но в курорта има ли такива в свободните площи?Поне тях да ползваме или може да ходим до люлките на съседните хотели?Разстоянието от Добротица до центъра голямо ли е?Паркинга малък ли е около Добротица или трябва да си търсим място,където сварим за колата? Peace

# 107
  • Пловдив
Бяхме миналата година в Мура и тази, живот и здраве, ще повторим. Стаите са съвсем прилични, не особено големи, но според мен  с достатъчно пространство, двойната беше с две отделни легла и диван, на който спеше едното дете и беше удобен. Почистваха всеки ден с прахосмукачка. настаниха ни в 14.30, тогава пристигнахме, но въпреки че ресторантът затваряше, управителката любезно ни покани да си вземем обяд и изчакаха да се нахраним. Закачаха децата, любезен и усмихнат беше персоналът. Храната беше много обилна, хранения междинни мисля от 11.00 и от 15.00 бяха. Гладен няма как да останеш. Само за басейна не мога да се произнеса положително - малката последния ден се къпа в него, в резултат на което последваха 4 дни повръщане и разстройство - според камериерките било от препаратите, с които третират водата.  

# 108
  • В.Търново
А ако пристигнем в Добротица преди 14 часа,дали ще ни настанят по-рано и дали ще ни се полага обяд?Питам ,за да знам ,че ще сме с децата и да сме подготвени. Peace

# 109
Само за басейна не мога да се произнеса положително - малката последния ден се къпа в него, в резултат на което последваха 4 дни повръщане и разстройство - според камериерките било от препаратите, с които третират водата.  
Cleare, там как е работата с басейните: 1 ли е или 1 за възрастни и друг детски. А вътреяен има ли? От колцентъра в Албена ми казаха, че има вътрешен, в който водата се отоплява, дали е така  newsm78

# 110
Само за басейна не мога да се произнеса положително - малката последния ден се къпа в него, в резултат на което последваха 4 дни повръщане и разстройство - според камериерките било от препаратите, с които третират водата.  
Cleare, там как е работата с басейните: 1 ли е или 1 за възрастни и друг детски. А вътреяен има ли? От колцентъра в Албена ми казаха, че има вътрешен, в който водата се отоплява, дали е така  newsm78

Мура има 2 басейна , като единия се води детски . Но и двата бяха дълбокички  Wink . Дете под 12 години не може да стъпи на дъното . Иначе на стълбите става . Вътрешен басейн също има, той е точно при ресторанта, така че похапващите могат да те гледат свободно  Confused . Там обаче е като в парник - отгоре има само стъкло , а и вечно прозорците бяха потни . Неприятно е също, че докато се храниш на обяд и постояно чуваш викове заради бебетата (най-често под годинка), който пищят във вътрешния басейн , а там има огромно ехоо . Гостите на Мура могат да ползват и басейна на Славуна и Гергана - те са 2 . Детският е около 50 см , а за възрастни се мени - веднъж е 1,40 , а друг път - 1, 50 м дълбок . Той определено е по-хубав .

# 111
  • Пловдив
Аз пък не съм чула викове от бебета. Ние се хранехме основно отвън и си имаше обичайните шумове като от плаж, не са ми направили впечатление викове.

# 112
rosinauzunova  picaso да ви отговоря на въпросите за Добротица

паркинг - не е много голям, но ако в момента има повече французи в хотела няма да има проблем - те не ползват паркинг, има възможност да се паркира и по алеите наоколо.
за междинното хранене за деца - от 10 до 18 ч на бара има плодове, кексчета, плодови пити, сандвичи за деца (с очички и ушички  Laughing)и в ресторанта има специален детски кът с храна за малки човечета
настаняване преди 14 ч - тук не съм много сигурна,защото се  настанихме се малко преди 14, веднага ни сложиха гривни, ако бяхме по-чевръсти можеше и да хапнем  Laughing
стаи - има 1 двойно и 1 единично легло, picaso може и малко да ви е притеснено за кошарката
детски забавление - наблизо има батути, бънджита и други такива неща, но са платени

# 113
А на Орхидея как стои въпроса с междинните хранения?   

# 114
  • София
Записвам се да ви следя   bouquet

Миналата година бяхме в Калиакра, останах адски доволна...тая година ще се оглеждам отново за изгодни оферти дано пуснат нещо.
Ооо, откога чакам да се появи някой , който е почивал там. Simple Smile Все се спрягат други хотели, но за Калиакра - нищо. Толкова ли не е посещаван? Ние имаме за там резервации, та леко се притесних от липсата на информация.
val_stef , кажи нещо повече, кое ви хареса, как са басейните,храната, анимацията..? Ако имаш и снимки ще е чудесно! Hug
Присъединявам се към въпросите Peace

# 115
  • София

стаи - има 1 двойно и 1 единично легло, picaso може и малко да ви е притеснено за кошарката

Здравей,искам да те попитам кои стаи са с двойно и еденично легло.Ние сме резервирали за 2 възрастни +1 дете до 6г двойна стая чрез агенция и от там ми казаха че за детето щяло да има разтегаем диван или фотьоил.Това с доп. легло било само в апартаментите.

# 116
  • София
А на Орхидея как стои въпроса с междинните хранения?   

Ами на барбекюто има като междинно хранене скара и питки, така че човек може да си прави сандвичи. Освен това непрекъснато има някакви дребни сладки, вафлички и сладолед. Освен това никой не прави проблем, ако се изнася храна от ресторанта, която да се ползва за междинно ядене. Може да има и друго, но аз не съм се интересувала, понеже основните хранения бяха прекалено обилни и не ми се дояждаше между тях. Виж за междинните пиения мога да ти изнеса реферат. Joy bowuu

# 117
Я кажи и за пиенето, и това е интересно

# 118
Да добавя към написаното от Клер за Орхидея, че по-миналото лято когато бяхме там имаше доста и от тези кифлички и банички от многолистно тесто със най-различен пълнеж /сладък и солен/, както и корнфлейкс и какаовите топчета като нескуик.

Но както някой беше писал по-нагоре /да ме извини не помнякой точно  Blush/ ако се говори с хората от ресторанта, разрешават да се изнася храна за децата.
Аз миналата година още при пристигането говорих с управителя на ресторанта и от сутрешната закуска правех сандвич на детето с шунка, кашкавал, сирене, или мед и масло, или масло и конфитюр. даже със чиния и прибори са ни ги давали, които на другата сутрин камериерката имаше грижата да отсервира.
Имайте предвид, че болшинството работещи в комплекса са много положително настроени към българите, и една мила приказка да им кажеш, ги печелиш на своя страна. Защото ужасно са им писнали ордите невъзпитани румънци и руснаци, които оставят след себе си хаос.
Аз например държа непременно да се запозная с камериерката, която обслужва нашият етаж, говорих с жената и културно и обясних, че сме с малко дете, че детето следобяд спи и много държа да се почиства само до обяд и жената никога не се направи на ударена, даже ни включваше климатиците, когато ние забравяхме и се прибирахме на хладничко.

Така че, добра дума, желязна врата отваря, както са казали старите хора и са били прави  Peace

# 119
  • В.Търново

Здравей,искам да те попитам кои стаи са с двойно и еденично легло.Ние сме резервирали за 2 възрастни +1 дете до 6г двойна стая чрез агенция и от там ми казаха че за детето щяло да има разтегаем диван или фотьоил.Това с доп. легло било само в апартаментите.

На мен пък ми казаха,че разтегляемите фотьойли се водят допълнително легло за двойна стая.Така че моя син големия ще е на допълнително легло от тоя тип в двойна стая.ОБАЧЕ....в агенцията на Албена ми казаха,че нямало бебешки кошари ,а от Съни Турс,от където резервирах ми казаха,че ще ни бъде осигурена такава.Ще видим като отидем каква ще е истината.

Общи условия

Активация на акаунт