Майстори и чираци, отбор ПЛЕТАЧИ - 60

• 62 110
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Стейси, и аз си мислех за Брайт, но не съм я плела нито виждала на живо и за това се тревожа какво да избера. По принцип преждите си ги купувам от магазин или склад и няколко пъти съм поръчвала от Хоби, но все прежди, които познавам. На картинки не вярвам "око да види ръка да пипне"

# 226
  • най-шареното място

Благодаря! Колко пъти го прави това? И как е схемата в другите редове - през колко бримки са свивки / наметките?

Описаното завършване се прави на последния завършващ ред от началото до края.
Мобиусът има хубави изнструкции в оригинал на англисйки. Схема изобщо няма.
Реално е плетене в кръг с наметка и свивка на всеки 6 лицеви бримки.
Ако има нужда от български, пишете. Иначе ще дам направо линка.

# 227
Амели, Летяща кравичка, поздравления!  smile3501 smile3501 Със здраве да си ги носите!

По препоръка на съфорумка показвам този модел с молба за указания за плетене:

И отблизо: http://i458.photobucket.com/albums/qq310/nela_66/ggg-1.jpg

# 228
Попаднах днес на един блог с разни списания за плетене с линкове за сваляне - http://libraryofcrafts.blogspot.com/ . Има го и новия Вог-плетене - есен 2010г. Обаче никъде не намерих къде да разгледам първо и за това ща не ща склоних да го сваля, че ми е любопитен. Само дето файлът е в пидиеф формат и е доста трудно да се покажат някои моделчета в превю. Направих принтскрийн на екрана, на едно много нежно моделче-------->

Еееее Нелка супер си тамън щях да те спомена и то с добро. Страхотен дневник си сбрала! Peace

# 229
  • Варна

Manzhelka, това е добър въпрос. И аз си блъсках главата с него и единствената по-дебела прежда, която изнамерих за момченче е Лалука Котън на Коутс - смес 50/50 памук/полиакрил. Обаче е малък метраж и не наплита, това бебешко жилетче е от три кълбета. Харесала съм си една прежда смес от памук и вълна, не съм виждала досега такава и много й се надявам.

Dodo, жакетчето е много сладко, то и юнака е сладур   Peace, само да попитам тази Лалука на Коутс откъде може да се купи? Доколкото знам на сайта продават само на едро.

# 230
nomadka, благодаря! Само събирам модели - поне мааалка част да успея да изплета...

Още едно "нестандартно"  моделче:

и схемата: http://i458.photobucket.com/albums/qq310/nela_66/-2-3.jpg

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 20:23 от nela_66

# 231
nomadka, VK International Fall 2010

Manzhelka, купувам я от магазин на "Графа" по 2,80 кълбото. Коутс продават на пакет - 500 гр.

# 232
nela 66, според мен е започната отгоре. Оформят се 6 клина с пъпчиците, а между тях започва постепенно да се наддават бримките за опаковата плетка.

# 233
Благодаря на всички за милите думи Simple Smile

# 234
Момичета, информирам ви, защото не попитах предварително за мнението ви.
Вчера съм получила питане от Статекс- може ли да поставят линк към библиотеката ни в сайта си, защото смятат че е полезна. Вече се съгласих- мисля че няма лошо в това. Както знаете аз не печеля от сайта по никакъв начин, така че на мен лично ми е все едно. Предполагам нямате нищо против, но все пак да сте информирани. Чест им прави че този път попитаха, защото преди 1-2г. просто бяха краднали инфото ни.
Не получавам нищо на лични, не ми е останало свободно време де....
Но бих искала да пращате линкове на лични- често обсъждани модели(по- лесно вместо да обяснявате наново- да пусните линк нанейде), а ще ги обрабятя наведнъж след края на месеца. Колкото повече наведнъж- толкова по- лесно става.
И едва ли ще се сетите като пускате нова тема след време, но....махнете я тази стара библиотека като линк. А за поддържащия библиотеката- сменям си името от време на време за разнообразия, но все е с кирилизация Laughing

# 235
Мими, аз нямам нищо против библиотеката да стои в кой да е преждов сайт, но пък и аз нямам никакъв принос за попълването й, в общия случай съм единствено потребител. Предлагам да договорим със Статекс отстъпки при пазаруване от тях за всеки новодобавен модел в библиотеката и безплатен продукт по избор на автора при превод на модел от чужд език на БГ Wink

# 236
  • София

Благодаря! Колко пъти го прави това? И как е схемата в другите редове - през колко бримки са свивки / наметките?

Описаното завършване се прави на последния завършващ ред от началото до края.
Мобиусът има хубави изнструкции в оригинал на англисйки. Схема изобщо няма.
Реално е плетене в кръг с наметка и свивка на всеки 6 лицеви бримки.
Ако има нужда от български, пишете. Иначе ще дам направо линка.

Точно за това ми беше въпроса...  Wink през колко бримки са свивките и наметките ти.
Ама имам чувството, че последните няколко реда са различни... лъжа ли се?

# 237
  • София
А за поддържащия библиотеката- сменям си името от време на време за разнообразия, но все е с кирилизация Laughing

Опс - извинявай...  Blush грешката е моя... е, пак не си Мимиту още...

# 238
Мими, аз нямам нищо против библиотеката да стои в кой да е преждов сайт, но пък и аз нямам никакъв принос за попълването й, в общия случай съм единствено потребител. Предлагам да договорим със Статекс отстъпки при пазаруване от тях за всеки новодобавен модел в библиотеката и безплатен продукт по избор на автора при превод на модел от чужд език на БГ Wink
Докато четях Мими си мислех, че трябва да имаме и ние някаква полза от рази работа като отстъпки при пазаруване. И после виждам, че Амели го е написала. Това за преводите не ми беше хрумвало.  Wink

# 239
  • София
Би било логично да правят отстъпки на Мими... но едва ли чак на всички. По ред причини, започвайки с... ами, много сме.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт