За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 30

• 32 771
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Здравейте!
Искам аз да си заквася кисело мляко, но идея си нямам как става и с каква марка купешко мога да го направя...някакви съвети?Simple Smile

# 436
Здравейте!
Искам аз да си заквася кисело мляко, но идея си нямам как става и с каква марка купешко мога да го направя...някакви съвети?Simple Smile
Eто тук момичетата за писали. Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=367071.msg9954812;topicseen#msg9954812

# 437
  • София
Здравейте!

От купешките млкека за да направиш закваска става само с марката Елена,с другите някак си се точи като ..сопол,много ми е неприятно.На мен ми носят домашно прясно мляко иаз си го квася,но ако не си пазя закваска купувам Елена.  Peace

# 438
Бих добавила и киселотомляко "На баба"

# 439
  • София-Младост
Здравейте!

От купешките млкека за да направиш закваска става само с марката Елена,с другите някак си се точи като ..сопол,много ми е неприятно.На мен ми носят домашно прясно мляко иаз си го квася,но ако не си пазя закваска купувам Елена.  Peace
Е чак пък само с Елена... вече поредна седмица квася биволско със Сердика и нямам нито един фал.

# 440
Здравейте!Някой може ли да ми каже защо ми спадат еклерите още във фурната?Не мога да си го обесня!Вече трети път така,а преди никога не ми се е случвало!

# 441
  • забравих си мисълта...
Здравейте!Някой може ли да ми каже защо ми спадат еклерите още във фурната?Не мога да си го обесня!Вече трети път така,а преди никога не ми се е случвало!

Не трябва, да отваряш фурната по време на печене и малко след като са изпечени, или ако я отвориш веднага след изпичане, да е съвсем леко и по-малко. Иначе знам ли може и друга, да  е причината. Кажи как ги правиш и тогава може би ще можем, да ти кажем повече.

# 442
Имаше една тема за сватбите. Имаше много хубави сладки, а ми предстои такъв повод, моля да ми помогнете да я намеря, че се утрепах да я търся.  bouquet

# 443
Имаше една тема за сватбите. Имаше много хубави сладки, а ми предстои такъв повод, моля да ми помогнете да я намеря, че се утрепах да я търся.  bouquet

Лийра, виж  ТАЯ ТЕМА ли е търсената.

# 444
Венета,първо ги пека на 200 гр,след около 15 мин намалям на 160 и след 10 мин  изключвам и открехвам леко фурната!Те спаднаха по време на печенето без да съм отваряла.Дали не бяха прекалено големи?После направих още една доза,но ги направих по-малки и не спаднаха.

# 445
здравейте! искам да попитам за прясната мая след като е във фризера замразена а пише че може да се използва до 15 юни ще стане ли тестото хубаво ако го замеся сега. благодаря ви.

# 446
здравейте! искам да попитам за прясната мая след като е във фризера замразена а пише че може да се използва до 15 юни ще стане ли тестото хубаво ако го замеся сега. благодаря ви.
Може.ДЕЙСТВАЙ СМЕЛО!
Срока е ако си седи прясна маята,но след като е замразена и седи във фризера,няма страшно! Hug

# 447
благодаря ти ще действам веднага.

# 448
От няколко дни имама "кухненски робот". Не съвсем, но има блендер и две мелачки. Едната с два ножа, другата с 4 ножа. В каната на блендера има една цедка. Та... Започвам въпросите. Simple Smile
1. Тази цедка за какво е? Вчера пасирах на детето банан и не я сложих...
2. Тези мелници какво мелят? И каква е разликата?
3. Ако можете да ми подскажете какво мога да кълца, меля, пасирам вътре, защото имам голям мерак да си го ползам, а не знам какво да правя вътре освен картофено пюре ...  Embarassed

# 449
  • на Земята
Здравейте,може ли в тази рецепта за мъфини на Pety да заменя боровинките със сладко от ягоди?
 Боровинкови мъфини
2ч.чаши брашно
1ч.чаша захар
1с.л.бакпулвер
1ч.л.сол
2 яйца
1/4ч.чаша олио
1/4ч.чаша разтопено масло
3/4ч.чаша прясно мляко
1ч.чаша боровинки( пресни или замръзени)

Смесваме сухите продукти, а в отделна купа смесваме мокрите.След това прибавяме мокрите към сухите.След като сме разбъркали добре слагаме и боровинките.Изсипваме в форма за мъфини предварително намаслени.Печем на 180 градуса около 20-25 минути.
 Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт