Майстори и чираци, отбор ПЛЕТАЧИ - 60

• 61 117
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Ох, блазя Ви момичета. Толкова е гот снимката с пейките и беседката.

Дано са класирам на поправителния.
...

Ще те чакам да ми донесеш нещооооТО! Mr. Green

# 496
  • София
Обявяваме Ден на плетенето в София - втори дубъл!! Езерото с лилиите в Борисовата градина, след 17,00 часа, събота - 19 юни:)

А бирааа?

# 497
  • гр.Плевен
Отчитам плетачките от Плевен: http://www.facebook.com/album.php?aid=8229&id=10000101472499 … &l=380a311ba4

Е, малко малобройни, но като за първи път - толкоз, следващият път повече.  Grinning

# 498
Момичета дали може да дадете идея за потник или блуза две куки за памучна прежда 250гр . Много благодаря newsm78

# 499
Тъмпи, днес си купих три списания за плетки - ДОНА, Избрано плетиво и Вълшебна бримка. На бг са. Погледни дали има останали от тях около тебе, разгледай ги, харесай си моделче и си купи списанието. 2 лв. е броя.

Иначе, тук има много - http://vyazanie.zhenzhurnaly.com/  - рускоезични и други.

# 500
Здравейте момичета!
Аз пристигам да покажа две неща.На едното сега му намерих подходящи копчета,а другиото сега го снимах.
Ето тук:http://picasaweb.google.com/dimaiandi/SpYIqC#5482638745474964626 и предишната.

# 501
Дима, СУПЕР СТЕ! Манекенката е УНИКАЛНА! Дрешките също! Браво! 

Аз да се оплача - изплетох салфетката за чантата (отдавна), но... шевната машина ми набира конеца отдолу  #Cussing out и не зная какъв е проблема. Майстори наоколо няма, на ръка да шия - не смея. Трябва да търся шивачка, а нямам време. Абе, проблеми  ooooh! .

Пожелавам дебели орехови сенки  на всички, плетящи на открито!

# 502
  • най-шареното място
пробвай няколко пъти като всеки път наново вдяваш и двата конеца в машината.

И аз съм възхитена. Най-вече от манекенката - толкова е добра, че всичко друго бледнее Wink

# 503
арт мама, благодаря, ще пробвам пак.  bouquet

# 504
Момичета дали може да дадете идея за потник или блуза две куки за памучна прежда 250гр . Много благодаря newsm78
Не зная какво точно търсиш, но ето едно интересно моделче:

# 505
  • Варна
Дима, и рокличката, и манекенката са супер! И беседката на софиянки също е много удобна и доста по-слънчева от нашата. Всъщност във Варна бяхме 7, но Арт мама снима и я няма на снимката.

Аз също имам нещо за показване - завърших зелената блузка на малкия, но днес съхне и трябва да снимам тези дни. Започнах зимен пуловер, щото плета ужасно бавно, та дано стане за есента  Joy

Арт мама, това което показа на снимката от предната страница как се плете - после разплиташ ли, че се получава ефект на изпуснати бримки?

# 506
  • най-шареното място
Да, плетеш и после след време свиваш в началото на реда /диагонално да вървят/. Така на определени интервали стигаш до бримките за разплитане. Разплиташ си една в няколко реда и изплиташ разплетената на реда, който плетеш. После си разплиташ до долу. А цялата колона за разплитане тръгва от наметка в най-долния ред.

# 507
Дима, СУПЕР СТЕ! Манекенката е УНИКАЛНА! Дрешките също! Браво!  

Аз да се оплача - изплетох салфетката за чантата (отдавна), но... шевната машина ми набира конеца отдолу  #Cussing out и не зная какъв е проблема. Майстори наоколо няма, на ръка да шия - не смея. Трябва да търся шивачка, а нямам време. Абе, проблеми  ooooh! .

Пожелавам дебели орехови сенки  на всички, плетящи на открито!

Този проблем с конеца го имах, но отгоре. Помогна ми една позната със следния съвет „Конеца който върви отгоре е този, който е в совалката, а този отдолу е този който е на макарата. Ако е от долу се стяга болта на совалката, ако е горе се затяга винта , през който минава конеца”. Поне на мен ми помогна, още повече, че аз сложих различни цветове отдолу и отгоре за да разбера, кой конец набира, после оправянето стана бързо. Ако иглата е обратно би трябвало да ти къса, ако е къса не би трябвало да оплита конците. Е толкова знам – дано съм помогнала.
За протокола – още един Овен към групата.
Нищо не показвам, защото съм зарязала всичко и се мъча с документи в работата от 24 май насам. Като изляза в лятна ваканция ще наваксам.

# 508
Много съжаявам,че не бях сред вас на плетаческата среща!Щеше да ми е супер приятно и полезно!
А и нямаше да моля арт мама да ми обесни тук плетката на прекрасното розово нещо  Peace
Сигурно не е никак сложно,но като не мога да "разчитам" плетки  Rolling Eyes

# 509
bovilowa , благодаря!  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт