За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 30

  • 32 701
  • 728
  •   1
Отговори
# 240
  • Ст.Загора
  • Мнения: 775
 Здравейте , и аз имам нужда от помощ  Praynig. Преди време правих едни хапки със сирене и кашкавал , които се правят на топчета и се съхраняват във фризера , рецептата е от форума .  Ако може някои да помогне   bouquet

# 241
  • Мнения: 572
Здравейте , и аз имам нужда от помощ  Praynig. Преди време правих едни хапки със сирене и кашкавал , които се правят на топчета и се съхраняват във фризера , рецептата е от форума .  Ако може някои да помогне   bouquet

Ето сиренца  и кашкавалчета на Хепи.Натрошавате сиренето -на килограм сирене-2яйца  ,2-3щипки червен пипер Трябва сиренето и кашкавала да са по- твърди  Може малко сух чесън.Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно нареждат се в в нещо плоско и да се замразят във фризера.След като замръзнат се изсипват в торбичка найлонова и така се съхраняват във фризера.Когато ви потрябват  или ви дойдат неканени гости -разбивате бира ,1яйце и брашно -на гъста каша.Замразените топчета ги пускате в панировката и с лъжица  полуизцедени ги пускате и ги пържите в загрята маслена баня.По същия начин и кашкавалчета,само че кашкавала е настърган .

# 242
  • Мнения: 179
Ще ме извините за въпроса,но не съм много компетентна. За печене в конвекторна фурна,трябва ли месото /пилешко/ да е предварително сварено?

# 243
  • Ст.Загора
  • Мнения: 775
Аея , точно това търсих  Grinning, благодаря ти много  bouquet

# 244
  • София
  • Мнения: 1 231
Ще ме извините за въпроса,но не съм много компетентна. За печене в конвекторна фурна,трябва ли месото /пилешко/ да е предварително сварено?

Не то ще си се свари от конвектора.По Фантастико и Европа нали така готвят и те и слагат всичко сурово

# 245
  • Мнения: 572
Дайте идея за спагетки без месо..
Имам налични домати, подправки, гъби..
Има рецепти в нета, но ми се иска нещо изпробвано
С вино, без вино, с чесън или други подправки.. каквото се сетите Simple Smile

# 246
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 568
Аея , ето ти една изпитана и бърза рецепта, вместо шунката може да сложиш гъбки Wink.Накрая и маслини може да добавиш :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/06/blog-post.html

# 247
  • Мнения: 5 001
Дайте идея за спагетки без месо..
Имам налични домати, подправки, гъби..
Има рецепти в нета, но ми се иска нещо изпробвано
С вино, без вино, с чесън или други подправки.. каквото се сетите Simple Smile

Ами според тези продукти,които си изброила аз бих направила така:

Ще задуша гъбите(нарязани на филийки) в мазнина,ще сложа настърганите домати и като се сгъстят ще добавя 1 с.л. захар(за да убие киселото от доматите),сол,млян черен пипер,босилек.

С този сос че залея сварените спагети и ще поръся с настърган кашкавал(да се разстопи от топлината ).Сервирам!


Иначе имам и деуг вариант със задушен спанак,заквасена сметана и кашкавал....Но...това е друга тема Laughing

# 248
  • Мнения: 572
Дай и другата рецептичка - имам и спанак, и заквасена сметана Wink

# 249
  • Мнения: 3 349
И аз да попитам - по принцип никак не обичам горчица, но съм си наумила, че в минимално количество като подправка към ястия и салати ще придава добър вкус. Но идея си нямам каква да си взема. Моля, препоръчайте ми - все пак да не е прекалено остра и натрапчива.  Hug
Аз заради един сос си купих дижонска горчица - много ми хареса. Ползвам я за доста неща - върху пицата заедно с майонеза, върху запечени кашкавалки, в сосове. Слагам по- мъничко.

# 250
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
И аз да попитам - по принцип никак не обичам горчица, но съм си наумила, че в минимално количество като подправка към ястия и салати ще придава добър вкус. Но идея си нямам каква да си взема. Моля, препоръчайте ми - все пак да не е прекалено остра и натрапчива.  Hug
Аз заради един сос си купих дижонска горчица - много ми хареса. Ползвам я за доста неща - върху пицата заедно с майонеза, върху запечени кашкавалки, в сосове. Слагам по- мъничко.

Аз много харесвам картофена салата с горчица, много е вкусна така. Майонеза не обичам, много ми е мазна, дори и с ниско съдържание на мазнини да е, пак нещо не ми е вкусна.

# 251
  • Мнения: 22 867
... Моля, препоръчайте ми - все пак да не е прекалено остра и натрапчива.  Hug
Аз заради един сос си купих дижонска горчица - много ми хареса. Ползвам я за доста неща - върху пицата заедно с майонеза, върху запечени кашкавалки, в сосове. Слагам по- мъничко.

Вкъщи харесваме на Витал френската, дижонската ни е малко силна.

# 252
  • Мнения: 3 349
Venetta дали ще стане вкусно, ако се добави горчица - само в една порция  newsm78, предполагам, че ти когато овкусяваш салатата тогава я добавяш. У дома само аз харесвам горчица, в сосовете успявам да им я замаскирам, но в салатата няма да успея. Sick
Освен това се води война и за топеното сирене - аз обичам да го слагам в пицата, когато правя пърложки - с топено сиренце и гъбки най ми харесва, а моите мъже само мърморят,че съм разваляла яденето с него. Не че много им се връзвам - казала съм им който има претенции да сготви така както на него му харесва. Crossing Arms

# 253
  • Мнения: 1 777
Цецинка76 ето така можеш да я замаскираш. Wink

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg98284.html#msg98284

# 254
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Venetta дали ще стане вкусно, ако се добави горчица - само в една порция  newsm78, предполагам, че ти когато овкусяваш салатата тогава я добавяш. У дома само аз харесвам горчица, в сосовете успявам да им я замаскирам, но в салатата няма да успея. Sick
Освен това се води война и за топеното сирене - аз обичам да го слагам в пицата, когато правя пърложки - с топено сиренце и гъбки най ми харесва, а моите мъже само мърморят,че съм разваляла яденето с него. Не че много им се връзвам - казала съм им който има претенции да сготви така както на него му харесва. Crossing Arms

Защо, да не е. По принцип винаги като опивам нещо ново, го правя в малки количества или с част от ястието. Опитай и ако ти хареса после дай и на останалите, пък знае ли се, може и на тях, да им хареса. Според мен горчицата има приятен пикантен вкус и може, да не кажат, че не им харесва, просто опитай.

Общи условия

Активация на акаунт