ЕВРОВИЗИЯ 2010 - SHARE THE MOMENT - ФИНАЛЪТ

• 24 368
  • 788
  •   1
Отговори
# 630
  • в сърцето на един мъж...
Е, Татяна, как да не е имало вот по съседски - Швейцария, Белгия и сие подобни държави директно си гласуваха за немците. Мързи ме сега да изровя точките на съседските страни, но традиционно страни, с които се мразят и не се понасят дадоха повече точки. Изненада беше Полша снощи - те дадоха 7 ли, 10 ли Shocked Така че никой не може да ме убеди, че не е нагласена евровизията тоя път Confused

# 631
Естествено, че е с пари. Хората залагат кой ще е победител и на база тези залози се определя фаворитът.

Ау, като да спечеля във еврофутбол Joy Където има залагания с пари, може да се очакват всякакви резултати. (Всички, които харесват тук германката, не са изпратили и един смс, което разбира се не е оказало влияние на победата й) Joy

Да, точно така. Половинката ми още от началото си хареса Дания и заложи, че песента ще е в четворката, на коефициент 2,75 преди един-два месеца. Хората обикновено биха заложили пари на нещо сигурно, което има потенциал да стане победител. Честно да си призная не бих заложила никога на песента на Миро дори, че ще е в десятката, камо ли победител.

# 632
Е, Татяна, как да не е имало вот по съседски - Швейцария, Белгия и сие подобни държави директно си гласуваха за немците. Мързи ме сега да изровя точките на съседските страни, но традиционно страни, с които се мразят и не се понасят дадоха повече точки. Изненада беше Полша снощи - те дадоха 7 ли, 10 ли Shocked Така че никой не може да ме убеди, че не е нагласена евровизията тоя път Confused

За Швейцария съм съгласна, че е имало съседска симпатия, или че там са гледали шоуто на Рааб и Лена вече е имала фенове там.
Белгия  newsm78 - няма съседски симпатии.
И от Швеция имаше 12 точки за Германия, не за съседската Дания, които бяха с песен на шведски продуценти. От Турция 10 точки - това немските туристи ли са били?  Laughing А 10 точки от Албания? И само по 3 от съседите Холандия и Франция.... Какво нагласено, и КАК?

Която и песен да беше спечелила, винаги ще има хора които не я харесват (нормално!) и които ще търсят под вола теле - съседски гласове, нагласено било  Tired

# 633

Определено ме изненада руският представител, станал известен за една нощ ето с това парче: http://www.youtube.com/watch?v=AOzkN8dHnjk Joy Обикновено руснаците подхождат доста сериозно към подобен род конкурси и тази иронична нотка ми дойде изненадващо  hahaha

Може да са разчитали на успеха на един украински участник на едно от изданията на Евровизия - беше облечен като жена и имаше някакво захапване даже с Русия, за което после отричаха. И той поголовно се въртеше из първите места и аха-да поднесе изненада.
Този украинец е много известен изпълнител. Но не се сещам и аз името му. Някой, ако може да ни подскаже. Вчера нали даваха на телевизорите включвания от страната получила 12 точки- разни фенове събрани на хапване и пийване в съответната страна. Та като даваха украинците беше и той, с една шапка с перка Simple Smile

# 634
  • MJF
На концертта по БНТ сега звучат миналогодишни мои любимци от евровизия 2009 Regina от Bosnia & Herzegovina. Минаха и Елица и Стунджи.

# 635
Естествено, че е с пари. Хората залагат кой ще е победител и на база тези залози се определя фаворитът.

Ау, като да спечеля във еврофутбол Joy Където има залагания с пари, може да се очакват всякакви резултати. (Всички, които харесват тук германката, не са изпратили и един смс, което разбира се не е оказало влияние на победата й) Joy

Да, точно така. Половинката ми още от началото си хареса Дания и заложи, че песента ще е в четворката, на коефициент 2,75 преди един-два месеца. Хората обикновено биха заложили пари на нещо сигурно, което има потенциал да стане победител. Честно да си призная не бих заложила никога на песента на Миро дори, че ще е в десятката, камо ли победител.

О, нямах това предвид. Ако знаеш, как се образува вотът и заложиш някъде, където е най-изгодно за твоята песен, ако си сметнал, че разходите по вота ще са по-малки от печалбата. Не съм привърженик на световната конспирация, но съм се убедила, че светът е много малък. Laughing
Или дори само на продуцента да му е нужна такава популярност(победа в Евровизия) за да продължи усилията си с новия "червей" на въдицата на шоубизнеса.

# 636
Верка Сердючка - линк

# 637
Татяна, не е така. Германия са организатори на конкурса. Последните години са все на дъното. Ако са казали, че няма да дават повече кинти, нормално е да спечелят. Моля ти се, никой не може да ме убеди, че не е странна тая победа. Имат една единствена победа 1982 година и това е. Да не говорим, че последните 5 години бяха даже и без точки Confused Така че от 1956 до 2010 един единствен път да спечелят мисля, че е доста време и е било крайно належащо да са първи Wink
http://www.anabell.de/listen_aller_art/eurovision_song_contest.php - малко интересна информация Peace

# 638
Не можах да гледам снощи, за първи път чувам победилата песен, другите не съм слушала (освен тия от нашия финал  Mr. Green), но ми харесва, много ми е свежа песньовката  Laughing Иначе ми харесаха турците от нашата полуфинална вечер и повече от тази песен, сигурна е имало нещо по-хубаво, ама Евровизия кво да я правиш?
Много точно казано- песньовка! И в това е разликата между песента на Лена и тази на Харел Скаат от Израел/ за мен най- добрата, макар и по лирична/. Но... хората и вкусовете им са различни- затова светът е шарен Grinning

# 639
А Гея, какво мислиш че е станало? Натиснали са жюритата ли? И тогава как коментираш факта, че има държави, от които немската песен не е получила нито една точка?

Това, че на теб не ти харесва песента, не е повод да вярваш на такива сценарии.

# 640
Щом не е било нагласено, значи още по-зле. Но как да е.
Аз казах кои от "всичките песни, които бих нарекла купени, ако бяха на първо място" харесвам.
Иначе това си е просто конкурс, действително. Но за пореден път се втрещявам до каква степен е възможно сами да се плюем, да си приказваме за "сервилния" ни манталитет и да допускаме ведро, че щом Европата е одобрила нещо, а у нас не е било одобрено толкова масово, значи сме нещо малко недоразбрали.
Требе да си сверим часовника, очевидно.
Въпросът е - с кого?
Ако това е стандартът за европейска музика, с който трябва да се равняваме, че и да се комплексираме ( Shocked ), че не сме напипали същата формула...
Добре, че Евровизията не е единственият музикален форум.

# 641
Татяна, а кои са журитата? Не са ги показвали, оценявали са на репетициите Shocked А не как се представят на самия финал. Оценяването е 50/50 - така че от къде си сигурна, че няма манипулация? Аз не съм и определено се съмнявам в начина на оценяване.
А това дали ми харесва или не песента не е причината да смятам, че не е имало намеса в резултатите.

# 642
Ако беше спечелила песен, която ти смяташе за най-добрата, пак ли щеше така да говориш?  Wink
Да приемем, че журитата са били манипулирани и 50% от гласовете са съответно манипулирани. Как тогава е възможно от някои страни да има 12 точки? Нали тогава и народа трябва да е гласувал най-много за тази песен, или греша?

# 643
  • MJF
Ако някой има инфо за гласуването подробно: журито-кои,колко, от къде, кога дават оценките си, как...... да пусне линк, да се просветя.Досега винаги оставам с неотговорени въпроси по тази тема от официални сайтове уж. Иначе стандартното инфо ми е извесно  Mr. Green но от липсващите  подробности идват просветленията кой с кой продуцент, как, къде, колко....срещу колко и кой...

Tatjana за гласуването под такава форма в навъдилите се безброй тв. конкурси където жури + sms  от зрители оценяват  Peace се е доказало и показало на много места манипулацията и съответия скандал, но като всяко чудо за 3 дни
Но понеже се напъват и мъчат вече със сетни сили да поддържат престижа на този конкурс- Евровизия та от там и идва факта , че ни е смешна цялата тази манипулация- вот на Евровизия. Не визирам само първото място а общо класирането на Песни, песни, песни през поне последното десетилетие.

Последна редакция: нд, 30 май 2010, 19:24 от 6o6ul4o

# 644
Ами извинявай, ама аз от проведените до тук конкурси не съм видяла нещо, което да си заслужава толкова много, че и да се ядосвам, че песен, която аз съм харесала не е спечелила. Песните стават, добри са, добре са представени, ама нещо, което да си заслужава, като например на АББА, няма.
По въпроса за гласуването - въз основа на какво количество смс-и се определя колко точки да се даде, кой ги смята, къде е статистиката за тях? Аз такава не съм виждала. За мен гласуването за този конкурс е пълна Индия Shocked Няма изобщо прозрачност. Така че гласувал-негласувал - изобщо няма яснота кой какво прави. И точно това остава съмнение в чистотата на резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт