Лятно слънце веч напече,все навън е ОКТОМВРИйското човече!

• 34 346
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • София
А коко дена давате масалцето и сиренцето, като ги въвеждате?

# 661
Здравейте!

Бебоците ви пораснаха, някои пред очите ми,  Simple Smile вече придобихте опит и ви вълнуват други, различни от кърменето неща. Както и трябва да бъде.
Дойде моментът да се разделим с вас, ние с Микки се оттегляме от вашата отчетна тема и ви пожелаваме много хубави емоции с прекрасните ви дечица! Надяваме се да сме ви били полезни.

Но все пак, ако имате нужда от някаква информация от нас, може да ни намерите на лични или пък в консутантския подфорум на Ла Лече Лига.

Благодарим ви, че участвахте в този проект на BG-Mamma и Ла Лече Лига.

# 662
Здравейте,

Днес ще водя Деян на преглед за ушите, мисля че ви бях споменала, че направи сериозен отит преди 2 месеца. Моля се всичко вече да е наред Praynig.
Ние още сме с кошницата от 0-13кг, ама той е дребосък.
Има 3 твърди хранения дневно от 8 месец. Захраних на 6, на 7 добавих сутрешна каша с плод и на 8 следобедна каша с плод. Пробвах с мъничко в началото и се прие добре. Само че давам по половин порция каша, останалото плод. Като въведа пшеницата ще разнообразявам едното хранене с бебешки бисквитки с плод, а по-нататък с каша или ядки със сирене и масло.
На баткото свинско съм въвела на 1г.и10-ина дни след останалите видове месо и риба.
Вигантол не давам отдавна, но съм забравила да питам педи докъде сме я докарали с фонтанелата Blush.
Клото, и ние ви благодарим  bouquet.
Vanya_P,  честито "мама" Heart Eyes.
Newborn, прекрасни снимки, както винаги Grinning.

# 663
И аз благодаря на Клото и Микки Hug Изключително полезни със съвети за нас разбира се,а сега и за другите мами Peace

# 664
Аз лично въведох маслото и сиренето с попарата сутрин. Започнах с няколко трохички сиренце и до 3-4 дни увеличаване достигнахме колкото кибритена кутийка сирене, а маслото ми е на върха на лъжичката.  Не забравяйте да изкисвате сиренцето за да се обезсоли Peace

# 665
Мики и Клото, много благодарим, че бяхте с нас  Hug
Момичета, благодаря за милите думи  Hug
Ванче, да цвета и формите донякъде приличат на белоградчишките скали. Но е много по-наситено червено и е 10 пъти по-голямо.
Розе, чакаме те. С езика се оправям с ръце, крака и кредитна карта  Joy Крис проговаря много лесно. Само от играта си с децата навън всеки път ми се връща с думички и изречения.

# 666
Здравейте мили мамчета,

Не съм писала и аз мн отдавна, но редовно ви чета.
Клото и Мики, мн ви благодаря за подкрепата и съветите, бяхте мн полезни и ви пожелавам всичко най-хубаво Hug
Деска, мн мн силно ви прегръщам със Сашето и ви пожелавам от все сърце да се оправяте по-скоро, защото наистина се измъчи малкото слънчице, а и ти покрай него не по-малко, вярвам Hug Hug Hug
Всички болнички да оздравяват по-скоро и лесно.
Честито на всички с настоящи и минали поводи за празнуване, пожелавам ви здраве и всичко най-добро  bouquet
Честито на всички малки християнчета, ние смятаме да кръщаваме Алекс на 08.09.2010, тогава имаме годишнина от сключването на граждански брак със съпуга ми и мислим да се венчаем в църквата и да кръстим малчо. Дано да се осъществи Praynig
Ние с Алекс сме добре, днес бяхме на консултация. За месец и половина сме качили 900 гр и сега сме 10,200 и сме пораснали с 2 см и сме 75 см.
За Вигантола-аз може би от месец и половина не давам почти никак, а от известно време съвсем съм го спряла. Днес обаче питах педито за него и тя каза, че трябвало поне по 1 капка да давам докато проходи, защото било важно за костите на краката сега докато се учи да ходи. Не знам колко е така, ама ми се ще да не давам вече и май ще послушам сърцето си ooooh!
За хапванетоо-ние се храним като цяло добре, от 2 дни имаме и закуска, но нещо не мога да улича-не харесва нито попара, нито кус-кус, с плодчетата днес беше по-добре, иначе яден на обяд месно или зеленчуково пюре, а след обяд каша. Сутрин веднъж или два пъти  обед и вечер се кърмим и нощем ставаме веднъж към 4 да сучем. Аз мисля, че вече нямам мн кърма, не му се суче мн ентусиазирано вече, но се надявам да докараме още някой и друг месец, но каквото такова, здраве да е.
Водичка пие от скоро, но когато е мн жега или има например сол в пюрето, като например тези на ХИП имат уви си пийва и по 120, че и повече грама на ден, а има дни, като днес, когато почти не пие.
Май това е за сега, пожелавам ви лека и спокойна бебешка нощ, че утре ще "излезна в извънградска отпуска" и за няколко часа ще ида да отпочина във Варна, ще се видя със съученички, с които от мн отдавна не сме се виждали и ще посетим Делфинариума, нямам търпение, от кога искам да видя делфинчетата... Grinning

# 667
  • София
ДУБРУТРУУУ
възползвам се докато се топли храната на дзверчето да драсна някой ред Peace
Клото , Микки много ви благодарим за подкрепата, съветите и спокойствието което ни подарихте в толкова важни за всички ни моменти Praynig Hug Peace ужасно тъжно ми става, че се сбогуваме, това е поредния знак, че децата растат неусетнооо Rolling Eyes и наистина отдавна не съм имала нужда да ви питам нищо, дори имах честа да помогна на две пресни майчета със съвети Crazy
а как само ми се иска  пак да имам нужда от съвети Crazy Whistling Wink дано  ми е писано Praynig
за вигантола аз без да си искам го спрях още преди месец - забравям да го дам Embarassed Rolling Eyes ooooh!
за столчето за кола и ние сме още с кошница - чувства си се комфортно в нея и си пътува и спи без проблем. може би защото не знае друго  Rolling Eyes
пасирате ли още манджите на дребусите - аз започвам да готвя без пасиране да свиква да джвака - прави ми криви физиономии ама си яде - ще свикне Peace а банан си гризе на хапки колкото мен Crazy
за кърменето още си се кърмим денем 4 максимум 5 пъти след хранене и преди сън, а нощем както каза Мегс и аз не ги броя Crazy за кърмата не мога да преценя дали ми е намаляла - все още ми се налага да ползвам подплънки ooooh! не спира да ми тече Embarassed
май за сега това е от нас
весел и усмихнат ден Peace  bouquet Hug

# 668
Здравейте мацките,  Grinning
Клото и Микки  Hug Хиляди благодарности на ВАС и момичетата от ЛЛЛ   bouquet  Бъдете Винаги така отзивчиви и помагайте на мамите, които имат нужда, защото ако не бяхте Вие, Форума и мацките от тази отчетна нямаше да знам толкова за кърменето и до момента да сме на кърма Peace Hug   bouquet

Да се отчета след консултацията вчера- качила е 200гр.- 8 000кг. , но на см. си е същата ( според педито, а според мен е пораснала много  Rolling Eyes) 69см.

Последна редакция: чт, 22 юли 2010, 11:20 от megs

# 669
  • Пловдив
Здравейте,момичета Hug

И аз все по-рядко се разписвам,но ви следя Simple Smile

Като стана въпрос за кърменето,много ми е мъчно в момента,защото Дидката реши сама да се отбие и не суче вече от 3-4 дни.Само ако се опитам да и дам,изпада в истерия.Пробвах какво ли не,но явно и е дошъл момента.Мен много ме боли и се надявам да не стане някоя беля на дърти години кърмачески стаж.

Иначе Дидка също е от спокойните деца и вече си мислих,че ще проходи има -няма на 3 години,но баща и почна да я пуска на земята и след няколко дни тя пропълзя и си седна съвсем  стабилно на дупето на респектиращите 10 месеца.Та в този смисъл и аз позлоупотребвах с нейното спокойствие Mr. Green

Вигантол не давам от няколко месеца.

Малките си играят вече заедно на земята и са много сладки.Слава Богу,Криси все повече вижда другарче в Дидката и почват малко по малко да се занимават и заиграват.Почти все следобед им пълня басейнче на терасата и купонът е пълен.

Така при нас.След малко ще оправям багаж,защото ще ходим за няколко дни на море.

Пожелавам ви и на вас само хубави летни емоции,много слънчеви усмивки и да нагушкате малките бонбони Hug

Еди,много ми е интересно,когато разкваш и показваш този различен за мен свят.Благодаря ти Simple Smile

Клото,Микки,благодаря ви за всеотдайността.Невероятни сте.Дай Боже,повече хора да са като Вас Hug

Бубе,Юле,Честит Рожден Ден!Много здраве,късмет и успехи  bouquet

# 670
Здравейте мами!
Ние от 2 дни вдигаме темп. 37,1/37,5. Ту имаме ,ту не. Давам му само Панадол и веднага спада.Не съм го водила на лекар тъй като скоро бяхме на консултация. Мисля,4е е от зъбките,имаме 2 отдолу,а отгоре венците са ни страшно надути.Дали съм права или е някой вирус?
Ина4е си е в настроение детето,храни се нормално.

# 671
  • София
не съм много компетентна, но когато зададеш въпрос, който те тревожи чакаш по - бързо отговор - знам от опит и за това ще изкажа мнение Rolling Eyes
според мен температурата в тези граници не е толкова тревожна. може да е от жегата, може от зъби. ако си е спокойно и си спинка и хапва детето му се притеснявай толкова - следи я за твое спокойствие и давай панадол само ако надвиши 37,5 - още повече сама казваш че веднага действа. ако положението се задържи така можеш да звъннеш на педиатъра за твое спокойствие - това им е работата все пак Peace

# 672
НВИ,не давай температуропонижаващи до 38-38,5,освен ако деттео не се много отпаднало и видимо зле.
Най-добре да го види лекар,може да има леко зачервено гърло,или някое ушенце да е възпалено.При всички положения няма какво да се направи на толкова малки деца,освен да се следят от лекар,когато се касае за леки неразположения или вирусни заболявания..Дано е от зъбките!!!! Hug

# 673
НВИ, напълно подркепям съвета, който Деси ти е дала. Аз също като майка с повече опит не свалям темпратура под 38,5С Peace По принцип в жегите все още е трудна саморегулацията на температурата на тялото на бебетата. Вирусите по правило провокират доста по-висока температура - над 39С, тази говори по-скоро за бактериален характер. Ушичките можеш за провериш сама , като леко притиснеш от външната страна входа , ако заплаче или пищи, значи го боли, тръскането на главата е също признак при бебета. Ако нещо те тревожи обади се пак на педиатърката, но наистина дано да са зъбките Praynig И ние така ги пробиваме с температура 37,5 -38С. Да минава бързо!

# 674
  • Пловдив
И аз нищо не давам преди 38 градуса.

Много помага хладка вана и обливане на детенцето-първоначално водата да е с нормалната телесна температура и после малко по малко да се добавя малко по -студена вода.Казвали са ми го майки от форума и винаги действа(ако ли не,значи е нещо по-сериозно).

Общи условия

Активация на акаунт