Ултра лято Албена 2010 (Тема 2)

• 51 824
  • 715
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Зависи от хотела според мен. Миналото лято пристигнахме рано-рано в "Славуна" - някъде около 12 часа, защото бяхме спали предната нощ във Варна при леля ми. И ни настаниха на секундата, дори ни предложиха да отидем да обядваме, ако не сме обядвали.
Честно казано , и аз се надявам ,че ще ни настанят по рано .Не ми се вярва да ни оставят с две деца гладни-жадни.Ще се надявам на чара на половинката Mr. Green
Пък нас за добруджата ни държаха до над 2 и половина - уж все нямало готова стая,а бяхме цъфнали около 12 там.
Не им вярвахме,ама какво да направим,чакаме и досаждаме на 15-20минути.

Споменах ли,  че миналата година в Магнолия ни настаниха след 16 ч. При наличието на две огладнели  и озверели деца в т.ч. едно насрано.  Mr. Green
А ние пристигнахме към 11,30 ч. в Магнолия и ни настаниха незабавно - стаята ни беше готова. Но гривните ни ги сложиха в 13 ч.

# 91
Да,така е,защото много не им вярвам на писанията,даже утре ще звъня и за Добротица. Peace
Моляте сподели после какво са ти отговорили! Peace

# 92
Може би ще задам глупав въпрос, но ще съм благодарна, ако някой ме осветли по следния въпрос: виждам в офертите, които предлагат хотелите в Албена цена например "легло в двойна стая 86лв.". Значи ли това, че цената на двойната стая е 86 лв. или е 172 лв.
 И друго - когато почивате на база AllI. вечер какви занимания имате - ограничавате с това, което предлага хотела или търсите развлечение извън него, съответно харчите допълнителни пари извън платените за т.н. All Incl. ? Аз лично смятам, че това понятие трябва да включва не само храна и напитки, но и куп развлечения. Но не съм реално запозната така ли е в действителност.
Простете невежеството ми  Grinning   bouquet

# 93
  • Mostly in my mind
86 лв означава за 1 човек. демек 172 лв. е двойната стая Mr. Green

# 94
Да,така е,защото много не им вярвам на писанията,даже утре ще звъня и за Добротица. Peace
Моляте сподели после какво са ти отговорили! Peace
Миналта година почивахме в Добротица. Виждам, че има интерес към този хотел и с основание  Grinning. Останахме много доволни. Стаите са нормални с климатик и хладилник(минибар). Не ви препоръчвам да резервирате икономични стаи - като обзавеждане са като всички останали, но гледката от терасата  е стената на ресторанта  Sick Храната беше чудесна, имаше дори сьомга и миди  Laughing , тематични вечери.( а минзухар така ме беше наплашила с лошите си преживявания в Магнолия, дори почти се бяхме отказали от Албена) Laughing Почивали сме 4 години в Албена и в сравнение с Вита парк, Ком и Магнолия нивото в Добротица определено е по-високо. Анимацията е само на френски, както вече се спомена.  Част от аниматорите са французи и естествено не говорят български. Аз лично не останах впечатлена от анимацията, дори мога да кажа направо си беше слаба. Басейнчето е много малко, но морето е голямо и много близо  Laughing. Няма детски кът, освен съоръжението в детския басейн.
http://www.albena.bg/uf/gallery/73/pool%202-1.jpg AI си е пълен, от 10 до 18 има скара, пици, сладолед, напитки и т.н на бара до басейна. Ако нещо друго ви интересува питайте  Grinning

Последна редакция: пн, 31 май 2010, 10:47 от veni_ev

# 95
В такъв случай май се отказваме от Орлов и ще се насочим към Добротица,ако въобще случим на свободна стая! baby_neutral
НЯМА СВОБОДНИ СТАИ! От хотела ми казаха, че френски оператор ги менажират на 90% и за сега не знаят дали ще имат нещо свободно за ЮНИ, щели да разберат в началото на месеца и ще ги пуснат като last minute. (И за юли и август по същия начин)

Bla-bla, Lulumba, имате ли снимки от стаите в "МУРА"? Нещо повече да кажете за условията там? Междинни хранения има ли? Басейна как е? (от снимките на Lulumba разбирам, че това е детския басейн, друг има ли?
Мерси предварително   bouquet

# 96
  • В светлината на слънцето
Мариана, това е детския басейн на "Славуна" и "Гергана", не на "Мура". Ние бяхме в "Славуна", идея нямам какви са стаите в "Мура". newsm78

# 97
Вени....благодаря ти!Леко се бях притеснила,точно за храната...понеже сме с малки деца/както се вижда/ та живо ме интересуваше точно това,те междинни хранения на дали ще са им нужни/не са чак толкова ящни/,но да има храна годна за деца.Да не е само скара и пици и неща които да не могат да ядат....
За стаите ние сме в една двойна/две легла/ и две двойни с преходна врата.Аз се ориентирах към този хотел,защото ми се стори в по зеленичката часта на Албена ,ако мога така да кажа ,и не е много голям да трябва да се притеснявам за децата.
Анимация на френски-ми то не е ясно мойте и на български да е дали ще са там,така че....
Питането ми е за паркинга .....има ли достатъчно места....или е притеснено паркирането....
И големината на стаите....понеже едната ми е още малка,може и да и взема детско сгъваемо легло...ще се притеснявам ако трябва да спи на високо легло...тя си спи още в кошарка....дали ще има място да я сложим...
Чистотата как е ...
И морската кухня добра ли е...
Благодаря ти предварително...

# 98
picaso за кой период си намерила стаи в "Добротица"?

# 99
  • В светлината на слънцето
picaso, почти всички хотели в Албена осигуряват бебешки кошари, така че няма да има нужда да носиш. Но за всеки случай преди тръгването звънни в самия хотел и запитай дали имат свободна, за да не се окажете неприятно изненадани на място. Конкретно в "Добротица" кошари имат, защото аз вече питах - отказахме се именно поради несигурността на положението с желаните от нас дати. Иначе от хотела ме увериха, че могат да ми дадат кошара за малкия, ако желая. Peace
------------
Момичета, и аз съм с малки деца, които със събуждането си следобед започват да ядат като обезумели (нищо, че не им личи Mr. Green) и честно казано не разбирам какво толкова се притеснявате за междинните хранения. И да ги има, пица, кебапчета и други подобни едва ли са най-подходящата закуска за малко дете. Пак казвам, миналото лято културно помолихме да изнасяме от ресторанта плодове и нещо, което да става за закуска за децата - нямахме никакви проблеми от страна на персонала, дори ни казаха, че може да си ги изнасяме с техни съдинки, стига после да ги върнем. Не вярвам, в който и да е хотел да откажат (не че е невъзможно, но не ми се вярва). А и нали няма да изнасяте една торба храна, а 2 плода и да речем 2 купички овесени ядки с мляко или нещо друго, което да става за деца.  Peace

# 100
Записвам се да ви следя   bouquet

Миналата година бяхме в Калиакра, останах адски доволна...тая година ще се оглеждам отново за изгодни оферти дано пуснат нещо.

# 101
picaso за кой период си намерила стаи в "Добротица"?
От 03.07 до 14.07 .Дано само времето е хубаво,че чух че весец юли щял да е дъждовен,но има къде да се мръдне,и в делфинариума няма да пропуснем и още няколко дестинации наблизо знам...така,че какъвто ни бил късмета.
picaso, почти всички хотели в Албена осигуряват бебешки кошари, така че няма да има нужда да носиш. Но за всеки случай преди тръгването звънни в самия хотел и запитай дали имат свободна, за да не се окажете неприятно изненадани на място. Конкретно в "Добротица" кошари имат, защото аз вече питах - отказахме се именно поради несигурността на положението с желаните от нас дати. Иначе от хотела ме увериха, че могат да ми дадат кошара за малкия, ако желая. Peace   

Добре,че ми каза,не че ще ни натежи,но все пак ще звъня да питам за този период....ако не тя тази дето носим е от сгъваемите...пък ако не ще си спи между нас с тати. Peace
А за храната не се притеснявам,гладни няма да останат-пък и както каза и от ресторанта да вземеш...никой няма да откаже.
Ние на Албена не сме почивали,миналата година бяхме в Гърция,отглеждаха си ни като писани яйца.Каквото не сме поискали,това не е имало.Хотела беше с ресторант долу и даже и супички правеха за децата.Въобще беше супер.Надявам се тази година Албена да не ни разочарова.
Благодаря на всички момичета за преценките и коментарите,помогнаха ми в избора на хотел.
И аз бях харесала Калиакра,но за този период нямаше места.Въобще за юни и юли немислимо беше.Може би за нашия вариант доста сме.Може би ако е едно семейство и не с три деца.Всичко зависи от това какво търсиш и в кой период.Така,че късмет на тези които ще чакат нещо в последния момент.

# 102
Ама то имало цяла нова тема.... ooooh!
И аз тук, сред очакващите своята почивка в Албена.  Peace

# 103
Ние вече сме с резервация за "Орлов" за 15-25.08.  Grinning
Отказах се от "Елица"-нещо не им вярвам.... Rolling Eyes Звънях в хотела да питам имат ли двойни стаи със спалня(не две отделни легла) и ми казаха,че НЯМАТ!А на малкото снимки от стаите в хотела се вижда точно такова легло-тип спалня! Shocked За междинните хранения-същата работа,на тел.на Алебена ми казват ИМА ,на тел на рецепцията ми казват НЯМА!или обратното беше...не помня точно...Нещо измама има май  newsm78  Много ми се искаше да сме на някой от тези хотели точно на пясъка,но в крайна сметка и на мен много ми похвалиха "Орлов" и ще отидем да го видим. Peace Дано е близичко до плажа,че честно  казано и за това се обърках-на едно място пише 50м,на друго 100м,а в сайта на Ретур-150м  Rolling Eyes Кое ли е истината???? newsm78
Някой да е виждал в действителност къде точно се намира,че на снимки вече не вярвам...... Thinking
Щечакам отзиви с нетърпение на всички завърнали се от там Wink Ако има и снимки-ще съм още по-доволна!!! Peace
Като казах снимки-Дикси,много красиви снимки си споделила-давай още,и още.......страхотни са!!!!Къде е точно този плаж:
http://images.diksi.multiply.com/image/1/photos/67/1200x1200/18/ … mp;nmid=280951095

# 104
Записвам се да ви следя   bouquet

Миналата година бяхме в Калиакра, останах адски доволна...тая година ще се оглеждам отново за изгодни оферти дано пуснат нещо.
Ооо, откога чакам да се появи някой , който е почивал там. Simple Smile Все се спрягат други хотели, но за Калиакра - нищо. Толкова ли не е посещаван? Ние имаме за там резервации, та леко се притесних от липсата на информация.
val_stef , кажи нещо повече, кое ви хареса, как са басейните,храната, анимацията..? Ако имаш и снимки ще е чудесно! Hug

Общи условия

Активация на акаунт