За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 30

  • 32 507
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 1 777
Здравейте!!! Решила съм да правя запеканка с картофи и кайма(не съм правила досега такова чудо) и ще съм ви благодарна, ако споделите някоя рецептичка!!!  chef
Мусаката е запеканка с картофи и кайма.  Wink
А също така можеш да направиш и овчарски пай.Ето рецепта само замени пилешкото месо с каймата.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg104402.html#msg104402

# 106
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Аз лично съм си харесала една рецепта от сп. Кулинарен журнал - настъргвам тиквичките на едро ренде, посолявами оставям малко, след това много добре ги изцеждам от сока, който са пуснали. Слагам ги в купа и започвам да прибавям - 2 яйца, 100гр. кашкавал, 3-4 с. л брашно и няколко супени лъжици галета, копър, чесън / пресован или счукан/.В тиган / с незалепващо покритие/ сипвам олио и като се сгорещи слагам от сместта с една лъжица. Продуктите ти казвам по спомен, за тази година не съм правила още,но като цяло вече действам на око - сместта не трябва да е много рядка,даже преди да сложа кюфтенцата в тигана всеки път разбърквам сместта. После заливам готовите кюфтенца с разбито кисело мляко с добавени копър и чесън в него. Пържат се бързо и са много вкусни.  bouquet
Благодаря за рецептата!   bouquet
След малко ще ги метна в тавата и да видим какво ще излезе като не са пържени Simple Smile.

Станаха чудни. Вместо копър сложих магданоз и много малко джоджен. Не ползвах брашно, само с галета - ммммммм.

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 18:37 от Solar Wind

# 107
  • Мнения: 655
да попитам-по каква рецепта правите глазираните зеленчуци Peace

# 108
  • Мнения: 1 777
да попитам-по каква рецепта правите глазираните зеленчуци Peace

Aз правя моркови по тази

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,175.msg35475.html#msg35475

# 109
  • Мнения: 655
Пети,много ти благодаря за бързия отговор  bouquet

# 110
  • Варна
  • Мнения: 2 576
...
Маме, виж тая рецепта, кюВтенцата по нея са страхотни на вкус, меки и сочни.

пилешко филе  - 500 г,
кашкавал - 100 гр
майонеза – 3-4 с. л,
нишесте - 2-3 с. л. (може да се замести и с брашно)
яйце - 1
сол
чер пипер

В купа разбивате яйцето, добавяте майонезата, нишестето, солта и разбърквате с вилица до еднородна консистенция. Месото се нарязва на дребни кубченца, слага се в купата. Добавя се нарязания също на малки кубченца кашкавал. Хубаво се обърква всичко и купата се оставя в хладилника за няколко часа. Ако няма време, може и веднага да се пържат в загрято олио, като се сипват от сместа с лъжица. Стават страшно вкусни. Правила съм ги и с пилешка кайма.

Ако сместа стане много гъста, може да чукнеш още едно яйце и да сложиш лъжица брашно, ако пък се разреди повече.
...
Освен кюфтетата от тиквички направих и тези. Пак на фурна, прекрасни станаха   chef.
Много благодаря на labrex и cecunka76 за страхотните рецепти!   bouquet

# 111
  • Мнения: 22 867
...
Маме, виж тая рецепта, кюВтенцата по нея са страхотни на вкус, меки и сочни.

пилешко филе  - 500 г,
Освен кюфтетата от тиквички направих и тези. Пак на фурна, прекрасни станаха   chef.
Много благодаря на labrex и cecunka76 за страхотните рецепти!   bouquet

Solar Wind, как успя да ги изпечеш, не се ли разляха? Само пържени съм правила досега. newsm78

# 112
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Според мен си станаха съвсем добре. Пекох ги върху хартия за печене и ги поръсих с галета.  Кашкавала се поразтече и запече, но младежа харесва хрупкаво. Рядко детето харесва храна, а тези кюфтета му харесаха  Peace. Ето и снимка от телефон обаче и не е много добра.

# 113
  • Мнения: 431
Мили хора, намерих доста апетитни снимчици на един руски фотограф и сега ми е много интересно на какво точно са  Laughing предполагам е някакво традиционно руско ястие.


^ По-специално ме интересува това. Баница с пълнеж?! Или нещо по-засукано?! Имате ли представа? Simple Smile


^ Ето тези също изглеждат много любопитно! Simple Smile

Ако е някакъв ориентир, първата снимка се казва pir_small, а втората -- burr_small Laughing

# 114
  • Мнения: 22 867
Според мен си станаха съвсем добре........

Пържени са страшно вкусни и сочни и у нас ги харесваме. Освен да пробвам и аз печени, може би трябва и сместа малко по-гъста да направя........ще опитам някой път. Благодаря за идеята!  bouquet

# 115
  • Мнения: 11 743
Mea_Culpa , фотографа може да е руски, но на мен първото ми прилича повече да е от италианската кухня - фокача някаква или друга пита, имат някакви такива пити, като солени торти, но сега не се сещам името. Може да е нещо такова
http://www.cinnamonspiceandeverythingnice.com/2009/01/salami-fil … ccia-for-tff.html

или такова
http://find.myrecipes.com/recipes/recipefinder.dyn?action=displa … ;recipe_id=408834

# 116
  • Мнения: 1 777
Mea_Culpa   първото на мен ми прилича калцоне само че направено кръгло и по- плоско.Пълнежа мисля е със спанак ,кашкавал/сирене и пиперони.
А второто е най обикновено мексиканско бурито.

# 117
  • Мнения: 431
Страхотни сте, много ви благодаря! Всички тези неща са ми непознати ( Embarassed ) и сега с интерес ще прочета за тях. Мерсииии!!!   bouquet

# 118
  • Мнения: 22 867
На мен първото ми прилича на руските закрити пироги, те имат различни такива, в смисъл на тесто и пълнеж. А второто и на мен ми прилича на буритос, ама знам ли........

Mea_Culpa , сложи линк към снимките, ако обичаш!

# 119
  • Мнения: 431
Да, сигурно е това, щом снимката се казва "пир..."  Crazy

Линк... амииии, всъщност го видях оттук: http://picasaweb.google.com/tilichofoto/QzOcpJ# -- "кулинарния" албум на фотографа Simple Smile

*изобщо този фотограф има готини идеи, днес му станах голяма фенка, има и доста интересни еротични кадри  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт